Náměty na aktivity - pro všechny aktivitáře

mettys napsal:
Když je teď stará tišnovka, udělat slavnosti perštejnského panství (např pendlování Pilštiků, raní spěšnáky s prototypem Bardoty, Jízdy s párama.... )
No tak nedávat tady rozkazy, otevřít editor aktivit a tvořit! :P

Ahoj,

kdyby nekdo potreboval podklady ke Slavnostem Pernestejnskeho panstvi za rok 2008 a 2009, tak mam naskenovane docela rozsahle clanky s popisem a dokonce zaplatkami :-)) jak se kde co porouchalo. Je to z Drahy 8/2008 a 8/2009.
Kdyby to nejakemu aktivitari chybelo, ozvete se.

ZSR

Zdravim.
Máte někdo přehled, co se sváželo (nebo cca poslední 4 roky sváželo) z oblasti Tišnov-Rožná? :)
Díky

Ještě jeden dotaz :)
Co za vlečku je v Jeseníku a v Písečné? Obojí vypadjí jako pily, ale radši se zeptám :)
Pak je ještě jakási vlečka mezi Jeseníkem a Písečnou. Co to je za vlečku? Je ještě obsluhována? Díky :)

Naposled editoval moderátor:
Ahoj,není to námět na aktivitu,ale jen dotaz,kolik má max.rychlost manipulační vlak(bez ohledu na to jaké veze vozy a jaká je traťová rychlost)?

martin novy napsal:
Ahoj,není to námět na aktivitu,ale jen dotaz,kolik má max.rychlost manipulační vlak(bez ohledu na to jaké veze vozy a jaká je traťová rychlost)?
Ahoj,
jestli Ti jde o základní rychlost, tj. neomezenou traťovou rychlostí, zátěží vůči sklonu, SJŘ, konstrukční rychlostí hnacího vozidla, mimořádnými zásilkami, apod. - tak ta je stanovena předpisem D2 na 100 km/h.

To jo základní rychlost,ale 100 na maňas je nějak moc,kde to píšou v D2,já do ní jen tak nakoukl,ale nenašel jsem to anebo se zeptám na školení. :oops:

martin novy napsal:
To jo základní rychlost,ale 100 na maňas je nějak moc,kde to píšou v D2,já do ní jen tak nakoukl,ale nenašel jsem to anebo se zeptám na školení. :oops:
str. 52

Přeji hezký den.
Tak jsem na jedné fotce, kterou mi poslal již před nějakým česem člen tohoto fóra, už nevím kdo, takže se omlouvám, že nejmenuji přímo. :D Zajímavou fotku, která mne opět poučila v řazení souprav z dob ČSD. Na soupravě tramvaje linky 1 není nic zvláštního, klasická souprava Královopoláku s Brňkem (snad jen, že jezdívaly povětšinou 2 vleky, co pamatuji), ale co mne zarazilo je souprava vozů ve složení M131 + 2x Balm + M151 (152 není z fotky čitelné), že se vlaky na této trati z Opavy do Hločína (foto) pohybovaly ve složení M151 + Blm + Blm (hurvajzácký) + M131 to si pamatuji, ale takto sestavenou soupravu jsem viděl na fotce poprvé.:D Takže opět více možností pro tvůrce aktivit z dob ČSD.;)
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img179.imageshack.us/img179/8435/hlucin2.jpg
S pozdravem Dan.

Dan J. napsal:
Přeji hezký den.
.... ale co mne zarazilo je souprava vozů ve složení M131 + 2x Balm + M151 (152 není z fotky čitelné), že se vlaky na této trati z Opavy do Hločína (foto) pohybovaly ve složení M151 + Blm + Blm (hurvajzácký) + M131 to si pamatuji, ale takto sestavenou soupravu jsem viděl na fotce poprvé.:D Takže opět více možností pro tvůrce aktivit z dob ČSD.;)
http://img179.imageshack.us/img179/8435/hlucin2.jpg
S pozdravem Dan.

V Sokolově se jeden čas jezdilo na trati Sokolov - Kraslice M240 + 2x Balm + M131. Bylo to když nebyla 240 tak jel Hurvajs.

Ahoj.
No, že jede Singrovka s Balm, to bych pochopil, ale M151, jsem si vždy myslel, že by tyto vozy pro tento motor byly docela těžké.:D Jinak vím, že Hurvajz jezdil i na smíšených vlacích (tatrovácký motor je tatrovácký motor :D) a nedávno jsem s někým diskutoval o M262 + Cai, to jsem taky kdysi netušil, naštěstí Tax poradil a další souprava do aktivit byla na světe.:D Ale ten Skleník a 2x Balm mne opravdu překvapil.:D
Dan

Dobrý den, tak mě napadlo, co udělat aktivitu R 1541 s jednoutkou city elefant? Nevím, jesti se o to už někdo nepokoušel? Mohlo by to být pěkné povezení z prahy do olomouce, spojila by se rychlíková aktivita s jednotkou pro spěšné vlaky.
Co vy nato?

Spozdravem: Jakub

vindobona350 napsal:
Dobrý den, tak mě napadlo, co udělat aktivitu R 1541 s jednoutkou city elefant? Nevím, jesti se o to už někdo nepokoušel? Mohlo by to být pěkné povezení z prahy do olomouce, spojila by se rychlíková aktivita s jednotkou pro spěšné vlaky.
Co vy nato?

Spozdravem: Jakub
Tak se budeme na tebe těšit co předvedeš. Od námětu k realizaci to není daleko:D:D

Byla to Kubova aktivita R 1540. R1541 jede ale v pátek, to by se dalo udělat, Bohužel můj počítač už nezvládá nápor a tak aktivity pro trať 321, kterou mimochodem považuji vedle Zbyňka za absolutní vrchol, nemůžu dělat - zlobí mě editor.

no má to jen malý háček, nikdy jsme žádnou aktivitu nedělal. Raději bych to nechal na odbormících a zkušenějších. chtěl jsem dát jen námět na aktivitu.

vindobona350 napsal:
no má to jen malý háček, nikdy jsme žádnou aktivitu nedělal. Raději bych to nechal na odbormících a zkušenějších. chtěl jsem dát jen námět na aktivitu.
Ahoj. Žádnou vědu v tom nehledej, já jsem kdysi taky žádnou aktivitu nedělal a chyběly mi aktivity s parní trakcí, tak jsem se do toho pustil.... :D Takže známé heslo. Všechno je jednou poprvé.:D:D
Dan

to vindobona350:
Já jsem taky postrádal jisté aktivity s nějakýma osobákama, tak jsem si sedl k editoru a udělal jsem dosud dvě aktivity.

Back
Nahoře