Ladeni 130

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna zsr
  • Datum začátku Datum začátku
Já zkoušel 130 033,007,040 a ty mají taktéž animovaný pouze jeden sběrač! A ty ostatní jsou asi stejně jen skiny takže to vyjde na stejno...

Jacek napsal:
Tak pro 130 jsem už upravil zvuky. Nejen brzdy a vazby na pantograf. Ale i zvuk stykačů, který se přehrává jen při pohybu kontroléru přesně podle stupňů

A kdypak budeme moct sosat z tvého webu ty zvuky? Už se moc těším..
:lol:

ES 499.0001 napsal:
No vzhledem k tomu, že je potřeba zveřejnit celý balík pro všechny elektriky, bude to nějakou dobu trvat. Včera jsem celý večer makal na 130, dnes na 460.
Budu rád, když se to podaří v průběhu února, ale neslibuji

2 sběrače má 130.039

Jacek napsal:
ES 499.0001 napsal:
No vzhledem k tomu, že je potřeba zveřejnit celý balík pro všechny elektriky, bude to nějakou dobu trvat. Včera jsem celý večer makal na 130, dnes na 460.
Budu rád, když se to podaří v průběhu února, ale neslibuji.
Už se na ty zvuky těším ,opět budou zvuky realnější.

To Bob57_cz: Zkoušel jsem si hrát s tebou upravenou cd_130033 a projevila se mi taková zajímavost. Použil jsem tvou testovací aktivitku "test130-2.apk" a blbnul jsem jen v CT. Zkusil jsem jedno zvěrstvo: zabrzdil jsem masiny průběžnou brzdou a rozjel se dopředu (u původní 130033 to nejde, spadne při brždění výkon), při rychlosti asi 10km/h jsem dal kontra a najel do stupňů (nenadávej, psal jsem "zvěrstvo"). Do asi 8% bylo cítit brždění motory, ale po překročení mašina zabrala a vesele se rozjížděla vpřed. To samé i když začneš jet dozadu a dáš opět kontra "vpřed" a najedeš do stupňů, chvíli brzdí a pak zabere do výkonu. Stará verze 130033 to kontra vezme a po zastavení se rozjede dozadu jak má.
Vím, kontra je zvěrstvo, ale jen jsem testoval co to dělá při překročení proudu apod.
Karel

2 ok1dnh
To byla asi první verze s chybou. Byla tu vystavena i druhá opravená verze, ale ZSR se cítil být silně poškozen mou dodělávkou, tak jsem ji zatím stáhnul.

Ahoj, zde je dalsi pracovni verze cd130 - 0.7.

Upravil jsem:
- vozidlovy odpor dle realne chaky (vcetne Bobovi poznamky, puvodne jsem ji totiz pouzil na doladeni vykonove chaky)
- adhezi, aby se kola lepe chytala ve smyku pri snizeni vykonoveho stupne.
- Bob57 upravil svetla pro Bin17, pozici kabiny, pridal pohled z druheho okenka a upravil animaci brzdice a stahovani/vytahovani pantografu.
- Dik patri take Jackovi za prispevek ke svetlum a samozrejme zvuky.

Protoze lokomotiva nyni sviti pozicnimi svetly i pri vypnutem vypinaci (dle predpisu), nevim zda to nekoliduje s mnozstvim svetel v MSTS a zda tato uprava pokud by byla pouzivana casteji by nevedla k zhasinani semoforu na tratich. Dotaz je tedy spis na tvurce trati. Jedna loko to asi nevytrhne, ale pokud takhle budou jezdit ve vetsim mnozstvi, tak bych chtel mit jistotu, ze nic nezpusobim. Jezdit proti slepym navestidlum je fakt otrava.

Sledujte Jackovi stranky pro nove zvuky.

Do engu jsem uz zaimplemetoval brzdy podle predpisu CD V 15/I - tedy nabeh brzdy 8s, 4s emergency, 24s nakladni vlak (+2s naskok brzdy), odbrzdeni 17s pro osobni vlak, 52s pro nakladni. Toto nastaveni je kandidatem na jednotne nastaveni brzd v celem trainsetu, protoze odpovida platne norme. Detaily v Readme.txt

Projedte eng a dejte vedet.

ZSR

http://csd.webzdarma.cz/Files/Cd130.zip

Naposled editoval moderátor:
To Bob57_cz:
Má poznámka neměla žádný jiný úmysl, než info o poznatku, nic víc, nic míň. Jinak to byla tato verze
Comment( verze ladeni 2007-01-17 bob57_cz,
, asi to poznáš o kterou verzi jde.
Karel

Hmm, tak to je nějaká chybička, která se do té cd_130033 dostala nějak dříve. Teď jsem si stáhl od zsr nabídnutou verzi http://csd.webzdarma.cz/Files/Cd130.zip a s použitím testovací aktivitky od Bob57_cz (Bobe omlouvám se za zveřejnění, ale ať mají i ostatní shodné podmínky se mnou, jestli není chyba u mne) http://msts.ama-cb.cz/test130-2.apk jsem ji opět zkusil s tím reverzem. Když soupravu dvou mašin rozjedu dopředu, někde kolem 12km/h dám reverz a najedu do stupňů víc jak 8%, nejlépe kolem 13%, tak se mašina začne "hádat" ve stylu přibrzdí, zacvaká kontroler a zabere dopředu a takto pořád dokola. Pokud ale nepřekročím 8%, tak se takto nechová.
Jinak s tím zabržděním průběžnou to i v této verzi shodí z výkonu, což je OK.
Karel

ok1dnh napsal:
Hmm, tak to je nějaká chybička, která se do té cd_130033 dostala nějak dříve. Teď jsem si stáhl od zsr nabídnutou verzi http://csd.webzdarma.cz/Files/Cd130.zip a s použitím testovací aktivitky od Bob57_cz (Bobe omlouvám se za zveřejnění, ale ať mají i ostatní shodné podmínky se mnou, jestli není chyba u mne) http://msts.ama-cb.cz/test130-2.apk jsem ji opět zkusil s tím reverzem. Když soupravu dvou mašin rozjedu dopředu, někde kolem 12km/h dám reverz a najedu do stupňů víc jak 8%, nejlépe kolem 13%, tak se mašina začne "hádat" ve stylu přibrzdí, zacvaká kontroler a zabere dopředu a takto pořád dokola. Pokud ale nepřekročím 8%, tak se takto nechová.
Jinak s tím zabržděním průběžnou to i v této verzi shodí z výkonu, což je OK.
Karel
Zapni si F5 a pozoruj chování skluzovky při tomto jevu. Tebou pozorovaná chyba je opravdu staršího data - vydáním samotného simulátoru. Skluz je totiž i při reverzu orietován stejně jako při jízdě vpřed (pokud nebyl "binem" opraven).Nad 8. stupeň to klouže - viz readme v archivu od ZSR.

OK beru, mne zmátlo to, že původní verze cd_130033 to nedělala, ale asi spíš jen z důvodu nefunkčních skluzů.
Karel

Máme ale jiný problém: světla vlaku hráče a světla TRF nejsou stejná.
U TRF jsou větší a silnější při stejném nastavení parametrů barvy, jasu a velikosti. Do jesté míry jsem se snažil toto eliminovat zmenšením i snížením intenzity a pořád je rozdíl dost znatelný. V act ftp://trainuser:trainuser@ftp.train-sim.cz/Bob57/130/test130-3.apk jsou použity totožné loko pro play i trf, stačí se podívat zepředu i zezadu z různých vzdáleností.

Ahoj,

muzete stahovat verzi 1.0 - jsou tam vsechny 130tky (7ks + 1 mimo sluzbu) z TrainsetuBP v provedeni s brzdou v poloze P a N. Standardni nastaveni mu odpovidaji.
Dekuji vsem za spolupraci.

Jsem k dispozici v pripade jakehokoliv komentare.

ZSR

http://csd.webzdarma.cz/Files/Cd130.zip

Těch světel u traffic vlaků jsem si také všiml, ale protože si osvícení vozidel upravuji sám přičítal jsem to nějaké chybě u mé osoby.
Nikde jsem na internetu nenašel, jak je to se stupni u ř. 130 (kolik na kterém spojení, kolik šuntů atd.) Jelikož v kabině není ani kontrolka jízdy na hospodárný stupeň, mohl by to zde někdo zmínit, abychom my neznalí věděli, jak s Hrbaticí jezdit. Díky

Ahoj Bobe57,

1) A v jako Amper v OnHighCurrent..
- funguje to OK, zjistil jsi nejaky problem?

2) Problem s najetim vykonu po aplikaci emergency brake
- nepodarilo se mi tuto situaci nasimulovat, funguje mi to uplne normalne - pri prekroceni rychlosti se aplikuje nouzova brzda. Po zastaveni ji odbrzdim, dam vykon a jedu dal.
- muzes mi popsat konkretneji tu situaci? Samozrejme i ostatni, jestli muzou vyzkouset.

ZSR

Tak ted jsem to ozkousel v aktivite a vse mi funguje OK, jak jsem popsal.

Muzes Bobe57 prestat prosim publikovat svoje alternativy v case, kdyz na necem delam (zde 130) a prestat delat chaos? Nevim, co dalsiho si tam jeste poupravoval a stav, kdy neco delam ja a ty zacnes zaroven se mnou vypoustet alternativy, je jen matenim a plytvanim casu.

Ocenil bych, kdybys misto stinoveho ladeni radeji popsal ten problem, protoze uz jsi me jednou upozornoval na danou na situaci a ja te po testu poprosil o detailnejsi popis, protoze mi to fungovalo spravne uz tenkrat, ale tys mi neodpovedel a ted se zase rozcilujes se stejnym probleme tady. Cilem je pripadny problem vyresit ke spokojenosti vsech.

Predem diky

ZSR

zsr napsal:
Ahoj Bobe57,
1) A v jako Amper v OnHighCurrent..
- funguje to OK, zjistil jsi nejaky problem?
2) Problem s najetim vykonu po aplikaci emergency brake
- nepodarilo se mi tuto situaci nasimulovat, funguje mi to uplne normalne - pri prekroceni rychlosti se aplikuje nouzova brzda. Po zastaveni ji odbrzdim, dam vykon a jedu dal.
- muzes mi popsat konkretneji tu situaci? Samozrejme i ostatni, jestli muzou vyzkouset.
ZSR
1) Sice to s tou chybou funguje taky, ale A je nadbytečné, o čemž informuje i EngMexx při verifikaci.
2) Nepsal jsem o zapůsobení monitoru. Psal jsem docela jasně , že po použití "rychlobrzdy" !! Tato má samostatnou klávesu ! Pokud sis ji nepřekonfiguroval uživatelsky, tak je tuším na mezerníku.
Když uživatel sám použije rychlobrzdu, neodjede, nehledě k tomu, jak se ta "rychlobrzda rychle plní"....

Back
Nahoře