CZSK verze 2.0

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Dobrý večer, hrál jsem Openrails CZ/SK včera úplně bez problému, dneska jsem k němu usedl zas a při každém spuštění hry (ne menu) mi vyskočila tato hláška:
Open Rails Open Rails CZ/SK v2.0.302 (21.09.2026 20:10)

System.NullReferenceException: Odkaz na objekt není nastaven na instanci objektu.

Orts.Simulation.Simulation.RollingStocks.MSTSLocomotive.Update(Sing le elapsedClockSeconds)

V

Orts.Simulation.Simulation.RollingStocks.MSTSDieselLocomotive.Updat e(Single elapsedClockSeconds)

v Orts.Simulation.Simulation.Physics.Train.physicsUpdate(Single elapsedClockSeconds)

v Orts.Simulation.Simulation. Physics.Train.Update(Single

elapsedClockSeconds, Boolean auxiliaryUpdate)

v Orts.Simulation.Simulation.Simulator. Update(Single

elapsedClockSeconds)

v Orts.Viewer3D.Viewer.Update(RenderFrame frame, Single elapsedRealTime)

v Orts.Viewer3D.Processes.UpdaterProcess.Update) v Orts.Viewer3D.Processes.UpdaterProcess.DoUpdate)
...a hra následně spadla.
Zajímavostí je, že v pozadí za tou hláškou jsem se normálně na stanovišti lokomotivy na trati viděl, ale po odkliknutí této hlášky hra samozřejmě spadla.
Jediné co jsem udělal od včerejška jiného je to, že jsem si od Kuby Havlíčka stáhnul 125ky a z nějakého ukrajinského webu široké nákladní vozy. Netušíte někdo, kde mohla nastat chyba a jak ji vyřešit?
Moje chyba při testování nové feature. Opraveno.

Tak a já seru na celé aktivity, jestli se furt bude hrabat v AI, tak to nemá absolutně žádný význam něco tvořit a ztrácet dva měsíce práce tvorby provozu. Proč s Plecháčem nelze odjet z Kutné Hory?! Vždy to normálně šlo, teď jsem naschvál zkoušel vypnout a zapnout "O" a už jsem mašinu nenahodil vůbec, když to nechám, tak je smeták nahoře, po zkoušce brzdy chci odjet a ani hovno! Tyhle experimenty už mně fakt deptají...

Mašina po shození "O" už se absolutně nechtne, Ještě tu dám rádoby rozjezd. Souprava s koncovkpou KpR.

Jednosystémová lokomotiva - sepneš HV pomocí O a pak zvedneš pohrabáč. Nic se s tím sakra nedělalo. Musí to jít.

@Icik
Tak po výměně klávesnice... :-) Situace je taková, že když jsem nepřeuložil na té 242 ČSD, tak jsem odjel a pak když jsem stáhl smeták a nahrál, tak OK, ta pattová situace jen při přeuložení u perónu a přeukládám proto, neboť když ta mašina najede na vozy a ty do ní nastoupíš, je animace smetáků naopak a srovnají se až po přeuložení. Tohle je starý průblém v OR.

A není tam zas něco s dělením sítě? Poněvač když shodím a nahodím směták, tak je mašina v hajzlu... :) Hele dám uklidnuící cígo a jdu nahrát u toho perónu a dám sem... Ale předtím jsem VŽDY ojel.

Tak ne, pro info, kdyby měl někdo stejný problém, po save/load je sice mašina se smetákem nahoře, ale je shozená ochrana "O". Což absolutně nechápu. Tohle se dělo, jen když je mašina ve výkonu a teď se mi povedlo nahodit. Ale i tak, "O" shozeno a smeták navrch. :) Tohle nedělalo. To jsou takové výdupy... :-)

Zdravím,
do připravované aktivity bych rád osadil PJ z balíčku ŽSR_Servis, ale při osazování loose consistů mi to shazuje editor s hláškou, že nemůže najít soubor noshape.s
Poradil by mi někdo, prosím, kde tento soubor seženu popř. mi jej poslal? Děkuji :)

Výstřižek.JPG

Ten fyzicky nikde neexistuje. Použil jsem jen toto pojmenování kvůli definici servisu. Jedině si ho z něčeho udělat a použít texturu s alfou tak, aby byl neviditelný. :) Ochotný modelář by ho mohl spáchat za chviličku. ;)

Čus Dvacko.
Hele, ty máš ten con vytvořený jinde, nebo se jej snažíš složit v AE MSTS? Noshape má totiž i servis postavy freeweiev a normálně jej v AE MSTS používám a nic nevyskakuje.

Do trainsetu jsem si nakopíroval obsah složky ŽSR_Servis a přes AEMSTS se snažím vytvořit con, abych jej jako LooseCon mohl vložit do trati. Při kliknutí na .eng mi to vyhodí chybu popsanou výš.
Ještě mě napadlo, že bych si cony vytvořil přes TSRE5 a ty pak do AEMSTS už jen vložil.

No já zatím používám servis postavy a ten má taky noshape. A dělám s ním druhou aktivitu. Kouknu na to zítra. Jak to mám. Ale spíš jestli tam nebude chybka jinde. Z hlavy nevím... ony ty Právy nejsou vždy korektní.

Takže udělat v aktivitě výměnu mašin není sranda a tyhle rýpance jsou docela zbytečné, opravdu vím, že na střídavině bobina jezdit neumí. :-)
To nebyl rýpanec, ale dotaz. Neznám tvorbu aktivit ani OR. Jen mě překvapilo, že na jedné straně se už řeší nástup cestujících, na straně druhé dochází k věcem, které mě i po odchodu do důchodu děsí. Asi stále pracuje profesní deformace.
Ale i tak děkuji za vysvětlení.

To nebyl rýpanec, ale dotaz. Neznám tvorbu aktivit ani OR. Jen mě překvapilo, že na jedné straně se už řeší nástup cestujících, na straně druhé dochází k věcem, které mě i po odchodu do důchodu děsí. Asi stále pracuje profesní deformace.
Ale i tak děkuji za vysvětlení.
No ono by to právě šlo, kdyby ten traktor, který v KH najel na tu 140 a nechal si svůj název. Jenže tohle je už od prvopočátků OR a předělat to, zrušíš komplet staré aktivity a nevíš co by to zas přineslo za další podružné problémy. Když ten smeták zvedneš fyzicky ty, jako hráč, končíš. Je to jen v případě AI vlaku.

Před pár dny jsem chtěl jet se 475.001 (Pikku, parní loko pro OR) a nechtěla povolit přídavná, i když byl brzdič v odbrzďovací poloze. Mohl bych poprosit o prověření? Předpokládám, že v ladění problém nebude a v jiných verzích OR jezdí správně... :)

Před pár dny jsem chtěl jet se 475.001 (Pikku, parní loko pro OR) a nechtěla povolit přídavná, i když byl brzdič v odbrzďovací poloze. Mohl bych poprosit o prověření? Předpokládám, že v ladění problém nebude a v jiných verzích OR jezdí správně... :)
Testuji právě staženou 475.001 od Pikka a vše funguje dle očekávání. Od brzd až po dávkování výkonu.
Open Rails 2026-09-24 05-31-03.jpg

U mě zůstávalo BC 4,0 barů. Zkoušel jsem to s různými osobními vozy pro ORCZ (Bee273, B, AB, BDs...), ale to na to asi vliv nemá. Dnes to zkusím tedy znovu se sólo mašinou, ale do engu jsem nehrabal. Tak nevím... :)

Zdravím,
rád bych se zeptal, co se v OR změnilo od cca pondělní verze, protože v sobotu jsem jel test aktivity a bylo vše v pořádku a dnes, na verzi 2.0.306 mám na Trati 321 tyto problémy.
Jedná se o úsek z Bohumína do Studénky, kde jsem oproti předchozímu testu nic nezměnil.

1) Vozy v Ostravě hl.n. driftují:
vozy.jpg

2) Jedu s vlakem, který na začátku aktivity byl jako traffic, ale na TM mám rychlost 0 km/h a nezobrazují se tam rychlostníky z trati a zřejmě z toho důvodu mi vlak při vyšší rychlosti vykolejí.
V prvním testu vykolejil na vyhybkách v Polance. Ve druhém testu jsem Polanku projel sníženou rychlostí a vykolejil v oblouku před Jistebníkem, kde Vmax je 160 km/h a vlak vykolejil při cca 150 km/h.

tm.jpg

vykolejeni.jpg

Updaty opravovaly hlášené chyby a s tímto neměly nic společného. Na TM jsem 0 snad nikdy neviděl. :(
Vykolejení vlaku souvisí s tímto podivným údajem. Má ten traffic po přestupu hráče vždy 0? Nebo načte pak normálně rychlost?

Back
Nahoře