Náměty na aktivity - pro všechny aktivitáře

Když myslíš. Ono je to jen o poznámce v SJŘ. Možná tam u Vás je to ošetřeno, ale u těchto rychlíků bohužel náhradní soupravu neřešili. Možná už vyšla oprava a je to OK, spolužák mi to vyprávěl po zavedení nového grafikonu.
Spíš jsem očekával nějakou inteligentní reakci, že někdo napíše vzorec, podle kterého se to počítá a kolik by vyšlo na Regionku, kdyby se brala Vmax 160. Ale tipuji, že ta jede i tak max 80 a méně to nebude.

..., protože se procenta počítají z rychlosti 160km/h. Úřední šiml je úřední šiml. Tak mi to vyprávěl fíra, který to má v turnuse.
Opačně. Ze skutečných brzdících procent se zjišťuje maximální povolená rychlost na daném spádu. Počítá se pro každý rozhodný úsek zvlášť. Paušální omezení v celé trati podle nejhoršího dílčího úseku je trestuhodné a v rozporu s předpisy. Vztah rychlosti a sklonu je dán legislativně v.173/1995Sb.

To není ono, tam ta rychlost byla degradovaná kvůli použitým starým Béčkám, kde se rychlost počítala z rychlosti 160 km/h, na kterou nejsou stavěné. Pak vychází max rychlost pro tyto vozy 105 km/h. Pokud je výchozí rychlost v sešiťáku ne 160, ale 140, tak ta stará Béčka mohou jet po těch samých kolejích 140. Tento vzorec jsem chtěl vidět.

A jakou tomu vypočítali rychlost ? Když jede náhradní souprava ve složení 362 a sysel, tak nemůže jet 140 jako dříve, ale jen 105, protože se procenta počítají z rychlosti 160km/h. Úřední šiml je úřední šiml. Tak mi to vyprávěl fíra, který to má v turnuse.
Taky mi to přijde nějaký ujetý, jestliže jsou brzdící procenta u Sysla s 362 dostačující pro 140km/h, nevidím jediný důvod jet 105km/h.

Takže, dnes je toho fakt hodně:
IC 542 -> skapala 151.016, do O.-Svinova to dotáhla 714.203, ze Svinova 163.083, viz níže
EC 242 -> skokan na Slovnesku, z Bohumína náhradní souprava 163083 + 4x Bee272/273, přešlo to na IC 542.

IC 542 v úseku Opava - Ostrava si zabírám já na trať 310, kdyžtak někdo můžete zrobit pokračování :) :) :)
Fotky:
IMG_1733.JPG IMG_1752.JPG IMG_1757.JPG IMG_1764.JPG

Jestlipak to mají na Slovensku stejné, že fírové od Carga nemůžou vozit vlaky s přepravou cestujících a musíš jim dát pilota.

Je rušňovodič kategorie B (oboje), B1 (osobka), B2 (nákladka).
Schválně, co je správně? Fíra ze chcíplé mašiny
1) jel na dvojičce a dělal pilota
2) seděl zmrzlý na chcíplé mašině
3) jel mezi cestujícími
4) teleportoval se do cílové stanice

Back
Nahoře