OR TT Editor

Tak to já mám v plánu zkusit udělat nějaký plugin do https://github.com/jub77/grafikon. Ten program funguje parádně a má spoustu funkcí. Dělat nějakou ASCII náhradu je podle mě návrat do pravěku. Potažmo když je dneska spoustu komponent zdarma (NuGety) a dal by se využít např. OxyPlot nebo jiné.
Taky nechápu tu nutnost platit vývojové nástroje, když dnes VisualStudio Code je zdarma. Tam už se vyplatí platit si AI agenta, který udělá celou konfiguraci prostředí sám a významně pomáhá i s programováním. Nedávno jsem sem dával i odkaz na zvýrazňovač syntaxe pro eng/wag/cab/sms soubory, čímž se celé AI dá použít i na editaci trainsetu.

Ahoj všem.

Na webu je nově dostupný program ORTS TT Editor, verze 1.0.

Jedná se o první veřejnou verzi nástroje pro tvorbu a úpravu jízdních řádů (*.timetable_or) pro Open Rails.

Verze 1.0 – funkce:

• tvorba a úprava jízdních řádů vlaků
• práce se stanicemi, časy a soupravami
• podpora skládaných consistů
• načítání dat ze simulátoru (tratě, pathy, consisty)
• kontrola formátu času a základní validace
• generování výsledného *.timetable_or souboru
• náhled výsledného jízdního řádu

Jedná se o první verzi, takže je možné, že se v programu ještě objeví chyby.

Pokud na něco narazíte, budu rád za nahlášení – chyby se pokusím co nejrychleji opravit.

Díky všem za případnou zpětnou vazbu

Alois Nebel

Začal jsem pracovat na největší novince pro verzi 1.1 – grafikonu

Zatím je to první interní testovací verze, která se ještě několikrát změní, než to bude vypadat tak, jak chci.

Jak někdo psal, že je zbytečné něco vytvářet, když stačí už funkční věc jen implementovat… mně je to upřímně jedno.

Když bude dotyčný chtít, ať si do svého programu klidně přidá okno pro sledování televize.

Já si tvořím vše sám a je to takový můj relax.

grafikon.jpg

Ahojte, skúšal som program TT editor ale mám problém s výberom simulátora hneď prvý a druhý riadok, neviem čo tam mám otvoriť aby to išlo. Dával som tam už všeličo ale bez úspechu. OR mám spravený tak, že na C disku mám zložky s ORkom samotným a potom samotné zložky s traťami. Keď som vytváral nový timetable v samotnom ORku tak som otvoril zložku Routes-Trat321 a nasledne Trat321.tdb ale tuna to nejde. Vedel by mi niekto poradiť v čom robím chybu ?

Dobře.
Mám taky otázku: je OR-TT editor schopen správného připojení k trainsetu na základě vloženého symlinks (symbolického odkazu)? Jedná se o možnou metodu adresování trainsetu ze systému OR (Instalační profil).

Dobře.
Mám taky otázku: je OR-TT editor schopen správného připojení k trainsetu na základě vloženého symlinks (symbolického odkazu)? Jedná se o možnou metodu adresování trainsetu ze systému OR (Instalační profil).
ORTS TT Editor nemá přímou speciální podporu pro instalační profil Open Rails. Pokud je ale trainset připojen pomocí symbolického odkazu jako běžná složka ve Windows, editor by s ním měl pracovat standardně. Garantovat to ale lze jen po praktickém otestování konkrétní konfigurace.

PRO VŠECHNY:
Do prvního řádku je potřeba vybrat kořen složky simulátoru (tam kde jsou složky TRAINS a ROUTES), a následně kliknout na „Načíst data“. Editor si potom automaticky načte tratě, pathy a consisty.

Zdravím, vytvořil jsem si obyčejný JŘ o jednom vlaku na lokálce. Vyplnil jsem všechny stanice, dodal časy odjezdů a příjezdů a zaškrtnul jsem políčko hráčský vlak. I přes to se mi v OR objevuje tohle (OR klasik i ORCZ). Netušíte, co mohu dělat špatně?

Přílohy

• image.jpg
    image.jpg
    101.1 KB · Zobrazeno: 28
Pošlete
Zdravím, vytvořil jsem si obyčejný JŘ o jednom vlaku na lokálce. Vyplnil jsem všechny stanice, dodal časy odjezdů a příjezdů a zaškrtnul jsem políčko hráčský vlak. I přes to se mi v OR objevuje tohle (OR klasik i ORCZ). Netušíte, co mohu dělat špatně?
Pošlete mi do SZ ten vytvořený TT kouknu do něho. U mě vše funguje správně. Děkuji.

To je tak, když tady napíšu, že by bylo dobré, aby to před vydáním někdo otestoval – tak mlčíte. Pak to zkoušíte a najednou se ukáže, že je tam plno chyb! Takže znovu: ORTS TT Editor stahuji z webu a pokud se mi neozve někdo, kdo ten program otestuje a nahlásí chyby, tak nová verze bude, až bude. Protože není v mé moci vše tvořit a zároveň to testovat. Pokud chcete mít program co nejrychleji hotový, ozvěte se mi přes SZ s tím, že program otestujete.

Ahoj všem,

od poslední chybové verze se toho hodně změnilo, a tímto děkuji @okoun a @Alz1k za otestování, připomínkování chyb a návrhy na vylepšení.

Co se změnilo?
Přibyl výběr režimu při načítání z TDB, kde si nově můžete vybrat mezi automatickým a ručním načítáním stanic. Dále bylo přidáno „mazací“ tlačítko u skládaného consistu, aby šlo vybírat ze seznamu.

Byly opraveny všechny nahlášené chyby a tímto považuji prozatím TT Editor za finální.

Doufám, že až dodělám TSRE CZ, nenapadne mě další „blbost“ a dám si alespoň na chvíli od kódu a tvoření programů pauzu

Během tohoto týdne bude TT Editor opět ke stažení u mě na webu.

TT.jpg

Ahoj všem.

Na webu je nově dostupný program ORTS TT Editor, verze 1.0.1.

Verze 1.0.1 – funkce:

• tvorba a úprava jízdních řádů vlaků
• práce se stanicemi, časy a soupravami
• podpora skládaných consistů
• načítání dat ze simulátoru (tratě, pathy, consisty)
• načítání stanic z TDB (automaticky i ručně)
• našeptávání stanic při ručním výběru
• kontrola formátu času a základní validace
• generování výsledného *.timetable_or souboru
• náhled výsledného jízdního řádu

Pokud má někdo možnost, dejte prosím oznámení na Facebook. Já bohužel sociální sítě používám jen výjimečně. Děkuji.

Back
Nahoře