CZSK verze 2.0

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Téma sněhu / deště pod střechami jsem ti už nahodil - sám přeci žádáš o inspirace a podněty. A řešíš ho, což je chvályhodné.
Ale co mě zaráží je skutečnost, že jakmile je zde oznámen počátek řešení nějakého problému / vylepšení, který by mohl být u komunity atraktivní, jsi hned u toho, hned nabízíš nějaké svoje řešení a upozorňuješ na jeho přednosti. Další možné důvody neuvádím, protože se pohybují v rovině spekulací. Pod veřejně viditelnou komunikací zde na fóru si vytváříš aureolu jakéhosi báječného F-35 (jak jsem zcela cílevědomě uvedl), tedy pověst zdánlivě nejdokonalejšího, kdežto ti ostatní tvořící jsou jen nějaké práškovací 'Anduly', MiGy21, F-4, L-29...
Nemyslím si, že toto je ta nejvhodnější cesta k vytvoření nějakého 'dreamteamu' zabývajícího se problematikou OR-CS - pokud je to tvým cílem. Toto jsou metody k 'ovládnutí trhu', potření konkurence, rozmělnění pozornosti, strkanici o zásluhy, získání spojenců a založení fanklubu. Nesouhlasíš? Nemusíš, je to tvoje právo. Nedošlo ti, jak to někteří můžeme vnímat? Jestli ti tohle psaní k něčemu pozitivnímu přivede, budeme rádi.
Osobní názor na to lezení za patami některých činných členů fóra samozřejmě mám, to, jak se s tím oni popasují je jen jejich věc. :cool:
Já opravdu nepotřebuji soutěžit s Icikem o to, kdo udělá „lepší“ OR CZ/SK. Dokonce i na svém webu mám uvedeno, že moje verze je především ukázkou toho, že některé věci lze řešit i jinak. A kdybyste tehdy tolik nepískali kvůli tomu, že jsem tady založil vlákno „Jak by mohlo vypadat…“, moje verze by možná ani nikdy veřejně nevyšla. :-)

To, že jsi upozornil na sníh a déšť pod střechami, už bylo trochu s křížkem po funuse. Tuhle věc mám rozdělanou prakticky od prvního dne, kdy jsem si stáhl zdrojový kód. To ale samozřejmě nemůžeš vědět a ani Ti to nevyčítám.

Co mi naopak vadí, jsou řeči lidí, kteří vůbec nevědí, co jsem v kódu změnil, jak jsem to změnil a jak moje řešení funguje, ale přesto jsou schopní okamžitě napsat, že jsem úplně mimo. Pokud naopak já někde vidím zásadní problém v kódu, tak na něj upozorním. To je při vývoji naprosto normální věc a není to žádný závod o zásluhy.

Dokonce jsem Icikovi sám nabídl, že mu pošlu části svého řešení odfuku, záblesků a dalších věcí, pokud je bude chtít implementovat. Odpověděl mi, že až se vrátí z dovolené, můžeme se na to podívat. Mezitím jsem si ale začal zpětně pročítat fórum a některé věci mi do sebe začaly docela zajímavě zapadat.

Veřejně se tady totiž vytvářel obrázek, že můj kód vzniká prakticky výhradně pomocí AI. Přitom AI používám hlavně k orientaci ve velkém množství zdrojového kódu, abych nemusel ručně procházet stovky souborů a hledat, co je kde navázané. A pak se v SZ dozvím přímo od autora, že AI při své práci používá také a že mu pomohla například při práci na světlech. Tak promiňte, ale ten dvojí metr mi přijde poněkud úsměvný. :-)

Podobně jsem po zrušení Icikova předplatného OR Kontroloru vozidel četl doporučení Zbyňkovi, aby se raději obrátil na „skutečné tvůrce TSRE“, kteří jsou v kontaktu s GOKem, a poznámku, že tam mu alespoň nikdo přístup nezruší. Jenže s GOKem jsem v kontaktu také. Právě podobné věci jsou důvodem, proč už s Icikem spolupracovat nechci. Soukromá komunikace na mě působila jedním způsobem a veřejná úplně jiným – a přesně tohle chování mi vadí.

Takže ať si Icik dál vyvíjí OR CZ/SK způsobem, který vyhovuje jemu, a já si budu svoji větev dělat způsobem, který vyhovuje mně. Nemám potřebu ho shazovat ani s ním soutěžit.

A pokud jde o tu F-35 – opravdu nepotřebuji vytvářet žádnou aureolu ani fanklub. :-) Klidně proti mně jděte, dávejte mi pod příspěvky vytlemené smajlíky a myslete si o mně, co chcete. Je mi to jedno.

Já nejlépe vím, co dělám, jak to dělám a proč to dělám. A s nikým se měřit nepotřebuji. Ostatně srovnávat nás ani moc nejde – každý jsme se svými znalostmi, zkušenostmi a způsobem práce někde jinde. ;-)

četl doporučení Zbyňkovi, aby se raději obrátil na „skutečné tvůrce TSRE“,
Tohle bylo hodně špatné doporučení. Hodně špatné. Nic by mi to nedalo oproti TSRE CZ. Oni tam řeší věci, které ke stavění tratí vůbec nepotřebuji. Ale o tu trolej jsem škemral už mnoho let a nezájem. A i kdyby mi ji tam jen namalovali, bylo by to polovičaté řešení. Protože s Honzou jsme vše řešili postupně. On poslal verzi, já otestoval a když to fungovalo, poslal další level. A takto až nějaká pátá verze byla finální. Neumím si představit, kdybych takto měl testovat a komunikovat s někým, kdo umí jen anglicky. Ale hoši s TSRE 5 tu trolej nepotřebují, ani automatickou pokládku sloupů na dvoukolejnou trať. Jinak by s tím dávno něco udělali.
Toto je zásadní, tohle je ten poklad. Jen měním zatržítka, jestli jsem na lichém počtu kolejí nebo na sudém počtu kolejí. A vše přiskakuje jak má.
Vždyť po BP jezdíte, tak nikdo netvrďte, že TSRE CZ nikdo nepotřebuje.
TSREcz.jpg

Můžeš mi vysvětlil na co potřebuji k tvorbě aktivit a ježdění TSRE CZ?! Tím nechci upírat, že ti upravil program k tvému obrazu a netvrdím, že je něco špatně. Ale prosím Zbyňku, přestaň tu neustále podsouvat, jak se bez jeho programů neobejdem a jaký je to polobůh pro OR.

Nehodnotím programy AN, neboť je nepoužívám a aktivity, soupravy a vše ostatní tvořím zcela bez problémů.

A naprosto souhlasím s @Klokan 35 , tohle vlákno je k ORCZ od týmu @Icik a nevím, proč to tady AN plevelí svým OR. Ať si založí svoje vlákno a tam se plácejte po ramenou, jak je libo. :-)

Nerad ruším vaši velmi plodnou a přínosnou debatu, ale dělám si jednoduchou aktivitu nákladu, ve které je zápletka, že se poskakuje za osobním. Zjistil jsem ale, že ten osobní má poměrně dost problém stíhat jízdní doby. Díval jsem se na údaje pod F9 a není to ani tím, že by jel moc pomalu, nebo stál dlouho ve stanicích a zastávkách, ale připadá mi, že mu strašně trvá, než z maximální rychlosti zabrzdí. Ze 140 brzdil do zastavení 2 a čtvrt minuty. Nejdřív jsem měl v aktivitě syslograf, ale sysla nemám s laděním, pro OR, tak jsem tak zkusil dát 162+3xBdmtee, všechno kompletně naladěné pro OR. Jediná změna byla, že měl max.rychlost o 8 km/h větší a přišlo mi, že se trochu svižněji rozjíždí, ale to zastavování bylo stejné. Šlo by s tím něco dělat?

Ty mne nasrat nemůžeš, jen se cpeš do vlákna které je pro CZ/SK od Icika ne od tebe. Stav se třeba na hlavu i s tvým fanclubem.
To by nesměl prudit moderátory, ať mu smažou účet, vlákna. Pak mohl v klidu pokračovat v těch svých. Jenže jsou zamčená, tak píše zde. Ono asi to tetrální prásknutí dveřma a konec s tímto fórem zas tak horké nebylo. Je vidět, ač nás tu označil za bůhví co, tak se bez této platformy neobejde... :-) A je mi to celkem jedno, já jej mám v ignoraci a dlabu na něj. Psal jsem pouze názor na Zbyňkův příspěvek. A opravdu se tady @Icik zasírá vvlákno k JEHO ORCZ 2.0. Není to vlákno ani o TSRE, ani o jiných verzích a odnožích jakéhokoliv OR. Všechny jiné příspěvky by měly skončit na patřičném místě. Nezlobte se na mně.

Nerad ruším vaši velmi plodnou a přínosnou debatu, ale dělám si jednoduchou aktivitu nákladu, ve které je zápletka, že se poskakuje za osobním. Zjistil jsem ale, že ten osobní má poměrně dost problém stíhat jízdní doby. Díval jsem se na údaje pod F9 a není to ani tím, že by jel moc pomalu, nebo stál dlouho ve stanicích a zastávkách, ale připadá mi, že mu strašně trvá, než z maximální rychlosti zabrzdí. Ze 140 brzdil do zastavení 2 a čtvrt minuty. Nejdřív jsem měl v aktivitě syslograf, ale sysla nemám s laděním, pro OR, tak jsem tak zkusil dát 162+3xBdmtee, všechno kompletně naladěné pro OR. Jediná změna byla, že měl max.rychlost o 8 km/h větší a přišlo mi, že se trochu svižněji rozjíždí, ale to zastavování bylo stejné. Šlo by s tím něco dělat?
Ahoj, tohle nelze, opět by to narušilo celou AI dopravu. Více v SZ, ať to tu fakt neplevelíme.

Můžeš mi vysvětlil na co potřebuji k tvorbě aktivit a ježdění TSRE CZ?!
Dane, fakt a opravdu, už toho nech. Mluvíš do věcí, kterým absolutně nerozumíš. Jinak by jsi nenapsal takový blábol. Tedy blábol by to nebyl, kdybys po BP nejezdil, protože je to blbá trať pro aktivitáře, :)
Nesmíš vidět jen svoje zájmy, ale brát ohledy na ty, co tratě staví. Ale to asi nepochopíš. Jinak bys takto nereagoval.

Zbyňku, řešiš figurky nad či pod, ja řeším trolej mimo pantograf, kde si řekl nezájem
Tak znovu i pro příslušníky VB (jak se říkalo, když někdo nechápal i když se to omílalo stále dokola).
Trolej ve hře ber jako konstantu. Ta je daná a nic s ní nenaděláš. Kdyby do ní Icik sáhl, tak to rozladí úplně, to už jsme před pár lety zkoušeli. Ale mi vadilo, že veškeré sloupy jsou mimo zalomení troleje. Tak jsem to po více než 100 hodinách vytrvalé práce díky TSRE CZ na těch tisícovkách kilometrů co v BP jsou, srovnal a vypadá to perfektně. Jen na několika místech na jednokolejkách je ten problém s ližinou mimo trolej. S tím lze nadělat jen to, že ten, komu to vadí osadí po aktualizaci tato místa modelem troleje, a já poté trolej nad kolejí vypnu. Opravdu elegantní řešení. Ale já na tohle opravdu nemám čas a kdo sleduje mé info, tak ví, že mám práce nad hlavu. Kdybych pracoval na více frontách, tak nedokončím nic a dopadnu jak Deterio. Deterio, promiň, ale musel jsem uvést nějaký příklad.

Dane, fakt a opravdu, už toho nech. Mluvíš do věcí, kterým absolutně nerozumíš. Jinak by jsi nenapsal takový blábol. Tedy blábol by to nebyl, kdybys po BP nejezdil, protože je to blbá trať pro aktivitáře, :)
Nesmíš vidět jen svoje zájmy, ale brát ohledy na ty, co tratě staví. Ale to asi nepochopíš. Jinak bys takto nereagoval.
Buď tak laskav a přečti si pořádně, co jsem ti napsal. A prosím nepodsouvej mi zcela jinou odpověď. :-)

@Icik a tady stojí předpisově. Celou trasu jedu jen jedním směrem. (více opět v mejlu) a test pokračuje... U všech nástupišť zvedlý počet cestujících, nikde není defult počet z tratě.

paxi2.jpg

Dávám ven na další testy cestující na perónech. Je to stále ve vývoji, ale už publikovatelné. Kdo chce, může zkusit. Cestující se generují jak pro vlak hráče, tak pro vlak trafficu AI i v TT. Stačí si tento archiv rozbalit do trati. Budou se hledat lepší modely a bude jich také časem více. Protože některé modely jsou obsaženy v tratích, odseparoval jsem je pro použití v OR CZ/SK do vlastní složky kvůli natočení a dalším možným budoucím úpravám. Tím je autorům tratí nebudeme přepisovat.

Back
Nahoře