CZSK verze 2.0

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Jen je škoda, že zatím ten světelný kužel na pozičky umí svítit jen jedním směrem. Při posunu v noci, kdy máš jen solo loko by se ti takto odrážel svršek na obou stranách, byl by to luxus.

OR CZ/SK nyní zvládá více kuželů světla na lokomotivě i vozu. Poziční kužely světla, kužel pro tlumený i dálkový reflektor. V rámci ušetření prostředků je poziční kužel společný pro obě poziční světla. Pro usnadnění se tento typ světla generuje automaticky v závislosti na modelu a rozsvícených pozičních světel. Samozřejmě se dá i uživatelsky nastavit. Tlumený a dálkový kužel pro reflektor musí být nadefinovaný ve světlech lokomotivy, jinak se nezobrazí. To stejné platí jak pro vlak hráče, tak AI provoz.

Zde ukázka:
Přední poziční kužel světla
RunActivity 2026-08-16 13-19-08.jpg

Zadní poziční kužel světla
RunActivity 2026-08-16 13-19-42.jpg

Kužel světla pro tlumený reflektor
RunActivity 2026-08-16 13-20-52.jpg

Kužel světla pro dálkový reflektor
RunActivity 2026-08-16 13-21-14.jpg

Určite nie len jedným smerom
Tak teraz už asi hej, ale před měsícem to rozhodně nebylo, aspoň o tom nevím. Protože jsem dělal nějaké úpravy světel na mašinách a vždy svítil jen jeden kužel, byť jsem měl definovány oba. Ale hurá, keď že to ide tak pome na to.

Tak sa snáď aj dočkám diaľkového svetla na oba smery z jedného stanovišťa ( napríklad na 742 ) :)

Ahoj @Icik
Už jsem to psal do SZ, tohle je v aktivitě velký problém, po Save/Load to musí být naprosto shodné, jako když jsi uložil. Jenže v případě servisu FreeView, který je umístěn jako AI vlak někde na trati, je situace odlišná a souvisí s hráčem, což je problém. Když uložím po náběhu servisu FreeView a nahraju, servis v ORCZ není, takže hráč nemá do čeho přestoupit:

Trada servisu:
freeview001.jpg
Náběh a uložení:
freeview002.jpg
Po Load:
freeview003.jpg

Ahoj @Icik
Už jsem to psal do SZ, tohle je v aktivitě velký problém, po Save/Load to musí být naprosto shodné, jako když jsi uložil. Jenže v případě servisu FreeView, který je umístěn jako AI vlak někde na trati, je situace odlišná a souvisí s hráčem, což je problém. Když uložím po náběhu servisu FreeView a nahraju, servis v ORCZ není, takže hráč nemá do čeho přestoupit:

Trada servisu:
Zobrazit přílohu 50140
Náběh a uložení:
Zobrazit přílohu 50141
Po Load:
Zobrazit přílohu 50142
Opraveno.

Super, děkuji. Já teď jedu test celé aktivity, tak budu aktualizovat jak dojedu do cíle. A @Icik , léto, sice chladné, 18,7 stupňů, takže nevím, zda správně, ale vlak AI s párou topí.
topení.jpg

Čau ve spolek, včera jsem zkoušel jednu část aktivity, Potřeboval jsem zjistit především chování vlaků po vygenerované trase, která u nás specifické upravit, zjistil jsem že pokud to Budu testovat v aktivity módu a přepnu na autopilota, chování světel je celkem nestandardní. Zkoušel jsem to své soupravou 451.031-032, nebylo tam nastavení světel od roku 97, ale zjistil jsem, že světelné kužely svítí i v době, kdy tato souprava není oživená, tedy minimálně 6 minut před odjezdem. Tohle by bylo potřeba ještě doladit, podívám se pak na jinou soupravu, ale večer už jsem na to neměl čas. Byl to test z Masarykova nádraží, Jakmile se a i vlak dostal na negrelliho viadukt, začal tam dálkovým světlem poblikávat jak ho vyšinutý kamioňák, přitom vůbec nic proti nejelo, ani nemohlo. Chci obratu v Kralupech, se světla nepřepnula, ale tam přisuzuji chybu ladění modelu domů, že je špatně nastavená kabina, takže vlak v podstatě celou dobu jen couvá

A tady bych asi doporučil, aby všechny Ai vlaky byly minimálně 5 minut před odjezdem v činnosti, tedy aby v tuto dobu už mohly svítit a být připojené případně k troleji, u dieselu aby vrčel motor.

A tady bych asi doporučil, aby všechny Ai vlaky byly minimálně 5 minut před odjezdem v činnosti, tedy aby v tuto dobu už mohly svítit a být připojené případně k troleji, u dieselu aby vrčel motor.
Zdar Tygy. Každá taková změna znamená opravu všech vydaných aktivit. My už při WP hodnotě počítáme s rezervou a navíc Icik to nenachystal jak přes kopírák. Jinak je tomu se start/stop v zimě a jinak třeba v létě.

Pokud chceš, aby lokotiva nechcípla a byla nahozená po celou dobu, použij koncovku v názvu: "KpR".

Zdar Tygy. Každá taková změna znamená opravu všech vydaných aktivit. My už při WP hodnotě počítáme s rezervou a navíc Icik to nenachystal jak přes kopírák. Jinak je tomu se start/stop v zimě a jinak třeba v létě.

Pokud chceš, aby lokotiva nechcípla a byla nahozená po celou dobu, použij koncovku v názvu: "KpR".
Tady se spíš jedná o to, že lokomotiva se aktivuje tak zhruba minutu před odjezdem, a pokud ti osobní vlaky stojí někde na nádraží a mají mít stejný odjezd, nebo v rámci řádově minut, ať je to křížení nebo je to koncové nádraží, tak přeci jen i ve skutečnosti Loko nestartuje minutu před odjezdem. Na tom pak totiž závisí i zapnutí světel, a u mého zjištění je to že Loco je chcípla, a světla nejsou zapnutá. Tak je to celkem na logické, že při zhasnutých světlech svítí světelné kužele

Jo, tam jsou chybky, ale tohle chce, aby Icik prověřil přímo v aktivitě. V té co chystâm bude možnost hned v začátky v Hradci. Poněvač i já si včera všimnul, že odjíždějící Brejlovec od soupravy má vzadu rozsvícený, jak červený, tak i bílé světla. Ale to chce čas a pomalu vuchytávat, ať Icika nezničíme... ;-)

Jinak jsem v aktivitě ve Znojmě, všechny fičury přestupů a jízd, fungují naprosto bezvadně i spolupráce se zprávami pro hráče aktivity.

Ahoj @Icik
Takže k té mlze, píšu zde, neboť do SZ obrázek nevložím.
Dynamické počasí/léto:
Start aktivity je vždy s mlhou, ať je kterákoliv hoina a ta začne opadat až je viditelnost normální. Do uprav srážek tohle nebylo. Koukej, start aktivity při testu Kolín:
mlha1.jpgmlha2.jpgmlha3.jpgmlha4.jpg

Dovoluji si zde napsat info ohledně kuželů světelných pro vlaky i AI vlaky, Teď jsem zkusil upravit soupravu řada 451, vyhodil jsem motor s označením zadní a dal jsem tam normální motor otočený, v tomto případě světla na voze chodí, jen světelný kužel svítí dovnitř do soupravy tečka platí to pro oba směry pokud se přejde na druhé stanoviště, bílý kužel svítí normálně

Back
Nahoře