CZSK verze 2.0

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Tak malá ukázka nástupu cestujících v Alcaponeho aktivitě. Bohužle má Alcapone nastaven defult z tratě po 7 cestujících. Až přijde test s 200, jak mám v chystané aktivitě, bude to více zřetelné. Ale je to bomba... A já vypínám a jdu čumět na "Vinetúúúú". :)

Jak ti panáčci vezmou fofrem čápa :D
Ale dobrý
Za mě to vypadá dobře a Icik odvedl dobrou práci. :-) Tohle se ostatně děje i v jiných simulátorech.

Kdyby byl panáček animovaný a při chůzi by postupně mizel, dalo by se to ještě nějak přirozeně schovat. :-D Jenže když je to statický model, tak je podle mě lepší jednoduché je / není.

Kdyby stojící panáček začal pomalu mizet, tak už by to působilo spíš hororově než realisticky. :-D

Tak u jiných TS jsem viděl už asi před deseti lety, že "kinetičtí" panáčci courající se po perónu sami vyhledali dveře (+/- tolerance) a postupně v nich mizeli. Nejsem si jist, zda se těsně před nástupem dokonce nenatočili směrem k dveřím.
Obdobně to bylo u vystupování - objevil se panáček před dveřmi, možná se otočil a začal se v naznačeném směru pohybovat po nástupišti.
Ještě důležitá věc: nastupující / vystupující P.T. obecenstvo bylo obojího pohlaví, tedy i panenky, a dalších 78+ pohlaví simulátor neřešil.
Ale jako prvotní pokus určitě dobré.

Tak u jiných TS jsem viděl už asi před deseti lety, že "kinetičtí" panáčci courající se po perónu sami vyhledali dveře (+/- tolerance) a postupně v nich mizeli.
Dovolím si jen malou reakci. :-) Ano, tohle je skutečnost, ale v těch jiných simulátorech mají panáčci nastavené cesty, po kterých se pohybují. Když třeba vlak stojí u nástupiště a má zavřené dveře, panáčci se dál courají po perónu a maximálně se snaží narazit do dveří. :-D

Jakmile vlak dveře otevře, hra to pozná a začne panáčky směrovat k otevřeným dveřím. Právě tím vzniká dojem, že skutečně nastupují do vlaku.

Pro OpenRails by to znamenalo vyřešit nejen samotné panáčky, ale především jejich cesty po nástupišti, vyhledání vozu a otevřených dveří a následné navedení k nim.

V MSTS sice animovaní panáčci existují, ale ti mají svoji předem danou cestu a vůbec neřeší okolí. Takže klidně projdou sloupem nebo jiným objektem. :-D Navíc ne každý model vozu má animované dveře, takže bez dalších podmínek by to u některých souprav vypadalo dost divně.

Na padli ma také technické otázky k tým cestujúcim:
1- Ako dlho pred príchodom vlaku sa tam zjavia?
2- Nastupujú aj do osobných traffic vlakov?

Na padli ma také technické otázky k tým cestujúcim:
1- Ako dlho pred príchodom vlaku sa tam zjavia?
2- Nastupujú aj do osobných traffic vlakov?
Už tam stojí, když přijíždíš. A nástup do vozů bych asi neřešil. Žádná technologie asi neumožní, aby ti figurky lezly do vozů dveřmi. Nikdy nezastavíš stejně. I v RW mně vždy pobavilo, když lezla figurka mezi vozy (nic ve zlém). A dávat je do vozů, už vůbec ne, vždyť nemají animaci a vypadalo by to strašně debilně.

Za co bych se spíš přimlouval, kdyby nějaký modelář udělal fakt nové figurky, Pikku tu kdysi dával odkaz kde se i dají stáhnout jako zákl. model a kdyby měly stejný název, jako ty staré MSTSácké, tak se jen přepíšou těma novýma. Asi tím bych začal.

@ To Icik: Ahoj, tak jsem zkoušel i jiné tratě s točnami nebo šupnou a jediný problém s Track Monitorem je ve verzi CZ/SK. Dělají to všechny tratě, včetně žsr130 nebo Alfold. Ve verzi 1.5.1. není nikde problém. Tak kdybys byl od té dobroty a mohl se na to zaměřit. Není asi nutné vrhnout se na to hned, ale chci vydat aktualizaci 090, tak aby někdo nebyl zaskočen, že TM nemaká při pojezdu na točně nebo šupně.
Díky.
Ještě k tomuto problému doplním info, že je to pravděpodobně zlobí jen u mě v počítači, nebudu s zkoušel točnu v Bratislavě u nich v Trati, Track monitor normálně funguje to samé zkoušel i Martin m taky funguje, u mě žádné z jejich Tratí Track monitor nemaká. Navíc jsem zjistil, že nefunguje ani čtyřkombinace tlačítek s F1, kombinace tlačítek s F2 funguje normálně. Už jsem kompletně přeinstaloval celou verzi 2.0 a pořád to nefunguje. Zkoušel jsem i verze 1.9.520 a 536, tam to taky nefunguje. Tak mi zkus poradit, kde mám tu chybu hledat?

Buďte realisti. Jak píše Alois Nebel, panáčci by museli mít cesty a také animace. Dále by musely být definovány nějaké body u dveří každého vozu, aby věděl kudy má projít. Já jsem rád zatím za tohle. Vždyť u perónů nejsou všude ani Bounding boxy a nedají se tak změřit jejich výšky (modeláři!), takže se bude dít to, že budou panáčci někde levitovat a někde budou brouzdat v betonu. Také ne všude je jasné pajdulákům, kde mají na jaké straně stát. Buď je bordel v trati a nebo to mám pořád blbě. Chce to čas na odladění.

Ještě k tomuto problému doplním info, že je to pravděpodobně zlobí jen u mě v počítači, nebudu s zkoušel točnu v Bratislavě u nich v Trati, Track monitor normálně funguje to samé zkoušel i Martin m taky funguje, u mě žádné z jejich Tratí Track monitor nemaká. Navíc jsem zjistil, že nefunguje ani čtyřkombinace tlačítek s F1, kombinace tlačítek s F2 funguje normálně. Už jsem kompletně přeinstaloval celou verzi 2.0 a pořád to nefunguje. Zkoušel jsem i verze 1.9.520 a 536, tam to taky nefunguje. Tak mi zkus poradit, kde mám tu chybu hledat?
Z tvého problému jsem Tygy zmaten a přiznám se, že nemám teď kapacitu se tím vůbec zabývat.

. Vždyť u perónů nejsou všude ani Bounding boxy a nedají se tak změřit jejich výšky (modeláři!),
Nuž Bounding boxy sa bežne nezadávajú do SD súboru pre statické objekty. Doteraz to nebolo v podstate k ničomu nutné. Ale Bounding box vie vypočítať napríklad Shape Viewer.

Nuž Bounding boxy sa bežne nezadávajú do SD súboru pre statické objekty. Doteraz to nebolo v podstate k ničomu nutné. Ale Bounding box vie vypočítať napríklad Shape Viewer.
Jasný. Kdyby to někdo doplnil k modelům perónu, tak je to zase přesnější. A ne jen tam. I různé přístřešky a otevřené haly by to potřebovaly kvůli přeháňkám.

Jasný. Kdyby to někdo doplnil k modelům perónu, tak je to zase přesnější. A ne jen tam. I různé přístřešky a otevřené haly by to potřebovaly kvůli přeháňkám.
Samotný BoundingBox Vám u přeháněk stačit nebude. Část srážek se totiž generuje už pod úrovní střechy, takže i když je nad ní vypnete, uvnitř haly bude dál pršet nebo sněžit. Je potřeba 2D mapa skutečné střešní plochy (X/Z + výška střechy), podle které se srážky pod střechou odfiltrují. Pokud máte zájem, tak mi napište SZ a můžeme to probrat.

Samotný BoundingBox Vám u přeháněk stačit nebude. Část srážek se totiž generuje už pod úrovní střechy, takže i když je nad ní vypnete, uvnitř haly bude dál pršet nebo sněžit. Je potřeba 2D mapa skutečné střešní plochy (X/Z + výška střechy), podle které se srážky pod střechou odfiltrují. Pokud máte zájem, tak mi napište SZ a můžeme to probrat.
Díky za informaci a za nabídku. Tam zatím nejsem a nechci se tím zatím zabývat.

Pokud se někomu stane že se nepodaří aktualizace, tak stačí smazat dva soubory ve složce cs tyto soubory viz. obrázek2, není třeba stahovat cely zip znova :)
Třeba je to užitečný popřípadě to smažte .-)

Přílohy

• chyba_aktualizace1.jpg
    chyba_aktualizace1.jpg
    19.3 KB · Zobrazeno: 20
  • chyba_aktualizace2.jpg
    chyba_aktualizace2.jpg
    54.6 KB · Zobrazeno: 20
Ahoj, další situace z tetů panáčků. Tohle vypadá na zanechanou chybu v trati s otvíráním dveří? @Zbyněk Šemora , prosím, koknul by jsi, jestli je v té zastávce správně vyýstup a ne do šutru? Poněvač panáčci jinde stojí vždy na správné straně, zatím jen v této zastavce, mezi kolejemi.
panacci001.jpgpanacci002.jpg

EDIT:
Zde taktéž...
panacci003.jpg

Back
Nahoře