InterPanter

Pár screenshotů z testu InterPantera ve hře. U toho posledního screenshotu za tmy – věděl by někdo, jak zapnout osvětlení interiérů? Předem děkuji za jakékoliv rady.

Přílohy

• Open Rails 2025-12-15 07-09-37.jpg
    Open Rails 2025-12-15 07-09-37.jpg
    472.6 KB · Zobrazeno: 105
  • Open Rails 2025-12-15 07-11-31.jpg
    Open Rails 2025-12-15 07-11-31.jpg
    523.1 KB · Zobrazeno: 114
  • Open Rails 2025-12-15 07-14-12.jpg
    Open Rails 2025-12-15 07-14-12.jpg
    528.5 KB · Zobrazeno: 104
  • Open Rails 2025-12-15 07-39-34.jpg
    Open Rails 2025-12-15 07-39-34.jpg
    200.2 KB · Zobrazeno: 101
Ahoj skupino,

omlouvám se všem, ale rozhodl jsem se, že si InterPantera nechám jen pro sebe, a tudíž zůstane u mě „v šuplíčku“. Ozval se mi sice jeden uživatel, který nejprve psal, že má podklady pro ladění, ale vzápětí, když jsem mu napsal, zda by je mohl poslat, se hned angažoval s tím, že to můžeme ladit spolu. Souhlasil jsem a následně přišla sprcha v podobě dotazu, zda mám Messenger nebo Teams. Odpověděl jsem, že nemám ani jedno a zakládat si je nebudu, protože je k životu vážně nepotřebuji.

Včera sem ještě do vlákna přišla zpráva, že se mi ráno ozve. Ozval se, ale opět s dotazem, zda mám Google Disk. Znovu jsem odepsal, že ne a že si nic z výše zmíněného opravdu nebudu zakládat kvůli jednomu ladění. Pokud chcete pomoci, přijďte s konkrétní věcí. Nebudu vydávat něco, co je nedodělané. To, že to jezdí, neznamená, že je tam vše správně. Poslouchat pak od lidí, že to jízdními vlastnostmi neodpovídá realitě, opravdu nemám zapotřebí.

zda mám Messenger nebo Teams. ....Ozval se, ale opět s dotazem, zda mám Google Disk.
Tak tohle je divné. Na co? Ladit spolu? Buď tu mašinu znám jak se chová, jezdím na ní, tak mohu ladit. Ale když to znám jenom teoreticky, tak moc nepomůže. Čím se liší od klasického Pantera? Já bych nechal původní ladění jak má originál model, vyzkoušel a pokud mohu porovnat s reálem, tak trochu přidám/uberu. Já jsem takto dolaďoval v dobách MSTS žabotlamu. Tenkrát to v základu ladil Ppooollll. Nepotřebovali jsme žádné komunikační kanály. Do emailu mi poslal naladěné soubory s poznámkou se kterými proměnnými mohu hýbat. Tenkrát jsem to měl ještě zažité, jak se ta jednotka chová na trati, tak jsem testoval každou polohu samostatně. Manipulace, souprava se musí odlepit, série to by se mělo rozjet max 60, atd. Výsledek kompromisně odpovídal. Pak po letech přišel další teoretický ladič, poslal mi 4 verze podle technických údajů, a žádná nebyla použitelná. Později mi poslal Josef pro Openrails a tam to vypadalo nadějně, ale nějak jsem nedotestoval, protože mi to shazovalo hru. Až později jsem si uvědomil, že mám nastavenou dohlednost 14km. A začínal jsem v Praze.
Poslouchat pak od lidí, že to jízdními vlastnostmi neodpovídá realitě, opravdu nemám zapotřebí.
Tak tohoto bych se opravdu nebál, protože pokud na tomto nikdo jako fíra nejezdí, ví kulové, jak to má jezdit a nemá do toho co mluvit. A pokud na tom jezdí, naopak bych byl rád, kdyby připomínkoval. Pokud své dílo nezveřejníš, nikdy se nedozvíš, jestli to máš správně. Ale já bych ladění zatím neřešil, nechal bych to původní. Obě verze přece jezdí 160

Pokud své dílo nezveřejníš, nikdy se nedozvíš, jestli to máš správně. Ale já bych ladění zatím neřešil, nechal bych to původní. Obě verze přece jezdí 160
Zbyňku, máte naprostou pravdu. Jak píšu, používám ladění pro 671/971, kde funguje i ARR. Akorát na to není uzpůsobená kabina. U původního ladění, které máte v TBP, se v ORCZSK chová brzda divně. Nejsem ladič a popravdě tomu moc nerozumím. Ano, něco si umím upravit, ale je toho tak málo, že to ani nestojí za řeč.

Myslel jsem si, že se dotyčný ozve s konkrétní nabídkou a nebude se mě ptát na to, jestli mám to či ono, protože tady je to prý zdlouhavé. Ani nemá moc smysl řešit někoho na testování, protože to většinou dopadne tak, že si to pak uživatelé mezi sebou rozesílají, a ten kýžený „wow efekt“ pak postrádá smysl. Já bych z toho měl obrovskou radost, že jsem pro komunitu mohl něco udělat — byť jen slepit fotky na již vytvořený model.

Tak tohle je divné. Na co? Ladit spolu? Buď tu mašinu znám jak se chová, jezdím na ní, tak mohu ladit. Ale když to znám jenom teoreticky, tak moc nepomůže. Čím se liší od klasického Pantera? Já bych nechal původní ladění jak má originál model, vyzkoušel a pokud mohu porovnat s reálem, tak trochu přidám/uberu. Já jsem takto dolaďoval v dobách MSTS žabotlamu. Tenkrát to v základu ladil Ppooollll. Nepotřebovali jsme žádné komunikační kanály. Do emailu mi poslal naladěné soubory s poznámkou se kterými proměnnými mohu hýbat. Tenkrát jsem to měl ještě zažité, jak se ta jednotka chová na trati, tak jsem testoval každou polohu samostatně. Manipulace, souprava se musí odlepit, série to by se mělo rozjet max 60, atd. Výsledek kompromisně odpovídal. Pak po letech přišel další teoretický ladič, poslal mi 4 verze podle technických údajů, a žádná nebyla použitelná. Později mi poslal Josef pro Openrails a tam to vypadalo nadějně, ale nějak jsem nedotestoval, protože mi to shazovalo hru. Až později jsem si uvědomil, že mám nastavenou dohlednost 14km. A začínal jsem v Praze.

Tak tohoto bych se opravdu nebál, protože pokud na tomto nikdo jako fíra nejezdí, ví kulové, jak to má jezdit a nemá do toho co mluvit. A pokud na tom jezdí, naopak bych byl rád, kdyby připomínkoval. Pokud své dílo nezveřejníš, nikdy se nedozvíš, jestli to máš správně. Ale já bych ladění zatím neřešil, nechal bych to původní. Obě verze přece jezdí 160
Čím se liší od klasického pantera? Například hmotností, technologií spřáhla, "systém řízení"=umí brzdit i vzduchem+elektricky oproti regio verzi a další a další "detaily".

Ale kdo z uživatelů to ví? 99% je to fuk a budou rádi za každý takový model. Vždyť už jenom jako traffic je to potřeba. Nemusím s tím jezdit. Nehledě k tomu, pokud s touto řadou nepočítá kolektiv vývojářů ORCZSK, tak to přesně dohromady nedá nikdo. Ale například v klasickém OR to může klidně jezdit. Stejně tam je náhradní kabina z 380.

Back
Nahoře