Aktivity Tomachek

To přece vůbec nevadí, 754-058 se na Ž Rudu podívá třeba 2-3 krát za rok, takže to není nic vyjimečného. V současné době je nasazována na Os 7404/7409/7412/7417/7422/7427/7430 a 7401.

No dobře, hned jak se k tomu dostanu, tak ji tedy vyměním za tu Šnekem navrženou 015ku.
add Čouda: K Tvé kritice této aktivity v jiném vláknu: Samozřejmě je z hlediska realističnosti nesmysl, aby fíra z brejlovce přelezl do plecháče. Nicméně myslím, že rozdělením do dvou aktivit by se moc nezměnilo, protože v podstatě úplně stejně nereálné je, aby jeden člověk řídil (v jedné aktivitě) brejlovce na 183 a o den později (v jiné aktivitě) třeba gorilu z Prahy do Bratislavy. Kdybys chtěl být důsledný, tak bys musel jezdit podle turnusů, což mně by se teda nechtělo. No a představit si, že v jedné aktivitě "hraju" postupně dva různé fíry, není až tak náročná mentální operace. Ale nic ve zlém, zkrátka mně to vyhovuje tak, jak jsem to udělal, Tobě se naopak mé aktivity nelíbí, tak už si příště žádnou nestáhneš. Každý má svůj pohled na věc, to je normální.

Dojej jsem Vaši aktivitu Vn 49414 Břeclav - Hradec Králové a uděluji aktivitě jeden kladný bod. Děkuji Vám za krásné aktivity a přeji mnoho úspěchů.

Jen se nenech odradit, každý kdo něco pro ostatní do MSTS udělá by měl mít alespoň krapet uznání. A to, že se někomu něco líbí a někomu zase ne, je naprosto běžná a normální věc.

AD TCH: Jo kdyby to byla jediná věc. Teď se do tebe teda pustím a to si neodpustím.

Limit 30 km/h při posunu v žel, rudě. -> Já jsem si nevšiml, že sunu.

souhlas k posunu stylem: "Mašinka může zahíjit posun". NEEXISTUJE. Správně by mělo být. Hnací vozidlo pro vlak 969. Od neoblushovaného návěstidla ***(např. Lc1) za výměnu číslo *** (např. 28), nebo na kolej číslo *** (např. 5a) posun dovolen.

"Dále přešibuj stanici", co to je?

Další věc, zkouška brzdy. "Už upouštím vzduch." To si tam ten fíra uprdnul?

"Je to v pořádku, teď si odbrzdi." CO je v pořádku? Nic není v pořádku, zkouška brzdy pokud se nepletu ještě nebyla ukončena, tak nemůžeš říkat, že je to v pořádku.

Brzdy úplně v pořádku. To taky neznám. Správně je Brzda v pořádku.

Při posunu sem našel další chybu. CO podle tebe znamená to písk písk? POdle D1 je to návěst vyhýbka uvolněna a navíc se dává pouze lokomotivní houkačkou. Pochybuju, že je to myšleno takto. Správně jsou tři krátké zvuky, ale jelikož se dorozumíváme radiostanicí tak řekneš co? Hnací vozidlo od vlaku 969, zastavte!

A poslední věc. D3 To je kámen úrazu, to by sis měl nastudovat. V podstatě na tom nic není, ale ta paskvilotina výrazně to kazí dojem z aktivity.

Taková dopravna Špičák. Vjíždíme jako první. První co po zatavení ve stanici udělám, je že dirigujícímu dispečerovi nahlásím. Zde Špičák, strojvedoucí vlaku 969, Bek. (Zde dirigující dispečer Vodička)Vlak 969 ve Špičáku v 16:58, Bek (Vlak 969 ve Špičáku v 16:58, rozuměl Vodička)
Přijede druhej a ohlíásí se stejně, pouze zamění číslo vlaku, čas a přijmení.
Dále si musíš vyžádat souhlas k další jízdě.
Opět se ohlásíš Zde Špičák, stroj..... (opět se musí ozvat dispečer) Může vlak 969 odjet v 17:03 ze Špičáku do Hamrů - Hojsovy Stráže, Bek?
Dirigující dispečer, pokud souhlasí, odpoví takto: ANO? vlak 969 může odjet v 17:03 ze Špičáku do Hamrů - Hojsovy Stráže, Vodička.

TO je celý, než jsi aktivitu vypustil, měl jsi ji poslat někomu znalému na prověření.

Je to velká škoda, myslím si ,že Šnek by ti řekl to samé, co já. Jako nezlob se na mě, ale to všecko, co jsem vytknul tahá přímo za uši.

Čoudo, máš pravdu, to je beze sporu, ale nesmíš ten předpis tak žrát, i když ho máš zatím plnou hlavu.:D
Např. k tomuto:
Čouda napsal:
ale jelikož se dorozumíváme radiostanicí tak řekneš co? Hnací vozidlo od vlaku 969, zastavte!
Podle předpisu se má říkat např. "Vlak 80112 na koleji druhé, suň x metrů" a opakovat každých 5 sekund, což je jaksi nemožné. V reálu je ve stanici jeden vlak, když jsou dva, zúčastnění zaměstnanci jsou naladění na jiném kanále. A krom toho "kádéčko" neposlouchá za bukem každý posun. Takže se prostě řekne "suňme x metrů". Taky záleží na staničním řádu konkrétní stanice, který některá hlášení upřesňuje, atd.

Ve svých chystaných misích mám hlášky ze skutečného provozu, tak doufám, že mě pak nesjedeš :D

No vím, co je to skutečný provoz, ale my máme ty vysílačky nahrávaný a specielně KD to poslouchá. Taky sem si v tom PC poslouchal svoje hlášení ze zajímavosti, když tam byla kontrola. Takže to hlášení se dá zkrátit 969tko zastav. Bohužel nám tam jezdí hodně posunujících dílů zároveň a máme jenom jednu frekvenci, takže je to opravdu nutnost.
Největší prdel, je s Cargem. Ty mají svoji frekvenci, tak se přepneš, dáš jim souhlas k posunu, čekáš jak blbec, a potom tě debil seřve, že sou na druhým kanále. Co se tam mají co srát, pak potřebuješ objet rychlík a nemůžeš, protože oni najíždí na vozy a říkaj si metry. Na pěst!

No ale jelikož my tady máme simulátor a spoustu budoucích kolegů, tak musíme podle předpisu a nebo aspoň přibližně, aby sme je nekazili už od mlada

V Plzni mělo každé stavědlo svůj kanál a fíra se přepínal podle toho, do jakého obvodu jel. Pak přišlo nařízení, že bude jeden ucelený kanál pro mašiny v celé Plzni a začal chaos. Při počtu posunu po celé Plzni hlavně přes denní směny, začali jsme tomu říkat časovaná bomba.

Jednou jsme dělali takhle společně s Tommim66 aktivitu manipuláku Ž Ruda - Klatovy a myslím, že hlášky co se týče D3 jsou popsány v rámci MSTS docela přesně.

Po několikaleté odmlce přináším aktivitu Sp 1903 Labe v úseku (Praha Libeň) - Praha Masarykovo n. - Pardubice hl.n.

Chtěl bych poděkovat Radkovi (Banánovi) za to, že aktivitu otestoval a pomohl mi s její úpravou do zveřejnitelné podoby.

Pokud jste měli staženou poloveřejnou "betaverzi" pro akt.20, před instalováním si ji odstraňte z PC nebo nechte vše přepsat.

Hlavní mimořádností je nasazení hnacího vozidla řady 150 na tento výkon. Protože mám k dispozici jen KJŘ, nákladní vlaky jsou fiktivní (vozy odstavené ve stanicích také).

Doufám, že se aktivita bude líbit. Další informace a obrázky najdete u mě na webu.

Tak to je skvělá zpráva!!!

Udělal jsi mi velkou radost. Když jsi vydal R 673, tak jsem si ji projel celou, škoda jen, že už pak nebyla hratelná v pozdějších verzích BP.

Jdu si ji projet a jsem na ni zvědavej.

ad Pepa z Nuslí: Tak doufám, že jsem nezklamal.

Připravil jsem další aktivitu pro Martinovu trať- Os 6918/6949 Praha Masarykovo nádr. - Ústí nad Labem - Roudnice nad Labem. Otestoval ji a úpravy navrhl jako obvykle Banán.
Další informace, obrázky z aktivity a download u mě na webu.
Snad se bude líbit...

Os 6918/6949

Ahoj, jedu Tvou aktivitu, zatim paráda, ale narazil jsem na problém...v Kralupech me předjede náklad v čele s DB_180, ten jede pořád přede mnou, z Kralup jsem odjel na čas, ale za Mlčechvostama jsem ho opět dojel, jenže on stojí přede mnou a nejede dál, mě na ATB svítí červená, chvíli jsem čekal, ve Vraňanech jsem měl být 16:41, jenže to pořád stojím za Mlčechvostama. Asi v 16:42 mi vyskočí hláška, že můj Os bude na odjezdu 5-10min opožděn. Řekl bych, že problém dělá ten náklad, buď měl zmizet a nezmizel, nebo pokud jede ještě dál tak ho nepustilo návěstidlo.

Tak to je průšvih. Ten náklad se má ve Vraňanech uhnout na 5. nebo 7. kolej (teď si nejsem jistý) a Ty bys měl přijet do Vraňan víceméně načas. Protijedoucí EC, který projíždí Vraňany asi v 16:47 po 1. SK, mu zřejmě musel zabrat cestu.
Ale proč? Mně i testerovi vše fungovalo, jak má. Včera večer jsem aktivitu zkusil stáhnout z webu, nainstaloval a zase jsem dojel do Vraňan načas. Křižují se dva traffiky, takže rychlost hráče by na to neměla mít vliv. Napadá mě, že to může být jiným binem(?). Případně nenastala nějaká nestandardní situace typu jízdy proti stůj nebo zpoždění mimo scénář před příjezdem do Kralup?
Pokud tuto aktivitu ještě někdo jel, prosím, aby napsal, zda bylo ve Vraňanech vše v pořádku, nebo ne. Děkuji.

Bin mám 1.8.0521. Tak to zkusim projet ještě jednou, v Kralupech jsem byl více méně včas, i jsem zastavil před tím třetím přechodem. Pak dám vědět ;-)

Ja to projel včera a ve Vraňanech všechno v pořádku. Bin 1.7.0819. Jen v Lovosicích se mi to trochu nezdálo, přijel jsem normálně k peronu, na odjezdu už svítilo 40 a volno, než stačili nastoupit cestující, přijelo vedle na hlavní kolej v mém směru nějaký EC a to mělo na stůj, takže mě nemohlo předjet, jak bylo asi zamýšleno. Odjel jsem tedy před ním a na další vývoj aktivity to nemělo vliv.
Jinak aktiviata moc dobrá, díky za ní.

Back
Nahoře