DPS - Digitální pracoviště strojvůdce

No myslím,že DPS po aktualizácii funguje výborne,som unesený,perfektne reaguje zo servisom hráča v aktivite a s tratou komunikuje výborne....nemám slov,určite budem používať,ďakujem za skvelý nápad a prácu autora
Děkuji :-)

Snažil jsem se. Do konce týdne vyjde aktualizace 1.1.1, protože jsem zjistil jednu chybu. Po uložení služby se správně nepropíší časy projetých stanic a zastávek, takže to potřebuji opravit.

Do další větší aktualizace mám v plánu přidat zastávky na znamení, ale to bude spíše funkce pro tvůrce aktivit. Myšlenka je taková, že se do .srv nebo .act souboru zapíše speciální údaj a DPS pak bude umět upozornit, že někdo stiskl tlačítko a chce na následující zastávce vystoupit ;-)

Není to nic, bez čeho by se nedalo jezdit, ale myslím si, že by to mohlo přidat další zajímavý prvek realismu, hlavně u osobních vlaků.

Tady by musel @Icik udělat nějaký kód do zadání parametrů zastávky. Jako je třeba hodnota 10000, vystoupí všichni, 10030, vystoupí všichni v soupravě a 30 nastoupí, tak by se musel udělat kód kdy by bylo třeba 11000, nenastupuje a nevystupuje nikdo a zastávka by se tak vyrušila, i kdyby byla zaškrtlá v trase hráče, 111XX, počet vystupujících, zastávka aktivní, ale XX paxů by pouze vystoupilo. 110XX by naopak jen XX paxů nastoupilo a bez kódu je klasika výstup, nástup. Problém totiž je, že simulátor zastávky na znamení nezná. Tohle chybí v aktivitách všeobecně odjakživa a na lokálkách by to byla pecka. Ale obávám se, že by s tím byla kupa prácd pro naprogramování.

Ale obávám se, že by s tím byla kupa prácd pro naprogramování.
Já mluvím o svém DPS ;-) Tohle nemá s kódem Open Rails nic společného.

V DPS by byla taková zastávka zapsaná podle jízdního řádu a systém by pouze simuloval požadavek na zastavení, například zvukovou signalizací. Podle nastavení by se pak na dané zastávce buď zastavilo, nebo by se normálně projela.

Od doby, co dělám DPS, jsem už jízdní řád ani Track Monitor v Open Rails prakticky nezapnul. Všechno důležité mám přímo v DPS.

Myslím, že nie je ťažké pochopiť čo chcel Dan napísať. Ty to môžeš mať v dps krásne ošetrené,ale čo s toho keď ti aktivitu vyhodnotí ako nesplnenú pre nezastavenie na zastávke.

Myslím, že nie je ťažké pochopiť čo chcel Dan napísať. Ty to môžeš mať v dps krásne ošetrené,ale čo s toho keď ti aktivitu vyhodnotí ako nesplnenú pre nezastavenie na zastávke.
No nevím, ale do polského DPS jsem podobnou funkci už dělal a vím, že se kvůli tomu v kódu Open Rails nic neměnilo. Funguje to čistě na logice DPS ;-)

Jsou tam například i dispečerské zprávy pro výluky, křižování a podobné provozní informace. Všechno běží jen z dat a logiky mého DPS, bez zásahu do samotného simulátoru.

Takže i zastávky na znamení bych řešil stejným způsobem. Ne jako změnu chování Open Rails, ale jen jako doplňkovou informaci pro fíru v DPS.

No nevím, ale do polského DPS jsem podobnou funkci už dělal a vím, že se kvůli tomu v kódu Open Rails nic neměnilo. Funguje to čistě na logice DPS ;-)

Jsou tam například i dispečerské zprávy pro výluky, křižování a podobné provozní informace. Všechno běží jen z dat a logiky mého DPS, bez zásahu do samotného simulátoru.

Takže i zastávky na znamení bych řešil stejným způsobem. Ne jako změnu chování Open Rails, ale jen jako doplňkovou informaci pro fíru v DPS.
O tom ako funguje DPS som ja nepísal ani slovo. Evidentne stále nechápeš.

Na webu je dostupná aktualizace DPS verze 1.1.1.

Novinky:

• přidán kurzor pro přetažení okna DPS v horní části aplikace

Opravy:

• opraveno obnovení projetých zastávek po načtení uložené služby

• po načtení uložené služby se u předchozích stanic správně zobrazí odjezd VČAS, DŘÍVE nebo se zpožděním

• aktuální stanice po načtení uložené služby pokračuje původní logikou a odjezd se doplní až po skutečném odjezdu

I mě to dělá. Verze 1.0 načítala rychle. Verze 1.1.1 načítá velmi dlouho a i když hrají aktivitu a znovu otevřu mám vše prázdné a i když jsem např v Tišnově tak mě hlásí pořád první stanici
Co s tím děláte? Mě se jízdní řády zobrazují normálně. DPS nepracuje s .act souborem jako takovým, ale se .srv a pokud nevyberete .srv (službu k danému vlaku), tak je jasné že vám to nezobrazí ani jízdní řád. Pokud nevíte, kterou službu vybrat, tak se podívejte do .act souboru. K tomu delšímu načítání. Podekujte těm, co si složky s tratěmi instalují na plochu, do dokumentu atd. V takovém případě musí DPS prohledat více míst. Za trať se bere taková složka, kde je .tdb soubor.

Back
Nahoře