CZSK verze 2.0

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
No neviem,ale myslím,že fíra do práce nechodí 15 min pred časom odjezdu vlaku a ešte keď musí oživovať loko,oni nemajú na klávesnici inicializace brzd....
Měli sme kdysi začátek šichty v Brně na hlavním 10min před odjezdem vlaku, ale to se loko přebírala na ose, jen vystřídat a pal do..ona ta osobka je dneska holt o rychlých obratech, mašiny nestíhají ani vychladnout

No jestli to nemyslel tak, že přijdeš dřív na mašinu a v klidu si to nachystáš :)
Hele to určitě ne. Ale včera večer jsem ten ranní odjezd dal znovu tak jak to má být se vším všudy jako poprvé. A byl jsem v peronech dvě minuty před odjezdem. Takže v tom opravdu nevidím problém.

Nebudu se s tebou hádat. To je tvůj boj nechá se to stihnout. A tím končím.
O.k nemám problém,nehádam sa,každý si to nasimuluje podla seba,ja to všetko chcem mať pred jazdou v cajku ,tak sa možno po sebe viac kontrolujem a robím to pomalšie,ty to máš asi už nacvičené a v ruke,ale dávaj pozor.....rutina je nebezpečná....

Ahoj @Icik .
Nedělalo se něco s rychlostma v ORCZ?!
Teď jsem aktualizoval, včera při testech mi jela Slovenská Strela jako AI 90kou, dnes po aktualizaci jede za mnou na blok a má maximálku 40 km/h. Tím je konec aktivity, poněvač v Šakvicích naberu sekyru jak prase. A i při moji jízdě z Vranovic směr Šakvice mám maximálku 40 km/h. Myslel jsem, že jde o chybu v BP, ale tohle je divné, poněvač se rychlost u hráče nezměnila ani na vjezdovým do dobočky Šakvice a stále 40.
Moje souprava, 40 až do Šakvic z Pohořelic:
podivne.jpg
podivne2.jpg

Strela, která jela všera 90, jede 40 a výchozí bod má v trati, kde je maximálka 160.
podivne3.jpg

A když jsem udělal výseč a Strele nic nebrání, tak má maximálku 97 km/h. Proč, když jede v aktivitě za mnou, má V=Max 40?!
podivne4.jpg

Jinak samozřejmě v příspěvku výš ne 90, ale 97 km/h.

To je asi chyba v BP. Na vjezdu od Pohořelic je 40 a už to tam zůstane. Mně spíš štve ta Strela. Zkusil jsem ji posunout o oddíl dále. Ale aby lezla 40? Já už stál u perónu v Šakvicích. Tohle je divné. A když jsem udělal pokus, kdy před ni nic nebylo, jela naplno. Uvidím, teď to pojedu znova.

Ahoj @Icik
Tak fakt s tímhle jsem se taky při tvorbě aktivit nesetkal, aby mi v testu bez trasy hráče jel traffic 97 km/h a v aktivitě, kde jede za mnou, 40. To se fakt nedají dělat aktivity, když je AI takhle nespolehlivý a nastávají pattové situace. Tohle nedelal ani MSTS, aby zpomaloval dopravu. Proč sakra proč, když já už jsem u perónu v odbočce a traffic naskočí a je několik oddílů za mnou, má max 40 km/h. a když udělám krátkou trasu před náskokem traffic v Šakvicích a naskočí ten MEx má maximálku 90?!

Kokukej jaký kus, má ta strela za hráčem a je tam několik oddílů:
podivne5.jpg

A sleduj na videu, kdy ten AI naskočí, já jsem dávno ve stanici,tak proč, když jede za mnou má 40? A když tam nejedu má 97? Napadá mně jen ta anomálie na vlaku hráče, ale proč by se promítla do vlaku za mnou? To je přeci blbost.

A zde je pro jistotu i cinsist:

Kód:
Train (
    TrainCfg ( "dan_bp_hv_kp_MEx_Br-Sak-Brat"
        Serial ( 1 )
        MaxVelocity ( 36.11111 1.00000 )
        NextWagonUID ( 1 )
        Durability ( 1.00000 )
        Engine (
            UiD ( 0 )
            EngineData ( CSD_M290001 CSDlokM290.0 )
        )
    )
)

Tak jsem se nas-al a natvrdo jsem do té Strely přelezl. A teď je otázka?????
a) Buď tím, že má hráč podrbanou rychlost se ten AI chová podrbaně taky, neboť když udělám trasu hráče jen v Šakvicích před naběhnutím AI strely, tak jede 97, teď možníá víc, bo jsem zvedl velocity. A když jedu trasu z Vranovic do Šakvic a i když jsem u perónu a ona naběhne, tak má may 40, což se mi jeví absolutně ujeté. :)

b) To nějak upravuje ten zásah do rychlostí AI samotným ORCZ a je to ujeté taky. :) Nějakým způsobem si vygeneruje max 40 v hráčově stopě a je vidět, že za Šakvicema už se mu to zvedne. Abyhc projel aktivitu jsem natvrdo překročil rychlost a mrdup. Jenže tohle není řešení a 100% se to projeví i v jiných aktivitách, kdy bude mít hráče předjet AI vlak. Nechápu,proč to tačalo takhle zlobit, tyhle situace fungovaly na 100%

Tady bideo, kdy jsem vykop šneka ve Strele, abych mohl odjet z Šakvic...

A až odsud nabarala Strela svoji rychlost, takže ona asi fakt přejímá chybu hráčovy soupravy z Vranovic. o_O
podivne6.jpg

Nejdříve se musí zkontrolovat, jestli je to v pořádku v samotné trati. To ti je snad jasné. :(
Pokud jsi si jistý chybou OR, víš co máš udělat. To ti je snad jasné. :rolleyes:

Nejdříve se musí zkontrolovat, jestli je to v pořádku v samotné trati. To ti je snad jasné. :(
Pokud jsi si jistý chybou OR, víš co máš udělat. To ti je snad jasné. :rolleyes:
Ano ano, pokud tedy nepomohlo to video, udělám ten bod dvě. Nevím, zda tratí, když jednou bez trasy hráče jede naplno a podruhé, když úsekem projedu, ale neblokuji jede jak šnek. Nic, zítra. Dnes jsem vypnul. Ale jen pro info. AI, na který jsem najel, v Hodoníně odjel, takže ORCZ nemá rád revers, kdy bych se měl z Hodonína vracet a AI jet do Břeclavi.

Jestli je tam umístění návěstidla rušící omezenou rychlost mezi krajní vexlí a protilehlým vjezdovým návěstidlem směrem do trati.

Ahoj @Icik. Řeším problém v malé aktivitě trati ŽSR 130, osadil jsem skrytá návěstidla, aby se dal řídit provoz, ale při nově udělané pathu pro vlaky jsem narazil na problém. Ve stanici jsem dal vyčkávací bod proti dopravní kanceláři, že má vlak jen zahoukat, (1s), ale vlak tam zůstane stát a už se nerozjede a nepostaví se ani vlaková cesta ven. Pokud bod zruším, jede to normálně.

Ten horní příspěvek se nenahrál, mělo to být už tak před 3 hodinami. To už jsem stačil vyřešit pokusem s jedním návěstidlem, které na trati s mechanikou a jednoklojným provozem v podstatě charakteru předpisů D3 nikdy nelze vidět. Ale...
.... @Icik po aktualizaci OR přestaly loko houkat na přejezdech, kde k tomu je pokyn, stejně tak platí, že vyčkávací bod pro zahoukání loko nezahouká.
Neobjeví se ani hláška pro hráče, že nezahoukal na přejezdu daném.

Back
Nahoře