TSRE CZ

Ahoj,

mám neskutečnou radost :-)

Když jsem začínal s úpravou TSRE CZ, měl jsem jednu z hlavních vizí – zprovoznit animace. Kdo toto vlákno sleduje od začátku, ten ví, že právě animace byly jedna z věcí, se kterou jsem dlouho bojoval. Několikrát jsem si myslel, že jsem na správné cestě, ale nakonec se vždy ukázalo, že je potřeba něco přepracovat nebo vymyslet jinak.

Nakonec jsem je proto odložil na později a věnoval se jiným částem programu.

Dnes ale můžu s radostí říct, že animace jsou vyřešené a plně funkční :-)

Po dlouhé době zkoušení, testování a hledání správného řešení se konečně podařilo dosáhnout výsledku, se kterým jsem spokojený.

Takže další položka ze seznamu „jednou bych chtěl“ je úspěšně splněna :-)

animace_1.jpganimace_2.jpganimace_3.jpg

Ahoj, tak jsem si stahoval poslední posslední verzi a objevila se první chyba openal32.dll tak jsem dll stáhnul a dal do system32 ale bohužel další chyba win11pro

Přílohy

• 01.jpg
    01.jpg
    57.9 KB · Zobrazeno: 15
Ahoj, tak jsem si stahoval poslední posslední verzi a objevila se první chyba openal32.dll tak jsem dll stáhnul a dal do system32 ale bohužel další chyba win11pro
Ahoj,

o této chybě vím a mám připravenou novou verzi, kterou nahraji na web.

Nedoporučuji stahovat DLL knihovny z různých webů, protože některé z nich vyžadují registraci knihovny v systému a nemusí fungovat správně.

Zkus si stáhnout knihovnu z odkazu níže a dej mi vědět, jestli to problém vyřešilo.

Díky.

Ahoj,

o této chybě vím a mám připravenou novou verzi, kterou nahraji na web.

Nedoporučuji stahovat DLL knihovny z různých webů, protože některé z nich vyžadují registraci knihovny v systému a nemusí fungovat správně.

Zkus si stáhnout knihovnu z odkazu níže a dej mi vědět, jestli to problém vyřešilo.

Díky.

pomohlo tvoje dll do system32 a uz vse jede dekuji

Ahoj,

když už jsem se pustil do animací, tak jsem trochu upravil i samotný Prohlížeč modelů.

Nově jsem do něj doplnil zobrazení rozměrů modelu, takže je nyní na první pohled vidět jeho délka, šířka i výška. Při tvorbě a kontrole modelů je to docela užitečná informace a odpadá nutnost některé věci zjišťovat jiným způsobem.

Je to sice drobnost, ale myslím si, že potěší každého, kdo s modely v TSRE CZ pracuje :-)

prohlizec_modelu.jpg

Ahoj,

jestli toto vlákno sledujete od začátku, tak určitě víte, že mým prvním cílem bylo zprovoznit animace a následně světla.

Animace už mám hotové a s radostí můžu říct, že se začínají rýsovat i světla :-)

Ještě je přede mnou kus práce, ale první výsledky vypadají slibně. Konečně se začínají dařit i věci, které jsem musel dříve odložit na později.

Mám z toho opravdu radost, protože právě animace a světla byly od začátku jedním z hlavních cílů úprav TSRE CZ.

svetla.jpg

Ahoj,

malá ukázka z připravované aktualizace TSRE CZ 2.0 :-)

Kromě již dříve zmiňované možnosti zapnutí zobrazení trolejí budou do Prohlížeče modelů nově přidány také animace a světla.

Pro správné fungování světel bude potřeba překopírovat složku Content/FX z Open Rails CZ/SK, protože obsahuje potřebné soubory Glow .png, které se používají pro vykreslování světelných efektů.

Zase se tak o něco více přiblížíme tomu, jak modely vypadají přímo ve hře, a jejich kontrola bude výrazně jednodušší :)

Ahoj, možno je to blbý nápad. Nešlo by pridať k hnacím vozidlám zobrazenie kabíny? OR spustí aktivitu aj keď vozidlo nemá priradenú kabínu. Viem si prepísať eng aj smerovanie, len by to bolo takto praktickejšie. Neexistuje žiadny program na zobrazenie kabín. Ak je to blbosť, tak to považujte za bezpredmetné. Jozef

Zdravím,najprv by som sa rád poďakoval za skvelú prácu,no rád by som sa spýtal,ako to bude s activity editorom v TSRE5 CZ,čo som ho skúšal v poslednej verzii,nefungoval výber staníc pre jízdní řád hráča a to bola pre mňa konečná v TSRE5 CZ,pretože nemienim mať dve TSRE5 v pc....

Zdravím,najprv by som sa rád poďakoval za skvelú prácu,no rád by som sa spýtal,ako to bude s activity editorom v TSRE5 CZ,čo som ho skúšal v poslednej verzii,nefungoval výber staníc pre jízdní řád hráča a to bola pre mňa konečná v TSRE5 CZ,pretože nemienim mať dve TSRE5 v pc....
Ahoj.

Pokud tvoříš aktivity pouze v TSRE (5 nebo CZ), musíš si nejprve vytvořit paths pomocí Track Vieweru v Open Rails.

Do Editoru aktivit jsem kromě překladu a několika drobných vylepšení pro Milana V. prakticky vůbec nezasahoval. Jeho logika tedy zůstala stejná jako v původním TSRE.

Ahoj.

Pokud tvoříš aktivity pouze v TSRE (5 nebo CZ), musíš si nejprve vytvořit paths pomocí Track Vieweru v Open Rails.

Do Editoru aktivit jsem kromě překladu a několika drobných vylepšení pro Milana V. prakticky vůbec nezasahoval. Jeho logika tedy zůstala stejná jako v původním TSRE.
No,aby som to popísal bližšie TSRE5 CZ vobec nereflektuje výber staníc v servise hráča pre jízdní řád a pre editor JŘ vybere všetky stanice,čo sú v pathe,v klasickom TSRE5 sa to nedeje,tak predsa nie je možné,aby pri rovnakom postupe práce fungovali rozdielne,ked teda píšeš,že si do neho vobec nezasahoval a teda by som sa rád spýtal,v čom spočívali tie drobné vylepšenia?

No,aby som to popísal bližšie TSRE5 CZ vobec nereflektuje výber staníc v servise hráča pre jízdní řád a pre editor JŘ vybere všetky stanice,čo sú v pathe,v klasickom TSRE5 sa to nedeje,tak predsa nie je možné,aby pri rovnakom postupe práce fungovali rozdielne,ked teda píšeš,že si do neho vobec nezasahoval a teda by som sa rád spýtal,v čom spočívali tie drobné vylepšenia?
Nezlob se na mě, ale opravdu ti nebudu vypisovat všechna drobná vylepšení, která jsem v minulosti dělal pro Milana V.

Do Editoru aktivit jsem nijak nezasahoval. Tečka.

Pokud máš pocit, že je v něm něco špatně nebo že by se měl chovat jinak, stáhni si zdrojový kód TSRE a uprav si ho podle svého uvážení.

Já se věnuji především Editoru souprav, Editoru tratí a Prohlížeči modelů. Tam směřuje většina mých úprav.

Každá aktualizace TSRE CZ navíc před samotným stažením zobrazí okno se seznamem změn, takže si můžeš přesně přečíst, co bylo v dané verzi opraveno nebo vylepšeno, ještě než klikneš na tlačítko Stáhnout.

Stalo se mi také, že na existujícím path po odškrtnutí stanic se nechtěl zobrazit takto upravený jízdní řád s novými stanicemi. Ale to bylo na existující aktivitě. Když jsem si vytvořil novou aktivitu, už vše šlo ok. Proč občas dělá problém editace stávající aktivity a úprava stanic v path je možná otázka nějakého nesouladu v kódu.

Stalo se mi také, že na existujícím path po odškrtnutí stanic se nechtěl zobrazit takto upravený jízdní řád s novými stanicemi. Ale to bylo na existující aktivitě. Když jsem si vytvořil novou aktivitu, už vše šlo ok. Proč občas dělá problém editace stávající aktivity a úprava stanic v path je možná otázka nějakého nesouladu v kódu.
Tak používejte TSRE5 :-)

Až se někdy v budoucnu pustím do úprav kolem Editoru aktivit, rád se na to podívám. Teď ale nechci přeskakovat od jedné věci ke druhé, protože bych se v tom akorát zamotal :-D

Já osobně aktivity stejně tvořím v MSTS AE a úpravy, které jsem dělal pro Milana V., jsou opravdu drobnosti, které za delší rozepisování ani nestojí.

Není v mých silách najednou projít přibližně 600 souborů .cpp a okamžitě vědět, kde se co nachází. Myslím, že to dobře znáte i z vývoje Open Rails – i po letech se občas narazí na část kódu, kterou člověk ještě pořádně neprozkoumal :-)

Až na Editor aktivit přijde řada, budu se mu věnovat naplno. Teď mám ale rozdělané jiné části TSRE CZ.

Aha,no je to možné,ospravedlňujem sa Ti @Alois Nebel ,nechcel som,aby to čo som ti napísal,znelo pohrdavo,len som zistoval príčinu,mne napríklad v klasickom TSRE5 automaticky označí všetky zastávky,tie,ktoré nechcem,musím odznačovať a v TSRE5 CZ je to naopak,nie sú označené žiadne a tie ktoré chcem si musím označit.Bola to jedna z tvojich drobných úprav pre Milana V?Icik má asi pravdu,ten kod sa v tomto asi chová zvláštne.....

Back
Nahoře