18. setkání příznivců hry OpenRails, MSTS i RW

Přijedu

• Ano

Hlasů: 14 70.0%
  • Možná

Hlasů: 7 35.0%
  • Občerstvení

Hlasů: 14 70.0%
  • Nocleh

Hlasů: 7 35.0%
  • Oběd

Hlasů: 11 55.0%
  • Večeře

Hlasů: 9 45.0%

• Hlasovalo členů
    20
  • Ukončená anketa .
Nevím, čemu nerozumíš. Já chci pokecat s komunitou, předat si technické zkušenosti, dozvědět se něco co ohledně této hry nevím atd. Ale když se všichni seberou na čumendu do depa nebo muzea, to už pro mě není. Já když nespím doma, tak se vůbec nevyspím. To už je dané věkem. Minule jsem chtěl využít jedinečné možnosti se vyspat v hotelu Internacionál. Byla to vše paráda, ale až na to vlastní spaní. Tenkrát vyhrál KimiR, který měl pro sebe velkou postel pro dva. A my dva jsme spali v "dětském pokoji", který byl rozměrově, jako bychom spali v kupé béčkového vagónu. Stejná ulička mezi postelemi, stejná šířka :) Proto nastala ta rána ve 3 ráno, kdy jsem při otáčení se spadl z postele. A bylo po spaní. :) Ale byl to zážitek. A jako "odškodné" jsem tenkrát dostal láhev vína. :) A pak to mělo následky. Vymodeloval jsem hotel Internacionál. :) Vše zlé je k něčemu dobré. A ještě navíc jsem si sehnal film Šakalí léta. :)
No vidíš? Vem čelo a odpoledne si zahrajem...
Ne vážné, to by asi na cestování nebylo. :-)

Vem čelo a odpoledne si zahrajem...
To by problém nebyl. :) Martin M mne vezme autem. :) Pak bych tam už musel zůstat. Vidíš. Přivez bicí a něco můžeme dát dohromady. Například Nightwish Moondance. Sabaton The Final Solution a To Hell And Back. Ale nejraději mám svou vlastní aranž suity Piráti z Karibiku.
To by byla prča. Alespoň bych měl motivaci intenzivněji cvičit. protože člověk zapomíná. Například Smoke on the Water od Deep Purple, jak jsi mi tam zabouchal bicí, to bych po letech jen tak nedal, hlavně to sólo.

A pak bys mě i ukecal. :)

To by problém nebyl. :) Martin M mne vezme autem. :) Pak bych tam už musel zůstat. Vidíš. Přivez bicí a něco můžeme dát dohromady. Například Nightwish Moondance. Sabaton The Final Solution a To Hell And Back. Ale nejraději mám svou vlastní aranž suity Piráti z Karibiku.
To by byla prča. Alespoň bych měl motivaci intenzivněji cvičit. protože člověk zapomíná. Například Smoke on the Water od Deep Purple, jak jsi mi tam zabouchal bicí, to bych po letech jen tak nedal, hlavně to sólo.

Zbyňku rád bych, ale bicí bych ze zkušebny nevozil, to by bylo fakt nadlouho a myslím že by nás rychle vystěhovalí... :) To bychom museli ke mně na zkušebnu a to by vlastně ani slezinu neužil...Byl to takový vtípek. Navíc ani bych neměl kdy ty věci nacvičit, makáme na desce a už tak mám toho celkem plné zuby... Cvičit, cvičit a cvičit a ještě bych si to bral na slezinu s vláčky. :-)

Nevím, čemu nerozumíš. Já chci pokecat s komunitou, předat si technické zkušenosti, dozvědět se něco co ohledně této hry nevím atd. Ale když se všichni seberou na čumendu do depa nebo muzea, to už pro mě není. Já když nespím doma, tak se vůbec nevyspím. To už je dané věkem. Minule jsem chtěl využít jedinečné možnosti se vyspat v hotelu Internacionál. Byla to vše paráda, ale až na to vlastní spaní. Tenkrát vyhrál KimiR, který měl pro sebe velkou postel pro dva. A my dva jsme spali v "dětském pokoji", který byl rozměrově, jako bychom spali v kupé béčkového vagónu. Stejná ulička mezi postelemi, stejná šířka :) Proto nastala ta rána ve 3 ráno, kdy jsem při otáčení se spadl z postele. A bylo po spaní. :) Ale byl to zážitek. A jako "odškodné" jsem tenkrát dostal láhev vína. :) A pak to mělo následky. Vymodeloval jsem hotel Internacionál. :) Vše zlé je k něčemu dobré. A ještě navíc jsem si sehnal film Šakalí léta. :)
Já se ale ptal a ty sis sám vybral tu jedno postel,sám jsi tam zatočil a sám jsi říkal tu zůstanu. Joska chtěl solo postel a mě zbylo letiště
:)

mno já tu mám doma ještě pod postelí trumpetu na kterou jsem hrával,asi bude trochu už zatuhlá :D

ale bicí bych ze zkušebny nevozil, to by bylo fakt nadlouho a myslím že by nás rychle vystěhovalí...
Jasně Dane. Já se toho jen chytil, že by jsme i našli nějakou společnou hudební řeč. Ale to by musela být slezina někde v sále. Jinak by nás vyvedli všude.
Já se ale ptal a ty sis sám vybral tu jedno postel,sám jsi tam zatočil a sám jsi říkal tu zůstanu. Joska chtěl solo postel a mě zbylo letiště
Vždyť jsme byli už poloožralí a já si myslel jako Joska, že solopostel bude dobrá volba. Jenomže jeden myslel..... :) Asi jsem už odvykl od spaní ve vagónových kupé. První pohled mi nepřišel, že ty postele jsou spíš pro děti rodičů, kteří spí na dvojposteli. Tedy to nebyl klasický čtyřlůžkový pokoj. Ale co, budiž ti přáno. I tak to byl pěkný zážitek. To že v noci blbě usínám je jen můj problém.

ale bicí bych ze zkušebny nevozil
Dopoledne mi psal Martin abych to cello vzal, do auta není problém. No, tak kdyby byl zájem něco zahrát jako hudební vložka, tak jediné co bych potřeboval ze zkušebny je nějaký kvalitní odposlech, kam bych si zapojil doprovody z tabletu a externí zvukovky Focusrite. Se vstupem na Jack 6.3. Ale to je snad standart. Mám to vyzkoušené, na malou místnost stačí cello akusticky a doprovody jen z odposlechu.
Takhle to mám zapojené a úplně stačilo. Doprovody jsou syntetické, jak jsem si je vygeneroval z notových zápisů. Kdyby se hrálo v sále, tak to jde z krabičky do mixu a do velkých beden, plus tento odposlech. Tedy bych vzal jen nástroj, pult, noty a tu malou červenou krabičku. To uvezu i vlakem do Brna. Jinak by pro mne musel Martin do Hustopečí. Ále, nijak bych to nehrotil. Byl by to jen takový malý doplněk sleziny. Kdykoli mne pak můžete vyhodit. :)
IMG_3332.JPG

Já tam mám pouze sadu, mixík, kde zapojuji MP3 s nahrávkou, nebo klik. Zkoušíme jinak v Ostravě.

Já tam mám pouze sadu
Mě ten odposlech vejde i do kolečkového kufru, tedy i tak by se dalo cestovat. Takto jsem to vezl tenkrát do Polska, kde jsem se v sále jen napíchl na jejich hlavní aparaturu. A to jsem ještě tahal vlastní malý mixík, protože bylo nutné nazvučit ještě zpěvačku.
Jak chcete. Já to beru jen jako udržovací příležitost si občas někde zahrát. Když se dlouho nevystupuje, tréma je sviňa.
Dechovku nebo lidovky nehraji. Jen filmová a rocková hudba. Však je to vidět na playlistu na fotce.

Ahoj všem, chtěl jsem se zeptat, zda bych se mohl za váma na sraz stavit jenom jako pouhej pasivní hráč, kterej se o nic v OR či MSTS za celou dobu o nic nezasloužil, pouze obdivuji a užívám si vaši práci :D. Říkám si, že hraju tak dlouho a vůnec netuším, kdo vlastně za tou prací stojí (viděl jsem se akorát párkrát se Zbyňkem Šemorou, když jsem si u něj v obchodě párkrát vyzvedával trať :D). Jako ajťák můžu třeba nabídnout pomoc s technikou (dodat projektor, nachytat atd.) Díky, Ondra

Vždyť máme i společnou nahrávku
No vidíš, měl bych jí oprášit. :) Není problém, jen to sólo uprostřed dává zabrat. Tam by se hodilo zdůraznit bicí na doby. Protože se tam občas ztrácím. Ale šlo se to naučit. To je právě rozdíl mezi živými muzikanty, kdy podle gest se držíme synchro.
Ale kdo ještě je pro kulturní vložku? Myslím, že Dvacka nebude protestovat, protože jezdil na naše malé koncerty. Nějak to vymyslíme. Ale tímto jste mne opravdu ukecali na oba dny. Tedy to je návod, jak mne kamkoli dostat i když by se mi normálně nechtělo. :)

Back
Nahoře