Náměty na aktivity - pro všechny aktivitáře

Kuba napsal:
plukas napsal:
Nápodobně.. jo také by mě zajámalo, jak to Kuba zvládá za 2 hodiny.. Ale když se mu daří, proč ne..
Musím to uvést na pravou míru. ANO, řekl jsem jednou, že mi aktivita trvala dvě hodiny i s obědem , ale to byla aktivita Žilina - Čadca, v noci, takže traffic skoro nulový.
No vida, pak to někdo zglobalizuje a je z toho pravidlo :lol:

Naposled editoval moderátor:
Takhle vznikají drby a pomluvy...

Alespon už víme, že Kuba není žádnem Bůh, a že mu trvá stejně jako nám ostatním :!: :!: :!:

Kubo, ať Tě nepřestanou napadat další nápady na aktivity

Chcel by som sa spýtať či niekto z aktivitárov neplánuje niejaký rýchlik na BP 81 Bratislava- Brno a naopak,pretože všetko sa motá len okolo Prahy ,Pardubíc a Českej Třebovej.

nyxy71 napsal:
Chcel by som sa spýtať či niekto z aktivitárov neplánuje niejaký rýchlik na BP 81 Bratislava- Brno a naopak,pretože všetko sa motá len okolo Prahy ,Pardubíc a Českej Třebovej.

Mám to v plánu hned jak dodělám aktivitu pro trať 321. Ještě nevím jestli budu dělat rychlík nebo EC nebo pendolíno.

Milan

Milan Grygar napsal:
nyxy71 napsal:

Mám to v plánu hned jak dodělám aktivitu pro trať 321. Ještě nevím jestli budu dělat rychlík nebo EC nebo pendolíno.

Milan
Ďakujem,poteší a myslím,že nielen mňa!

Ahoj,je tu další nápad na aktivitu aď už pro trať bp nebo pro 321, http://www.zelpage.cz/zpravy/6292 ,trochu menší deštíček a blesky a co způsobý na českých kolejích,např takovej R 1202 Jadran,konečné zpoždění s 1152 minutami zpoždění (19 hodin, 12 minut).Odřeknuty některé vlaky i Ic 519 Manažer z Dlouhé Třebové nebo mezinárodní rychlíky na slovensko např. odřeknut R 374 a z brna odjel dokonce včas,ale takový lidi co jeli s autem ze slovenska na Cassovie anebo na šíravě tak to asi nasere když už ze Vsetína,popř.Čadci se musí vrátit do nástupní stanice a to je Poprad-Tatry a Košice.Hlavně obdivuju cestujicí v R 1202 Jadran.Prostě schrnuto Den D s ČD :D .Lukáš

Myslím, že toto by mohol byť celkom dobrý námet na aktivitu: http://vlaky.net/zeleznice/spravy/002709-Quo-vadis-E499001.asp Nepoznám moc dobre prevádzku na trati 180 :eek: , tak, možno keby mi s týmto pomohol...

Kevin napsal:
Myslím, že toto by mohol byť celkom dobrý námet na aktivitu: http://vlaky.net/zeleznice/spravy/002709-Quo-vadis-E499001.asp Nepoznám moc dobre prevádzku na trati 180 :eek: , tak, možno keby mi s týmto pomohol...
Moc velký problém v tom nevidím.Prevádzka na ZSSK 180 je dána JŘ,který seženeš kdekoliv na webu.Pokud ti jde o řazení,tak spoustu věcí nalezneš na tom samém webu jako tento námět a zbytek si přimyslíš.Dodáš svou fantazií aktivitě ten správný rozměr a budeš nošen na rukách.Vzhůru............:wink:

Nemá niekto v pláne robiť aktivitu, v ktorej by bolo niečo na spôsob "napäťovej výluky" ??? Napr. úsek Bratislava - Kúty a späť, 754 na príprahu EC, späť nejaký osobák? :) Nemám s tvorbou aktivít nejaké skúsenosti, preto sa pýtam, či to nemá niekto v pláne a či je to vôbec možné... Ďakujem :)

No mňa osobne by VEĽMI potešila jednoduchá aktivita bez zápletok nejakého IC405 alebo R605 zo Žiliny do Košíc, ale z reálnym trafficom a radenímý.

perinakx napsal:
No mňa osobne by VEĽMI potešila jednoduchá aktivita bez zápletok nejakého IC405 alebo R605 zo Žiliny do Košíc, ale z reálnym trafficom a radenímý.
Tvá touha je splnitelná i aktivitářským začátečníkem,ikdyž v jednom to asi bude drhnout.Věřím,že si schopný dát dohromady veškerý traffic,jak ve stanicích tak cestou,k dannému vlaku,ale to řazení už bude horší.Aktivity na trati 321 se dělají reálně těžko.
Prostě chybí vozidla a pokud jsou dostupná,nejsou použitelná s TBP.
Např.new osobní vozy z duusových stránek jsou problém.Nejen,že nemají zvuky směřovány alespoň do TBP tak se najdou i vozy se spřáhly Automatic místo Chain atp.Je to škoda,ale jako aktivitář si dosti podřezávám větev.Tvořit aktivitu x desítek hodin s tím,že začátečník se s použitými vozidly nepopere,je tak trochu nuda.
Nedávno Zbyněk navrhl Martinovi,aby si udělal svůj trainset s nejpoužívanějšími loko na této trati,dostupnými na webech autorů skinů apod.Pokud se Martinovi povede to realizovat včetně new zssk vozů,bude to super a trať bude hned více v oblibě.
Mmch.v mé tvořené aktivitě vlaku NEx je R 605 slušným trafficem,který s hráčem zdílí celou svoji pouť.Možná si my tak trochu pomohl se scénářem.:cool:

Zdravím. On je ještě u 321 jeden a dost podstatný problém, se kterým se aktivitář potýká. Nereálná vzdálenost mezi stanicemi a vím o čem mluvím. Při tvorbě aktivity R1125 Gerlach v úseku Hranice na Moravě, přes OV Vítkovice až do Čadce, jsem se opravdu zapotil a už jsem nevěděl jak mám danou situaci ochcat.:D:D Byly místa, kde jsem dojel o 14 min dřív oproti jř, a to jsem jel tehdejší nejvyšší povolenou rychlostí 120km/h. Od Čadce už to jakž takž sedí +- 3 min.
Dan;)

Dan J. napsal:
Zdravím. On je ještě u 321 jeden a dost podstatný problém, se kterým se aktivitář potýká. Nereálná vzdálenost mezi stanicemi a vím o čem mluvím. .....
S tím ale nic nenaděláš a Martin už taky ne. Ale stálo by za to využít pomalých jízd a červené na vjezdových návěstidlech.

JiříkTK napsal:
Dan J. napsal:
Zdravím. On je ještě u 321 jeden a dost podstatný problém, se kterým se aktivitář potýká. Nereálná vzdálenost mezi stanicemi a vím o čem mluvím. .....
S tím ale nic nenaděláš a Martin už taky ne. Ale stálo by za to využít pomalých jízd a červené na vjezdových návěstidlech.
Ahoj.
Však to já vím, jen píšu, jak jsem se zapotil, samozřejmě jsem musel šáhnout k osvěčeným vychytávkám. Pomalé jízdy, blokující nákladní vlaky a jedna vyjmečná událost. K té zatím neřeknu nic, ale ty víš o co půjde, řešili jsme to mejlem.:D:D Nicméně aktivita je od světla do tmy a kupodivu mi neblbne stmívání, zato se mi malinko nelíbí, že ve 20:00 v létě je tma jako v pytli, ale vynahrazují to osvětlené stanice a noční textury, které jsou fakt moc pěkné. No už jsem s aktivitou v Liptovském Mikuláši a to už do Košic doklepnu. V Mikuláši jsem o 8 minut dřív a co vymyslím zatím netuším. Ach jo.:D:D
Dan

Z osmi minutami bych si nedělal starosti, tak se dalo krátit i v reálu. Ale jak kde. jinde zase byly jízdní doby ostré.
Z praxe platí, že se jezdí podle jízdního řádu a ne podle rychlostníků tak, že když ukazuje 120, tak těch 120 musím jet. Znalý fíra ví, že například v tomto úseku pokud pojede například 80, tak pojede včas. Nebo si to odčeká v následující stanici. Já si pamatuji, že ve své době stačilo jezdit z Prahy do Kralup se 451 jen na sérii maximálně 50km/h a ještě se čekalo ve stanicích na čas. Kdysi tam byla dlouhodobá pomalá jízda a po opravě trati jízdní dobu zapomněli srovnat.

Zbyněk Šemora napsal:
Z osmi minutami bych si nedělal starosti, tak se dalo krátit i v reálu. Ale jak kde. jinde zase byly jízdní doby ostré.
Z praxe platí, že se jezdí podle jízdního řádu a ne podle rychlostníků tak, že když ukazuje 120, tak těch 120 musím jet. Znalý fíra ví, že například v tomto úseku pokud pojede například 80, tak pojede včas. Nebo si to odčeká v následující stanici. Já si pamatuji, že ve své době stačilo jezdit z Prahy do Kralup se 451 jen na sérii maximálně 50km/h a ještě se čekalo ve stanicích na čas. Kdysi tam byla dlouhodobá pomalá jízda a po opravě trati jízdní dobu zapomněli srovnat.
Ahoj, v tom ti dávám plně za pravdu. Taky bych jel např. 100, jenže jsme v MSTS a jak znám lidi co aktivity jezdí, tak to budou tnout těch 120 a před xichtem se jim buide zjevovat traffic a tak. Sice k aktivitě těchto typů, hlavně nákladních přikládám sjř. ale i tak, však určitě víš sám, že každý jezdí jinak a teď jako aktivitář, najít tu zprávnou cestu, aby nevznikaly zádrhele. Takže ať to hráč dusí co to dá (dle tehdejší maximálky 120, po překročení o 2 konec aktivity) a omezení na 30km/h ho stejně zpomalí. Škoda, velká škoda, že MSTS neumí vyřadit hráče např. po nedodržení stahovačky.;)
S pozdravem Dan.

Zbyněk Šemora napsal:
Z praxe platí, že se jezdí podle jízdního řádu a ne podle rychlostníků tak, že když ukazuje 120, tak těch 120 musím jet. Znalý fíra ví, že například v tomto úseku pokud pojede například 80, tak pojede včas. Nebo si to odčeká v následující stanici.
S tím naprosto souhlasím a toto beru již delší dobu na vědomí. Pokud už si za nějaký ten čas trať okoukám, tak vím, kolik kde mám jet, abych byl ve stanici tak "akorát" včas. Viz třeba na trati 090, pokud hráč bude s vlakem typu EuroCity hnát vlak na plnou rychlost v úseku Ústí n.L. hl.n. - Praha Holešovice, pak se bude divit, že do stanice přijel o nějakých 20 minut dříve, než je psáno v jízdním řádu.

A nebo když jel dříve nějaký přizdisral se 121 po koridoru 75 místo 90, tak mu výpravčí zavolal a ústně dal výstrahu, pokud nepojedeš tak tě v příští díře postaví vedle a zmrzneš tam třeba celý den. Ten kdo to nepochopil tak se pak divil.

Zdeněk Itterheim napsal:
A nebo když jel dříve nějaký přizdisral se 121 po koridoru 75 místo 90....
Takových v aktivitě Gerlachu mám, že hráč bude mít místy chuť vaskočit z lokomotivy a jít ho popohnat.:D :twisted: :D :twisted:
Dan:cool:

Všechny vás zdravím, dříve jsem v MSTS jen jezdil, dnes už tvořím aktivity, nicméně jsem přišel na nesrovnalosti a nedovedl jsem je vyřešit. Mám trať BP od p.Šemory a nezobrazují se mi všechny Consists, tudíž když chci stavět nemám tam všechny vozy kterých bych rád využil. Prosím poradíte mi někdo, jak tento prblém vyřešit? Děkuji
Jak jsem četl diskuzi s těmy časy a rychlostí.. to je pravda to se mi stalo s EC v Pardubicích o 15minut dřív, necápu proč nezkrátěj jízdní dobu

Back
Nahoře