Vyjádření k pokusu o obejití TSRE_CZ
Musím se vyjádřit k jedné věci, která mě opravdu naštvala.
Uživatel JohnRailman se pokoušel přes ChatGPT získat úpravy nebo vytvořit patch pro můj TSRE_CZ.exe. Nejde o žádnou domněnku – sám mi poslal výstup konverzace.
Citace z odpovědi ChatGPT:
Jinými slovy – i samotný ChatGPT správně konstatoval, že bez zdrojových kódů není možné moje úpravy získat ani doplnit. Přesto měl někdo potřebu to zkoušet.
Tohle už není o zájmu o projekt. To je pokus obejít práci někoho jiného.
Na TSRE_CZ pracuji stovky hodin ve svém volném čase. Nikdo mě za to neplatí a dělám to proto, aby z toho měla komunita užitek. O to víc mě mrzí, když místo normální komunikace někdo zkouší podobné věci.
Pokud má někdo nápad na novou funkci, stačí ji navrhnout. Pokud si ji chce naprogramovat sám, může využít veřejné zdrojové kódy původního TSRE5. Ale pokoušet se přes umělou inteligenci dostat k neveřejným úpravám TSRE_CZ považuji za naprostou neúctu k práci, kterou jsem do projektu vložil.
Říkám to zcela otevřeně – pokud se budou podobné pokusy opakovat, budu vážně zvažovat ukončení veřejného vydávání všech svých programů, nejen TSRE_CZ. Nehodlám trávit stovky hodin svého volného času vývojem projektů, pokud se najdou lidé, kteří místo podpory a spolupráce hledají způsoby, jak moji práci obcházet nebo zneužívat.
Myslím si, že každý vývojář si zaslouží alespoň základní respekt ke své práci. Pokud někdo chce novou funkci, stačí se slušně zeptat nebo ji navrhnout. Pokusy získávat neveřejné úpravy jinými cestami považuji za naprosto nepřijatelné.