Aktivity ZS pro trať Bratislava - Praha - archív #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Tak som konečne aktivitu DB úspešne ukončil v Bratislave. Okrem toho že som pri posune v depe Masaryčkamusel zaboriť čumák mašiny do šturcu a stĺpa, aby som dostal príkaz k reverzu tak to celkom išlo bez problémov. Ešte som mal problém so správnym zastavením v Brne, išiel som moc ďaleko. Trochu lepšie mohla byť umiestnená hláška o cúvaní naspäť do Lanžhota, predsa len nie každý vlak zastaví pár metrov od návestidla, v reále často aj 50m, najmä na trati. V Kútoch ma nič neupozornilo na nutnosť stlačiť TAB pri posune naspäť na súpravu. Podľa mňa asi najväčším omylom v reálnosti traficu bola 830 v Gbeloch. Len čo si ja pamätám, tak už pred 15 rokmi tam jazdily 810. Inak celú aktivitu som absolvoval bez Track monitoru F4 alebo F5. Všetky reverzné body a posuny boli v poriadku, vystačil som si s hláškami. Aktivita mi spadla 2x, raz pri štarte v Olomouci a pri odjazde z Kolína.

Bob_57: asi se zeptáme Mirana co pije a uplatíme ho, aby na žabotlamách mohlo být Chain a problém přestane být problémem.
TS EM03 měla rychlík 252/253 Bohemia Praha - Hradec a pak se přesedalo na panťáky, TS EM04 ing Karla P. měla v turnuse rychlík 750/751. Celkem by z toho mohl být námět na aktivity.
Zatím je čas, Chlumec ještě postavený nemám.
Nebulus:
Jak Ti mohla aktivita spadnout, doufám, že jsi ji chytil, než dopadla na zem, aby se nerozbila. Kdyby jsi napsal v Holešovicích, tak Ti uvěřím, ale v Kolíně nebo Olomouc???? Nevěřím.
830 ve Gbelech? 810 měla provozní, tak měli po ruce jen 830. V Hustopečích se to tak provozuje.
Jinak gratuluji k úspěšnému absolvování, ale bez track monitoru, to jsi profik. Já bych se bál. Poslední jízdu jsem risknul jen bez jízdního řádu.
V depu na Masaryčce je to úplně v pohodě. Jel jsem tohle konkrétně asi 10x včetně nácvikové aktivity a vždy to vycházelo. Do sloupu jsi se musel zabořit jen proto, že jsi nestíhal brzdit. :lol: :lol: :lol:

Obávam sa že 830 sa na Záhorí nevyskytujú tak 20 rokov :D a v súčastnosti už na Slovensku nie je žiadna prevádzkovaná. Išiel som síce bez TM, ale veľa krát som padol na hubu, hlavne tam kde som to moc nepoznal a bolo tam napríklad zníženie rýchlosti 10km/hod bez predzvestníku. Ešte bol prúser keď som išiel 160km/hod a na vjazdovom návestdidle bolo napr. 100km/hod. Pri predzvesti takéhoto návestidla treba ísť už len 120km/hod. Toto zníženie rýchlosti nie je nijako návestené, iba ak návestým opakovačom. Zaujímalo by ma vysvetlenie tohto javu. Predsa len, keď som sa učil D1, tak sa takto rýchlo nejazdilo.
Ohľadom pádu MSTS: Stane sa to napríklad vtedy, keď v nevhodnom čase a mieste stlačím napr. F10. A priznám sa že som F4 párkrát na chvíľu zapol, aby som sa presvedčil o aktuálne platnej rýchlosti, hlavne pri výjazde zo stanice, kde to často nesedí s rýchlostníkmi. Najväčší rozdiel bol asi v Břeclavy pri výjazde na Hohenau, tam je tuším 100km/hod. Tam som sa dosť čudoval prečo mi to sfúklo :x , ale keď som kukol na F4, tak to bolo jasné.

Veni vidi vici. Tak jsem konečně dojel aktivitu DB. Móóóóóóóóóc pěkná. Pád MSTS 0x. Jel jsem to pod BINem 1.7. Do Brna to byla docela hoňka ale pak už to s časama bylo docela v poho. V Blave mi ale zmizeli dva traffici před čumákem. Ten rychlík na vedlejší koleji když vyjíždím od peronu a pak panťák na odstavnym. To však nic nemění na krásným zážitku z aktivity.

Mám radost, že se aktivita líbí a vložený čas na tvorbu se vyplatil. Traffic v Bratislavě mi také ujel a bylo to asi proto, že jsem v Blavě dodatečně prodloužil pobyt pro výstup cestujících. Ale panťák na odstavném by i tak zmizel brzy. Ve verzi 1.5 je to už opraveno (součástí aktualizace trati BP76.1), také by měl konečně zůstat ve hře i puklík na Masaryčce, který mi pokaždé ujel i přes VB. Ale po nikom nechci, aby to jel znovu :lol:

Ahoj dojel jsem do brezovy ale dal uz ne pac nejak nerozumim co mam udelat. Vim ze mam odstavit predposledni vagon ale nevim co mam delat jestli presunout celou soupravu nebo odpojit a nechat tam jen ten rozbity a posledni vagon a pak posunovat. Zastavil jsem kus za prechodem tak snad jsem zastavil spravne. Prosim porad te diky.

to sa pozeras nejako zle - odstavit mas 3. vagon spoza masiny, takze sa odpojis s prvymi troma vagonmi, vytiahnes na zhlavie, zacuvas do sturcu, odpojis vadny, zas na zhlavie a supky-dupky na vlak aby si nechytal velke meskanie (ehm...)

:cry: Zase mám problém. Dosunu se zpět do Lanžhota, jakmile mi to řekne dobrá, tak na kraji nástupiště zastavím, odpojím mašinu, otočím se, popojedu 3m....a nejedu nikam, bo na odjezdovém semaforu červená a TAB hlásí, že jízda stejně není povolena. Co zase dělám špatně??

jeffer napsal:
to sa pozeras nejako zle - odstavit mas 3. vagon spoza masiny, takze sa odpojis s prvymi troma vagonmi, vytiahnes na zhlavie, zacuvas do sturcu, odpojis vadny, zas na zhlavie a supky-dupky na vlak aby si nechytal velke meskanie (ehm...)
Tak to uz chapu ale nejak me zmatlo ze je tam napsano 32769_1 a ma tam byt 32769_7. Ale to uz je jedno pokracuji smer Brono hl.n. :).

Ajemgud napsal:
:cry: Zase mám problém. Dosunu se zpět do Lanžhota, jakmile mi to řekne dobrá, tak na kraji nástupiště zastavím, odpojím mašinu, otočím se, popojedu 3m....a nejedu nikam, bo na odjezdovém semaforu červená a TAB hlásí, že jízda stejně není povolena. Co zase dělám špatně??
Jdi o dvě stránky zpět a pátý příspěvek od shora ti to vysvětlí.
milo

Super aktivita

Osobně mám raději aktivity kde je víc traffic, ale tato svými zápletkami je fakt super. Děkuji autorovi.
Kromě vychytávek zde již citovaných mě dostala hláška v Bratislavě, kde jsem po vystoupení cestujících za to vzal a dostal vynadáno kam spěchám..... možná proto, že se mi rozcházel čas.....

Vlada999 napsal:
Dobrý den, mám dotaz na aktivitu Den blbec ve stanici Pardubice.
V 09:18:26 se zobrazí zpráva „Výměny jsou přestavěny, posun po 6.koleji na sturcovou kolej Rosickeho zhlavi povolen“. Poté zacouvám zpět do stanice a v čase 09:20:53 mi to napíše „Stanice Pardubice. Odpojte lokomotivu a objedeme soupravu. Posun na Kostenicke zhlavi kolej 2.povolen“. Po odpojení lokomotivy mi ale svítí červená, takže se nemůžu nikam posunout. Nakonec se zobrazí zpráva „Úkol ukončen“. Potřeboval bych poradit kde sem udělal chybu. Předem děkuji za odpověd.

Vlada999:
Koukni do vyhodnocení aktivity, tam je napsáno, co jsi udělal špatně.

Martens napsal:
Vlada999 napsal:
Dobrý den, mám dotaz na aktivitu Den blbec ve stanici Pardubice.
V 09:18:26 se zobrazí zpráva „Výměny jsou přestavěny, posun po 6.koleji na sturcovou kolej Rosickeho zhlavi povolen“. Poté zacouvám zpět do stanice a v čase 09:20:53 mi to napíše „Stanice Pardubice. Odpojte lokomotivu a objedeme soupravu. Posun na Kostenicke zhlavi kolej 2.povolen“. Po odpojení lokomotivy mi ale svítí červená, takže se nemůžu nikam posunout. Nakonec se zobrazí zpráva „Úkol ukončen“. Potřeboval bych poradit kde sem udělal chybu. Předem děkuji za odpověd.
To je nějaký technický nesmysl. Tyto zprávy se nezobrazují v závislosti na čase, ale místě. pokud pojedu normálně aktivitu, tak se zprávy musí zobrazit ve správném pořadí.
Takového stavu je možné docílit, že od Hradce přijedu do Pardubic a za jízdy odpojím lokomotivu, ale pak to nemůže dál korektně fungovat.
Spíš mi to připadá, že se jedná o pokus o vtip.

Anebo dotyčný cestou z Hradce usnul nezastavil u peronu a probudil se až na Kostěnickém zhlaví. Po té couvnul zpět k peronu, ale to už má dál smůlu, protože s vlakem za zády se mu nemohly přestavit výměny.

Tak jsem dojel konecne den blbec. Hodnotim ji kladne ikdyz jsem myslel ze nekdy PC vyhodim z okna ale prekousl jsem to. Ikdyz me nekdy nastavalo to ze kdyz zastavim ve stanici tak Ukol neuspesny a ono to chtelo zastavit o par metru drive no ale to se da taky prekousnout. Jen jediny co my vadi ze to je pokud nejedes na plno tak mas smulu to me jen trosicku doziralo. Hodnotim tedy jako ve skole za 2-. Uz se tesim az bude dalsi podobna aktivita a to i s nakladem.

122 030-0 napsal:
Tak jsem dojel konecne den blbec. Hodnotim ji kladne ikdyz jsem myslel ze nekdy PC vyhodim z okna ale prekousl jsem to. Ikdyz me nekdy nastavalo to ze kdyz zastavim ve stanici tak Ukol neuspesny a ono to chtelo zastavit o par metru drive no ale to se da taky prekousnout. Jen jediny co my vadi ze to je pokud nejedes na plno tak mas smulu to me jen trosicku doziralo. Hodnotim tedy jako ve skole za 2-. Uz se tesim az bude dalsi podobna aktivita a to i s nakladem.

No, a ty si myslíš že se ten fíra na mašině fláká nebo co? Já naopak hodnotím DenBlbec 1-. To mínus tam je za některé maličké chybičky, které nijak nesnižují kvalitu act, jako takové.

122 030-0 napsal:
....Jen jediny co my vadi ze to je pokud nejedes na plno tak mas smulu.....

Tak tohle je pěkná blbost. Už tady někde Zbyněk upozorňoval na to, že je rozdíl v tom, jakým stylem se tento a i ostatní úkoly jedou. Kupodivu při jízdě pod plným výkonem stejná trasa trvá hráči o něco déle než když rozjedeš soupravu na maximální rychlost a pak z toho výkonu ubereš a jen tak udržuješ rychlost malým výkonem. Stejnou trasu pak ujedeš v MSTS za kratší čas - čili rychleji - a to i když nejedeš tou maximální povolenou rychlostí.
Konkrétním důkazem toho, že se to dá projet zcela v klidu a s velkou rezervou je i příspěvek od Boba. Dojížděl do stanic s cca 3 minutami předstihu a měl tak čas na různé lidské potřeby.

Takže mohu doporučit jen tohle - nauč se jezdit i jiným stylen než jen 0 a 100 % výkon. A o tom to celé je.

Ppoollll napsal:
122 030-0 napsal:
....Jen jediny co my vadi ze to je pokud nejedes na plno tak mas smulu.....

Tak tohle je pěkná blbost. Už tady někde Zbyněk upozorňoval na to, že je rozdíl v tom, jakým stylem se tento a i ostatní úkoly jedou. Kupodivu při jízdě pod plným výkonem stejná trasa trvá hráči o něco déle než když rozjedeš soupravu na maximální rychlost a pak z toho výkonu ubereš a jen tak udržuješ rychlost malým výkonem. Stejnou trasu pak ujedeš v MSTS za kratší čas - čili rychleji - a to i když nejedeš tou maximální povolenou rychlostí.
Konkrétním důkazem toho, že se to dá projet zcela v klidu a s velkou rezervou je i příspěvek od Boba. Dojížděl do stanic s cca 3 minutami předstihu a měl tak čas na různé lidské potřeby.

Takže mohu doporučit jen tohle - nauč se jezdit i jiným stylen než jen 0 a 100 % výkon. A o tom to celé je.
No nepamatuji se ze jezdim 0 a 100% výkon. Jen mi vadilo ze kdyz jsem jel kultivovane jak si myslim ze by se melo jet a ne ze lidi budou padat ze sedacky tak jsem dojizdel se spozdenim nebo mi nerikej te ze strojvedouci vyjizdi ze stanice jako strela a brzdi ze lidi padaj?? Dobre menim tedy na 1-.

Zdravím, potreboval bych (asmozřejmě u aktivity den blbec) poradit kam mám přesně zajet v úseku Hrabovka - depo Masaryčka - Hrabovka. Už tam jezdím půl dne (pořád musím LOAD) a při jakékoliv hlášce jezdím pořád po stejné koleji a nemůžu se dostat k té druhé mašině. Díky za radu od těch, kteří úspěšně dorazily až do Bratislavy.

ladas01 napsal:
Zdravím, potreboval bych (asmozřejmě u aktivity den blbec) poradit kam mám přesně zajet v úseku Hrabovka - depo Masaryčka - Hrabovka. Už tam jezdím půl dne (pořád musím LOAD) a při jakékoliv hlášce jezdím pořád po stejné koleji a nemůžu se dostat k té druhé mašině. Díky za radu od těch, kteří úspěšně dorazily až do Bratislavy.
Stačí jen jezdit podle hlášení posunovačů. Pomůckou je i zmizení šipečky otočného bodu na monitoru. Je to testováno a myslím, že nelze zabloudit. Po nádraží totiž nikdo nesmí jezdit, jak se mu zlíbí.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře