Aktivity ZS pro trať Bratislava - Praha - archív #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Aktivity ZS pro trať Bratislava - Praha

Takže zde je report: Ona malá úprava spočívá v tom, že jsem zkrátil trasu traffic Os_9426 před návěstidlo u Hrabovky, čímž odblokoval trasu pro jednotku 471, která vyráží chvilku přede mnou. Po odjezdu z depa a obratu na Masaryčce mám tak volnou cestu až k návěstidlu před Libní, které projedu po zastavení na TAB, připojím se na náklad a poté už odjíždím směr Vysočany :oops:

Naposled editoval moderátor:

Já jsem zkrátil trasu před návěstidlo omylem až toho posledního 471, jedu hru a divím se, že 451 svítí v Hrabovce volno a skutečně souprava odjela a zmizela. Pak odjížděla ta 471 a ikdyž nic nestálo v cestě, tak zastavila na angličanu před skupinovám odjezdovým návěstidlem a tím blokovala mou cestu do Libně. Pak jsem zkusil tento vlak převexlovat jinou trasou, aby se vyhnula skupinovému návěstidlu, ale souprava pak nedojela od Hrabovky ani k peronu, čímž mi sice nezavazela, ale násladně ji dojela od Hrabovky k cesťáku 451 a tak tam asi na věky zůstaly obě stát. Já sice do Libně odjel, ale není to řešení ke spojenosti. Asi použiji fígl od Amazona.
Ale zjistil jsem, že nějak zarostla předvěst do Libně, budu muset to tam nechat trochu prosekat. :D

Tak pro dnešek konec, připravil jsem si soupravu Pn85510/65401 u Buben. Jinak ještě jeden poznatek k Masaryčce, +/- kolem 18:38-39 se tam objeví jedna 451, která odjíždí z Masaryčky a naproti depu zpomalí a zmizí.

Amazon. Výborně, to bylo ono. Vlaky se už z Masaryčky vyjezdí. V 18.39 už má fíra sedět na 163 a koukat směrem do nádraží, jestli ho už neberou a ne pobíhat u Hrabovky a dívat se na mizející soupravu :D

Jinak jsem po dlouhé době jel na Lysou a tady ta krajina nic moc. Také na to budu muset vlítnout. Naštěstí kolejově je to celkem OK.
Jinak tato aktivita je opravdu dobrá pro začátečníky, na které se naučí jezdit. Já žádnou aktivitu nehrál asi rok a bylo to znát, v Čelákovicích jsem vjezd napoprvé projel a správně zastavil až na druhý pokus. V Nymburce jsem už zastavil přesně před klackem. To už jsem se to trochu naučil :D.

Jinak v práci mám fps ve městě 5 až 8, na trati kolem 15, proto jsem s jízdním řádem moc nestíhal.
Pro tyto případy můžete použít tyto fígle:
V depu Vás hra při překročení rychlosti vyhodí jen když se jede dopředu. Při sunutí mohuj jet až 30, kdy by zasáhla rychlobrzda. Když jedu s nákladním vlakem, tak překročení stanovené rychlosti je ošetřené jen oznámením, ale klidně se může jet plnou traťovou a tím se dá krátit, pokud mám zpoždění, aby aktivita neskončila časovým patem.

Ještě jsem testoval zvuky. Doma mám něco novějšího a zhrozil jsem se, když co vlak, včetně vlastního, zvuk tryskáče. V práci mám to co dávám na DVD a to je OK. Musím se poradit s Jackem, kde může být chyba.

aktivity

Ahoj,
jedu aktivitu Den blbec. Z Olomouce do Pha Bubenče bez problémů. V Bubenči neodpojím Lv od soupravy. Pravda je, že mám Bin 1.8 0521.(u jízdního řádu je psáno 1.7 0819) Může tento způsobit neodpojení? Projedu všechny hlášky od zastavení na začátku stanice, že jsem soupravu dovezl v pořádku až po, že mám soupravu odvěsit. Stojím posledním vozem těsně za odjezdovým návěstidlem z opačné strany. Soupravu odvěsím F9, vozy zmizí, ale po svolení k odjezdu se vozy opět připojí. A takto to zkouším stále. V čem je problém? Díky za info. Milan

Tohle se stávalo mezi nevyladěnými vozidly, ale jestli to může dělat i jiná verze BIN, netuším. Ale postupovalo se tak, že se mašina mírně nastavila na výkon a odvěsily se vozy. Jak mašina popojede, tak už se nesvěsí. Hold fíra si musí poradit za každé situace :D

bin to nedělá, je to špatně nastavenýma spřáhlama

Hlásím problém, dnes jsem jezdil aktivitu den blbec, dojel jsem do stanice Zábřeh na Moravě uložil a teď jsem chtěl pokračovat. Po okamžitém načtení aktivity, zčerná obraz a hodí do chybovou hlášku ... train.exe , odesílat-neodesílat ..
bin: 1.7.081920 ( reinstalace nepomohla ) a po uložení jsem nic v simu neměnil ani nenastavoval... :(

V trati ani aktivitě chyba není, protože jsem tuto aktivitu dojel do Chocně, uložil a druhý den pokračoval. Problém vidím v počítači uživatele, kde v zástupci pro spuštění chybí nebo je špatně zapsán parametr, aby si MSTS vzal víc paměti. Jinak se dá použít fígl, že se spustí MSTS, načte začátek této aktivity, po načtení se hra ukončí bez opuštění MSTS a pak jde bez problémů loadnout uložený úkol. Pokud ani to nepomůže, tak nemám nastavený počítač podle doporučení ve vláknu, kde jsem umístil pokyny pro instalaci MSTS a DVD s tratí. Je to v rubrice tratí pro MSTS.

MSTS spouštím přes trainstore.. nastavil jsem tam z -mem:512 , 1024.. to samé i pro klasického zástupce a bohužel bez výsledku..

Jinak ten fígl jsem taky zkoušel a bez efektu..
Už mě docházejí bohužel nápady, co s tím :-(

Amazon napsal:
Ahoj, chci nahlásit problém u aktivity topírna noc, verze trati 85. Veškerý posun v depu na Masaryčce je v pořádku, i odjezd se 163-kou v 18:42 je OK. ALE...problém je v traffic, konkrétně jednotka 451 nasazená v 18:10, consist je tuším os_9426, odjez z Masaryčky v 18:23:45. A tady je ten problém, že tento vlak sice odjede z nádraží, ale zůstane stát u Hrabovky a tam stojí a stojí (v editoru korektně projede kolem návěstidla a kousek za ním zmizí), následně jednotka 471, odjezd v 18:28 stojí na červenou naproti vjezdu do depa. Předpokládám že oba tyto vlaky už by měly být dávno pryč a já mohl pokračovat se 163-kou po obratu z depa rovnou do Libně. Dojedu pouze na Hrabovku a tam mám červenou.

Toto jsem vyřešil tím,že jsem vypustil trafiky zs 05-os 9383 a zs 05-os 9466. Uvidíme co bude dál.

neotryx napsal:
...
Už mě docházejí bohužel nápady, co s tím :-(
Zábřeh je na samém začátku aktivity a za ten čas bych to měl rozehrané znovu několikrát :D.
Dan včera na slezině něco říkal o nějakých záludnostech v ukládání a loadnutí aktivit. Například pokud vlaky odjíždí z jedné koleje, každý na opačnou stranu, tak po rozehrání hry a ukončení za tímto místem, tak loadnutí už nefunguje. Nebo že pro loaadnutí musí být nebo jen někdy, je třeba mít uložené alespoň dvě save.
Anebo možná zrovna v Zábřehu jedou dva traffic, každý na opačnou stranu a jestli třeba i takové místo je nevhodné k save. Netuším.
V každém případě doporučuji rozjet tuto aktivitu do první stanice kde zastavuji a tam to uložit, to je sázka na jistotu. Do Chocně to tak daleko není. Ono i na druhou stranu druhý den pokračovat v aktivitě a být vhozen do hry v plné rychlosti na neznámém místě také zrovna není to pravé ořechové.

Amazon napsal:
Tak pro dnešek konec, připravil jsem si soupravu Pn85510/65401 u Buben. Jinak ještě jeden poznatek k Masaryčce, +/- kolem 18:38-39 se tam objeví jedna 451, která odjíždí z Masaryčky a naproti depu zpomalí a zmizí.

Čouda napsal:

Několikrát jsem popojížděl a vyvěšoval vozy, ale vždy se mi připojily. Co se týče špatně nastavených spřáhel, mám trainset od Zbyňka, čili vozy, které jsou vyladěné.
Čouda napsal:

I tady si fíra poradil, popojížděl, ale vozy se vždy opět svěsily. Co se týče Trainsetu mám TBP 8 + další, takže vozy mají spřáhla dobře nastavená.

Naposled editoval moderátor:

lupa39 napsal:
Amazon napsal:
Ahoj, chci nahlásit problém u aktivity topírna noc, verze trati 85. Veškerý posun v depu na Masaryčce je v pořádku, i odjezd se 163-kou v 18:42 je OK. ALE...problém je v traffic, konkrétně jednotka 451 nasazená v 18:10, consist je tuším os_9426, odjez z Masaryčky v 18:23:45. A tady je ten problém, že tento vlak sice odjede z nádraží, ale zůstane stát u Hrabovky a tam stojí a stojí (v editoru korektně projede kolem návěstidla a kousek za ním zmizí), následně jednotka 471, odjezd v 18:28 stojí na červenou naproti vjezdu do depa. Předpokládám že oba tyto vlaky už by měly být dávno pryč a já mohl pokračovat se 163-kou po obratu z depa rovnou do Libně. Dojedu pouze na Hrabovku a tam mám červenou.

Toto jsem vyřešil tím,že jsem vypustil trafiky zs 05-os 9383 a zs 05-os 9466. Uvidíme co bude dál.

Po te aktualizaci se mi konecne podarilo projet Hrabovku, jenze jsem vul zapomnel povolit pred Libni jizdu na cervenou. Nacetl jsem tedy hru znova ale opakovala se situace z puvodni verze. Je to vubec mozne, kdyz jsem ji predtim smazal?
Vim, ze mi odpovite, ze jsem ji smazal spatne, ale postupoval jsem podle navodu na mazani aktivit. Tak uz nevim, co dal.

Ta to netuším, člověk si musí v počítači udržovat pořadek. Pokud používám Trainstore, platí to dvojnásobně. Pokud nemám vše zpět do MSTS a aktualizuji, tak mi pak Trainstore přepíše vše z odkládacího adresáře na předchozí verzi.
Ale jet aktivitu a po splnění prvního úkolu (posun v depu a přejití na 163) a neudělat si save, to je hazarderství. Pak platí už jen jedno, jak se lidově říká, za blbost se platí. A jelikož jsem si kolikrát hrál na mazáka, také jsem už za blbost platil.

Zbyněk Šemora napsal:
Ta to netuším, člověk si musí v počítači udržovat pořadek. Pokud používám Trainstore, platí to dvojnásobně. Pokud nemám vše zpět do MSTS a aktualizuji, tak mi pak Trainstore přepíše vše z odkládacího adresáře na předchozí verzi.
Ale jet aktivitu a po splnění prvního úkolu (posun v depu a přejití na 163) a neudělat si save, to je hazarderství. Pak platí už jen jedno, jak se lidově říká, za blbost se platí. A jelikož jsem si kolikrát hrál na mazáka, také jsem už za blbost platil.
Ja jsem se asi spatne vyjadril. Neopakoval jsem hru od zacatku, ale prave az od prechodu na 163, kdy se ceka na odjezd z depa. O to je to zahadnejsi.

Tak to je opravdu divné. Asi byla hra uložená v nějekém kolizním čase. Buď jiný bod load nebo si to hold na puklíkovi odkroutit celé znovu.

presne toto sa mi stalo pri "den blbec" aktivite čakal som v Hradci Kralové čaká sa tam nejako 10 minút plus mínus ... a skratka uložil som to tam ... po nahratí aktivity z miesta save všetko v pohode ... čakám na odchod a v tom hláška "ukol nesplnen neprišli ste v čas"... nechápem ale čakal som v HD ...

Tak jsem si myslel, že dnes dojedu do cíle aktivitu Den blbec, zabalím a vydám opravu, ať mohou pařit i ostatní.
Mydlím si to 120 ku Devínské Nové Vsi, zpomalím na 100 a kochám se, jak vlevo jede čmelák s vozy. Dojíždím ho a vidím dalšího čmeláka s vozy proti. Mnul jsem si ruce, jak traffic vlaky poslušně jezdí.
Ale něco se mi nezdálo. Měl jsem pocit, že ty dvě soupravy s čmeláky jedou proti sobě na jedné koleji, ale říkal jsem si, to je optický klam. Uplynuly sekundy a jak se obě soupravy k sobě přibližovaly, bylo mi jasné, že ty vlaky jedou opravdu proti sobě. Za chvíli rána a oba vlaky na hromadě. Ještě jsem se dostal na odjezdové zhlaví a pak dostal hlášku o vykolejení vlaku a ukončení aktivity.
To je opravdu aktivita blbec. Ale mám alespoň popsaný blok, co ještě po trati opravit.
Takže po víkendu mohu zase vydat aktualizaci BP85.04 i s balíkem aktivit. Znovu to nepojedu a budu věřit, že dál už žádná kolize nebude. A tolik jsem se těšil na Bratislavu. :D

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře