Tom Kanka
Vlakvedoucí
Co to??? Nic. Oblouk se nenaklopí, tedy jsme na tom stejně, jako když dáme úroveň převýšení 0. Že?... A co si takhle nastavit profil karty "Experimentální" u toho převýšení taky rozchod kolejí na
760mm ????
Co to??? ...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Co to??? Nic. Oblouk se nenaklopí, tedy jsme na tom stejně, jako když dáme úroveň převýšení 0. Že?... A co si takhle nastavit profil karty "Experimentální" u toho převýšení taky rozchod kolejí na
760mm ????
Co to??? ...
To se sice nenaklopí oblouk, ale pokud je úzký rozchod a není nastaveno převýšení při 1435m rozchodu na 0, tak se úzká kolej v oblouku roztáhne na 1435.Co to??? Nic. Oblouk se nenaklopí, tedy jsme na tom stejně, jako když dáme úroveň převýšení 0. Že?
Neroztáhne. OR jí nahradí dynamickou kolejí - viz jiná textura.To se sice nenaklopí oblouk, ale pokud je úzký rozchod a není nastaveno převýšení při 1435m rozchodu na 0, tak se úzká kolej v oblouku roztáhne na 1435. ...
A tvar sedí nebo zůstavá1435mm?... defaultní betonové pražce + neprofilová kolejnice).
Vypadá to takto. Textura lože by se dala změnit a vyladit aby seděla, splítka je horší. Navíc dlouhý oblouk mívá zlomy (vpravo je vidět) Prozatím na dobu neurčitou ukončuji problematiku převýšení a doporučuji jej v projektu JHRADEC nepoužívat. S upraveným tsection.dat který dodám, se vypne, pokud člověk nenastaví v nastavení OR rozchod 760 mm.Dane, ono je to trochu jinak - mícháš do sebe dvě věci, a to naklápění kabiny a převýšení, tj. naklápění koleje. V tom prvním případě to pocitově funguje pouze při pohledu z kabiny, v tom druhém pak fyzicky, tedy i z venku (ovšem pouze ve hře, ne v editoru). Tady CZSK nic nevyřešil, pouze nahradil jiným způsobem.Ještě doplním. Když zadáte jakoukoliv hodnotu v OR na trati DvouKolejka, Ztracená Old, zmizí vám komplet modely náspů a koleje budou ve vzduchu. Tohle právě vyřešil CZSK. ...
V žádném případě! Jen je třeba dodržovat určitá pravidla.... Ono, aby to nebylo matoucí, možná by stálo za zvážení v nastavení CZSK, tuhle volbu úplně zrušit.
V tom se s Tebou přít nemohu, protože jsem ještě nestihl otestovat na jiných zkušebních tratích, ale včera zrovna byl test nějaké BSNF propagační trati a protože jsem nenastavil zpět na 1435mm rozchod, všechny dynamické koleje byly v úzkém rozchodu, tedy přednastavených 760mm ještě z testu trati JHradec. Přiznám se, že nevím, kde a zda to jde nastavit, aby koleje jiných rozchodů nešly klopit a jakým způsobem to pak řeší dynamická kolej pro různé rozchody v jedné trati ??........
Akorát bych si tady dovolil oponovat Tygymu, že v případě použití různých rozchodů musí nastat problém. Já jsem to cca před rokem zkoušel v XTrack, a s nastavením 1435 se oblouky naklápěly pouze na normálně rozchodné trat (A1t...), zatímco na uzkokolejce (Ukn...) se ani nehly.
Snad všechny projety byly stavěné pro MSTS, tedy kromě tratí od Ricar_cz. Já už výhradně používám DK s náspem a není žádný problém. Tedy při převodu dynatraxem. Uměle vytvořené koleje s náspem fungují jenom jako rovné. Obloukové takové při převýšení zmizí. Tedy jen náspy pod nimi.Dvoukolejka je trať stavěná původně pro MSTS, kde použití modelu koleje s náspem v obloucích nevadilo.
Pokud vím a jezdím pouze v ORCZ, naklápí se celá souprava i při hodnotě 0.V žádném případě! Jen je třeba dodržovat určitá pravidla.![]()
Alespoň dokud nikdo nepřinese nové řešení.
To ano Dane. Ale model koleje se nenaklápí. Je to kompromisní řešení a bere hlavně zřetel na autora tratě, aby trať vypadala tak, jak ji zamýšlel. Nemám v plánu nijak používat řešení dynamických kolejí pro naklopení. Je to nesmysl. Mělo by se to udělat přímo v editoru tratě a tuto vlastnost načíst do OR CZ/SK, který by ji dál příslušně zpracoval pro naklopení podvozku vozu.Pokud vím a jezdím pouze v ORCZ, naklápí se celá souprava i při hodnotě 0.
1.6.1.je nějaká "nepříznivá". Já jsem taky pár tratí v 1.6. nespustil, tak jsem se vrátil k 1.5.Zdravím. Tak nevím, ale něco je špatně. Po dnešní aktualizaci nejde trať načíst. Naběhne úvodní obrazovka a hra spadne. Používám standartní verzi OR 1.6.1.