Náměty na aktivity - pro všechny aktivitáře

No, ty Ci, to se hádat nebudu, ale ten první vůz se mi zdá kratší, i když fotka může klamat.

To jako, že by se kousek za stykem přijelo z Bádu se 101 DB pro 174 a odtáhla se do Bádu?

Neznám místní poměry a ani co by se tam případně dalo vymyslet ...

... nicméně 101čka asi nemá na naše území přechodnost a ani nevím, jestli by ji "chutnal náš proud", takže by se to muselo nějak převymyslet případně s výměnou mašin od protijedoucího EC/IC pokud vůbec nějaké v tu dobu je.

Ale když už jsme v těchto končinách, nedávno sem narazil na DieselTraxxe ITL, ten by se ve spojitosti v nedávno vydanou 749 IDSC dal taky na něco použít, případně nějaká Polská obluda co se tam vyskytovala ... konec konců i včerejší (?) přeprava s Taurem AWT z Bratislavy přes celé území až do Bádu (tedy pokud to dojel) by mohla být zajímavá ...

Případně i takováto
1430080951.jpg
přeprava přes Břeclav ... všude se něco najde. ;)

Jen dohledat vozy a může se jít na věc:

01.jpg
02.jpg
03.jpg

Ex 10001 Belgie - Osvětim v čele 163.215 Děčín - Bohumín Z Bohumína 163.048 Jadwiga

Zdravím, mám takový netradiční námět. Nebo spíš dotaz. Pokud by někdo, někdo jako já, chopil díla a postavil bych vybrané TRAMVAJOVÉ tratě Česka, případně i Slovenska. Byl by nějaký modelář ochotný dodat, či dodělat vozy daných provozů? Protože asi tak, železničních tratí je 3 zadele, vozů na železnici je ještě víc. S oficiálníma modelama šalin do MSTS to pokulhává (že by proto, že nejsou tratě) nebo jen obecně není zájem? Proto se ptám, kdyby se něco utvořilo, aby to nebylo házení perel sviním, a nebylo tam pak s čím jezdit, jestli má cenu vůbec o něco se snažit.

Sic jsi mimo téma, ale jak zde již zaznělo několikrát, vyhoď něco hotového a pak se ukáže, podobných nápadů už bylo a kde nic tu nic.

Jak se to veme. Námět pro aktivitáře (mne) by byla nějaká pozitivní odpověď. Ale chápu a beru že bez ukázky nic nebude. Zatím mám však na skladě jen sci-fi trať a s tou neobstojím. Zkusím něco vyplodit. A hodím to sem.

Právě Hradec, jsem za souhlasu autora, troufám si říct, decentně rozšířil, a bylo v plánu tam provozovat vozy T3, T3M a K2, T2 či KT8. Bohužel, k dodání vozů na fikci není moc zájem takže nyní jsou například tam dostupné jen první dva typy vozů, teda když nepočítám kreslené K2 a KT8 ala ova.
Problém největší je ten, že jsem měl něco málo rozestavěno, zhatil to zkrat disku, kde byly všchny zálohy. Takže se chci tak nějak i nahecovat a mít motivaci jít do toho znova, proto jsem položil otázku, kterou jsem položil.

Zdravím, mám takový netradiční námět. Nebo spíš dotaz. Pokud by někdo, někdo jako já, chopil díla a postavil bych vybrané TRAMVAJOVÉ tratě Česka, případně i Slovenska. Byl by nějaký modelář ochotný dodat, či dodělat vozy daných provozů? Protože asi tak, železničních tratí je 3 zadele, vozů na železnici je ještě víc. S oficiálníma modelama šalin do MSTS to pokulhává (že by proto, že nejsou tratě) nebo jen obecně není zájem? Proto se ptám, kdyby se něco utvořilo, aby to nebylo házení perel sviním, a nebylo tam pak s čím jezdit, jestli má cenu vůbec o něco se snažit.

Reme, můj osobní názor je, že ne každého, koho baví vlaky, musí zákonnitě bavit i tramvaje, modelářů nevyjímaje. Mně třeba tramvaje taky nic neříkají a to ani na úrovni zvědavosti. Každopádně si myslím, že pokud přineseš vynikající práci, tak si svůj okruh zájemců najde a zcela jistě nezůstane bez odezvy.

No právě. Já jsem, jak jste zřejmě vytušili spíše ta druhá skupina, ten koho baví šaliny a vlaky mu moc neříkaj. Takže jsem se dal do pátrání co nám net oficiálně nabízí no a oproti vláčkařům toho opravdu moc není. Tratě nějaké jsou ale modelů, těch obstojných jsem moc nenašel. Proto jsem si prvně dovolil takovou troufalou otázku: "A bylo by s čím vůbec jezdit, kdybych něco vyplodil?" Každopádně jak začne být venku zas hnusně, zkusím něco naplácat, hodím to sem a uvidím. Nebouchnout disk, tak mohu už teď plácnout zhruba 45% dokončené tratě jednoho nedalekého, úzkorozchodného provozu :) Ale tak začnu od nuly, tu nechuť zkusím přepít :D

preju hodne elanu a rad si zajezdim na nejake pekne trati
at uz jsou to " Stadtbahn U79 V3 " nebo KVB - HF, KVB6_12 nebo KVB_line_5, jsou to nadherne trate ale ceska je ceska

Back
Nahoře