Návěstidla pro posun v OpenRails

Howky

Průvodčí
Hoj

jdu s takovou menší vychytávkou a zároveň by mě zajímal názor na ni.
V současné době v OR nelze mít vjezdové, odjezdové nebo cestové návěstidlo a za ním mít návěstidlo pro posun.
To by se, ale mohlo změnit. Upravil jsem zdrojový kód OR a nyní mohu mít např. za vjezdovým návěstidlem návěstidlo pro posun.
Vjezdové návěstidlo nebere v potaz to, že je za ním posunové a hledá až další např. odjezdové či cestové.
Současné tratě to by to nemělo rozhodit. Pokud by někoho napadlo proč ano, napište prosím situaci, která vás napadla, kdyby se to mohlo podle vás stát. Víc hlav, víc nápadů.

Jinak co by to obnášelo pro autory tratí?
Osadit návěstidla pro posun do tratí místro atrap návěstidel pro posun. :)

Co by fungovalo ohledně posunu?
Klasický linkovaný posun fungovat bude.
V aktivitě, by pravděpodobně šlo ovládat návěstidla pro posun, ale tohle je ještě ve fázi programování, zkoušení.
V MP by to fungovalo.

Co vy na to ?

Na ukázku pár obrázků:
Vjezdové návěstidlo na volno
volno 1.jpg

Hned za ním je trpaslík s návěstí posun zakázan.
Dříve by návěstidlo vjezdové ukazovalo výstrahu, protože by jej bralo jako stůj
posun zakazan 1.jpg

Jinak, ještě na ukázku trpaslík v editoru, že je opravdu na koleji
pos1.jpg

Zajímá mě princip tohoto systému., oddělení posunové cesty, možné propojení s odjezdovými klacky pro posun na zhlaví apod..
Kdy to máš v plánu zkusit jako ostrou zkoušku ?? Jak bude ošetřena obsluha takového návěstidla pro posun např. ve stanici? Pokud následujícím návěstidlem bude cestové, kde by mohlo svítit posun dovolen, když to bude zrovna pak dopravní kolej s dalším cestovým / odjezdovým návěstidlem, kde posledním v cestě není posunové ?? Tedy jinými slovy pro pochopení postavení posunové cesty přes celou stanici až na zhlaví za krajní výhybku ??
Teď je ve složitější stanici cestové nebo více cestových za sebou, kde pokud není posledním návěstidlem dané cesty posunové návěstidlo svítící pro posun, budou svítit jen barvy místo bílé. Na zhlaví pak můžeš jen přes Tabulátor a v podstatě jen proti Stůj ( nebo taky cestou dispečerského okna ).
Jestli by nešlo vymyslet přepínání režimu jízda / posun a jak by to uměl PC rozlišit pro AI vlak ( loko ) ???? (Třebas zadáním WP v trase a potom ukončení stejným způsobem jen jiný kód atp. )

@Howky
Mě taky odpověz.
seš v pořadí, tak nezavěšuj :D

Celé je to ještě tzv. na papíře. Musím se podívat, jaké jsou možnosti v kodu, co by se dalo upravit, případně napsat. Je možné, že to skončí jen pro MP a volné ježdění. Ale bych byl rád, kdyby se to dalo používat jak v TT tak v aktivitě. Takže uvidíme. Včera jsem to trochu probral s Icikem, padlo od něj několik nápadů. Aktuálně, jestli se to vloží do hry, tak v režimu volné jízdy si můžeš ranžírky ovládat přes dispečerku.
Takže asi tak.

Hoši, dělejte si co chcete, ale:
1. Ať se nerozdrbou ostatní tratě, které tyhle úpravy mít nebudou.
2. Ať se nerozdrbe doprava v aktivitách po úpravách.

Testovat, projíždět staré aktivity fakt dokola nebudu. Posun v aktivitách funguje a velmi nerad bych, aby se kvůli nějakému hyper realismu sesypaly aktivity.

Takže je jako Main?
Sigcfg mám svoje, tak je teda měnit nebudu.
Návěstidla pro posun zůstanou Info.
SignalFnType ( INFO )
Aktuálně je to tom, že vjezdové, odjezdové nebo cestové jakmile při hledání dalšího návěstidla najde POSSV tak jej přeskočí a hledá další návěstidlo.

Návěstidla pro posun zůstanou Info.
SignalFnType ( INFO )
Aktuálně je to tom, že vjezdové, odjezdové nebo cestové jakmile při hledání dalšího návěstidla najde POSSV tak jej přeskočí a hledá další návěstidlo.
Takže starších tratí, jako Dvojkolejka, Ztracená Old, které tyhle úpravy mít nebudou, pojedou stejné? A tratě s úpravama, pro dopravu AI Taky?

Když dám blok pro AI vlak na odjezdové ze stanice, který tam zastavuje, vjede normal na výstrahu?

Co mechaniky?

Ptám se, neboť nejsem stavitel tratí. Nic proti vývoji nemám, jen už se vždy obávám co u takových zásahů udělá AI doprava. :-)

Nic proti vývoji nemám, jen už se vždy obávám co u takových zásahů udělá AI doprava
Dane v klidu. Víš co já mám nádražích? To by byly tisíce návěstidel. Ale i tak jsem nepochopil, jak to mají borci vymyšlené.
Já už se smířil s tím, že jak to jde, posun ze stanice linkuji do nesprávné, pokud zhlaví dovolí jet oklikou, a když potřebuji udělat posun, kde bílá možná není, tak stačí udělat reverzák ještě někde ve zhlaví a tím se musí proti stůj. A to mi stačí k plné spokojenosti.

Back
Nahoře