Aktivity JM

Aktivitu som ešte neskúšal, ale zarazil ma údaj Transet BP + LP vozy od Kebarka. To by bolo v poriadku, keby ďalej nebolo uvedených plno vozňov z rôznych ČS MSTS webov. Trainset BP znamená to, že všetky použité vozidlá sú z webu alebo DVD trate Bratislava Praha. A som ešte zvedavý čo bude na trati Luhačovice hľadať vlečkový stroj 770_Kappa z podnikovej vlečky v Štúrove...

Postřehy

Tak jsem to zatím projel z Luhačovic do Starého Města u UH,kde jsem provedl posun a uložil.Zde jsou prvotní postřehy z aktivity.

1.Totálně ucpané Luhačovice.To bych chtěl vidět jak by se tam šibovalo. :D .

2.Hlášky "úkol uložen",vyskakující mezi Biskupicemi a Polichnem,na odjezdu z Újezdce,před zastávkou Vésky a před Starým Městem bych nahradil hláškou o tom,že uživatel má úkol uložit.

3.Jízdní doby stanovené JŘ se až do Uh.Brodu i při využití max.povolené rychlosti nedají dodržet.

4.Současný vjezd do stanice Újezdec s motorovým vozem.Z provozního hlediska by byl ohrožen po zastavení právě u motorového vozu výstup a nástup cestujících.

5.Hradčovice.Stanice je prázdná a výpravčí chrápal.

6.Ty LP vozy v Kunovicích sice stanici trochu více zaplní,ale v tomto případě,bych vzhledem k docela dlouhé době pobytu zvolil méně vozů,ale v klasickém provedení-ne LP.

7.Jedničku si zaslouží efektní souběžný odjezd z Kunovic.....

8.Hlášky k posunu ve St.Městě bych poupravil.To,že je člověk na zhlaví to je jasné.To mi nemusí posunovač (ve zprávě) říkat,to člověk z mašiny vidí.

9.Skladba souprav snese běžná měřítka jen hnací vozidla bych poupravil.Již tady zmíněný kappa_770 nebo zssk_742021 je tak trochu mimo realitu.

Jinak je to zdařilý kousek......Poupravil bych některé věci,ale záleží na autorovi....

Re: Postřehy

T napsal:
Tak jsem to zatím projel z Luhačovic do Starého Města u UH,kde jsem provedl posun a uložil.Zde jsou prvotní postřehy z aktivity.

1.Totálně ucpané Luhačovice.To bych chtěl vidět jak by se tam šibovalo. :D .

2.Hlášky "úkol uložen",vyskakující mezi Biskupicemi a Polichnem,na odjezdu z Újezdce,před zastávkou Vésky a před Starým Městem bych nahradil hláškou o tom,že uživatel má úkol uložit.

3.Jízdní doby stanovené JŘ se až do Uh.Brodu i při využití max.povolené rychlosti nedají dodržet.

4.Současný vjezd do stanice Újezdec s motorovým vozem.Z provozního hlediska by byl ohrožen po zastavení právě u motorového vozu výstup a nástup cestujících.

5.Hradčovice.Stanice je prázdná a výpravčí chrápal.

6.Ty LP vozy v Kunovicích sice stanici trochu více zaplní,ale v tomto případě,bych vzhledem k docela dlouhé době pobytu zvolil méně vozů,ale v klasickém provedení-ne LP.

7.Jedničku si zaslouží efektní souběžný odjezd z Kunovic.....

8.Hlášky k posunu ve St.Městě bych poupravil.To,že je člověk na zhlaví to je jasné.To mi nemusí posunovač (ve zprávě) říkat,to člověk z mašiny vidí.

9.Skladba souprav snese běžná měřítka jen hnací vozidla bych poupravil.Již tady zmíněný kappa_770 nebo zssk_742021 je tak trochu mimo realitu.

Jinak je to zdařilý kousek......Poupravil bych některé věci,ale záleží na autorovi....

Tak s tím uložením úkolu,tak to byla z mé strany malá finta,jestli někdo na to skočí a zřejmě jeden to prokoukl. Je to v podstatě takový psychologický fígl,aby si někdo ze začátečníku mohl myslet,že aktivita to za něho sama ukládá. Ve skutečnosti je to jen obyčejná hláška.
Vzhledem k tomu,že je to jen beta verze,mohu ty tv. SAVE hlášky odstranit.

Trochu se přiznám,že ten poslední úsek Staré Město až Veselí jsem v podstatě udělal na rychlo,nejvíc sem se hrál v tom dlouhém úseku až do Starého Města,ještě možná zvolím další traffic v tomto úseku do Veselí. Ale jinak jsem to dělal od začátku ledna do dnešního dne s malými přestávkami. V této aktivitě jsem nedělal tzv. křižování vlaků,protože je to opravdu složité a musím si s tím víc pohrát.

Jinak jsem si všiml jedné záludnosti ve Starém Měste,pokud hráč tam přijede a nemá blokovanou trať servisem,tak je zajímavé,že na vedlejší koleji,pojede traffic ale u návěstidla zůstane stát,to znamená,že trasa vlaku hráče je prioritní než u trafficu. Tak jsem to změnil tím blokování servisu,aby traffic odjel ze stanice a až pak se začalo se šibováním.

Jo a s těmi Kunovicemi, tak to je krása. Ale musel jsem si s tím pěkně dlouhou dobu pohrát než traffic zareagoval na píšťalu výpravčího. Aby byl souběžný rozjezd. Co se týče toho trainsetu a volby použití loko a vozů,to jsem dělal dle mé fantazie, není problém to vyměnit. :wink:

P.S. ad 3) Já jsem to zkoušel několikrát a pokaždé sem nabral zpoždění,ale za Uherským Brodem jsem srovnal zpoždění a dokonce jsem přijel někde i moc brzo.Ale je fakt,že první dvě zastávky za Luhačovicemi jsou určeny na znamená pro zastavení. Takže vlak tam ani nezastavuje,protože v jízdním řádu je takový křížek a nebo ten vlak tam zastaví a nenabere zpoždění,tím pádem by to znamenalo, nic ve zlém,že pan Volejník ten úsek postavil delší než je v reálu. Na druhou stranu tam stojí většinou motorák,v této aktivitě jsem použil Brejlovce a BAI,a tam je jiné brzdění,takže to může způsobovat ono zpoždění.

Zdravím, tak jsem teď aktivitu dohrál a moc se mi líbila. K tomu trainsetu jen tolik, že jsem postahované vozy s jiných stránek s dřívějška a tak jsem moc problémů neměl. Byl jsem rád, za poschoďák, kterým jsem hodně jezdil a tak jsem zavzpomínal na stará časy :D

Dan J. napsal:
Zdravím, tak jsem teď aktivitu dohrál a moc se mi líbila. K tomu trainsetu jen tolik, že jsem postahované vozy s jiných stránek s dřívějška a tak jsem moc problémů neměl. Byl jsem rád, za poschoďák, kterým jsem hodně jezdil a tak jsem zavzpomínal na stará časy :D

Díky za pochvalu :lol: Já jen dodám,že kromě trainsetu BP mám i jiný trainset a mám už v tom takový zmatek a moje pameť je tak špatná,že že už si nevybavuji,odkud jsem přesně stahoval ty staré vozy Bpjo. Nebo dieslák Kappa. Něco jsem stahoval ze stránek dusso, něco ze stránek msts.sinus.cz, něco ze stránek http://www.train-sim.cz/ , něco od Kebarka a už v tom mám takový guláš. Pak mám ještě polské,francouzské,maďarské,trainsety,takže toho mám docela dost. A pamatovat si přesně,odkud jsem to stahoval,je dost problematické.

Nicméně pro všechny platí,že pokud nemáte modely,které jsem do aktivity zadal,není problém si v ConBuilderu předělat consist. Viz změna Btjo na Bmto. Akorát je zakázáno modifikovat aktivitu a šířit je dál. Ale změnu consistu je povoleno.
Důležité je spíše to,aby někdo si nevyměnil Brejlovce v ConBuilderu za Sergeje nebo aby tam nedal 742-ku. Stejně tak, aby někdo si nevyměnil brejlovce za elektrickou mašinu :lol: :lol:

Naposled editoval moderátor:
Jiří Maxa napsal:
Akorát je zakázáno modifikovat aktivitu a šířit je dál. Ale změnu consistu je povoleno...
Nic proti Vám, spíše obecně bych se rád vyjádřil k těmto "licenčním" podmínkám. Přijde mi, že pokud člověk takhle blbne s pouhou aktivitou, má pouhou potřebu si něco dokazovat. Chápu to třeba u modelů nebo tratí, ale u aktivit, které bývají mnohdy zcela nedokonalé? Člověk za pár hodin splácá jednu aktivitu a pak důležitě rozepisuje - je zakázáno šířit bla bla a se souhlasem autora a někteří jedinci dokonce udají veškerý možný způsob kontaktu, ti "nejlepší" by nejraději uvedli ještě uvedli GSM a svou fyzickou adresu. Co si budem nalhávat, udělat aktivitu není zdaleka tak pracné jako třeba vymodelovat mašinu, tak proč si takovýmito přihlouplými podmínkami neustále něco dokazovat? Osobně můžu říci ke svým aktivitám, že je mi úplně jedno co si tam kdo bude měnit, kde to bude dávat ke stažení nebo komu to bude posílat. Stejně se tomu nedá zabránit :D. Pokud bude ten člověk aspoň slušný tak na web napíše aspoň "aktivita od Páji, tohle sem tam předělal" a písne mi třeba mejla abych o tom věděl. Normální solidní jednání, který očekávám. Ale rozdávat důležitě souhlasy jak prezident zeměkoule? Vždyť to všichni děláme hlavně pro sebe... Stejně by se mi na něj každej vykašlal, už jenom kvůli tomu, že jde o pitomou aktivitu a ne o nějaký model, jak už sem tady tvrdil.
Můj názor...

Pajavlaky napsal:
Jiří Maxa napsal:
Akorát je zakázáno modifikovat aktivitu a šířit je dál. Ale změnu consistu je povoleno...
Nic proti Vám, spíše obecně bych se rád vyjádřil k těmto "licenčním" podmínkám. Přijde mi, že pokud člověk takhle blbne s pouhou aktivitou, má pouhou potřebu si něco dokazovat. Chápu to třeba u modelů nebo tratí, ale u aktivit, které bývají mnohdy zcela nedokonalé? Člověk za pár hodin splácá jednu aktivitu a pak důležitě rozepisuje - je zakázáno šířit bla bla a se souhlasem autora a někteří jedinci dokonce udají veškerý možný způsob kontaktu, ti "nejlepší" by nejraději uvedli ještě uvedli GSM a svou fyzickou adresu. Co si budem nalhávat, udělat aktivitu není zdaleka tak pracné jako třeba vymodelovat mašinu, tak proč si takovýmito přihlouplými podmínkami neustále něco dokazovat? Osobně můžu říci ke svým aktivitám, že je mi úplně jedno co si tam kdo bude měnit, kde to bude dávat ke stažení nebo komu to bude posílat. Stejně se tomu nedá zabránit :D. Pokud bude ten člověk aspoň slušný tak na web napíše aspoň "aktivita od Páji, tohle sem tam předělal" a písne mi třeba mejla abych o tom věděl. Normální solidní jednání, který očekávám. Ale rozdávat důležitě souhlasy jak prezident zeměkoule? Vždyť to všichni děláme hlavně pro sebe... Stejně by se mi na něj každej vykašlal, už jenom kvůli tomu, že jde o pitomou aktivitu a ne o nějaký model, jak už sem tady tvrdil.
Můj názor...

Člověk za pár hodin splácá jednu aktivitu

není pravda,tuto aktivitu jsem dělal od začátku ledna do 15.ledna a je to jen zatím beta verze,čekám na podněty,abych tuto aktivitu mohl ještě upravit do lepší podoby. Ale chápu,že se najdou i tací fajnšmejkři,že aktivitu uplácají za hodinu. U mne to trvá trochu dýl. :wink: :wink:

Jiří Maxa: Pokud dobře počítám tak tedy 360 hodin. Vskutku obdivuhodné. Aktivitu si sjedu a budu od ní očekávat úroveň odpovídající době vynaložené na její přípravu... Jsem opravdu velice zvědav :D .
Záleží snad také na délce úseku ve kterém vlak jede, ne? Napsal jsem za pár hodin, nikoliv za hodinu. Beru to podle sebe... Nějakej kratší osobáček se dá třeba v solidní formě udělat za 3-5 hodin, pokud člověk ví kam sáhnout. Samozřejmě byly i aktivity na kterých těch hodin bylo třeba 30...
Jinak já jsem jenom reagoval na ty stanovené podmínky, kdo co a za jak dlouho je myslím zcela bezpředmětná diskuze... Hlavně, aby tam nebyly chyby a fungovalo to :) .

Pajavlaky napsal:
Jiří Maxa: Pokud dobře počítám tak tedy 360 hodin. Vskutku obdivuhodné. Aktivitu si sjedu a budu od ní očekávat úroveň odpovídající době vynaložené na její přípravu... Jsem opravdu velice zvědav :D .
Záleží snad také na délce úseku ve kterém vlak jede, ne? Napsal jsem za pár hodin, nikoliv za hodinu. Beru to podle sebe... Nějakej kratší osobáček se dá třeba v solidní formě udělat za 3-5 hodin, pokud člověk ví kam sáhnout. Samozřejmě byly i aktivity na kterých těch hodin bylo třeba 30...
Jinak já jsem jenom reagoval na ty stanovené podmínky, kdo co a za jak dlouho je myslím zcela bezpředmětná diskuze... Hlavně, aby tam nebyly chyby a fungovalo to :) .

No já jsem těch 360 hodin vkuse neseděl,to bych se zbláznil, nejedl bych,nespal bych,nepil bych,to bych špatně skončil :lol: :lol:
Ale je fakže,že zhruba 2 dny jsem se na to zrovna nevěnoval, a taky jsem to dělal jen v odpoledních a večerních hodinách,takže vlastně ono by to vyšlo na těch zhruba 10 hodin.

Hlavně, aby tam nebyly chyby a fungovalo to

Však si to stáhněte,projeďte a dejte mi vědět, jinak je to hodně zatížené,taková zkouška,co to MSTS BIN vydrží :lol:

Nostalgická jízda

Pane Jiří, upřímně - jenom jsem nakouknul do Luhačovic a tolik první dojmy....všechny staniční koleje nacpané až po strop ..budiž, psal jste že to je fake jako test na to, co MSTS vydrží ..... a je to jenom můj subjektivní pocit, přece jenom s tím zaplněním stanic by troška střídmosti neuškodila ...... ale co je jako pěst na oko......řazení "historické soupravy" - vozy ČSD Bai a v čele ? 754....... tak to je opravdu perla této aktivity.....copak nemáme dost parních loko na to, aby už tam byla v originále? Co je na té soupravě historického?

Je to to samé, jako kdyby se udělala historická souprava s řadou 380 v čele a se šňůrkou Rybáků za ní.....

Ale pokud se to někomu líbí, tak proč ne.....

blazo: Koukám jeden Jiří odešel někam do horoucí prdele sbírat banány a hned je tu nový :D. Sotva už přečtu Martensovo oslovení Pane Jiří, dostávám záchvaty smíchu...

Pajavlaky napsal:
blazo: Koukám jeden Jiří odešel někam do horoucí prdele sbírat banány a hned je tu nový :D. Sotva už přečtu Martensovo oslovení Pane Jiří, dostávám záchvaty smíchu...
Pajo, ty posměšky by sis mohl odpustit......děkuji.

Pajavlaky napsal:
Jiří Maxa napsal:
Můj názor...
I já bych chtěl napsat svůj názor. Milý pana Pajavlaky, myslím si, že pan Jiří Maxa má plné právo dávat ke své aktivitě podmínky k šíření. samozřejmě udělat aktivitu je nepoměrně snažší než model nebo trať, ale stále je autorem této aktivity. A nazývat ho "prezidentem zeměkoule" mi připadá dost cinické. Vím, že Vaše schopnosti jsou na takové úrovni, že máte právo zesměšňovat nováčky, kteří se snaží vyprodukovat něco pro druhé. Není to tak dávno, co jste Vy vymyslel, že by se měly aktivity tvořit bez traffic vlaků, to jste si měl patentovat na úřadu MSTS, nevím, ale jaký titul by připadl Vám, když panu Jiřímu Maxovi jste udělil toho prezidenta zeměkoule. Tímto Vás žádám, přestaňte ostatní zesměšňovat, zas tolik světoborného jste pro MSTS neudělal.... Proč se neozval Zbyněk nebo někdo jiný, kdo je rozhodně uznávanější v komunitě MSTS než Vy ? Zřejmě proto, že přivítají každého, kdo se snaží přispět alespoň trochou do mlýna, třeba první aktivitou... Také pouze můj názor

Mondeo napsal:
Pajavlaky napsal:
Jiří Maxa napsal:
Můj názor...
I já bych chtěl napsat svůj názor. Milý pana Pajavlaky, myslím si, že pan Jiří Maxa má plné právo dávat ke své aktivitě podmínky k šíření. samozřejmě udělat aktivitu je nepoměrně snažší než model nebo trať, ale stále je autorem této aktivity. A nazývat ho "prezidentem zeměkoule" mi připadá dost cinické. Vím, že Vaše schopnosti jsou na takové úrovni, že máte právo zesměšňovat nováčky, kteří se snaží vyprodukovat něco pro druhé. Není to tak dávno, co jste Vy vymyslel, že by se měly aktivity tvořit bez traffic vlaků, to jste si měl patentovat na úřadu MSTS, nevím, ale jaký titul by připadl Vám, když panu Jiřímu Maxovi jste udělil toho prezidenta zeměkoule. Tímto Vás žádám, přestaňte ostatní zesměšňovat, zas tolik světoborného jste pro MSTS neudělal.... Proč se neozval Zbyněk nebo někdo jiný, kdo je rozhodně uznávanější v komunitě MSTS než Vy ? Zřejmě proto, že přivítají každého, kdo se snaží přispět alespoň trochou do mlýna, třeba první aktivitou... Také pouze můj názor

Kdyby to byla jeho první aktivita, tak by se s tvým názorem dalo souhlasit. Ale ona to první není...... A podle toho co je u ní napsáno, můžeš zkusit hádat, kdo se za nickem Jiří Maxa schovává. A nedám ti ani tři pokusy, musí ti to být jasné hned.....

Mirane, už jsem to taky zjistil.... Kdybych to věděl, tak by ten můj příspěvek nebyl tak emoční :eek: . Tímto se Pajavlakovi částečně omlouvám a v lecčems i souhlasím, sorry

Miran napsal:
Mondeo napsal:
Pajavlaky napsal:
Jiří Maxa napsal:
Můj názor...

Kdyby to byla jeho první aktivita, tak by se s tvým názorem dalo souhlasit. Ale ona to první není...... A podle toho co je u ní napsáno, můžeš zkusit hádat, kdo se za nickem Jiří Maxa schovává. A nedám ti ani tři pokusy, musí ti to být jasné hned.....

Mirku, sice máš pravdu, nicméně to nedává právo nikomu nikoho urážet....Pan Jiří toto vlákno založil, aby se jeho aktivity komentovaly ... a taky se tak děje ..... a že jsou komentáře takové, jaké jsou je částečně i důsledek toho, jak je aktivita udělána a šířena ..... to ať si autor přebere jak chce....

Pravou identitu Jiřího Maxy jsem se snažil tajit docela dlouho (ehmm ono to vlastně ani tak moc dlouho nebylo), ale poté, co se v plné síle projevil v MSTS Bin už to prostě nešlo ..... ta podobnost s Jiřím byla jistě zcela ne náhodná ....

To Mondeo : Co je na Tvém příspěvku nejhorší? Kastování typu - ty jsi toho pro MSTS moc neudělal, tak drž ústa ......

To PajaVlaky : I u freeware si může autor stanovit pravidla šíření, což pan Jiří udělal a je to jeho právo ..... že to tak udělal je věc druhá a nezbývá, než to respektovat ....stejně jako u všech ostatních add-onů...

Takže když kritiku, tak na to, co dotyčný udělat, ale bez jakýchkoliv osobních urážek.....včetně toho, co jsem napsal výše......

To Martens
Kdo je Jiří Maxa mi bylo jasné po přečtení několika jeho prvních vět v prvních příspěvcích. Nemám možnost si porovnat IP adresy, ale jako se pozná kdokoliv kdo tady byl na fóru pod několika identitami (viz kauza David Kodet alias Jan Květ, ale ten se k tomu veřejně přiznal a omluvil se), tak tohle bylo nad slunce jasnější. No nic, necháme toho, jen doufám že tento staronový uživatel alespoň trochu zmoudřel, a nebude nás tady opět zavalovat spoustou nesmyslů jako dřív.
Howg, domluvil jsem......

Back
Nahoře