Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Deterio, to já mám být naštvaný, protože nejprve čekáš, až vyrobím své textury, složitě retušuji, šílená práce, udělám model a až teprve potom mi pošleš fotky, které už několik měsíců máš. Určitě by mi některé pomohly. Respektive naštvaný nejsem, ale cokoli už s křížkem po funuse mi posílat nemusíš. Já zase tolik času nemám, abych vše několikrát předělával a přemapovával. Jenom škoda, že jsi nevyfotil, když už jsi tam byl i Velké Meziříčí zastávka. To co jsi poslal je ještě rozestavěné bez cedulek, tak jsem improvizoval i z fotek na mapy.cz. A také to musí stačit.

Mně nevadí že posílám fotky pozdě, co to zábradlí co tam nepatří, i z fotomap snad vidíš že má být jednoduché trubkové a ne toto mostove silniční. Jinak Oslavice je stejný typ jak v Níhově, chceš poslat zdroják nebo už máš hotovo preskinováno. A ten peron by taky mohl mít znázorněn přesah panelu, když už modeluješ schody v detailu!

Michale, já nemodeluji na tvou objednávku, ale jak mne to baví. Tedy nějaké detaily, jak píšeš mne nezajímají. Peron není součást modelu, ale ze stavebnice, to jsi snad poznal. Podstatné je, že na modelech nenechávám nedodělané díry, nedomapované plochy, jak to tady dělával jeden známý modelář. :) Kdybych šel rovnou do detailu, tak bych dopadl jako ty. Tento traťový úsek bych nikdy nedostavěl. Ale to už se opakuji stále dokola, že jediný způsob jak tvořit rozsáhlý projekt je nejít příliš do detailu, ale nechat to do další fáze stavění či modelování. Nikdy nevíš, kdy vyhoříš anebo přestaneš mít na to čas.

A to je tak těžké používat i jiný typ zábradlí než toto! Furt ti říkám že Krpole je pracovní verze do aktualizace bude FINÁLNÍ!!

O Krpoli se nebavím. Když bude, tak bude, když nebude tak nebude.
Jiný typ zábradlí nemám. Tedy jen nedávno jsem si vyrobil dřevěné do Vel Meziříčí. :)
Já jsem rád, že jsem si vůbec našel trpělivost se zábradlím piplat. Pak stačí jen udělat soustřednou texturu, jako mám používanou a může se měnit typ zábradlí dle libosti, aniž by se muselo sáhnout na model. Ale já chtěl i jiné barvy trubek zábradlí. Jenomže můj Photoshop neumí targu a každou alfu dělám velmi složitým způsobem. Ale jestli se nudíš, můžeš ty soustředné textury vyrobit. A může se to pak měnit všude jen přepsáním názvu textury.

Brno jsem si musel upravit, protože ten 15 let starý nedodělek by mi kazil celkový vzhled.

HB jsi neposílal kvůli úspoře objektů, ale že to tam nebylo rozměrově správně. A já musel dvakrát přepracovávat zhlaví včetně kolejiště vedle depa. Určitě vše bylo ku prospěchu věci. Proboha, proč to tedy konečně nedokončíš? Alespoň do uceleného stavu. Max hodina tvého času. Já bych si to také mohl dokončit, ale je zbytečná práce načítat a hádat textury, které tam patří. A navíc původní modelář stále žije a stále umí používat modelovací program, na rozdíl od těch, co s modelováním skončili. :) Měl by jsi to hotové rychleji, než udělit 10 mračounů. :) :) :) Mě to fakt nebaví, dokončovat cizí modely. A hlavně je to zbytečná ztráta času.

Udělal jsem z fotek mapy.com úplně nové textury a už tato kadibudka myslím vypadá lépe. Jelikož polovina nápisu Oslavička byla ve stínu střechy, tak jsem trochu improvizoval ve Photoshopu, jednak stín zesvětlil a pak přechod domaloval barvičkami. :) Ale dřevo je zkopírované z textury bez stínu, to se mi malovat nechtělo. Jinak ideál byly boky. To byla fotka bez sluníčka. Ale celek i tak, lepši než nic. Na řadě jsou Oslavice, ty jsem si nachystal z Deteriových fotek. Prý stejná zastávka jako původní Níhov. A myslím, že má pravdu.
0703Oslavicka3.jpg
0703Oslavicka4.jpg

Včera to byla taková malá Oslavička, ale dnes to už může být jedna velká Oslavice. Tedy dnes není jen oslavice MDŽ :) . Ještě musím upravit textury na boku výstupku, kde mi nelícuje výška dveří. Ale nic se nepovede na první pokus.
Už mi zbývá jen jedna velká zastávka Velké meziříčí zastávka, což je v základu stejný barák, jen s tím rozdílem, že je úplně jiný. Tedy s jiným typem střechy. :) A pak ještě ta kadibudka v Martinicích. Z těch mizerných fotek na mapách.com ale asi žádný zázrak nevznikne.
A tím bude komplet tato lokálka i s originálními budovami všech stanic a zastávek. A tak je to správně a tak to má být. :)
Jenom poděkování Deteriovi za fotky některých zastávek z jeho odvážné zimní výpravy po pražcích mezi vlky na této lokálce. Chybí mi na modelech všude bedny s pískem, ale snad na ně také dojde.
Všechny perony zastávek jsou zatím jen universální stavebnice od Nebuluse, tak skutečnost, že betonové překlady nemají převis, nelze reklamovat u mě. Ale sem panely stejně nepatří. Možná peron bude součástí modelu budovy. Uvidíme.
0803Oslavice1.jpg
0803Oslavice2.jpg
0803Oslavice3.jpg

A než vyrazím na kolo, tak ještě Velké Meziříčí zastávka. Tady je to nic moc, protože bez lepších fotek to dohromady nedám. Deterio to odchytil jako staveniště a zbytek z mapy.com. A také musím ty boční pohledy přetexturovat, aby tam bylo i to dřevěné obložení. Nějak mi to tam při mapování nevychází. Ale lepší něco než nic.
0803VelMezZ1.jpg
0803VelMezZ2.jpg
0803VelMezZ3.jpg

Je lepší se na to vyspat, když se člověk zamotá v geometrii.
Už jsem ten tvar střechy snad strefil. A samozřejmě doděláno okolí a silnici bylo nutné trochu zvednout. Nápis mám trochu výškově deformovaný. To ještě srovnám. On je totiž přes 4 pole modelu. Tedy velká matematika, aby v každém bloku byly shodné styčné rozměry. Nyní už to jde posouvat najednou označením všech 4 polí.
0903VelMez_z.JPG
0903VelMez_z2.JPG
0903VelMez_z3.JPG

A než vyrazím na kolo, tak ještě Velké Meziříčí zastávka. Tady je to nic moc, protože bez lepších fotek to dohromady nedám. Deterio to odchytil jako staveniště a zbytek z mapy.com. A také musím ty boční pohledy přetexturovat, aby tam bylo i to dřevěné obložení. Nějak mi to tam při mapování nevychází. Ale lepší něco než nic.
Zobrazit přílohu 47222
Zobrazit přílohu 47223
Zobrazit přílohu 47224
Ahoj Zbyňku, nemohu si pomoci, ale některé ty mapy textury mi připomínají spíš vodní hladinu. Zrovna zde na 3. obrázku. Mižná to klame, ale úplně jsem se zalekl, co to je za potok mezi náspem a silnicí.

ale úplně jsem se zalekl, co to je za potok mezi náspem a silnicí
Dane, ty vidíš strašidla úplně všude i tam, kde nejsou. Mezi silnicí a náspem je přece trávník. Stačí se podívat na aktualizovaný stav.

Ještě mám rozmodelovanou poslední zastávku a to Martinice u Velkého Meziříčí. Deterio mne sice někdy pěkně vytáčí, ale dá se to zkousnout, když dodá fotky. Já měl nachystané sluníčkové se stíny a to by byla pak opravdu příšera.
Tedy zde je další nepravidelný mnohohran. Dokončení zítra, chybí ještě to složité podkroví. Ta střecha přijde ještě níž, ten nápis stanice je úplně schovaný pod okapem, tedy až po futra dveří.
0903Martinice.JPG

Tak mám radost, že mám za sebou poslední čekárnu na trati Studenec - Křižanov. Samozřejmě, jsou to vše modely bez drobných detailů, když bude chuť a čas mohu se s nimi ještě dopiplat. Lavičky, bedny na písek, atd.
Ale tohle byl dost komplikovaný model a trochu nastal problém při mapování boku z pěti bloků. Je to na jedné textuře a mám tam v přechodu tmavší levou stranu. V editoru to už není tak výrazné, tak uvidíme ve hře.
Nezná někdo z modelářů příčinu?
Pro info, takhle to vypadá v gmax při mapování:
modelStin.JPG
A takhle to vypadá v trati. Já vím, ta půda by neměla zasahovat až k pravému okraji střechy, ale to by se vše ještě víc zkomplikovalo při mapování. A z vlaku si toho nikdo nevšimne.
1003Martinice1.JPG
1003Martinice2.JPG

Ten levý horní roh čtverce jsem spustil na úroveň vodorovné čáry pod cedulí Martinice. A vznikl z toho ten levý horní trojúhelník. Asi to bude tím, že ten pravý bod je výš než levý. Ale to bych asi musel ten barák jinak nařezat.

Nedalo mi to, už se mi musel od práce na chvíli sednout a vyrobil ty dřevěné lavice. Jen jen je musel pěkně ohoblovat, aby si někdo nezadřel třísku. Také doplnil ten sloupek, aby nespadla střecha. :) Ty lavice, respektive různé variace doplním i do jiných čekáren. Také jsem trochu zaoblil konce chodníku, aby to zapadlo do terénu. Ještě snad ten odpadkový koš a ten na zdi vyretušovat.
1003Martinice3.JPG
1003Martinice4.JPG
1003Martinice5.JPG

Odpadkové koše? Kde jsou odpadkové koše?
Srandičky, srandičky. Ale kdo z vás má na to vymodelovat celý uzel Drážďany se všemi nádražími a stavbami. Do podobné stavby tak rozsáhlého modelu se nikdy v historii nikomu nechtělo. A já se na tom naučil modelovat, podobně jako když neplavce hodíte do vody "plav nebo se utop". O těch odpadkových koších to přece vůbec nebylo. Protože tento směr stavění nikoho nezajímal, tak jste si jen rýpali. Tehdy jsem musel překousávat dost úšklebků od mnohých zde. Nebudu jmenovat, ale každý víme o kom to je.

Back
Nahoře