Aktivity ZS pro trať Bratislava - Praha - archív #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Draco napsal:
Ak v tomto případě si musíš stáhnout i zvuky a v adresáři MSTS založit novou složku "Zvuky" (respektive se Ti vytvoří rozbalením příslušných dvou adresářů) Na MSTS SINUS je úprava pro směrování zvuků do common.snd (povoleno autorem - Ppoolllem)

Naposled editoval moderátor:
Tak na tuhle aktivitu kašlu protože po úspěšném spuštění a ujetí několika metrů sem dostal tolik chybnejch .wag a .eng souborů že sem se z toho málem posral. Tak asi takhle sem dopat. Pomalu si dám trainset do hromady snad to pomůže

Draco: To chce klid, protoze mas holt stary trainset je potreba jej opravit, skoro bych stahnul z msts.sinus.cz uplne vsechno, ale ta aktivita za to fakt stoji.

michawel napsal:
Draco: To chce klid, protoze mas holt stary trainset je potreba jej opravit, skoro bych stahnul z msts.sinus.cz uplne vsechno, ale ta aktivita za to fakt stoji.
Jo stojí ale,někde to chce fakt pevné nervy.Třeba já jsem musel začít hrát od začátku po osmi a půl hodinách protože jsem v Břeclavi nezastavil před návěstidlem a pak jsem nemohl jet víc jak 85 km/h

ja uz si v tej Masarycke neviem podarit. V case 11:08:28 za zavesim na 380, prejdem do jej kabiny a pokracujem v smere akoby na Hrabovku, teda k zarazadlu, ale po prejdeni vyhybky sa objavi hlasenie: ukol nesplnen.
zastavil som aj pri tej bude(objavilo sa hlasenie) a hlasenie som dostal aj pri zaveseni na 380, tak kde je chyba??
som tam prilis skoro ci neskoro??

ramelow napsal:
ja uz si v tej Masarycke neviem podarit. V case 11:08:28 za zavesim na 380, prejdem do jej kabiny a pokracujem v smere akoby na Hrabovku, teda k zarazadlu, ale po prejdeni vyhybky sa objavi hlasenie: ukol nesplnen.
zastavil som aj pri tej bude(objavilo sa hlasenie) a hlasenie som dostal aj pri zaveseni na 380, tak kde je chyba??
som tam prilis skoro ci neskoro??
A zastavil jsi s tou 151 před tou boudou ?

uz vazne neviem co mam robit. nemoze byt problem v tom ako treba prejst z tej 151? ci mam na nej dat dole pantograf, ci zatiahnut-nezatiahnut brzdu a pod?
alebo ten cas?? raz sa mi totiz k zarazadlu podarilo dostat v trosku neskorsom case, ale to som urobil chybu inde a isiel odznova. najviac ma stve, ze ked si to musim loadnut, trva to az 10 minut, lebo musim vypnut MSTS. ak by som ho nevypol, tak po loadnuti mi to zamrne, ale to je iny problem a to ma az tak netrapi.

ramelow napsal:
ja uz si v tej Masarycke neviem podarit. .... sa objavi hlasenie: ukol nesplnen......

A koukal jsi do podrobného vyhodnocení úkolu?Hláška - ukol nesplnen - je trochu málo informací. Všude by to mělo totiž v těch podrobnostech napsat důvod.

ppoollll: vidis, nepozeral som sa.. po hlaske: ukol nesplnen, dam ok a vypise sa chybove hlasenie(lebo mi chyba v msts nejaky model). ja davam nepokracovat, lebo aj tak musim cely MSTS pustat odznova(kedze mi to pri loadoch zamrza)-takze pre toto som sa k vyhodnoteniu ukolu nedostal, hned ako to dnes budem skusat, tak sa preklikam az k vyhodnoteniu ukolu.
inak mam take male tusenie, ze to suvisi s casom(som tam skoro alebo neskoro).

Je hlídán pozdní příjezd a předčasný odjezd. Takže si tohle neplěť. Předčasný příjezd a pozdní odjezd hlídány nejsou. Nemá to totiž význam.

Hele Drago, abych nemusel číst tvé výpady proti aktivitě "Den blbec" jen díky tomu, že používáš historický Trainset a asi nemáš prostředky na zakoupení nového DVD, kde je vše aktualizované pohromadě a i se ti to samo nainstaluje (aby u tebe nebyly další problémy), tak proboha napiš si Zbyňkovi o nové DVD a já ti to zaplatím. Alespoň bude klid a ty se budeš konečně moci seznámit s dobrou aktivitou a hlavně budeš mít konečně aktualizovaný Trainset.
A jen tak poznámka pod čarou: ten název "Den blbec" je dokonalý, již během testů této aktivity jsem si několikrát říkal "já blbec...." :-).
Karel

ramelow napsal:
ano zastavil :(
uz dva dni sa s tym trapim
pak už zbývá jediné, popojel jsi moc blízko k námezníku. Je tam ukončovací bod, kdyby někdo chtěl odjet z depa bez svolení. Asi měl být kousek dál, aby se vybavil až za námezníkem.

Aktivitě Den Blbec jsem od jejího vydání nevěnoval moc pozornost a ani neplánoval její projetí.Jelikož mě trochu skolila chřipka dostal jsem se na tento úkol a rozbalil jej do svého MSTS:
První mě zaskočilo,že si mám vytisknout JŘ dodaný k aktivitě,tak jsem tak učinil.Druhá věc co mě zaskočila byl při načtení v samotném začátku po stisknutí F10 fakt,že do příští stanice mi zbývá něco přes 830 km :eek:
Budiž,vydal jsem se na tu dlouhou pouť.Cesta až do Týniště ubíhala v poklidu a i s trochu větší než povolenou rychlostí jsem se držel na hraně +- 1 minuta.Po zprávě,kterou jsem obdržel do Týniště "Zastavte mezi dopravní kanceláří a koncem peronu"a kterou jsem moc dobře nepochopil jsem raději uložil hru v samotném Týništi.Samozřejmě,že jsem zastavil ne tak jak chtěl autor,ale špatně takže úkol nesplněn.Tak jsem si to zopakoval a zastavil podle sebe a bingo.Při odjezdu z Týniště mě dost překvapil osobák složený z akvárek jakej měl odpich,ale dohnal jsem ho.
Přišel na řadu HK.Příjezd i přes start rozhlasu bez pádu čemuž jsem se divil,ale vyšlo to.Traffic docela dost,náhle vzniklou situaci při startu 130 s Es můj PC ještě ustál a po odkliknutí nenačtených vozů přijela 130 s jedním Es.Stále jsem se držel JŘ na papíře a došlo k objetí soupravy v Pardubicích.Byl jsem rychlejší než start Košičana,kterému jsem zabral trasu tak se mi jej zželelo a ze save jsem na něho počkal(měl by startovat dříve).
Jízda do Kolína probíhala slušně.Nepotkal jsem jedinný vlak proti,za to Kolín sám o sobě mě poslal k Billovi.Stáhnul jsem zobrazení a vzhůru na save po kterém jsem se do Kolína prokousal.Šestikolo v čele nákladu nemělo nic na střeše ani okna a v bocích díry(asi jsem zobrazení stáhnul moc),ale nevadí valím si to na Nymburk a dále na Prahu.Praha bez potíží v první části,ovšem příjezd na Masaryčku byl pro mou pouť v tomto úkolu konec.Po několika pádech a load jsem se dostal až ke znovunepochopitelné zprávě "Zastav před budovou dostaneš další instrukce",tak jsem teda před jakousi budovou v depu zastavil a nic,jedu dále k loko 380 ke které se připojím a jedu s ní podle zprávy dále v depu.Opět pád a ani jedinný load se mi nepovedl,zatím.
Po něco přes 300 kilometrech jízdy k autorovi jen krátce.
Jsem zastáncem používání kontrolních bodů,ale ne v tomto rozsahu.Tato úloha je nalinkované prohlížení tratě,k čemuž je i určena,je to přeci jen Tour de BP.Omezil bych četnost traffic ve velkých stanicích jako je Kolín a hlavě ona zrádná Masaryčka,kde ešus,žaba,830 a ruch v depu je myslím silné kafe a naopak doplnil traffic do stanic jako Poříčany,Č.Brod,Běchovice atd.Je třeba myslet i na uživatele se slabšími PC,i oni by si jistě zajeli tuto tour.Toť zatím postřehy ode mě.Pokud se odlepím z Masaryčky a dojedu do dalekého cíle to be continued. :wink:

Děkuji Poisonovi za zkušenosti a jsem rád, že tohle napsal.
Včera mi psal Bob, že díky MSTS BIN je simulátor stabilní a není důvod snížení viditelnosti vozidel na 900m. (dle postřehů jednoho aktivitáře) A jak je psáno v příspěvku výše, není to úplně pravda. MSTS BIN výrazně zvýšil stabilitu, ale není to důvod stanice přetěžovat. V mé aktivitě jsem se snažil o vyvážený traffic a jak je vidět i některým jedincům se slabým (nebo nevyladěným) PC aktivita padá. Takže traffic i načítání vozidel je nutné stále držet na uzdě.

Ohledně připomínek. Například v Poříčanech Ti jede souběžně proti pendolino a ešus, co víc tam chceš nacpat? Z ČB do Běchovic předjedeš dva náklady. Traffic jsem si musel mnohdy vymýšlet, protože ono v tu dobu nic nejede. Ale o tom má aktivita není. Traffic je jen kulisa.
Ohledně depa. Copak mohu přijet do depa a bez zastavení jet rovnou na točnu nebo přesuvnu? Vždy musím zastavit u nějaké boudičky, kde je topírenský a řekne Ti, kam se uklidíš. Svévolně se nesmí jezdit ani po stanici. A jestli nevíš, kde jsou na Masaryčce hranice depa, tak si to musíš zjistit. Fíra musí mít seznání. Pokud to nevíš, jednoduchá pomoc. Save před neznámou stanicí a pokud to nevyjde tak load a repete. Takto si to zapamatuješ. :lol:
Naštěstí tuto aktivitu dojelo do cíle bez problémů hodně uživatelů, tak dalším mohu jen vzkázat. Trapte se. Já se nad výrobou této aktivity natrápil víc. A ještě jsem otravoval Ppoolllla rozumy a testery k nezávislému odzkoušení. :lol:
Příští aktivitu udělám kratší, ale mnohem přísnější na dodržování předpisů. Ale nejprve si dopokládám nové koleje. :lol:

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře