bob57_cz
Učitel češtiny
Takže chlapi a chlapci. Vysvětlete mi, jak dokážete dát uživatelům k dispozici opravu chyby, když ji pošlete "šéfovi" a on si tvrdošíjně stojí za svým tvrzením, že to má dobře ? Opravu prostě neudělá a to je právě situace, která tady nastala.Miran napsal:Přesně tak, jak pravil Martens, Při ladění musí být určen jediný "šéf" projektu a on jako jedniný smí vydávat nové verze k odzkoušení, ale taky na druhou stranu za projekt zodpovídá. Ostatní, kterí chtějí přispět svojí troškou do mlýna smí podávat své návrhy na zlepšení pouze prostřednictvím tohoto "séfa", který ony připomínky zapracuje do projektu a vydá oficiální update na testy. Problém by mohl být při určení, kdo má tím "šéfem" být. Podle mého názoru by to měl být ten, který se projektu chopil jako první. A připomínky ve tvaru návrhu eng, wag, nebo sms souborů tomuto "šéfovi" posílat zásadně soukromou poštou s dokonale vyznačenými a okomentovanými změnami. Samozřejmě návrhy ve formě slovní diskuse nad problémy mohou být veřejné, nakonec to asi věci jenom prospěje. Ale tyto veřejné diskuse musí být prosty jakýchkoliv osobních invektiv typu "Kdo se mnou nesouhlasí je totální blbec!" a "Poslední slovo je to moje!" a jiných a jiných projevů hraničících až s urážkami a někdy i tuto hranici překračujícími. Bohužel tento přístup se tady zabydlel, a věci to škodí. Pokud si někdo upraví svoje soubory podle těchto připomínek, je jen a jen jeho soukromá věc, ale, znovu opakuji, paralelní vydávání svých verzí je zhovadilost, která projektu jen uškodí. Je to stejné, jako by na projektu BP pracovalo více lidí a každý si vydával svoje aktualizace. Naštěstí tohle zatím nikoho nenapadlo. Pokud se tato pravidla nedodržují vzniká totální chaos. Typický příklad je zde 130. Já, abych se přiznal mám v těch verzích takový binec, že nevím která je která.
Nakonec tedy vydal po několika "urgencích" opravu, ale až pod tíhou důkazů . Přitom to šlo udělat rovnou bez zbytečného okecávání.
Co se týká spolupráce, tak tu jsem zsr nabídl docela konkrétně: napřed spojenými silami naladit v úzkém kruhu a když již nebudou shledány podstatné chyby, teprve vydat jako veřejnou verzi.
Namísto toho jsou vydávány nepřehledně stejnojmenné archivy s vnitřními chybami. Např poslední archiv Cd130.zip obsahuje adresář "Cd130", který já a asi ani nikdo jiný(kromě autora) v TBP nemáme. Já mám v TBP jen "cd_130". A tak je to se vším.