Pri spusteni je trať skoro cela biela

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna chlorovodik
  • Datum začátku Datum začátku
C

chlorovodik

Host
Vie mi niekto poradiť že ked zapnem hocijaku trať tak sa zobrazi skoro cela biela neviete mi prosim poradiť???? A ešte ked dam pohlad z vonku ani ten vlak neni vidieť .

"Biele trate" mám aj ja. Chcel som si po dlhšej dobe spustiť 321 a bola biela. Pomohla až kompletná preinštalácia tejto trate ( z iného PC, kde išla normálne ). Pritom trať ČD 180 a ŽSR 150 išla normálne. Dnes som náhodou zistil že bielu mám aj trať Ztracená, pritom trať Vlečka je v poriadku. Na ovládače by som to nehádzal, ale tiež by ma zaujímalo prečo to nastáva. Osobne podozrievam prehadzovanie Globalov a do toho inštaláciu BINu.

nebulus napsal:
"Biele trate" mám aj ja. Chcel som si po dlhšej dobe spustiť 321 a bola biela. Pomohla až kompletná preinštalácia tejto trate ( z iného PC, kde išla normálne ). Pritom trať ČD 180 a ŽSR 150 išla normálne. Dnes som náhodou zistil že bielu mám aj trať Ztracená, pritom trať Vlečka je v poriadku. Na ovládače by som to nehádzal, ale tiež by ma zaujímalo prečo to nastáva. Osobne podozrievam prehadzovanie Globalov a do toho inštaláciu BINu.

Global asi nee, když textury povrchu jsou v adresáři TerrTex u každé trati - nebo šlo jenom o kolejivo? Pak by to odpovídalo opravdu smíchání globalů - s Bin to nebude mít nic společného - s největší pravděpodobností.

A kam se soubory ztratily? Napadá mne jedna blbost - když si spustíš soft na odhalování duplicitních souborů na disku, tak Ti na 100% odstraní textury i z jiných tratí a nechá je jenom v jedné - prostě se mu jeví jako duplicity....

Nikdy som žiaden SW na duplicitné súbory nepoužíval :!: . Ten global som len tak strelil, každopádne mi kedysi všetko fungovalo a teraz mám na niektorých tratiach zimu :D . Tento problém nastal iba v jednej inštalácii MSTS ( X track ), pri tratiach typu BP som tento problém nezaznamenal. Samozrejme prehazdovanie globalov som robil iba na X track tratiach. Vyzerá to asi takto: http://sklad.obrazku.net/obr/zima_548804705.jpg

Re: Prosim o radu

bob57_cz napsal:
chlorovodik napsal:
Vie mi niekto poradiť že ked zapnem hocijaku trať tak sa zobrazi skoro cela biela neviete mi prosim poradiť????
Pokud je to u všech, tak by se dalo předpokládat, že to nebudou nenačtené/chybějící objekty.
Zkus jiné ovladače grafiky ( předtím v biosu zkontroluj, zda máš správně navolen port AGP/PCI/PCIE ).
(Nové vlákno je asi zbytečné - poradna je tu už zřízena.)
Trochu to pomohlo ale ešte to neni ono
zatial dakujem

Ovládače: A prečo mi 6 ďaľších tratí v tej istej inštalácii ide korektne? Druhá inštalácia úplne bez problémov na tých istých ovládačoch. A keďže pomohla preinštalácia bielej trate 321, tak ma teda na teóriu o ovládačoch nepresvedčíš.

nebulus napsal:
Nikdy som žiaden SW na duplicitné súbory nepoužíval :!: . Ten global som len tak strelil, každopádne mi kedysi všetko fungovalo a teraz mám na niektorých tratiach zimu :D . Tento problém nastal iba v jednej inštalácii MSTS ( X track ), pri tratiach typu BP som tento problém nezaznamenal. Samozrejme prehazdovanie globalov som robil iba na X track tratiach. Vyzerá to asi takto: http://sklad.obrazku.net/obr/zima_548804705.jpg
Ako si uložil ten obrazok z hry lebo ja by som ti ho takto poslal tiež

Klávesa PrtScrn ( Print screen ) a potom treba obrázok vložiť napr. do Skicára ( Ctrl+V ).

nebulus napsal:
Klávesa PrtScrn ( Print screen ) a potom treba obrázok vložiť napr. do Skicára ( Ctrl+V ).
a ked ten obrazok uložim kde ho potom najdem a este sa chcem spytať
ze ta klavesa PrtScrn je F8???

Obrázok predsa vložíš do Skicára ( Paint, Malováni atď .) a uložíš kde chceš. Print screen má vlastnú klávesu, zväčša nasleduje za F12....

Kdyby jsi hledal PrintScreen, tak ti pomohu [Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://ama-cb.cz/Print.jpg
Jinak jak ti psal Nebulus, kdykoliv chces uložit jako soubor stav obrazovky, tak opravdu stačí stisknout PrintScreen, potom otevřít třeba Malování (u XP je to Start/Programy/Příslušenství/Malování), buď rovnou stisknout CTRL + V a nebo myší nahoře na liště Úpravy/Vložit a máš obrázek v programu Malování. Potom stačí na liště Soubor/Uložit jako a dál to již znáš.
Karel

nebulus napsal:
Ovládače: A prečo mi 6 ďaľších tratí v tej istej inštalácii ide korektne? Druhá inštalácia úplne bez problémov na tých istých ovládačoch. A keďže pomohla preinštalácia bielej trate 321, tak ma teda na teóriu o ovládačoch nepresvedčíš.
Mě to taky dělalo to samé a s ovladači to nemá určitě nic společného a dodnes jsem nepřišel na to,co by mohlo tento jev způsobovat.Mám podezření na vyčistění disku ve woknech,ale než bych se rozčiloval,tak jsem taky provedl kompletní reinstal těch tratí.

nebulus napsal:
Obrázok predsa vložíš do Skicára ( Paint, Malováni atď .) a uložíš kde chceš. Print screen má vlastnú klávesu, zväčša nasleduje za F12....
skušal som to ale vobec to nereaguje skusim vymeniť klavesnicu lebo na tej mojej je napisane podF8 Prt Sc možno je to ten Print screen
ale nereaguje ani to ani to

ok1dnh napsal:
Kdyby jsi hledal PrintScreen, tak ti pomohu [Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://ama-cb.cz/Print.jpg
Jinak jak ti psal Nebulus, kdykoliv chces uložit jako soubor stav obrazovky, tak opravdu stačí stisknout PrintScreen, potom otevřít třeba Malování (u XP je to Start/Programy/Příslušenství/Malování), buď rovnou stisknout CTRL + V a nebo myší nahoře na liště Úpravy/Vložit a máš obrázek v programu Malování. Potom stačí na liště Soubor/Uložit jako a dál to již znáš.
Karel
Dakujem za radu lebo ta moja klavesnica je trochu ina ale mam aj taku
na akej si mi to ukazal skusim ju prehodiť

chlorovodik napsal:
nebulus napsal:
skušal som to ale vobec to nereaguje skusim vymeniť klavesnicu lebo na tej mojej je napisane podF8 Prt Sc možno je to ten Print screen
ale nereaguje ani to ani to
PrintScreen není pod F8,ale u F12,záleží na typu klávesnice.Mám několik klávesnic,ale u F8 nic není,následuje další řada F9-F12 a pak jsou obyčejně tři tlačítka aplikací.Asi děláš chybu při snímání obrazovky.Neprve zmáčkni PrintScreen,pak ten obrázek musíš vložit do schránky pomocí Ctrl + C,pak si otevřeš Malování nebo podobný program a vložíš obrázek ze schránky pomocí Ctrl + V.To je všechno.

Petře, dovolím si oponovat. Již pouhým stisknutím PrintScreen je obrazovka ve schránce, takže není nutno CTRL + C
Karel

ok1dnh napsal:
Petře, dovolím si oponovat. Již pouhým stisknutím PrintScreen je obrazovka ve schránce, takže není nutno CTRL + C
Karel
Nechci se hádat,Karle,ale někdy mi to prostě nešlo překopírovat do toho Malování a nevím proč,tak jsem začal používat klasickou schránku ve woknech a od té doby nejsou problémy.Ty jako větší odborník,by jsi mohl tenhle problém vysvětlit,mě by taky zajímalo,proč to někdy jde jednoduše a někdy se musí požít ta oklika přes schránku. :wink:

Rozhodně se za odborníka rádoby-operačního systému Windows nepovažuji. Na můj vkus "co start, to unikát". Stačí si pustit utilitku FileMon a nestačíš zírat, co dělá s obsahem registrů pouhé otevření okna CMD (Microsoft tomu říká Příkazový řádek) a opětovné zavření.
Karel

V každém případě platí to, že po PrintScreen máš snímek obrazovky ve schránce - a to vždy......přesně, tak jak psal Karel

Petr Novák napsal:
nebulus napsal:
Mě to taky dělalo to samé a s ovladači to nemá určitě nic společného a dodnes jsem nepřišel na to,co by mohlo tento jev způsobovat.Mám podezření na vyčistění disku ve woknech,ale než bych se rozčiloval,tak jsem taky provedl kompletní reinstal těch tratí.
Disk som síce nečistil, ale nedávno som robil defragmentáciu cez program O&O. Ale nespomínam si či biely problém nastal vtedy. Každopádne som už cez tento program viackrát defragmentoval a bez nejakých problémov.
Ešte k snímaniu obrazovky cez Print screen: Ctrl+C stláčať netreba, ak sa obrázok vloží do Skicára ( Malování ), tak je to pri uložení ako jpg veľké cca 200k. Skicár má ešte výhodu že je tam možno ľahko domalovať rôzne šípky a vysvetlivky. Na dané použitie tento jednoduchý program postačuje a nezanedbatelnou výhodou je aj to že nabieha prakticky okamžite a nezaťažuje príliš počítač, ktorý má dosť práce s MSTS.

Back
Nahoře