Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Ta vegetace se nepovedla, nějak jsem si neuvědomil, že na každé trati v MSTS se počasí ZIMA/SNÍH a JARO/SNÍH počítá mezi zimní krajiny a zobrazují se při nich již zimní textury.Mne príde trošku divné sneženie pri pekne letne zelenej vegetácii
Ony ale existují i kratší aktivityZbyněk Šemora napsal:Nějaké anomálie bych asi neřešil. Neumím si představit, že pojedu aktivitu 800km s jarním počasí a do toho bude sněžit. Opravdu by za tu dobu muselo napadnout hodně sněhu a to MSTS neumí.
Soustředil bych se na taková nastavení oblohy, jaká umí být celý den.
Šnek napsal:Ještě jedna otázka nešlo by v průběhu aktivity počasí měnit?
Nebyly na to proghramy co to měnily za chodu msts?Blackwolf napsal:Šnek napsal:Ještě jedna otázka nešlo by v průběhu aktivity počasí měnit?
Teoreticky by to šlo. Ale ne za hry. Save a znova načíst.
JOHNZ napsal:Vrbam: Nepamätám ... viem o programoch čo ich dokázali meniť, ale rozhodne nie počas hry ... to by zrejme žiadalo nejaký ten zásah do kódu hry, kedy by boli náhodne načítané nové .env súbory, najlepšie aj s nejakým prechodom ...
Ano i ne. Jde o to, že pro každou trať lze i při stejných názvech *.env souborů vytvořit specifické počasí. Třeba pro 180-183 může jako pro podhorskou trať být úplné jiné počasí než pro rovinatou ZSR 130 i když půjde o soubor stejně pojmenovaný - třeba Jaro/jasno apod. To vše záleží jen a pouze na domluvě se stavitelama tratí - pokud budou mít nějaké speciální požadavky na určitou roční dobu. Já v současné době mám už asi 25 druhů nových počasí s nastaveným rozedníváním (hlavně Léto), kde je třeba jenom změněná intenzita deště, nebo barva vodní hladiny.bob57_cz napsal:Malý dotaz k počasí:
Každý autor trati si zvolil pro *.env jiné soubory - jiné předlohy.
Kdyby se u všech tratí začaly používat stejné definiční soubory, nesjednotilo by se to ?
Venny napsal:Přimlouvám se za Bobův návrh. Existovaly by např. 3 varianty počasí (ENV) PODZIM - SNÍH, obsahující odstupňovaně různé efekty jako mlha, velikost oblačnosti, rychlost pohybu mraků či srážky. Z nich by si stavitel trati (a nebo i šikovnější uživatel) vybrali sami - a to už na základě skutečných podmínek na té které trati. Jako PŘÍKLAD uvádím: zataženo s poletujícím sněhem pro koridorovky, mlha a vyšší srážky pro podhorské trati apod. ENV soubory by byly jednoznačně definovány - např. ve stylu trainsetu. Otázkou zůstává distrubuce odpovídajících textur. Přimlouvám se za "globální" balík, obsahující textury ke VŠEM druhům počasí. Ponechá se volnost uživatelům. Naproti tomu mohou vzniknout námitky s poukazováním na obsazenou paměť. Promluvme si o tom, jsme přece na fóru, ne?