CZSK verze 2.0

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
No, jednu chybu jsem u sebe našel. Za to si můžu posypat popel na hlavu. Ale další nevidím. Zkus update.
Tak já si posypal popelem hlavu taky, :) Šum byl i u mne, ale ten provlém s jiných chováním výseč, aktivita se po update vyřešil a sražený consist na 50 km/h. funguje. Dík.

Zdravím,nemá niekto problém s Track Viewerom v ORCZSK? Po určitej dobe práce v ňom proste zamrzne a musím ho vypnút v správci úloh.Skúšal som ho na tratiach BP a 321.... Tak neviem no....

Pokud jste si všimli nějakých změn ve zvucích například jsou jinak nebo vůbec slyšet trakčáky na lokomotivách nacházejících se v našich balíčcích, tak vězte, že se chystá update zvuků kvůli změně rozlišení jedné variabilní proměnné. Tak prosím vydržte.

Ahoj, posunovač super, ale trochu jsem se lekl, když tahám přes výhybky sólo mašinou a on mi řekne asi 4 vozy. :)

Zdravím,nemá niekto problém s Track Viewerom v ORCZSK? Po určitej dobe práce v ňom proste zamrzne a musím ho vypnút v správci úloh.Skúšal som ho na tratiach BP a 321.... Tak neviem no....
Možná je to velikostí těch map, které se snažíš otevřít. Zkus otevřít nějakou menší mapu např. mapu tratě 183 nebo 310. Pokud se otevřou bez problémů, tak je jasný, kde je problém.

Ďakujem za vašu snahu pomoct,ale myslím si,že pc/AMD Ryzen 5 7600 6-Core Processor (3.80 - 5,2 GHz), RAM 32,0 GB (použitelné: 31,1 GB) Grafika
NVIDIA GeForce RTX 5070 (12 GB)/ani velikostami map to nebude,deje sa to od určitej aktualizácie ORCZSK a deje sa to pri zadávaní klasického čakacieho bodu do vlakových ciest (ČekatBod cekaniTW.jpg do....,pri takom 4-5 zadaní WP na jednom pathe proste TW zamrzne.Napadlo ma,či to nemá nejakú súvislost s rozšírením funkcií WP zo zadávaním číselných kodov,ale to by som len tápal a nikto sa neozval,že by sa mu dialo to isté,tak už fakt neviem.

EDIT: Testoval som teraz TW v klasickom OR v.1.6 a deje sa to samé,takže problém bude asi len u mna,len by som poprosil niekoho,či by nevyskúšal Track Viewer ORCZSK u seba ,aby som mal istotu? Prosím...

Posílit RAM. Minimálně je nutné 32 GB. Pak to funguje i na starém PC, který má základní desku z roku 2009. (ale i5, SSD, RTX2060Super)
V dnešní době je pro běžné používání i hraní 16 GB RAM naprosto dostačujících.

Často se setkávám s názorem, že je potřeba paměť neustále rozšiřovat, ale ve většině případů to není důvod problémů. Více RAM má smysl hlavně při náročnější práci, jako je střih videa, vývoj softwaru, práce s virtuálními stroji nebo jinými náročnými aplikacemi.

U hry, jako je Open Rails, to ale podle mě není rozhodující faktor. Samotný simulátor si za běhu vezme přibližně 2,5–3,5 GB RAM. Pokud tedy někomu zamrzá Track Viewer, hledal bych příčinu spíš jinde než v nedostatku operační paměti.

Já osobně mám na herním notebooku, na kterém hraji Open Rails, 16 GB RAM a zatím jsem nenarazil na žádný problém, který by byl způsoben nedostatkem paměti.

Na pracovním počítači mám 64 GB RAM, ale to je kvůli vývoji programů, kompilaci a dalším náročnějším činnostem. Tam už větší kapacita skutečně dává smysl.

EDIT: Testoval som teraz TW v klasickom OR v.1.6 a deje sa to samé,takže problém bude asi len u mna,len by som poprosil niekoho,či by nevyskúšal Track Viewer ORCZSK u seba ,aby som mal istotu? Prosím...
Normálně funguje...
TW je jedno jaké funkce OR CZ/SK používá z bodů. Jsou to jen čísla.

NoProblem.jpg

V dnešní době je pro běžné používání i hraní 16 GB RAM naprosto dostačujících.
No právě. To jsem ještě před pár lety měl. Ale pro stavění tratí, absolutně málo. Stačilo se posunout v TSRE5 o pár kilometrů a kamera fungovala se zpožděním, jako bych pracoval z Měsíce, ne-li rovnou z Marsu. To se opravdu nedalo. Povely reagovaly s mnohasekundovým zpožděním. Po doplnění ramek na 32 GB je už vše OK k plné spokojenosti. A dokonce i na starém PC, kde by to asi bylo i kontraproduktivní. Ale i tam to také hodně pomohlo. Tedy dva roky to ještě sloužilo, bohužel 32 GB DDR3 už nikde nepoužiji, ale práce na tratích do OR a občasné odesílání zájemcům se ty paměti za ty roky zaplatily. A kde jinde mám tolik času než v práci. Ale příští týden už bude do práce nový počítač s W11, tedy opět minimální požadavek 32 GB Ram. Našel jsem za dvacku i5 jen s integrovanou grafikou, ale jinak vše naplno. Tak jen doplním ze starého RTX2060 super plus 650W zdroj. A můžeme pokračovat ve stavbě tratí. :)

Back
Nahoře