Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Nemá někdo plánek současného nádraží Veselí na d Moravou? Já mám poslední z roku 2013 a tam to bylo ještě postaru a do té šílenosti by se mi už nechtělo. Nová verze vypadá úhlednější. A na texturách je už to nové. Ale pokud se tam jezdí max 60 do odbočky, to bych obtáhl podle mapy. Ale co když je někde 80 ? :)

Jinak jsem rád, že jsem ty fototextury takto posunul a mohl kopírovat koleje. Protože to není klasická dvoukolejka, ale koleje jsou dál od sebe kvůli mostům. Ale ne v celé délce.
Ještě nemám napojení od Moravského Písku, ale to až příště. opět budu muset celé posunout.
Ale byl jsem dost pesimista, že se mi ty koleje podaří položit.

Ten první oblouček jsem musel trochu zkrátit, abych se mohl napojit od Bzence.
Vlara1.jpg
A tady jsou ta rozšíření kvůli mostům

Vlara2.jpg
Vlara3.jpg
0907Veseli1.jpg
Oblouk do Veselí jsem trefil přesně. Rovné koleje jsou jen jako šablona, jestli na konci nádraží nebudu mimo.
0907Veseli2.jpg

A když, tak už. Stejně mne zajímalo jak to vyjde až do Starého Města, když o čtverec posunu fototextury známým způsobem. I tak to z Uherského Hradiště bude trochu divočina. Oblouk ze Starého Města bude muset být delší, až o 180° a tak nějak by to mohlo vyjít. Ale budu tam muset smazat velkou část fototextur. Ale když už jsou modely nádražích..... A kdybych se zbláznil a chtěl ještě pokračovat z Kunovic na východ, tam už začínají kopce a to bych se musel nějak prokličkovat do přesných souřadnic. :) Ale to jen, jaká je situace.
Jinak model nádraží Bzenec sedí i poloměrově. I když drobná úprava bude také nutná.
Zatím se sice chlubím jen cizím peřím, ale jak tvrdím od začátku, chcete nějaký traťový úsek? Modelujte. Ale je fakt, dokud jsem se neprokolejoval do Veselí, byly by tyto modely jen s otazníkem.
1107Bzenec.jpg
1107VeseliMilo.jpg
1107UhOstroh.jpg
1107OstrNV.jpg
1107OstrNV_lazne.jpg
1107KunoviceZ.jpg
1107Kunovice.jpg
1107UhHradiste.jpg

Pokusil jsem se vykličkovat od Starého Města, jestli to bude do Uherského Hradiště reálné. Je to jen náznak, abych se měl na co napojit. Ještě se to pak musí srovnat sklonově, jak to vyjde od Veselí. Obloučky jsou dodrženy, jen někde delší jinde kratší. :) Ale tímto už vidím napojení na Vláru reálné. Vyústění od Starého Města:
napojeniSM.jpg
Napojení do fotomapy v Uherském Hradišti. Mohlo to vyjít mnohem hůř. Teď už mohu od Veselí v klidu pokládat koleje.
NapojeniUH.jpg

Ještě mne napadlo, kdybych náhodou chtěl pokračovat ještě na konec Vláry, abych nemusel dělat žádnou další kolejovou divočinu, určitě by šlo stejným způsobem jako překopírování fototextur o čtverec vedle překopírovat i vygenerovaný terén. Ale tady je problém, že se průběžně po pokládce kolejí koriguje výška terénu. Nešel by udělat nějaký nástroj, abych loadnul mapu a terén a automaticky by se mi načítal GPS čtverec o jeden vedle. Viz obrázek
Současně musím čtverec A zkopírovat do čtverce B, což je hodně zdlouhavé. Tímto způsobem jsem se dopřesouval od Veselí až do Hradiště. Tady je rovina, tedy terén nemusím, ale na východ v horách bych musel i terén.
Bylo by dobré, kdyby šlo generovat a načítat mapy ve čtverci B, ale rovnou by se tam načítal čtverec A. Nešel by na to nějaký fígl?
presun.jpg

A když, tak už. Stejně mne zajímalo jak to vyjde až do Starého Města, když o čtverec posunu fototextury známým způsobem. I tak to z Uherského Hradiště bude trochu divočina. Oblouk ze Starého Města bude muset být delší, až o 180° a tak nějak by to mohlo vyjít. Ale budu tam muset smazat velkou část fototextur. Ale když už jsou modely nádražích..... A kdybych se zbláznil a chtěl ještě pokračovat z Kunovic na východ, tam už začínají kopce a to bych se musel nějak prokličkovat do přesných souřadnic. :) Ale to jen, jaká je situace.
Jinak model nádraží Bzenec sedí i poloměrově. I když drobná úprava bude také nutná.
Zatím se sice chlubím jen cizím peřím, ale jak tvrdím od začátku, chcete nějaký traťový úsek? Modelujte. Ale je fakt, dokud jsem se neprokolejoval do Veselí, byly by tyto modely jen s otazníkem.
Zobrazit přílohu 49568
Zobrazit přílohu 49569
Zobrazit přílohu 49570
Zobrazit přílohu 49571
Zobrazit přílohu 49572
Zobrazit přílohu 49573
Zobrazit přílohu 49574
Zobrazit přílohu 49575
I ty Brute! Ale jako za mě fakt bomba. Ale Zbyňo, to abys měl tak počítač z NASA, abys mohl pokračovat přes kopečky.

Dnešní toulání po stopách "naší" skvělé mapy do OpenRails :) překvapilo mě kolik spojů tu jezdí. Snad to tak bude na dlouho :)

Pic-Collage-1783861876688.jpg

Back
Nahoře