Ladeni 130

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna zsr
  • Datum začátku Datum začátku
Miran napsal:
Přesně tak, jak pravil Martens, Při ladění musí být určen jediný "šéf" projektu a on jako jedniný smí vydávat nové verze k odzkoušení, ale taky na druhou stranu za projekt zodpovídá. Ostatní, kterí chtějí přispět svojí troškou do mlýna smí podávat své návrhy na zlepšení pouze prostřednictvím tohoto "séfa", který ony připomínky zapracuje do projektu a vydá oficiální update na testy. Problém by mohl být při určení, kdo má tím "šéfem" být. Podle mého názoru by to měl být ten, který se projektu chopil jako první. A připomínky ve tvaru návrhu eng, wag, nebo sms souborů tomuto "šéfovi" posílat zásadně soukromou poštou s dokonale vyznačenými a okomentovanými změnami. Samozřejmě návrhy ve formě slovní diskuse nad problémy mohou být veřejné, nakonec to asi věci jenom prospěje. Ale tyto veřejné diskuse musí být prosty jakýchkoliv osobních invektiv typu "Kdo se mnou nesouhlasí je totální blbec!" a "Poslední slovo je to moje!" a jiných a jiných projevů hraničících až s urážkami a někdy i tuto hranici překračujícími. Bohužel tento přístup se tady zabydlel, a věci to škodí. Pokud si někdo upraví svoje soubory podle těchto připomínek, je jen a jen jeho soukromá věc, ale, znovu opakuji, paralelní vydávání svých verzí je zhovadilost, která projektu jen uškodí. Je to stejné, jako by na projektu BP pracovalo více lidí a každý si vydával svoje aktualizace. Naštěstí tohle zatím nikoho nenapadlo. Pokud se tato pravidla nedodržují vzniká totální chaos. Typický příklad je zde 130. Já, abych se přiznal mám v těch verzích takový binec, že nevím která je která.
Takže chlapi a chlapci. Vysvětlete mi, jak dokážete dát uživatelům k dispozici opravu chyby, když ji pošlete "šéfovi" a on si tvrdošíjně stojí za svým tvrzením, že to má dobře ? Opravu prostě neudělá a to je právě situace, která tady nastala.
Nakonec tedy vydal po několika "urgencích" opravu, ale až pod tíhou důkazů . Přitom to šlo udělat rovnou bez zbytečného okecávání.
Co se týká spolupráce, tak tu jsem zsr nabídl docela konkrétně: napřed spojenými silami naladit v úzkém kruhu a když již nebudou shledány podstatné chyby, teprve vydat jako veřejnou verzi.
Namísto toho jsou vydávány nepřehledně stejnojmenné archivy s vnitřními chybami. Např poslední archiv Cd130.zip obsahuje adresář "Cd130", který já a asi ani nikdo jiný(kromě autora) v TBP nemáme. Já mám v TBP jen "cd_130". A tak je to se vším.

bob57_cz napsal:
Miran napsal:
Přesně tak, jak pravil Martens, Při ladění musí být určen jediný "šéf" projektu a on jako jedniný smí vydávat nové verze k odzkoušení, ale taky na druhou stranu za projekt zodpovídá. Ostatní, kterí chtějí přispět svojí troškou do mlýna smí podávat své návrhy na zlepšení pouze prostřednictvím tohoto "séfa", který ony připomínky zapracuje do projektu a vydá oficiální update na testy. Problém by mohl být při určení, kdo má tím "šéfem" být. Podle mého názoru by to měl být ten, který se projektu chopil jako první. A připomínky ve tvaru návrhu eng, wag, nebo sms souborů tomuto "šéfovi" posílat zásadně soukromou poštou s dokonale vyznačenými a okomentovanými změnami. Samozřejmě návrhy ve formě slovní diskuse nad problémy mohou být veřejné, nakonec to asi věci jenom prospěje. Ale tyto veřejné diskuse musí být prosty jakýchkoliv osobních invektiv typu "Kdo se mnou nesouhlasí je totální blbec!" a "Poslední slovo je to moje!" a jiných a jiných projevů hraničících až s urážkami a někdy i tuto hranici překračujícími. Bohužel tento přístup se tady zabydlel, a věci to škodí. Pokud si někdo upraví svoje soubory podle těchto připomínek, je jen a jen jeho soukromá věc, ale, znovu opakuji, paralelní vydávání svých verzí je zhovadilost, která projektu jen uškodí. Je to stejné, jako by na projektu BP pracovalo více lidí a každý si vydával svoje aktualizace. Naštěstí tohle zatím nikoho nenapadlo. Pokud se tato pravidla nedodržují vzniká totální chaos. Typický příklad je zde 130. Já, abych se přiznal mám v těch verzích takový binec, že nevím která je která.
Takže chlapi a chlapci. Vysvětlete mi, jak dokážete dát uživatelům k dispozici opravu chyby, když ji pošlete "šéfovi" a on si tvrdošíjně stojí za svým tvrzením, že to má dobře ? Opravu prostě neudělá a to je právě situace, která tady nastala.
Nakonec tedy vydal po několika "urgencích" opravu, ale až pod tíhou důkazů . Přitom to šlo udělat rovnou bez zbytečného okecávání.
Co se týká spolupráce, tak tu jsem zsr nabídl docela konkrétně: napřed spojenými silami naladit v úzkém kruhu a když již nebudou shledány podstatné chyby, teprve vydat jako veřejnou verzi.
Namísto toho jsou vydávány nepřehledně stejnojmenné archivy s vnitřními chybami. Např poslední archiv Cd130.zip obsahuje adresář "Cd130", který já a asi ani nikdo jiný(kromě autora) v TBP nemáme. Já mám v TBP jen "cd_130". A tak je to se vším.

Veřejné vydání vlastní paralelní verze ladění byla docela hloupost ...... a mimochodem u ladění 350 taky nešlo o žádný tlak na opravu chyby ..... a zachoval jsi se úplně stejně......vnesl jsi tam bordel vlastními paralelními verzemi tak, že za chvilku nebylo jasné, kdože vlastně má aktuální verze engů, cvf a sms souborů .... naštěstí to bylo neveřejné v úzkém kruhu ....

A na závěr .....znám jednoho člověka tady na foru, který si taky tvrdošíjně stojí za svým a nikdy neuzná, že šlápne vedle ..... zkus přemýšlet, o koho jde?

A k zamyšlení.....když bude nějaký problém s těmito odladěnými engy, kdo bude na ně poskytovat podporu? ZSR, který ví co v nich má a třeba i s chybou nebo část ZSR a část Ty?

Martens napsal:
Veřejné vydání vlastní paralelní verze ladění byla docela hloupost ...... a mimochodem u ladění 350 taky nešlo o žádný tlak na opravu chyby ..... a zachoval jsi se úplně stejně......vnesl jsi tam bordel vlastními paralelními verzemi tak, že za chvilku nebylo jasné, kdože vlastně má aktuální verze engů, cvf a sms souborů .... naštěstí to bylo neveřejné v úzkém kruhu ....
Asi máš krátkou paměť, protože u 350 jsem byl koordinátorem právě já, tak sjem jaksi nemohl vydávat paralelní verze k jiným. Ty paralelky začali vydávat ostatní. Ano a bylo to naštěstí právě v rámci ladící skupiny a ven šlo to, co již ven jít v přijatelném stavu mohlo. Opravovaly se nedostatky a implementovaly nové návrhy, takže jen pěkně kecáš. I já tam měl dost chyb a ven nešly, dokud se neopravily. Proto na tom dělalo tolik lidí a taky to trvalo, než to vylezlo na veřejnost.
Martens napsal:
A k zamyšlení.....když bude nějaký problém s těmito odladěnými engy, kdo bude na ně poskytovat podporu? ZSR, který ví co v nich má a třeba i s chybou nebo část ZSR a část Ty?
Podporu konkrétního souboru eng musí poskytnout ten, kdo je v eng napsán, jako vydavatel konkrétní verze. Tohle už jsme tady dávno a dávno probírali. Podmínkou je právě to, že se musí identifikovat u verze. Pokud tam zůstane jako vydavatel napsán původní autor a upravovatel se ani neobtěžuje toto do eng zaznamenat, tak je to špatně a vzniká právě chaos.
Konkrétně v posledním cd_130033.eng od zsr je naspsáno:
Comment( verze ladeni 20-11-2006 - dle norem Ppoollll nastavil Semora )
Comment ( Verze: 1.0 )
Comment ( Datum: 23/1/2007 )
Comment ( Uprava vozidloveho odporu - plochy do 30 kmh dle skutecnosti )
Comment ( Mez adhese: 180kN normalne, zvysena v prokluzu na 92kN z 46kN )
Comment ( Uprava kompletnich brzd + nastaveni do polohy P 50kN, pro N je 36kN )
Comment ( Brzda podle predpisu V15/I )
Comment ( Svetla od Boba57/Jacka )

Nikde ani slovo o zsr jako garantovi.
V posledním komentáři je uveden i Jacek, ale jeho světla tam nejsou, budou zvuky.
Já zase kromě nastavení světel pro bin mám na svědomí i jiné maličkosti, které tam nejsou, to ale není důležité a netrvám na tom.
Důležitý je právě ten chybějící "garant".
Nebo snad ne ? Pak se nelze divit, že se nedá poznat, co je která verze a komu adresovat připomínky.

ahoj,

musim reagovat:

1) zatvrzele odmitani a urgence
- bobe, obratil jsem se po tvem prvnim upozorneni sproblemem emergencymonitor na tebe na sz abys mi popsal, jak chybu nenajizdeni vykonu vyvolat, nebot jsem ji nemohl zopakovat. tvoji odpovedi bylo vydani vlastni verze. obratil jsem se I do for a, ale nikdo neodpovedel, protoze se jednbalo o malo pouzivanou klavesu backspace (i ty jsi si uvedl ze je to na mezerniku). teprve po vydani dalsi verze jsi mi vynadal a po dalsim dotazu odpovedel... pak jsem to opravil, protoze jsem vedel co.

2) spravce
- o rady, ktere zAcnu ladit a otevru zde na tema a poslu prvni betu, e budu starat. jedna se o mnou zpracovane 140,141, 121, 130, x6x. pripominky na me. uvidime jak to bude fungovat

3) doporuceni
- bobe, neztracej cas nadavanim a obvinovanim a take se do neeceho pust

4) zaver
- tato diskuse me utvrdila, aby ladeni bylo verejne, protoze je to jediny zpusob, aby mohli vsichni prispet azaroven se rosirila znalost o eng souborech

zsr

zsr napsal:
ahoj,
musim reagovat:
1) zatvrzele odmitani a urgence
- bobe, obratil jsem se po tvem prvnim upozorneni sproblemem emergencymonitor na tebe na sz abys mi popsal, jak chybu nenajizdeni vykonu vyvolat, nebot jsem ji nemohl zopakovat. tvoji odpovedi bylo vydani vlastni verze. obratil jsem se I do for a, ale nikdo neodpovedel, protoze se jednbalo o malo pouzivanou klavesu backspace (i ty jsi si uvedl ze je to na mezerniku). teprve po vydani dalsi verze jsi mi vynadal a po dalsim dotazu odpovedel... pak jsem to opravil, protoze jsem vedel co...zsr
Když jsem napsal, že je to po použití rychlobrzdy, tak už k tomu není co více dodávat. Popis byl dostatečný. Plést si to se zásahem VZ by ladič tvého formátu neměl.
Mimo jiné jsi také odepsal, že jsi monitory nastavil podle Zbyňkových " standardů" a nehodláš na nich nic měnit.
b57

Tak jsem se dostal k tomu,že jsem vyzkoušel upravené engy od ZSR a měl bych dotaz.Loko stojí se staženým smetákem a za chvíli se spustí nějaký větrák či co to je,nejsem odborník na zvuky.Ale zaráží mě to,že je smeták dole,tak by nic většího nemělo běžet,nebo je to tak schválně nastaveno?V tom případě to běží na baterie nebo jen tak na elektřinu z ovzduší?Kdyby to byl traktor,tak to pochopím,ale tramvaj?

Petr Novák napsal:
Tak jsem se dostal k tomu,že jsem vyzkoušel upravené engy od ZSR a měl bych dotaz.Loko stojí se staženým smetákem a za chvíli se spustí nějaký větrák či co to je,nejsem odborník na zvuky.Ale zaráží mě to,že je smeták dole,tak by nic většího nemělo běžet,nebo je to tak schválně nastaveno?V tom případě to běží na baterie nebo jen tak na elektřinu z ovzduší?Kdyby to byl traktor,tak to pochopím,ale tramvaj?
Zvuky ještě nejsou pro toto nastavení hotové, Jacek na nich ještě maká.

bob57_cz napsal:
Zvuky pro 130 hotové mám. Problém ale je, že musím zveřejnit celý upravený balík pro elektriky od 110 po 560, a je to úmorná práce - upravit, vyzkoušet, poladit, vyzkoušet...takže vydržať !

Jacek napsal:
bob57_cz napsal:
Zvuky pro 130 hotové mám. Problém ale je, že musím zveřejnit celý upravený balík pro elektriky od 110 po 560, a je to úmorná práce - upravit, vyzkoušet, poladit, vyzkoušet...takže vydržať !
Dík za vysvětlení,jsem rád,že nebyla chyba mezi židlí a klávesnicí

Naposled editoval moderátor:
Tak jsem asi objevil jednu chybu v eng souborech 130, nejsou slyšet trakční motory. Při otevírání uložené aktivity se 130 navíc MSTS padá s hláškou "failed load button" nebo tak něco.
Má někdo stejnou zkušenost?

mám takový problém když jeduu s 130 tak pokud nezmačku živák tam mašina nezapírá. Prosim o pomoc co s tím.

151-tka napsal:
mám takový problém když jeduu s 130 tak pokud nezmačku živák tam mašina nezapírá. Prosim o pomoc co s tím.
Promiň, ale jsem z toho trošku srnka, co jsi tím vlastně myslel? Co má ta 130 zapírat? Co provedla? A kde mašina nezapírá?
A pokud nezapírá není ve významu zapírat, tak v jakém to je tedy významu?

S mašinou se rozjedu ale když se dostanu asi cca 20km/h rychlost padá když zmačku živák rychlost stoupne ale zase padá.

151-tka: Skús živák vypnúť v nastaveniach ... ak to zaberie, potom je výsledok jasný ... treba ten živák mačkať ...

151-tka - já bych to spíše viděl na zásah nadproudové ochrany, musíš zkrokovat kontrolér do nuly, dát směr na neutrál a znovu vpřed a hlavně "netrápit" mašinku!!! Sleduj ampérmetr a nepřekračuj 600A a i to už jí dáváš zabrat.

Nevim jestli to je jen u me nebo taky u vsech ale kdyz jedu s 130040 a kdyz jsem mel bin 1.7.0224 nebo jaky to byl proste ten predposledni tak solo loko mi na 3% kontroleru zrychlovala na 30km/h a po nahrati posledniho binu mi na 3% ani neprdne :D a musim mit kontroler myslim na 14% aby se neco delo a uz pri asi 25km/h mam nasazeny 69% kontroleru a to predtim nebylo mozne ... jestli si dobre pamatuju tak predchozim binem jsem mel na 100% kontroler asi kolem 50km/h, samozrejme ze mi svitilo trakcni vedeni ale ted pri tomto novym binu mam asi ted si nejsem jistej 43km/h 100%. Jak je to prosim u jinych?
PS: Tak ted jsem se podival na hodnoty a mam pri 31% asi 500A 6,4km/h a 69% 783,45A 20km/h. Silu jsem si nezapsal ale myslim ze byla mensi nez by mela byt pri tomto druhym proudu.

122 030-0 napsal:
Nevim jestli to je jen u me nebo taky u vsech ale kdyz jedu s 130040 a kdyz jsem mel bin 1.7.0224 nebo jaky to byl proste ten predposledni tak solo loko mi na 3% kontroleru zrychlovala na 30km/h a po nahrati posledniho binu mi na 3% ani neprdne :D a musim mit kontroler myslim na 14% aby se neco delo a uz pri asi 25km/h mam nasazeny 69% kontroleru a to predtim nebylo mozne ... jestli si dobre pamatuju tak predchozim binem jsem mel na 100% kontroler asi kolem 50km/h, samozrejme ze mi svitilo trakcni vedeni ale ted pri tomto novym binu mam asi ted si nejsem jistej 43km/h 100%. Jak je to prosim u jinych?
PS: Tak ted jsem se podival na hodnoty a mam pri 31% asi 500A 6,4km/h a 69% 783,45A 20km/h. Silu jsem si nezapsal ale myslim ze byla mensi nez by mela byt pri tomto druhym proudu.
Otestováno a bohužel musím potvrdit. Ještě ověřím na jiné loko a případnou reakci přesunu do diskuze o Binu.

122 030-0 napsal:
V noci jsem narychlo zkoušel poslední nový bin a taky jsem zjistil, že i u 350 jsou všechny parametry proudů a tažné síly v jízdě zhruba na polovičních hodnotách. V knize návštěv u Džordže tento dotaz je také v En, mám dojem.

Back
Nahoře