TSRE CZ

Jaké vylepšení prosím tě? Číslování vozů si udělám přímo v consiste, nahrazení vozu také. K tomu nepotřebuji žádnou funkci v TSRE :-D Všechny změny mi to uloží po kliknutí na křížek, takže nové tlačítko Uložit vše je zbytečně. K čemu je potřeba tlačítko pro obnovení consistu v seznamu? Zavřu program a zase ho otevřu :-D K čemu mi je nějaké cache vozů? Vždyť Nebela tady spíše každý kritizuje! Není tady žádný příspěvek, takže můžeme jen doufat a věřit, že videa nejsou false přes AI. V dnešní době jde ojebat vše, takže ano! Dojebal funkční program a přidal nepodstatné věci, které nikdo nevyužije. Jen si tady honí triko a chce být chválen za kraviny, které nic nepřinesou. A teď mluv, kamaráde :-)
Jak vidím vůbec tomu nerozumíš, všechny tyto drobné funkce jsou dělané k urychlení a zjednodušení práce v TSRE, protože né každý se chce hrabat v textovém editoru a vše přepisovat tam... a vůbec ten upravený Consist Editor je hlavně přizpůsoben potřebám aktivitářů. To vše řešili v SZ tak to tu nemůžeš vidět.

Ahoj,

vím, že jsem psal, že už tady nebudu dávat žádné novinky a také to dodržím… ale tohle není až tak velká věc, abych ji neukázal :-D
A hlavně pro všechny hejtry – NA TSRE CZ BUDU PRACOVAT DÁL.

Taková menší blbůstka, ale pro mě osobně hodně užitečná :-D

Už dlouho mě štvalo, že když jsem měl delší soupravu a chtěl přesunout vůz dopředu nebo dozadu, viděl jsem jen pár vozů kolem sebe a vlastně jsem vůbec neviděl, kam ten vůz reálně posouvám. Vždycky jsem musel ručně posunout slider a zkontrolovat, jestli je to správně.

Tohle se dneškem mění :-)

Slider se teď pohybuje automaticky spolu s posunem vozů, takže přesně vidím, kam vůz přesouvám, bez nutnosti cokoliv dohledávat ručně.

Ahoj,

vím, že jsem psal, že už tady nebudu dávat žádné novinky a také to dodržím… ale tohle není až tak velká věc, abych ji neukázal :-D
A hlavně pro všechny hejtry – NA TSRE CZ BUDU PRACOVAT DÁL.

Taková menší blbůstka, ale pro mě osobně hodně užitečná :-D

Už dlouho mě štvalo, že když jsem měl delší soupravu a chtěl přesunout vůz dopředu nebo dozadu, viděl jsem jen pár vozů kolem sebe a vlastně jsem vůbec neviděl, kam ten vůz reálně posouvám. Vždycky jsem musel ručně posunout slider a zkontrolovat, jestli je to správně.

Tohle se dneškem mění :-)

Slider se teď pohybuje automaticky spolu s posunem vozů, takže přesně vidím, kam vůz přesouvám, bez nutnosti cokoliv dohledávat ručně.

Ahoj.
Hmm, nic ve zlém, ale za mne je tahle vychytávka u tvorby a výměny vozidel spíš na obtíž. Já nepotřebují vidět při výměně vozidlo, co jsem dosadil, ale vůz, který měním a tím vozidlem si k němu dojedu a vůz co tam nechci smažu. Tak samo, když vozidlo chybí, tak dojedu vyměněným vozidlem k té čárce chybějicícho vozu a chybějící vůz opět smažu. Tak mi jezdí dole vůz, co jsem dosadil a ten vidím nahoře v okne a nepotřebuji na něj čumět dole, kde mi jede po celé soupravě. Navíc mám v okne seznam vozidle (2. sloupec), kde vidím celý seznam soupravy. To jen tak můj názor. Ale možná jde o zvyk, nicméně, pro mne je to přirozenější jak to je.

Ahoj.
Hmm, nic ve zlém, ale za mne je tahle vychytávka u tvorby a výměny vozidel spíš na obtíž. Já nepotřebují vidět při výměně vozidlo, co jsem dosadil, ale vůz, který měním a tím vozidlem si k němu dojedu a vůz co tam nechci smažu. Tak samo, když vozidlo chybí, tak dojedu vyměněným vozidlem k té čárce chybějicícho vozu a chybějící vůz opět smažu. Tak mi jezdí dole vůz, co jsem dosadil a ten vidím nahoře v okne a nepotřebuji na něj čumět dole, kde mi jede po celé soupravě. Navíc mám v okne seznam vozidle (2. sloupec), kde vidím celý seznam soupravy. To jen tak můj názor. Ale možná jde o zvyk, nicméně, pro mne je to přirozenější jak to je.
Tak používej oficiální verzi :-)

Nemusí. Oznámení o TSRE může probíhat i bez vylevů následků psychických poruch. :cool:
Tak tohle vlákno prosím přeskakuj. Budu jen rád :-) TSRE CZ bude placený a cena bude nastavená na 499 Kč, ať se to někomu líbí, nebo ne!

Už teď je v testovacích verzích tato funkce skrytá, takže až dojde na vydání, všem, kteří mou verzi používají doteď, ji přes internet zablokuji a bez klíče se do ní už nedostanou.

Takže pokud ji máš i ty, tak si ji ještě těch pár dní užívej! Pak už budeš mít smůlu a můžeš opět používat tu tvou opěvovanou verzi :-)

Tímto tuto diskusi s tebou končím ;-)

vyhrožovat zpoplatněním, apod.
Já vyhrožuji? Tak to mi jsou teda novinky :-D Mě nezajímá, jestli si to někdo za těch 499 Kč koupí, nebo ne! Alespoň budu mít vyšperkovanou a upravenou verzi jen pro sebe, ale určitě takovým lidem, jako jsi ty a podobní tobě, do ruky nepatří :-)

Jen pro informaci a znovu zopakování – nesnažím se tady nikoho ohromit, ale spíše ukázat, že v oficiální verzi je dost chyb, které jdou udělat lépe. A znovu opakuji, že veškeré své úpravy a novinky posílám autorovi oficiální verze, který mi dává vesměs zapravdu. Také díky tomu se připravuje verze pro Poláky s kompletním překladem a všemi mnou vytvořenými úpravami a novinkami ;-)

Takže GOKU si dělá svou verzi a já jsem dostal povolení prakticky předělat téměř celý kód tak, aby šlo přepínat jazyky a aby vše fungovalo stejně jako v mé verzi TSRE CZ. Polské publikum si umí jinak vážit lidí, kteří se snaží něco vylepšit.

Tady na fóru je jen hrstka těch, co něco tvoří, ale zároveň jsou tady i tací, kteří si nikdy neosahali kód a budou neustále remcat. Co ti brání stáhnout si zdrojové soubory a začít je upravovat? Ale chápu, že remcat a urážet je daleko snazší než se do něčeho pustit ;-)

Já vyhrožuji? Tak to mi jsou teda novinky :-D Mě nezajímá, jestli si to někdo za těch 499 Kč koupí, nebo ne! Alespoň budu mít vyšperkovanou a upravenou verzi jen pro sebe, ale určitě takovým lidem, jako jsi ty a podobní tobě, do ruky nepatří :-)

Jen pro informaci a znovu zopakování – nesnažím se tady nikoho ohromit, ale spíše ukázat, že v oficiální verzi je dost chyb, které jdou udělat lépe. A znovu opakuji, že veškeré své úpravy a novinky posílám autorovi oficiální verze, který mi dává vesměs zapravdu. Také díky tomu se připravuje verze pro Poláky s kompletním překladem a všemi mnou vytvořenými úpravami a novinkami ;-)

Takže GOKU si dělá svou verzi a já jsem dostal povolení prakticky předělat téměř celý kód tak, aby šlo přepínat jazyky a aby vše fungovalo stejně jako v mé verzi TSRE CZ. Polské publikum si umí jinak vážit lidí, kteří se snaží něco vylepšit.

Tady na fóru je jen hrstka těch, co něco tvoří, ale zároveň jsou tady i tací, kteří si nikdy neosahali kód a budou neustále remcat. Co ti brání stáhnout si zdrojové soubory a začít je upravovat? Ale chápu, že remcat a urážet je daleko snazší než se do něčeho pustit ;-)
Tak si jí můžeš strčit víš kam....

1f525.png Novinka v TSRE CZ – Aktualizace nastavení bez restartu! 1f525.png

Do menu Nastavení byla přidána nová položka „Aktualizovat nastavení“.

1f449.png Co to znamená?
Už není potřeba po každé změně v settings.txt vypínat a znovu zapínat program.
Stačí změnit hodnotu v souboru a kliknout na Aktualizovat nastavení – změny se projeví okamžitě.

2699.png Co teď lze přepínat za běhu:

consistAutoSlider
27a1.png Zapíná/vypíná automatické posouvání náhledu soupravy při přesunu vozůconsist

DeleteSelectPrevious
27a1.png Určuje chování po smazání posledního vozu

true = výběr skočí na předchozí vůz
false = původní chování

EenableReplaceAllConsists
27a1.png Přepíná funkci v menu:

false = zobrazí se Nahradit chybějící vozidla
true = zobrazí se Nahradit všechny chybějící vozidla

consistPreviewHeight
27a1.png Mění výšku náhledu soupravy (platí okamžitě po aktualizaci)

Ahoj,

na web jsem nahrál TSRE CZ. Kdo máte zájem, můžete si ho zakoupit :-)

Další vylepšení a novinky budou přicházet formou aktualizací.

Nechci zakládat nové vlákno, tak to napíšu k sobě :-) Neudělal by někdo ladění pro reálný model Leo Expressu? :)

Open-Rails-2026-05-04-07-52-22.png

Ahoj,

vydávám TSRE CZ verze 1.0.

Jedná se o první veřejnou verzi upraveného TSRE, která přináší nejen české prostředí, ale i nové funkce a úpravy v Editoru souprav.

Překlad zatím není kompletně dokončený. Některé části programu mohou být stále v angličtině a překlad budu dál postupně doplňovat formou aktualizací.

Novinky ve verzi 1.0
  • oprava ukládání souprav a správná posloupnost UiD
  • automatické přečíslování chybných UiD
  • hromadná výměna chybějících vozidel
  • možnost výměny chybějících vozidel ve všech soupravách
  • práce se soupravami přímo v aktivitách .act / Loose consists
  • bezpečné ukládání změn zpět do aktivit
  • optimalizace načítání Trainsetu
  • postupně doplňované české prostředí

Důležité

TSRE CZ není povinná náhrada původního TSRE.
Je to upravená verze pro ty, kteří v těchto změnách vidí přínos.

Další opravy, překlady a menší úpravy budou vycházet formou aktualizací.

Zpětná vazba

Budu rád za jakoukoliv zpětnou vazbu – ať už jde o zkušenosti z používání, návrhy na zlepšení nebo hlášení chyb.

Pokud se TSRE CZ bude používat a bude o něj zájem, budu v jeho vývoji pokračovat a postupně přidávat další úpravy a překlady.

Back
Nahoře