Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Přesně tak, mě by ale zajímalo, co to ta Šlechtična táhla zy ty osobáky co v nich postříleli ty vojcly? To byly nějaké ruské vozy?dave01 napsal:Byla to šlechtična s karkulou a Btax
Dan J. napsal:Přesně tak, mě by ale zajímalo, co to ta Šlechtična táhla zy ty osobáky co v nich postříleli ty vojcly? To byly nějaké ruské vozy?
Ahoj Ondro.OndraJ napsal:Ruské vozy to rozhodně nebyly. Ono kromě sergeje tam zřejmě asi nebylo vůbec nic ruskéhoPokud vím tak všechna vozidla zajišťovaly MDC, resp. Výhrevňa Vrútky (475.196, 781.312, 726.060). Mně příšlo, že u vozu s vojáky šlo o obyčejné Ci/Ce, a dále je použito několik celozelených Ds, a dále "trezorový" vůz, ve kterém byly jaderné hlavice byl na záběrech zvenku zřejmě taky nějaký služebák, ovšem při některých záběrech (zejména otevírání masivních bočních vrat) zřejmě šlo o "chlaďák" (Ibbhps)
s patrnými prolisy v bočnici (podle mě právě pro dojem těch masivních dveří). Jinak různými záběry uvnitř a vně jednotlivých vozů se člověk nesmí nechat zmást, často jde o zcela různá vozidla případně nezávisle vystavěné kulisy.
Také mne praštil nátěr do očí v závěru tohoto filmu. V té době jsem ještě nebyl na světě, ale vím, že minimálně do roku 1972 než jsem šel na průmku žádné unifikované nátěry nebyly. Vše jezdilo ve svých původních barvách. Začalo se unifikovat nějak v těch uvedených letech, kdy jsme na průmce kritizovali nevkus jednotných nátěrů. Mám někde tehdy vyfocenou laminátku celou vínovou.Dan J. napsal:Přeji hezký den.
Tak jsem včera zjistil, že mám asi další mezeru v přehledu o nátěrech vozů v období z 50. let minulého století.Včera dávali na na Nově film Tnkový prapor, který už jsem viděl hodněkrát a toto mi leži v hlavě, pokaždé když jej vidím. Na konci použili filmaři 2 spřažené motoráky ČSD M262 a jeden z nich dokonce III. série, ale zarazil mne celočervený nátěr, jako u Hurvínka. Tyto motoráky někdy jezdívaly v celočerveném zbarvení?
S pozdravem Dan.
Ahoj,Zbyněk Šemora napsal:..... Začalo se unifikovat nějak v těch uvedených letech, ....