CZSK verze 2.0

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Ale to je strašně malinké, vždyť proč to tam nemůže zůstat. Já nebudu hodinu koukat dobdiagnostiky s malým písmem, kde vidím kulový. Já v nových aktivitách od roku 90 budu využívat tuhle fiĉurynu, ale do roku 90 ne a při posunech fakt chci vidět rovnou pod F9, jak to s vozem je a nechci mít nabořené aktivity ČSD. Tohle fakt prosím moc vrátit. Všichni už nemáme orlí zrak.
Ne, to potom ztratí smysl, proč mít posunovače. A ty písmenka nejsou zas tak malá.

Hoši, to je jak v EU tvl... fakt omezení natvrdo vnucená. @Icik neremcal bych, ale vždy se ozvu, když se začne něco používat, CO MUSÍM implantovat do aktivit. Žádný význam to neztrácí.
1. Buď toho posunovače chci použít a přizpůsobím tomu aktivitu.
2. Nebo ho v aktivitě nechci použít a nevím proč by mi měla být znesnadněna viditelnost poruch.

Posunovač super věc, ale vysílačka se nehodí všude. Význam to žádný neztrácí, jen komplikuješ jízdu, těm, co to nepoużijou.

Hoši, to je jak v EU tvl... fakt omezení natvrdo vnucená. @Icik neremcal bych, ale vždy se ozvu, když se začne něco používat, CO MUSÍM implantovat do aktivit. Žádný význam to neztrácí.
1. Buď toho posunovače chci použít a přizpůsobím tomu aktivitu.
2. Nebo ho v aktivitě nechci použít a nevím proč by mi měla být znesnadněna viditelnost poruch.

Posunovač super věc, ale vysílačka se nehodí všude. Význam to žádný neztrácí, jen komplikuješ jízdu, těm, co to nepoużijou.
A šak Dane použít ji nemušíš. Ovšem na volnou jízdu, Timetable, MP paráda. V aktivitě si to můžeš udělat po svém. Takže kde máš náké omezení ?

A šak Dane použít ji nemušíš. Ovšem na volnou jízdu, Timetable, MP paráda. V aktivitě si to můžeš udělat po svém. Takže kde máš náké omezení ?
Tady bych to spíš na omezení neviděl. Spíše bych doporučil zajít si k očnímu (není to myšleno jako urážka).

Zjistil jsem, že něco nebude v pořádku už při komentování mého screenu, kde bylo uvedeno, že mám u Leo Expressu FPS 20, přitom tam je FPS 30.

Sice nevím jak na barvičky, ale nechal jsem zobrazit slovo Závada! hned za číselném označením vozu. Takže je to tam 2x na řádku a víc viditelné hned od okraje.

Hele, jde o to, že když hláškuji na prapirek a ne na volbu posunovač, chci pid F9 vidět vůz červeně. Nevidím důvod, proč to rušit. Jako bylo by celkem fajn, při takových zásazích zepat se na narušení aktivit... Já zas mohu argumentovat, jako hyperrealista, že fíra nelezl z mašiny a tudiž to kdysi dělal pomocník fíry, kde nebyl posunovač a kde byl, tak vůz z brzdy vyřadil on. Navíc takový vůz byl buď přešibován na konec soupravy a nebo byl rovnou odstaven. Takže v reálu, konec aktivity pro nesmyslný scénář jizdy s poškozenými brzdami. Takže vlastně celá funkce poškozených brzd tak do volné jízdy. Ale bral jsem to jako hru a ok, vůz z brzdy vyřadil. Ale to zrušení označení vadných vozů mě fakt... :-)

Sorry, ale tohle je bohužel krok zpět s tou závadou na brzdě. Pod F9 hned člověk věděl na čem je. A u některých aktivit fakt není čas čekat na nějaké hlášení posunovače nebo koloťuka.

Tady bych to spíš na omezení neviděl. Spíše bych doporučil zajít si k očnímu (není to myšleno jako urážka).

Zjistil jsem, že něco nebude v pořádku už při komentování mého screenu, kde bylo uvedeno, že mám u Leo Expressu FPS 20, přitom tam je FPS 30.
Bavíme se k aktivitám, takže taky nic ve zlém, ale tyhle rady o návštěvě očního, si nechej laskavě od cesty. Děkuji.

Sice nevím jak na barvičky, ale nechal jsem zobrazit slovo Závada! hned za číselném označením vozu. Takže je to tam 2x na řádku a víc viditelné hned od okraje.
Barva textu jde většinou nastavit přímo v kódu přes HEX/RGB hodnoty. Například červená je #FF0000. V C# se to často zapisuje třeba takto:

ColorTranslator.FromHtml("#FF0000")

nebo:

Color.FromArgb(255, 0, 0)

Takže pokud ta část Open Rails podporuje nastavení barvy textu, mělo by jít slovo „Závada!“ zobrazit třeba červeně :-)

Dovolím si trochu odbočit od tématu s otázkou, co je příčína toho, že se mi na Pielsticku při pohledu z kabiny nezobrazuje kapota? Loko, kabina a ladění je z VZD, pro úplnou informaci. Díky.
Open Rails 2026-05-09 07-12-32.jpeg

Když jedeš v 80. letech, nemá tam vysílačka co dělat.
Jen upřesním, v 80.letech se vysílačky už v řadě stanic při posunu běžně používaly. A to nejen v Jihozápadní dráze, která byla v zavádění radiostanic (kvůli dálkovému zabezpečovacímu zařízeni na trati Plzeň - Cheb) nejdál, ale třeba i ve Střední dráze, která alespoň v oblastech se střídavým napájením TV patřila v zavádění vysílaček k opaku. V roce 1986, když jsem jezdil v Jihlavě zácviky na žehličkách, nebyl zde radioprovoz žádnou novinkou. Určitě to nebylo po celé dráze, jen reaguji na tvou kategorickou větu.

Vypustil jsem ven také posunovače, který vám udělá zkoušku brzdy - úplnou i jednoduchou. Výraziva nejsem znalý a berte tedy hlášky a protokol o brzdě s rezervou. Na hlášky (zatím pouze v cz) by se mohli podívat opět kluci jako u původního posunovače. ;)

PS: Menu F9 vám nyní už neprozradí, ve které brzdě je problém. To až po provedení ÚZB posunovačem se informace zobrazí i v menu F9. Není to jen nějaký fake pro parádu. Posunovač to bere poctivě. :)
Sice na tohle reaguji až teď, ale to není vůbec špatná fičura. Aspoň jsem si díky ní zpestřil nahazování vlaku a přípravu vlaku k jízdě. Zvlášť když vlak nahodím po startu simulace a když u duálního vlaku přejedu s dieselem zezadu od vlaku dopředu před elektriku. Taky mě trochu mrzí (i když je možná ode mně trochu naivní, že jsem tohle očekával), že jsem během zkoušky brzdy neslyšel zvenčí "ťuk ťuk" nebo "cink cink" jak posunovač zkouší brzdy.
Vím jaké zvuky zní, když se zkouší brzdy. Jednou jsem na Smícháči (to bylo předtím, než se Smícháč začal renovovat), když jsem na peróně čekal na courák do Zadní Třebaně, zahlídl posunovače (či nějakého jiného zaměstnance) jak zkouší brzdy na odstavených nákladních vagónech (pokud mě neklame pamatovák, byli to nějaké ploché vozy s trny po stranách). Ty vagóny nestály tak daleko od peróny, takže ty zvuky od brzd byli docela dobře slyšet. Musím říct, pěkně mu to cinkalo. Jak zvonkohra. :)

Ahoj @Icik
Já to nepochopím. :) Naštěstí to na dohrání aktivity nemá žádný vliv ale:
- Po 12 hodinách jízdy, odvěsím vozy na ONJ. Já jedu se dvěma ČSD 464.0 do Vršovic a do depa dozbrojit.
- Stokící AI Barča z balíku od Pikka AŽD Praha mezi tím najede na moje odvěšené vozy a co já dozbrojuji, přitáhne je do Vršovic k perónu. Trasu má až do Berouna a dále za výhybky, kde má vyzvednout stojící Loose consist pracovních vozů a zpět do Prahy (kus do tratě, kde má zmizet).
- Já z depa ve Vršovicích normálně na soupravu najedu. Přestoupím do Barče a vše klape jak hodinky. Přijedu do Berouna a tam přelezu do čelmí 464.0 a odvěsím Barču, která má dále definovanou trasu a u klacku kód proti stůj 60002 a opět, místo aby odjela a najela na vozy prac. vlaku, tak se z ní stane Loose Consist.
loose consist.jpg

Sice na tohle reaguji až teď, ale to není vůbec špatná fičura. Aspoň jsem si díky ní zpestřil nahazování vlaku a přípravu vlaku k jízdě. Zvlášť když vlak nahodím po startu simulace a když u duálního vlaku přejedu s dieselem zezadu od vlaku dopředu před elektriku. Taky mě trochu mrzí (i když je možná ode mně trochu naivní, že jsem tohle očekával), že jsem během zkoušky brzdy neslyšel zvenčí "ťuk ťuk" nebo "cink cink" jak posunovač zkouší brzdy.
Vím jaké zvuky zní, když se zkouší brzdy. Jednou jsem na Smícháči (to bylo předtím, než se Smícháč začal renovovat), když jsem na peróně čekal na courák do Zadní Třebaně, zahlídl posunovače (či nějakého jiného zaměstnance) jak zkouší brzdy na odstavených nákladních vagónech (pokud mě neklame pamatovák, byli to nějaké ploché vozy s trny po stranách). Ty vagóny nestály tak daleko od peróny, takže ty zvuky od brzd byli docela dobře slyšet. Musím říct, pěkně mu to cinkalo. Jak zvonkohra. :)
Cože? On to neumí?

V klidu, vyfasoval kladívko a dostal školení. ;)

Back
Nahoře