CZSK verze 2.0

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
A sakra, tak tady byla řeč o poloze neutrálu asi na brzdiči tečka To víš, já jsem trakční zblblo, tak já neutrál vidím jako neutrální Vole, nebo hluché pole v trolejovém vedení. Dýchám Hrušky s jablkama, protože nahoře byla vlastně ukázka toho řešení výlukového stavu pro Ai vlaky s možností a jedí zezadu a odstrkání, případně napojení soupravy zepředu jako přístřešek a odtažení přes vypnutý úsek.
To je výborná vychytávka, pak nachystám návod pro AE MSTS. I když je to mnohm jenoduhší, než v tom OR. Jen dáš na k olej WP, začátek a WP konec. A budu muset opravit RegioJeta, kde je právě porucha vedení, kvůli padlým stromům.

Tady jsem si dovolil jednu část logu z kontroloru vozidel... :)

Obsah SMS: ../../common.snd/snd754IH/754eng-MSV.sms
WAV: ../../common.snd/Zvuk_podvozku/4_valivy/obuti.wav CHYBI

Obsah SMS: ../../common.snd/snd754IH/754cabP-MSV.sms
WAV: 750.258_motor_zatez_2.wav CHYBI
WAV: 162_BSE_z.wav CHYBI
WAV: 162_BSE_o.wav CHYBI
WAV: 750_spalky_n.wav CHYBI
WAV: 750_spalky.wav CHYBI
WAV: 750_spalky_d.wav CHYBI

Obsah SMS: ../../common.snd/snd754IH/754cabZ-MSV.sms
WAV: 750.258_motor_zatez_2.wav CHYBI
WAV: 162_BSE_z.wav CHYBI
WAV: 162_BSE_o.wav CHYBI
WAV: 750_spalky_n.wav CHYBI
WAV: 750_spalky.wav CHYBI
WAV: 750_spalky_d.wav CHYBI

Týká se skinu 754.068 v. 2019 z msts-rw. Je možné, že to chybí jen mně?

Tady jsem si dovolil jednu část logu z kontroloru vozidel... :)

Obsah SMS: ../../common.snd/snd754IH/754eng-MSV.sms

Týká se skinu 754.068 v. 2019 z msts-rw. Je možné, že to chybí jen mně?
Chybí to pravděpodobně všem, ale nemá to nic společného s OR CZ/SK. Spíše je to dotaz na Doda, aby to doplnil do balíku na webu :-) Mám to u sebe stejně.

754.jpg

Vše v pořádku žádná chyba nikde není.
Nechci prudit, ale používáte prehistorickou verzi, kterou jsem tady dával ke stažení v začátcích programu, a tam ještě nebylo nastavené vše, co má prohledávat.

Takže pokud neumí prohledat .sms soubory, je jasné, že vám to nenajde žádnou chybu :-D

Nemůžete srovnávat log z verze 0.0.0.0.-1 s verzí 1.1.

Log má vypadat takhle:

log.jpg

Protože konkrétně v zápisu .sms se odkazuje na soubor 750.258_motor_zatez_2.wav, ale ve složce se zvuky chybí, program to správně našel jako chybu a vypsal ji do logu :-)

Takže pokud používáte starou verzi ještě pod názvem OR Checker, není se čemu divit :-D

750.258.jpg

Podařilo se mi vytvořit neviditelné triggery v podobě loosecon servisu, který si může umístit aktivitář libovolně na trať.

Takový trigger potom může iniciovat nějakou akci popsanou novými parametry v sekci Wagon v eng nebo wag loosecon servisu. Zatím tam máme 2 možné události. Také se může tento loosecon použít pro umístění libovolného objektu na trať nebo v její okolí. Tento objekt nemá interakci s okolními vlaky a neblokuje cestu.

Ukázka obsahu eng nového triggeru NoPowerZone:

Kód:
SIMISA@@@@@@@@@@JINX0D0t______

Wagon ( Servis_Trigger_NoPowerZone
    Type ( Engine )  
    WagonShape ( NOSHAPE.S )
    Size ( 1 1 1 )
    Mass ( 1 )      

EventTrigger (
        Type ( solid )
        EventType ( NoPowerZone )
    )
)

Engine ( Servis_Trigger_NoPowerZone  
    Wagon ( Servis_Trigger_NoPowerZone )
    Type ( Diesel )        
     CabView ( NOCAB.cvf )
    Name ("Servis_Trigger_NoPowerZone")
    Description ("")
)

Pokud se bude v eng/wag loosecon nacházet EventTrigger ( ), bude brán loosecon automaticky jako trigger. Bez dalších parametrů se aktivuje kontaktem vlaku hráče a nebo vlaku AI a pak zmizí. Zmizí i případný viditelný objekt WagonShape *.s. Pokud se přidá parametr Type ( solid ), trigger po aktivaci nezmizí a bude dále přichystaný pro další aktivaci. Další parametr EventType ( ) slouží pro zvolení události, která se má aktivací triggeru vyvolat. Trigger platí jen v daném místě (koleji) a pro daný vlak, který ho aktivoval.

Události zatím jsou:

LocomotiveFault
- po aktivaci triggeru bude lokomotiva hráče poškozena a dále neschopná jízdy. Nemá vliv na AI vlaky (traffic).

NoPowerZone
- pomocí dvou triggerů s touto událostí může aktivitář vytyčit bez napěťovou zónu na trati. Napětí skutečně nebude v této sekci a hráč to vidí na přístrojích. Pro AI to platí také. V této zóně stáhne pantografy a přejede tuto zónu bez nich. Po vyjetí ze zóny aktivací druhého triggeru opět zvedne pantografy a pokračuje ve své cestě. Není to stejné jako nový WP 40001.

trigger.jpg

Už asi od verzie 2.0 pozorujem zaujímavý jav. Ak si dám rozšírenú diagnostiku F5 a prepnem sa do okna "Informace o lokomotive", tak vypadne obraz simulácie, je tam len biela plocha. Písmená diagnostiky sú tam . Po 5-10 sekundách naskočí obraz ako má byť. Deje sa tak zakaždým keď to prepínam, aj vo vonkajšom pohľade. Ostatné okná pod F5 ( aj všetky iné okná funguje normálne ).

diagnostika.jpg

Mne sa to stane vždy, ale len v tom jednom konkrétnom okne. Nezáleží či som uprostred železničného uzla, alebo niekde na lokálke v strede poľa .
:cool:

Už asi od verzie 2.0 pozorujem zaujímavý jav. Ak si dám rozšírenú diagnostiku F5 a prepnem sa do okna "Informace o lokomotive", tak vypadne obraz simulácie, je tam len biela plocha. Písmená diagnostiky sú tam . Po 5-10 sekundách naskočí obraz ako má byť. Deje sa tak zakaždým keď to prepínam, aj vo vonkajšom pohľade. Ostatné okná pod F5 ( aj všetky iné okná funguje normálne ).

Zobrazit přílohu 48155
Zajímavé, ale naprosto netuším, čím se něco změnilo. Já tuto bílou smrt nikdy neměl. Zkus si zapnout v menu nastavení volbu Rychlý full-screen pomocí alt-tab. Jestli to nedělá zase update Windows.

Zdravím, nevíte prosím, co se mi tímto snaží OR říct? :D Pokoušel jsem se načíst uloženou pozici, kterou jsem uložil asi minutu před pokusem o načtení.
dd.jpg

Zajímavé, ale naprosto netuším, čím se něco změnilo. Já tuto bílou smrt nikdy neměl. Zkus si zapnout v menu nastavení volbu Rychlý full-screen pomocí alt-tab. Jestli to nedělá zase update Windows.
Ja mám ešte W7 :) . Rýchly full screen nepomohol..

Back
Nahoře