Náměty na aktivity - pro všechny aktivitáře

Protože je málo dálkových aktivit na rameni Olmik-Praha(-ONJ) na BPéčku, na verzi 85 není vůbec, neměl by někdo zájem vytvořit podle aktuálního GVD2010/2011, Ex 220 "Detvan", nebo Ex 221 "Detvan"??, jede v této relaci v docela rozumnej čas...měl bych i návrh řazení!! Pokud by měl nějáký aktivitář zájem, nechť se ozve rád bych se podílel na vývoji!! ;)

Přibližně ve 14:00 bude k dispozici na mých stránkách pro aktivitáře soubor zvukových stop pro staniční hlášení. MEx. Snad se dočkáme doby, kdy nebude nutné poslouchat o vlacích, které ve stanici ani nejsou, což se bohužel povede někdy i v reálu. :o)

Zdravim. Nevim možná to sem nepatří. Nechtěl by někdo udělat aktivitu linky S12 PID? Poříčany-Nymburk? Nikde jsem ji nenašel a ja ji nevytvořím. Bud je to mnou nebo mym hardwearem. Když otevřu editor ukolu, nacita se to skoro 15minut... v tom tvorit jde docela blbe... možná jsem jen lama... Děkuju...

filipes napsal:
Zdravim. Nevim možná to sem nepatří. Nechtěl by někdo udělat aktivitu linky S12 PID? Poříčany-Nymburk? Nikde jsem ji nenašel a ja ji nevytvořím. Bud je to mnou nebo mym hardwearem. Když otevřu editor ukolu, nacita se to skoro 15minut... v tom tvorit jde docela blbe... možná jsem jen lama... Děkuju...
Ahoj.
Trpělivost růže přináší.:D To, že se ti u BP, či 321 editor načítá 15 minut, je běžné, hlavně, pokud máš plnou složku consists z různých aktivit. Mně jde editor taky hned po otevření ztuha, ale po zvětšení kolejí a prvním uložení se zrychlí (pokud se to tak dá nazvat).;)
Dan

Dan J.: no už jsem zjistil že když povypínám na mapě všechno tak to jde. Dám si zobrazit jen potřebné a následne to zas vypnu. Ale co se týče jízdních řádů, dalšího provozu kolem mě,.... to by chtělo aby si někdo se mnou sednul a ukázal mi celej základní postup pro jednoduchou aktivitu.

filipes napsal:
Dan J.: no už jsem zjistil že když povypínám na mapě všechno tak to jde. Dám si zobrazit jen potřebné a následne to zas vypnu. Ale co se týče jízdních řádů, dalšího provozu kolem mě,.... to by chtělo aby si někdo se mnou sednul a ukázal mi celej základní postup pro jednoduchou aktivitu.

Ahoj, jednoduché aktivity krásně vytvoříš dle tohoto návodu:
http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/1842
Já když jsem začínal dělat aktivity, tak jsem měl k dispozici poze tento návod a udělal jsem to tak, že jsem si jej vytiskl vzal do ruky, otevžel editor a zkoušel, zkoušel a zkoušel... No a jaká byla radost, když se mi prvně podařilo nasadit traffic a poté vykřižovat vlaky, no pravda, s křižováním na jednokolejce, což jsem si vzal jako první aktivitu, směr Ostrava - Frýdlant, mi poradil Poison tuším, už si nepamatuji a dle této rady jsem zase zkoušel zkoušel a zkoušel. Ono, totiž sednout si sice s tebou někdo může, ale průšvih je v tom, že AE je poněkud záludný a někdy se dvě shodné situace na jiných místech tratě chovají naprosto odlišně.:D
Dan

Naposled editoval moderátor:
Ex 526 Mojmír v čele s novým skinem 162040 na model Kulici. Trať 321 v úseku Staré Město u Uherského Hradiště - Praha. Jsem ochoten pomoci v tvorbě aktivity. Pomalu mě již napadá průběch úkolu. LUKAS

Zdravím, měl bych pro tvůrce aktivity jeden námět podle skutečné události. Chtěěl sem tu aktivitu vytvořit sám ale bohužel moje zkušenosti s editorem a čas jsou proti mě. Kdyby měl někdo zájem o scénář ať se ozve. Díky;)

Jedná se o Ex 521 Buchlov. Začíná se se zpožděním přibližně 15 min kvůli výpadku napájení trakčního vedení. Vlak jede do Libně po nulté do Běchovic, kde zase brzdí hliník do Kolína předjede ho po 1.TK. Dál už cesta probíhá za normálních okolností. V Mohelnici jede souběžně po sousední koleji Bečva. V Olomouci zatím bez vysvětlených důvodů stojí a čeká jakoby na přijezd Bečvy ale ještě než zastaví dá se do pohybu. Zbytek cesty již normální. V Otrokovicích odvěsit zadní dva vozy a pak už konečná stanice.

Mám návrh na aktivitu pro BP inspirovanou mou cestou do školy dne 7.3.2011. Os 8813 z Berouna do Úval má asi 10-15min zpoždění. V Radotíně dostane strojvedoucí hlášení o provozní nehodě(lomu koleje) v úseku Radotín-Smíchov. Je proto odkloněn přes Most Inteligence-Krč a Vršovice na Hl.n. Od tamtaď pokračuje do Úval se 40-minutovým zpožděním způsobeným 20-minutovým (nesmyslným) čekáním na předjetí R 75.. z Chebu a MOs od Vraného n/V. Vlak je veden dvěma jednotkami čd 471. Zadní souprava se na Hl.n. odpojuje a pokračuje do Řevnic (Po 2.TK se jezdí normálně.

to Prolam: No nápad to není špatný, ale jen se zeptám. Kde se čeká na předjetí R75x z Chebu?? Mám pocit jestli to není už v Radotíně. Tuto aktivitu bych mohl udělat, jelikož se mi zdá být docela pohodová s krásnou zápletkou
Jo...teď jsem si uvědomil, že na BPéčku by se dala udělat takto jen do Vršovic. Pak už se musí přejít na 321, jelikož tam už je k dispozici Nové spojení a je tam víc možností vést vedle sebe dva souběžné vlaky

Tak teď jsem koukal na JŘ toho vlaku a číslo toho rychlíku je 751. Akorát by mě zajímalo proč tam zbytečně čeká
Jinak k mé první aktivitě, kterou jsem se uvedl:
23.2.2010 se stala drobná nehoda na rychlíku R606 Ohře. Zprvu jel rychlík v pohodě. Za Roudnicí ale začal zpomalovat na konečných 5 km/h. Takhle jsme se plahočili do stanice Hrobce, kde jsme zastavili a milou lokomotivu řady 162 zaměstnanci ČD odstavili. Asi po půl hodině přijelo eso, které nás zapřáhlo a po osmi minutách jsme se vydali na cestu směr Ústí nad Labem.
Touto událostí jsem se inspiroval při sestavování mé první (a doufám, že ne poslední) aktivity pro Tygyho trať 090. Pak jsem už jen udělal VYSOČINU abych se pak soustředil na delší tratě. Ale pro 090 taky něco ještě do budoucna chystám, bude to určitě nákladní aktivita, ale pšššššššt.

Ja budu skromny treba aktivitu Praha-Kolin-Hradec Kralove.Aktivit je docela dost ale myslim si ze temer zadna neni udelana na loko 162,163 a 362,363 myslim si ze to je skoda

Pepa z Nuslí napsal:
to Prolam: No nápad to není špatný, ale jen se zeptám. Kde se čeká na předjetí R75x z Chebu?? Mám pocit jestli to není už v Radotíně. Tuto aktivitu bych mohl udělat, jelikož se mi zdá být docela pohodová s krásnou zápletkou
Jo...teď jsem si uvědomil, že na BPéčku by se dala udělat takto jen do Vršovic. Pak už se musí přejít na 321, jelikož tam už je k dispozici Nové spojení a je tam víc možností vést vedle sebe dva souběžné vlaky´

Čeká se v Krči. Sice to sem nepatří ,ale jak tam ten vlak stál, tak si jedna paní vyhlédla průvodčí kterou seřvala za to ,že odmítla uprostřed kolejiště zajít za fírou a otevřít dveře. Jenže předpisy jsou a tak se musí dodržovat. A koho ze zaměstnanců historie jako: "Já jdu do Krčské nemocnice" nebo "Vy tady nestavíte?? No to je průšvih!!!".

Ahoj Mam dotaz nepostavil by někdo aktivitu kde jezdíte celý den od rána do noci začínáte os na lince Praha - Pečky - Kolín a zpět pak jet Sp až do Havl.Brodu a zpět opakovat os Praha - Kolin a na konec jet Rychlikem až do Bratislavy a zpět Třeba lokomotivou 363 087.
nebo nějakou aktivitu celodenní na trase 020 + 021 + 024 nějaký sp nebo os prostě celodenní provoz nebo jen nějaký celodenní motorák ne nějakém úseku nějaké trati jen dle trainsetu děkuji

Zbyněk Šemora napsal:
Aktivita Topírna noc.
12 hodin.
Vyzkoušej.

ahoj no ta mi padne hned co se zobrazí lokomotiva naskočí mi to jo ale jak pak zmáčknu nějakou klávesu hra spadne
Zbyněk Šemora napsal:
Aktivita Topírna noc.
12 hodin.
Vyzkoušej.

ahoj no ta mi padne hned co se zobrazí lokomotiva naskočí mi to jo ale jak pak zmáčknu nějakou klávesu hra spadne

sissi76 napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Aktivita Topírna noc.
12 hodin.
Vyzkoušej.

Zbyněk Šemora napsal:
Aktivita Topírna noc.
12 hodin.
Vyzkoušej.

Asi nemáš správně nastavený parametr -mem:512, protože tato aktivita je naprosto stabilní i na slabších PC.

Back
Nahoře