Aktivity ZS pro trať Bratislava - Praha - archív #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
JP napsal:
Taky se mě nelíbí rychlobrzda při překročení. Na lok. to funguje tak, že se shodí z výkonu, ale nezabrzdí. Naskočí porucha a jede dál výběhem. A na některých brejlovcích ani to ne. Na rekonstruovaných 742, taky ne.
Zaúčinkování LVZ se uvažovalo když se prototypově připojoval Mesiťácký rychloměr. Ale ani tam se to nedotáhlo do konce.
Taky bych raději přivítal mít to jenom ve vyhodnocení - BTW kdysi dávno na toto Zbyněk argumentoval tím, že když s tebou pojede cvičák a překročíš rychlost, tak by tu rychlobrzdu měl strhnout on....údajně....

JP napsal:
...
Taky se mě nelíbí rychlobrzda při překročení. Na lok. to funguje tak, že se shodí z výkonu, ale nezabrzdí. Naskočí porucha a jede dál výběhem. A na některých brejlovcích ani to ne. Na rekonstruovaných 742, taky ne.
Zaúčinkování LVZ se uvažovalo když se prototypově připojoval Mesiťácký rychloměr. Ale ani tam se to nedotáhlo do konce.
Na slovenských s Mirelom rýchlobrzda pri prekročení rýchlosti funguje :wink: .

JP napsal:
nebulus napsal:
Na slovenských s Mirelom rýchlobrzda pri prekročení rýchlosti funguje :wink: .
Je to možné já znám dobře jen motory. Ale taky Mirel není na všem.
To by pak musely být engy s rozdílným nastavením overspeed monitoru - pro MIREL a bez MIRELu.....

Jsem taky tohoto názoru že je to spíše obludnost než realita,je to věcí každého jak jede,každý si umí pohlídat rychlost a je "zodpovědný" za to jak jede,toto nemá ze simulací nic společného,vede to spíš k příkladu normální gamesky kdy se buď něco povede a jdu dál nebo se prostě vrátím na začátek,je to od simulace oddalování a to dobrovolné něž jejímu přibližování,i to dodržování přesného místa,to tam můžu rovnou dát desetník jestli se strefím.A to stačí tak málo,jak píšeš Matrensi dát to jen jako vyhodnocení do závěrečného výpisu,pak se nemusí ani předělávat eng,což je další věc.A s tím cvičákem co jede se mnou a má mě hlídat,já většinou jezdím sám a za druhé na mašině ten cvičák není 24 hodin denně.Buď chceme simulátor nebo hru.

742.041 napsal:
Jsem taky tohoto názoru že je to spíše obludnost než realita,je to věcí každého jak jede,každý si umí pohlídat rychlost a je "zodpovědný" za to jak jede,toto nemá ze simulací nic společného,vede to spíš k příkladu normální gamesky kdy se buď něco povede a jdu dál nebo se prostě vrátím na začátek,je to od simulace oddalování a to dobrovolné něž jejímu přibližování,i to dodržování přesného místa,to tam můžu rovnou dát desetník jestli se strefím.A to stačí tak málo,jak píšeš Matrensi dát to jen jako vyhodnocení do závěrečného výpisu,pak se nemusí ani předělávat eng,což je další věc.A s tím cvičákem co jede se mnou a má mě hlídat,já většinou jezdím sám a za druhé na mašině ten cvičák není 24 hodin denně.Buď chceme simulátor nebo hru.
Já s tím souhlasím,taky mám u většiny mašin omezovač rychlosti vypnutý.Co se týče přesného zastavení tak Pendolína myslím mají určeno v jakém sektoru mají zastavit.

Šnek napsal:
Co se týče přesného zastavení tak Pendolína myslím mají určeno v jakém sektoru mají zastavit.
V Praze-Holešovicích to mají myslím všechny vlaky v sešiťácích. Pendolínem to nebude.

Zdravim,
premyslel jsem kam s mim problemem s aktivitou den blbec, nejlepsi je ale asi sem. Mam instalnutej bin 1.7.... ( pro XP ) nemam problem aktivitu spoustit, sice to trva dlouho, ale vysledek se nakonec dostavi. Problem je, ze mi selhava obnovi hry, at ulozim v jakemkoli miste, tak stale stejna hlaska a navrat do menu ulozenych her. Predstava venovat tomu jeden vikendovy den je celkem sklicujici.
diky za tipy/triky...

Lidi, neblbněte. Chtěl jsem vytvořit gigaaktivitu, kde účelem bylo, abych dokázal, že je tohle možné, aniž by msts padl. Copak jste už zapomněli jak aktivity nešly hrát z důvodu, že Vám co chvíle zamrzl PC? Pravda, hodně se přičinil Džordž se zvýšením stability. Bez něj by tato aktivita se odjela pouze s loko 350, nebylo by Hohenau a LC consisty navíc, ale aktivita by byla také stabilní.
Teď když Vám vše konečně funguje, opět hledáte mouchy. To co stále požadujete by asi nezvládli ani počítače NASA.
Aby aktivita byla stabilní, je nutné jet dle scénáře a pokud budete moc rychlí, musíte dostat přes prsty a to samé pokud se budete loudat. Kontrolní body by se mohly zrušit, kdyby bylo možné všechny vlaky nadefinovat v celé trase.
Překročení rychlosti? Bohužel jiný způsob jak ohlídat hráče by byl, kdyby každá aktivita byla placená z účtu, Po skončení hry by jste poslali vyhodnocení a dle přestupků by se Vám vraceli vložené peníze. Kdo by jel předpisově by dostal vše, kdo by překračoval rychlost, tak by dle přestupků nedostal zpět třeba i nic.
Ale jaksi jsme jen v MSTS tak neplačte nad rychlobrzdou, ale naučte se jezdit tak, aby brzda nebo předčasné ukončení nezasáhlo. A 5km/h je dost i pro to největší kopyto. Komu ani tohle nestačí, ať si hraje s pikovláčkem jménem Trainz nebo jezdí jen volnou jízdu.

Zdar.
Asi jsem matlák, ale ovládání 150ky a jejich derivátů je pro mne děs-běs. Raděj jsem to nahradil 162kou-ta je sice pomalejší, ale mnohem svižnější.
Dojem z aktivity pozitivní, bavím se. Zatím jsem v Hradci. Jediný problém nouzové zastavení na 80ce před Týništěm (vzpomínám, že mne tam dostali už při prvním zkušebním projíždění Choceň-Hradec, opět jsem napůl chrápal), pak už jsem nestihl dojet do Týniště v termínu (je to jen asi 2km).

Zbyňku, vždyť Kuba ani poison žádné kontrolní body nemají (aspoň o tom nevím) a jejich aktivity jsou v pohodě hratelné. Jízda na čas se dá upravit pomocí pobytu ve stanici nebo jízdou na blok. Taky každému jede počítač trochu jinak...

Glagol napsal:
Zdar.
Asi jsem matlák, ale ovládání 150ky a jejich derivátů je pro mne děs-běs. Raděj jsem to nahradil 162kou-ta je sice pomalejší, ale mnohem svižnější.
Dojem z aktivity pozitivní, bavím se. Zatím jsem v Hradci. Jediný problém nouzové zastavení na 80ce před Týništěm (vzpomínám, že mne tam dostali už při prvním zkušebním projíždění Choceň-Hradec, opět jsem napůl chrápal), pak už jsem nestihl dojet do Týniště v termínu (je to jen asi 2km).

No pokud jsi zvyklý jezdit stylem "koule pod okno" a nohy na pult, tak se není co divit....

Zbyňku, nemusí to být napojené na účet. Odměnou za dodržování předepsané rychlosti může být dobře fungující aktivita, že uvidím trafic tam kde má být a neuvídím zrozující se a mizející soupravy.

Zbyňku,ale vždyť to je reálné,nebavme se tu o brzdě,tady to je v mezích reálnosti,jde tu o časové body nejde přece to hnát aby to bylo knop a když vteřinu sekera tak konec,jak jsem už psal udělat aktivitu na normální čas i co do traffic vlaků,jde jen o to že každý by měl jet tak jak nejlíp umí a má,jo holt když pojede o minutku pomaleji tak prostě ten traffic nepotká,samozřejmě že nebude nastaven na vteřinku a metr,mezera tam je i na pomalejší "strojvedoucí" a že by někdo jel tak pomalu že by nestíhal vůbec nic tak to jeho problém.Pojedu v mezích tolerance tak uvidím co mám,když se povleču tak samozřejmě ne.

JP napsal:
Zbyňku, nemusí to být napojené na účet. Odměnou za dodržování předepsané rychlosti může být dobře fungující aktivita, že uvidím trafic tam kde má být a neuvídím zrozující se a mizející soupravy.
Jirko, pokud chceš tohle dodržet, musel by trafiic jet v mnohem delší trase a mělo by to za následek, že by současně bylo v place například 10 až 20 vlaků a co to udělá s FPS si udělej obrázek u mé aktivity když pojedeš poprve do Kolína, kde je 5 vlaků najednou. Pro mnohé PC je to animace s FPS 1.
Já jsem aktivitu testoval celkem 5x a z toho jsem dojel do cíle jen jednou pro chyby v úkolech, ale k peronu do Bratislavy 3x. Jízdní doba je úmyslně natažená a například Bob byl všude 3 minuty z náskokem. Takže je to asi o praxi. Ostatní autoři nedělají aktivity jako službu strojvedoucího, ale spíše se svezete při střídání na ose z A do B. Také používají minimum úkolů a to je právě škoda.
Jelikož nejsem z těch, kteří brečí, jestli by mi někdo nepostavil aktivitu dle mých představ, tak jsem si ji vytvořil sám. Pokud si někdo myslí, že by to šlo vyladit ještě lepší, prosím, máte možnost, ukažte vlastní tvorbu.
Moje aktivita není určena začátečníkům jako pohodovka, ale chtěl jsem něco těžšího.
Stále si musíte uvědomit, že nejste v reálu, ale simulátoru a simulátor je od toho, aby Vám simuloval možné překážky, které na trati mohou nastat. Tak si nacvičíte správný cit a reakce. A je úplně jedno jestli chyby pocítíte finančně nebo zásahem brzdy. Pokud pojedete zácvik v reálu, tak Vám fíra instruktor tu brzdu strhne také. Nebo Vás rovnou vypohlavkuje (ukončení aktivity).

Asi jsem to blbě napsal, nebo jsi to jen nepochopil, chtěl jsem tím jen říct, že je na každém, aby tu předepsanou rychlost dodržoval, aby viděl vše co má.

Den blbec jsem nejel,ale můj názor na kontrolní body je kladný.Osobně je nepoužívám jen obyčejnej hlídač rychlosti,kterej se,jak napsal Ppooollll,aktivuje pouze jednou.U každé delší aktivity si dělám body sám například nějakou stůj nebo podobnou věcí,abych srovnal v určitém místě všechny hráče a potom věděl,že všichni uvidí všechny traffic.Pokud autor používá body jako např. Zbyněk tak hráč o těchto bodech by měl vědět před spuštěním aktivity nebo alespoň v brífingu a osobně bych tuto aktivitu označil alespoň jako náročnost STŘEDNÍ.Osobně proti nim nic nemám a myslím,že pokud někdo nestíhá nebo jede rychle tak je to jen jeho dovedností.Myslím,že zrovna Zbyněk toto moc nešponuje a měli by to stíhat všichni na jakémkoli PC.

JP napsal:
Asi jsem to blbě napsal, nebo jsi to jen nepochopil, chtěl jsem tím jen říct, že je na každém, aby tu předepsanou rychlost dodržoval, aby viděl vše co má.
Kdysi jsem vytvořil aktivitu "náročná služba" a tam to tak bylo. Kdo jel pozdě, jeho problém. Ale když se moc loudal tak nastal pat. Z Pardubic jel po nesprávné rychlík, hráč měl být v tu dobu již jinde. Tak kdo jel jako šnek, tak s tímto rychlíkem se potkali proti sobě a nebylo další řešení.
Proto je nutné nějak hlídat rychlost hráče.
Také, když šibujete, tak není možné zastavit kde hráče napadne, protože otočné body jsou dané a nedají se měnit. Při špatném zastavení se pak nemusí vybavit a aktivita je opět pat.
A nehledě k tomu, pokud zastavíte v reálu jinde, než potřebuje výpravčí, okamžitě reaguje, aby jste popotáhli.

k trafficu a fps:

traffic zatezuje meritelne pocitac, jen kdyz je v hracove dohledu.
meril jsem to na bp, nekde jsem tady dal I testovaci aktivitu. pokud tam mate 30 trafficu nebo zadny, kdyz je nevidite, nenamerite zadny rozdil ve fps.

zsr

Zbyněk Šemora napsal:
Ohledně překročení rychlosti. Myslím, že se osvědčilo nastavit toleranci 5km/h. Nějaké varování, že jedeš o 2km/h rychleji jen zbytečně zdržuje odklikáváním bezpředmětné hlášky. Přibrzďuji například do kopce na 80, před rychlostníkem po odbrzdění mám 83, tak je zbytečné jít znovu na brzdu, když vím, že se to po pár metrech srovná. Když mi do toho vlítne upozornění, že jedu o něco rychleji, tak si budu myslet něco o pr***.
Koukal jsem na aktivitu Exelsior a tam autor dal toleranci 1km/h, což mi připadá dost kruté.
Zbyňku, ten 1 km/hod je možná krutý, kdyby aktivita skončila, ale tady naskočí pouze hláška (bohužel jenom jednou, to jsem se dozvěděl až včera), ukončení úkolu při překročení rychlosti o 1 km/hod. jsem tam rozhodně nenastavoval.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře