MsTS a posunovaci ...

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Robo
  • Datum začátku Datum začátku

Robo

Průvodčí
mal by som návrh k reálnejšiemu správaniu spriahla. Tak, ako ide pri spriahle *chain* dvojklikom odopnúť, bolo by možné dvojklikom zapnúť ?

bob57_cz napsal:
Robo napsal:
mal by som návrh k reálnejšiemu správaniu spriahla. Tak, ako ide pri spriahle *chain* dvojklikom odopnúť, bolo by možné dvojklikom zapnúť ?
K čemu to bude ? V default.wag nebo eng? je definovaná min. rychlost pro spojení, při pomalejší se to nespojí a tudíž ani nulové, asi to tam je záměrně. Víš kolik změn by se pro to muselo udělat v train.exe ?!
no a ?

Robo - k čemu to bude? V čem to bude podle tebe reálnější? Vysvětli to pro nás tupce (bob57_cz, já, a mnoho dalších toto nechápajících).

Dôvod ? Priblíženie k realite ! Však v súčasnosti spriahlo chain funguje ako blbá automatika.

A k bobovi - v konečnom dôsledku má posledné slovo Džordž, čiže v danej chvíli je hodnota tvojho príspevku nulová.[/b]

Keď si myslíte, že ste tupci ... Čo ja viem, nič rozumné ma v danej chvíli nenapadá.

Jaký přiblížení k realitě? To jako fíra vyleze z mašiny aby si to spojil sám? Na to jsou přece posunovači a ti to spojí. Takže z pohledu fíry to je stejné jako v MSTS. Přijede k druhému vozidlu a již nic jiného nedělá.

Takže to tvoje vyjádření - přiblížení k realitě - stále nechápu jak se tím přiblížíš té realitě? Co ten dvojklik má podle tebe představovat?

Kruci, však sa tu nehrajme na blbcov !
Čo je na tom nepochopiteľné ?!

To jako fíra vyleze z mašiny aby si to spojil sám?
Človeče, toto je MSTS, hovorí ti niečo F9 ?! Ak je v aktivite posun, tak hráč okrem riadenia stroja riadi aj posun Chápeš ? Nechápeš ? Ja za to nemôžem, primitívnejšie to napísať neviem.

Kruci, však sa tu nehrajme na blbcov !

Takže jinak. Pokud dokážeš navrhnout, jak by v MSTS fungovali posunovači nezávisle na hráči tak pak máš vyřešeno to odpojování. Takže navrhni jak jinak řešit odpojování nezávisle na hráči (fírovi) a to bude přiblížení se realitě. Nikoliv to že z fíry budeš dělat posunovače i tam kde to není zapotřebí. To je oddálení od reality.

Jasněji to napsat neumím.

A jen tak na okraj - MSTS mám poznané velmi dobře a mnohem déle než mnozí další. Nebo si myslíš že při tvorbě překladu jsem to jen otrocky přeložil bez toho, abych si překládané i vyzkoušel a pochopil o co tam vlastně jde? A věř tomu, že je mnoho obrazovek, které jsou zobrazeny velmi zřídka a jen u několika jedinců. A přesto jsem je musel všechny v simulátoru najít a otestovat jestli je překlad smysluplný. A totéž platí i pro chybové hlášky.

Ppoollll: ja viem, že to poznanie máš, preto sa divím, že to nerozumieš. Hráč proste musí vstúpiť do pusunu, čiže ako som povedal, okrem fíru robí aj posunovača a práve mi ide o zreálnenie práce posunovača, nič viac, nič menej.

Robo napsal:

Robo napsal:
k ústřelu - nebol môj, ale Ppoollllov, čo tak začať tam ?

Co k tomu dodat? Kdo je zde první a vyvolal tuto debatu? Nebo snad podle toho druhého citátu trváš na tom že první citaci jsem napsal já?

Robo napsal:
....Hráč proste musí vstúpiť do pusunu, čiže ako som povedal, okrem fíru robí aj posunovača a práve mi ide o zreálnenie práce posunovača, nič viac, nič menej.

Pokud by ti šlo o simulaci práce posunovače tak by toho muselo být podstatně více. Například pohybující se panďulák s možností ovládání hráčem, soupravy jezdící nezávisle na tom panďulákovi když je zrovna hráčem ovládán, vyřešena i jeho umělá inteligence pohybu, když je hráč zrovna fírou a nikoliv posunovačem. Stačí?

opäť ústřel: narážal som na tých tupcov, no nechajme to tak, podstata problému je inde.

k posunu: myslím si, že samostatne to nejde a tým by som umelú inteligenciu ešte neriešil.
Keď nám už boli poskytnuté 3 druhy spriahiel, z toho Automatic a Chain sú vlastne rovnaké (dúfam, že ma nikto nechytí za slovíčko, že chain a automatic nejde spájať - samozrejme, že nejde, lýšia sa len v názve, inak funkcia rovnaká), preto sa pýtam Džordža, či by bolo možné spriahlo Chain dokončiť v jeho podstate (s hadicamí už nič nenarobíme :)).

Robo napsal:
opäť ústřel: narážal som na tých tupcov, no nechajme to tak, podstata problému je inde.

k posunu: myslím si, že samostatne to nejde a tým by som umelú inteligenciu ešte neriešil.
Keď nám už boli poskytnuté 3 druhy spriahiel, z toho Automatic a Chain sú vlastne rovnaké (dúfam, že ma nikto nechytí za slovíčko, že chain a automatic nejde spájať - samozrejme, že nejde, lýšia sa len v názve, inak funkcia rovnaká), preto sa pýtam Džordža, či by bolo možné spriahlo Chain dokončiť v jeho podstate (s hadicamí už nič nenarobíme :)).

Já si tu debatu přečet a musím konstarovat že skutečně podstata problému je jinde, a spočívá v tom že Robo vymyslel nesmysl, ba přímo hovadinu. Domnívám se že v MSTS je k řešení spousta jiných, mnohem důležitějších problémů.

Nejhorší je, že se ostatní nechají strhnout nesmyslným dotazem a na zavražděný čas je zaděláno. A přitom je třeba řešit tolik důležitých věcí.

Ak som Roba správne pochopil, tak by sa to dalo zrealizovať nasledovne:
V súčasnosti je nastavená minimálna rýchlosť pre spojenie vozňov napr. 0.01.
Ak by sa táto rýchlosť zvýšila (default.wag) napr. na 0.5 tak potom pri rýchlosti do tejto hodnoty sa vozne nespoja. Teraz by som ich mohol sunúť nespojené s loko.
Ak by som ich chcel spojiť dám si F9 a na danom mieste dvojklikom by som zrealizoval pripojenie (to by bola ta simulácia posunovača).

Samozrejme všetko by to záležalo na Džordžovi.
Sú tam aj ďaľšie problémy (vozidlo, ktoré nie je pripojené k hráčovi je zabrzdené, ...), ktoré by bolo treba doriešiť.

Kebarko napsal:
Ak by sa táto rýchlosť zvýšila (default.wag) napr. na 0.5 tak potom pri rýchlosti do tejto hodnoty sa vozne nespoja. Teraz by som ich mohol sunúť nespojené s loko.Samozrejme všetko by to záležalo na Džordžovi.
Sú tam aj ďaľšie problémy (vozidlo, ktoré nie je pripojené k hráčovi je zabrzdené, ...), ktoré by bolo treba doriešiť.
Zajímavé, kolik fantasmagorií dokážou lidi vymyslet za dva dny...
V reálu taky nenajedu na soupravu a jen tak ji někam netlačím. Někdo (zas ten posunovač, nebo průvodčí) ji musí přivěsit, pak odbrzdit, pak odstranit záražky... Nezavěšené vozy se sunou akorát přes svážný pahrbek :!:
MSTS je simulátor práce jedné profese, ne všech. To bych zrovna mohl chtít, aby před odjezdem vlaku šla figurka výpravčího zjistit volnost vlakové cesty :D

A já zase chci, aby v Praskačce vyhýbkářka nasedla na kolo a kmitala mi na druhý konec stanice přehodit vyhýbku :lol: To byl také reál.

To je zaujímavé, človek príde s návrhom a všetci ho vždy rad-radom pošlu do prdele a pritom nechcem nič viac, len blbé dvojkliknutie, ktoré by potvrdilo spojenie, keď je to už skrutkovka a nie automat.

A přitom je třeba řešit tolik důležitých věcí.
Jasné, napríklad s takou eufóriou riešená blbosť náročnosti hry ...

kolik fantasmagorií dokážou lidi vymyslet.
Povedal som priblíženie k realite, nie to úplne zreálniť, aby bolo jasné.

Robo

Už si konečně uvědom že MSTS je o smulaci jízdy vlaků. A z profesí na dráze simuluje pouze jednu - strojvedoucího. Cokoliv ostatního je jen pouhá nezbytná nutnost abys jako hráč dokázal nějakým způsobem ošetřit navazující události na jízdu tebou ovládaného vozidla. Takže přestaň vymýšlet zreálňování jiných profesí. I tak toho je dost k řešení.

Co kdyby jsi místo takovéto diskuse třeba vymodeloval nějaký model, vytvořil skin, postavil trať, vytvořil aktivitu.... prostě sám udělal něco použitelného pro ostatní?

PS
Poděkování moderátorům, jsem rád za přesunutí této debaty tam kam patří. Akorát jsem čekal kterým příspěvkem přesun začne. Nezklamali jste. Je to od samého začátku a nic nechybí.

Potom sa pýtam - prečo sa pri vývoji definovali 3 druhy spriahadiel, keď tam pokojne mohli ostať 2 ?

Robo napsal:
Potom sa pýtam - prečo sa pri vývoji definovali 3 druhy spriahadiel, keď tam pokojne mohli ostať 2 ?
Robo,trošku přispěji do mlýna.Původně se uvažovalo,že u spřáhel typu Chain bude zprovozněna sekce Buffers,kde se nastaví přesně vlastnosti tohoto typu spřáhla.Tím by se to odlišilo od Automatic a Bar se používá pro pevné spojení dvou jednotek,typicky loko a tendru anebo mezi vozy v jednotce typu 471,451 a podobných.Tak proto jsou v MSTS 3 typy spřáhel.Jenže ty spřáhla chain nebyly dotaženy až do konce,sekce Buffers je nefunkční.Pokud by Džorž dokázal tuhle sekci zprovoznit,ušetřili bychom si spoustu problémů,protože při špatně nastavených silách ve spřáhlech nemá loko nulovou rychlost při startu,je to krásně vidět v rozšířené diagnostice pod F5.Tak už chápeš,proč MSTS má tři spřáhla?

Back
Nahoře