Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
MAS V TOM MIŠMAŠ.
Já vím Bohumile, já vím. Však o tom píši. Proto už jen
Sodík, Stroncium, Astat. Kdo neví, tak ve zkratkách NaSrAt.
Protože tohoto modelu už mám plné kecky. Ale tu podlahu jsem do velína ještě udělal.
A taky by jsi mohl na modelu sjednotit období kdy bylo foceno
To máš těžké. Já měl textury z jednoho období. Ty vždy počkáš, až mám model otexturovaný a až teprve potom mi milostivě pošleš fotky, které už mnoho let máš v šuflíku. Tak jsem jen doplnil, co mi chybělo.
Kdybys měl ale řešit časové období, to opravdu nejde. A v projektu, který se staví přes 20 let, to už vůbec. Je to jen hra.
A dodatek máš máš zimní a noční textury a mohl bych je vidět
A má to sklep? Mohla bych jej vidět? :) :)

Já bych řekl, že určitá "rozmazanost" osvětlení v místnostech tolik nevadí. Záclony, závěsy, mléčná skla, nátěry na oknech... A taky: jedu, okolní objekty se jen mihnou, nemám prostor se příliš kochat, protože návěstidla, rychlostníky, okolní provoz...

Málem jsem zapomněl v Kutné Hoře na kulaté hodiny. Texturu mám dávno nachystanou, když je tenkrát Deterio vyfotil. Nevím, nejsou moc velké? Mám je metr v průměru. A díky fotce s červenýma hodinama až teď vidím, že mám rozhozenou konstrukci pod vlaštovkami, jak jsem upravoval rozměry pro první peron. Mě už z toho picne. :) To nemá konce. Ale to půjde opravit. Další. Porovnávám fotku a hups, červené hodiny mají jiný ciferník. S čísly. To by neprošlo. :) Tak další texturu. Ale to olamování okolí hodin, když je fotka pod tmavou střechou, to se dělá pěkně blbě.
1404KutnaHora1.JPG
1404KutnaHora2.JPG
1404KutnaHora3.JPG

Vzhledem k proporcím toho podchodu a výškou postavy člověka by mě čekal určitě náraz ciferníku do ciferníku.
Dolní část hodin je ve výšce 2,3m, tedy to by musel být pořádný obr aby se praštil. Ale také se mi zdají nějak velké. Ale i on ten TSRE5 pěkně zkresluje, že je tam něco široké mnohem víc než je reál. Viz detailní pohled na červené hodiny. Takto to vypadá jako nepovedené mezikruží. A přitom ta kulatá krabice je stejná jako ta šedá.

proč nejsou hodiny animované :D což v OR jde :)
Tak to by mne zajímalo, který projekt tratí to má? 321? 310? 130? Nebo 042? Pochlubte se videem jak to na těch tratích funguje. Ale testovací režim na nějaké holé louce ukazovat nemusíte. Mě zajímá, jak to někdo aplikoval do většiny hodin všech nádražích projektu. Pak by to mělo smysl. Ono se to tady krásně teoretizuje, ale realizovat je už problém.
Třeba já si to neumím představit, jak by se to aplikovalo. Hodiny nikde nerozchodíš, vždy asi musí být animovaný model, tedy stovky modelů. A stávající stovky modelů upravit.

Já mám v trati jakýsi hodiny. Tyto jsou na lampě, ovšem jsou ve složce i samostatně. Staženo z německých The Train. Možná, že by se dalo podle toho modelu nějaké zprovoznit. Nebo použít tento model a natáhnout texturu (bez ručiček) ciferníku našeho. Nevím, jaké jsou modelářské schopnosti. Sám to neumím.

Já to mám v plánu, jde to udělat i na kostely, které mají čtvery hodiny na věži např., ale statické ručičky je potřeba na původních texturách vygumovat.
Ale teď řeším cosi většího, tak hodiny odsouvám na chvíli.

Tak jsem nahrál na OneDrive dva obrázky z dnešních prací. Stanice Pohled. Trochu komplikované, protože 50m rovně, pak oblouk 1000r5d a následuje 500r7d. Matiku jsem nezapomněl, tak jsem to dal na první dobrou. Tedy nejprve samostatné perony a pak jsem spojil v jeden celek, abych mohl doplnit plochy štěrku, aby až budou díry v podchodech, aby ty náspy, které tam jsou nezakrývaly schodiště. Jinak první peron je i včetně rampy.
Nabízí se vymodelovat lepší výpravní budovu. Uvidím. Protože dosavadní model jsou omalovánky. Ještě nafotit. Tedy souběžně Sklené a Ostrov.
1604Pohled1.JPG
1604Pohled2.JPG

Jelikož vidím, že je na fóru čilý provoz, tak budu zabanovaný jenom já. Večer z domova se sem ještě dostanu, ale je otázkou času na jak dlouho.

Obrázky z prací jsem si musel nahrát přes úložiště doufajíc, že z domova se připojím.
Tedy Pohled by už mohl být komplet. Zatím bez lepšího modelu budovy do doby, než budou nějaké lepší fotky. Ty traverzy pod vlaštovkami ještě přebarvím. Ta šedá moc splývá. Teď je na řadě ještě Ostrov, kde také jsou perony vyskládané jen z krátkých dílů. To jsem si dal. Ale když už tak už.
1704Pohled1.JPG
1704Pohled2.JPG1704Pohled3.JPG

A ten s prominutím blbec Haha, tady bude stále kvokat, stále kvokat, stále kvokat. A vůbec neumí ocenit, že tyto výtvory, které by sám nikdy vymodelovat nedokázal, že to jsou desítky hodin práce. Že mu to není trapné.

Jako za mě je to taky betel jak sviňa! Ten jistý je mimo, ať si tady dává jaké smajlíky chce, jeho reakce stejně mají váhu vakua. :D

Back
Nahoře