CZSK verze 2.0

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Já zájem o vývoj editoru rozhodně mám, protože důvod jsem ti už psal.

PS: Chodím jako většina lidí do práce a nemůžu u toho sedět 24/7. Tak mi také dejte chvíli bez OR.
Alois píše :-)
Iciku, jsem rád, že o Editor aktivit máte zájem. :-) Jen upřímně nechápu, proč se můj Editor řeší tady ve Vašem vlákně.
Editor aktivit je a nadále bude součástí Open Rails Evolution. Pokud v něm někdo vytvoří jednoduchou aktivitu pouze s využitím standardních funkcí, předpokládám, že kompatibilita s jinými verzemi OR problém nebude. Pokud ale autor využije některou z nových funkcí Editoru, zpětnou kompatibilitu samozřejmě zaručit nemůžu. Některé z těchto funkcí totiž vyžadují změny i přímo v kódu simulace Open Rails Evolution. Takže vlastně ani nevím, o čem se tady v souvislosti s mým Editorem dohadujete. :-)
Budu velice rád, když mě z těchto sporů úplně vynecháte. Kluci z týmu Evolution tady mají svůj účet, ale já osobně jeho součástí nejsem. Pokud ale vidím, že si mě někdo bere do úst a hodnotí moji práci, samozřejmě na to jejich prostřednictvím občas zareaguji.
Jinak naprosto chápu, že chodíte do práce a nemůžete sedět nad OR 24/7. To ostatně asi většina z nás. :-)
A když už jsme u toho, kdo tady má problém pochopit jednoduché „Ne, nechci“, asi nemusím připomínat. Já ani Vy to rozhodně nejsme. :-D
Za mě tímto hotovo a přeji klidný vývoj. :-)

Alois píše :-)
Dane, vůbec nechápu, proč si mě zase bereš do úst ve vlákně OR CZ/SK a řešíš tam můj Editor aktivit. Pokud vím, Editor aktivit je součástí Open Rails Evolution. Icikovi jsem ho nenabídl a ani z jeho strany nepřišel požadavek, že by ho chtěl do OR CZ/SK. Takže vlastně WTF? :-D
Jestli tě pořád štve, že jsem s tebou odmítl spolupracovat na Editoru aktivit, je to pouze tvůj problém. Řeknu ti to tedy klidně ještě jednou: Ne, děkuji, nemám zájem. :-)............
Už se těším na ty vymazlené aktivity to bude poježděníčko.

Kompatibilta s MSTS editorem nesmí padnout, jinak je to konečná!
A nejen editor aktivit. Však jsem měl týden pěkně nahnáno, když nefungoval. Zachránil to RicarCZ, kdy do svého TSRE zapracoval nenalinkovaná návěstidla. Kdepak. Ať se to někomu líbí nebo ne, Editory MSTS a TSRE žijí v symbióze. Něco umí TSRE co MSTS neumí a obráceně. Právě, kdo chce udělat nový editor, musí vždy spolupracovat jak s pokročilými staviteli tratí, tak s pokročilými aktivitáři. Ale tohle se nedá vyřešit takto na dálku. Na tohle je ideální slezina, jak se každoročně pořádají a tam si jen nehrát na vlastním písečku, ale opravdu spolupracovat. A vysvětlit ústně co a jak.

Ahoj @Zbyněk Šemora
Naprosto souhlasím, ale to nedotáhneš na slezině, to by musely být co 14 dní. Nechci nikterak shazovat cizí práci a od počátků tvrdím furt stejný názor.
1. hned neudělat to, že prostředí vypadá jak v OR. Už to je nanic. Ten editor MSTS má na tvorbu perfektně přehledný a viditelný podklad. Pokud vedeš trasy manipulací křížem krážem vše navíc mimo kolejí, návěstidel a zřetelného označení nástupišť je akorát rušivý element.
2. Naprosto stejný systém tvorby tras, jako v AE MSTS a naprosto shodný systém úprav a oprav tras. Kdy neotvírám žádné okna za záložek a jedy jen myší.
3. Stejnou editaci souprav a umusťování vlaků s tím, že bude umět číst include. Umusťování a úpravy, vše se ovládá myší. Na samotných kolejích.
4. Stejné řešení AI provozu a stejnou práci s úpravami, či opravami.
Zkrátka stejné postupy a až se zjistí, že vše funguje na 100% shodně s editorem aktivit MSTS a doladilo se čtení vozů, tak až pak dodělávat nové fičury.

A nikdo to nevytestuje líp, jak tvůrci složitých aktivit, jako třeba já (nechci aby to vypadalo egoisticky), nebo Alcapone, Dvacka a věřím, že kdyby takový editor byl, vrátí se i tvůrci, co s tím sekli, právě proto, že nerozchodili editor MSTS.

Více k tonu už psát nebudu. Můj názor je v tomto neměnný a editor aktivit MSTS zatím pro mne absolutně nepostradatelný k další tvorbě.

Hezký večer.

Kutná Hora maprostá bomba a to, že AI Bobina už nezvedá smeták na střídavině, je fakt super.
Zobrazit přílohu 51062
No to je jenom dobře. Ta by teda dopadla, kdyby zvedla smeták na střídavině. :D
Kdyby Bobina zvedla smeták na střídavině IRL, tak buď by z ní zazněl pěkně hlasitý ohňostroj a pak by se ze strojovny vyvalil čoud, který by fakt hnusně smrděl, nebo by z ní byl giga-táborák po kterém byl zůstala jen pokroucená hrouda kovu. Ale to je jen moje teorie, jak by to mohlo dopadnout. Netuším přesně jak by to dopadlo IRL. :)

To opravdu zvedne bobina pod střídavinou na chvilku sběrač?
To upozornění, že má konečně AI tramvaj po nejetí traktoru smeták dole, bylo kvůli této zprávě. A upřímně vadilo to i mně, jenže to do doby, než to @Icik opravil, nešlo nijak ovlivnit. A proto jsem to znova vypích, že už to funguje a mám z toho radost.

Ahoj @Icik
Tak jsem v Jihlavě. Naprostá pecka, AI se chová jak má a vše šlape jak hodinky + všechny přestupy z Ai na AI. + zastavování vlaků ve stanicích, které už nedojíždějí jak šnek. A vše sedí naprosto dokonale. Absolutní radost a potěšení z jízdy. Díky moc teď je to nebe a dudy.
jihlava ok.jpg

Takž, aktivita dohrána a vše funguje, jak vlaky co vezou hráče, jako pasažéra, tak všechny přestupy do následných AI vlaků, které hráč řídí, fungují opět reversy, před nimiž je WP blok. Prostě vše opravdu šlape na jedničku s hvězdičkou.

Po dlhšom čase som spustil ORCZ a mám jeden problém: Keď dám ZSCS 751-128 alebo 203 ORCZ zo stránky MSTS RW, tak sa mi po zastavení začne v kabíne prehrávať zvuk ( smerovej páky, resp linkových stykačov ). Skúste sa prosím niekto rozbehnúť napr na 20km/h a zastaviť cez brzdič BS2. Doteraz som problém nemal.

Po dlhšom čase som spustil ORCZ a mám jeden problém: Keď dám ZSCS 751-128 alebo 203 ORCZ zo stránky MSTS RW, tak sa mi po zastavení začne v kabíne prehrávať zvuk ( smerovej páky, resp linkových stykačov ). Skúste sa prosím niekto rozbehnúť napr na 20km/h a zastaviť cez brzdič BS2. Doteraz som problém nemal.
Jj, také jsem si všiml. Už by to mělo být ok.

Back
Nahoře