Uložení hry

martin novy

Pokladník
Prosím o radu,když si uložím jízdu vlaku tlačítkem F2,vystoupím do menu a nahraji si tento uložený ukol a při jízdě stisknu Track monitor-tlačítko F4,spadne mi MSTS do windowsu.Mám nahraný poslední Bin a pravidelně aktualizuji trat p.Semory,X-Track nepoužívám,děkuji za radu

Tento problém môže spôsobovať aj priveľa zložiek v adresároch Consist, Paths, Services, Activites a Traffic. Skús vymazť aj zložku Saves ak tam náhodou máš veľa súborov.

Mám problém že mi uložená hra nejde nahrát.Napiše mi to: Nahrání uložené hry selhalo! Pomožte co stím.

To už sem udělal a stejně to nejde!Nevíš čím to může být?Stáhnul sem si tam nové aktivity, ale šlo to normálně.Začalo to z ničeho nic.

Neviem. Mne sa to stalo, keď som mal v zložke Saves toľko súborov, že pri stlačení F2 mi už ani nevybehla správa že hra je uložená. Vtedy pomohlo vymazanie zbytočných súborov a skúšal som načítať posledné uloženie, ktoré sa ešte dalo načítať.

Zdravím, mám problém s ukládáním hry. Při aktivitě mi ukládání normálně funguje, ale po určité době mi při pokusu o další uložení hra spadne a i když smáznu všechny save a nechám jen jeden který mi uložit šel, hru loadnu, ta normálně najede a zkusím znovu uložit, (i třeba v místech, kde to předtím fungovalo) následuje opětovný pád (když dám aktivitu odznova, ukládání normálně funguje). :?: Nevím čím to může být, posl. binem to asi nebude, zkoušel jsem nahodit i starší verze, se stejným výsledkem. Začal jsem používat Trainstore, tak jestli to nebude tím? Fakt nevím nikdy mi to MSTS nedělal až teď. S pozdravem Dan.

Ahoj chlapi!
Stalo se vám někomu toto? Při aktivitách mám ve zvyku hru průběžně ukládat i v některých fázích složitějšího šíbování. Někdy se mi ale přihodí, že při načtení takto uložené pozice najedu např. na soupravu předepsanou rychlostí. Na místo obligátních hlášek o zkoušce brzdy je najednou jakoby střih a já stojím se soupravou na úplně jiném místě aktivity. Stalo se mi to jednou u BP, kde jsem v jedné aktivitě připojoval soupravu na Hlavním nádraží a střhem jsem se octl před tunelem na Vítkově, tedy v místě, kde jsem vlastně ani neprojel. Dnes se mi to stalo 2× na 240 u jedné "nákladní" aktivity s velkým Čmelákem. V Zastávce u Brna jsem přecházel na jinou soupravu a odjížděl směrem na Jihlavu. Před napojením jsem si uložil a bez problémů odjel. Potom jsem po několika km musel hru přerušit. Když jsem se druhý den chtěl vrátit do poslední pozice, nahrávání selhalo - padl MSTS. Zkusil jsem tedy onu pozici v Zastávce před připojením soupravy. Vše se načetlo. Najel jsem tedy na soupravu a v okamžiku spojení ejhle - stojím se soupravou aspoň o půl kilometru dále ve směru jízdy. Další pokus - to samé. Zkusil jsem tedy počkat na hlášku o povolení odjezdu a bez problémů aktivitu dokončil. Zdá se mi, že jsem se při načítání nějak připojil s vlakem do pozice nějakého servisu. Neumím si to jinak vysvětlit. :eek:
V té době jsem měl v archivu asi 5 uložených pozic.

Naposled editoval moderátor:
Venny napsal:
Ahoj chlapi!
Stalo se vám někomu toto? Při aktivitách mám ve zvyku hru průběžně ukládat i v některých fázích složitějšího šíbování. Někdy se mi ale přihodí, že při načtení takto uložené pozice najedu např. na soupravu předepsanou rychlostí. Na místo obligátních hlášek o zkoušce brzdy je najednou jakoby střih a já stojím se soupravou na úplně jiném místě aktivity. Stalo se mi to jednou u BP, kde jsem v jedné aktivitě připojoval soupravu na Hlavním nádraží a střhem jsem se octl před tunelem na Vítkově, tedy v místě, kde jsem vlastně ani neprojel. Dnes se mi to stalo 2× na 240 u jedné "nákladní" aktivity s velkým Čmelákem. V Zastávce u Brna jsem přecházel na jinou soupravu a odjížděl směrem na Jihlavu. Před napojením jsem si uložil a bez problémů odjel. Potom jsem po několika km musel hru přerušit. Když jsem se druhý den chtěl vrátit do poslední pozice, nahrávání selhalo - padl MSTS. Zkusil jsem tedy onu pozici v Zastávce před připojením soupravy. Vše se načetlo. Najel jsem tedy na soupravu a v okamžiku spojení ejhle - stojím se soupravou aspoň o půl kilometru dále ve směru jízdy. Další pokus - to samé. Zkusil jsem tedy počkat na hlášku o povolení odjezdu a bez problémů aktivitu dokončil. Zdá se mi, že jsem se při načítání nějak připojil s vlakem do pozice nějakého servisu. Neumím si to jinak vysvětlit. :eek:
V té době jsem měl v archivu asi 5 uložených pozic.
Už se mi to taky párkrát stalo ale u trati 321, měl jsem v Žilině připojit soupravu a ocitl jsem se někde před Žilinou, nebo v Přerově jsem připojoval soupravu a ocitl jsem se v Horních Moštěnicích.

Naposled editoval moderátor:
Zdravím. V poslední době se potýkám s tím, že žádný uložený úkol nelze načíst v žádné trati, které používám. Při loadování uloženého úkolu mi to vyhodí hlášku, že chybí vozidlo a následuje další hláška, že obnovení uloženého úkolu selhalo. Přitom požadované vozidlo v trainsetu mám, ale trainstore ho přesune jinam. Nemůže být chyba někde v TrainStore? Ikdyž dám volbu "vše zpět do MSTS" a poté opětovně spustím, tak při loadování uloženého úkolu porád to samé. Zkoušel jsem odinstalovat, vymazat všechno s TrainStore společný, pročistil jsem registry a zkusil nainstalovat znova, ale nepomohlo to. Díky za rady
s pozdravem Ross

edit: tak Train Store se na tom nepodílí, nejspíš. Zkusil sem nahrát uloženou aktivitu tak, že sem hru nepustil přes TS, ale klasicky jen s jednou tratí a příslušným globalem, a opět mi to vyhodilo hlášku: Obnovení uloženého úkolu selhalo.

Opravdu se s tím nikdo nepotkal? Zkoušel sem přeinstalovat celé MSTS a pořád mi nejde načíst žádný uložený úkol...

Zlobí to i u čerstvě uložené hry (save a hned load)? Podle toho co píšeš bych to tipoval na nějaké starší uložené hry. Ona stačí maličká změna nějakého souboru souvisejícího s aktivitou a už to nenajede.

Teď sem zkoušel load z čerstvě uložené hry a nelze ho nahrát ani v tomto případě. Nesmyslně mi to vyhodí hlášku o chybějícím vozidlu (dám ANO) a pak hlášku, obnovení uloženého úkolu selhalo. Podotýkám, že pokud hru nespustím přes TS, tak to nevyhodí hlášku o chybějícím vozidle, ale jen tu, že nahrát úkol nelze.

Zdravím hráče, stalo se někdy někomu, že při pokusu o uložení vyskočí Úkol nelze uložit? Složky aktivit a savů jsou prázdné, tedy pouze se soubory jedné úlohy.

Back
Nahoře