Aktivity ZS pro trať Bratislava - Praha - archív #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
ja sa na Den Blbec nemozes stazovat na svojom PIII (1,2 GHz + 512 MB RAM). nikde mi to nepadlo (BIN 1.7, verzia velka pamat). to, ze 182/3 jazdia spotvorene je u mna bezne - zobrazenie mam stiahnute koli fps bezne.

Ahojte.Ja sem to jel s BIN 1.6 a taktéž bez problémů. Ani jeden pád MSTS.

Zbyněk Šemora napsal:
Copak mohu přijet do depa a bez zastavení jet rovnou na točnu nebo přesuvnu? Vždy musím zastavit u nějaké boudičky, kde je topírenský a řekne Ti, kam se uklidíš.
Nevím jak na Masaryčce,ale u nás v ČB fíra ví už ze stanice kam sebou hodí a pokud to neví ohlásí se vysílačkou a dozví se to.Ale to je jedno,to je můj problém mezi klávesnicí a židlí.Po několika opakovaných loadech se mi to nepodařilo rozchodit.Ještě zkusím trochu vypucovat PC a zkusím nainstalovat Bin 1.7.,jel jsem to na 1.6.1223.Pak uvidíme.

Mne sa teda nejaký veľký traffic v v aktivite DB nezdal, zopár viac vlakov by to iste znieslo :) . Väčšine ľudí to nepadlo ani raz, mne môj počítač ktorý je vcelku výkonný, ale nemá moc rád MSTS spadol dvakrát ( detaily na maximum, tiene vypnuté, viditelnosť nastavená na 1500m ). Ale nápad znížiť viditeľnosť vozidiel sa mi celkom pozdáva. Načo zobrazovať na vzdialenosť 2000m lokomotívy, ktoré majú desiatky tisíc poly. Veľa modelárov vozidiel odmieta aplikovať LOD, pri ktorom sa na takú veľkú vzdialenosť zobrazí iba zjednodušená "krabica", ktorá ma zopár sto poly. Takéto riešenie prináša zvýšenie FPS, hlavne tam kde to je najviac potreba - vo väčších staniciach. Akurát si netrúfam povedať či tých 900m nie je zase až moc málo.

Na Masaryčce to tenkrát fungovalo asi takhle. Zazvonil telefon, že nám jede mašinka do depa. Topírenský musel vědět, jestli tato má nějakou provozní nebo jestli se jen odstavuje, aby za několik hodin opět odjela. Proto bylo nutné mašinky skládat tak, aby jedna mašinka nevadila druhé. Celkem to byla i na někoho věda a byli i tací, kteří nechali střídající směně takový nepořádek, že tito se nezastavili než si lokomotivy přeskládali do správného pořadí. A jak to má topírenský vymyšleno nemůže přijíždějící fíra vědět. proto musí na vjezdu do depa zastavit. A jestli může jet na přesuvnu mu musí dát někdo návěst. Pokud budu například uklízet mašinku na vrata, musím si jet s přesuvnou nejprve pro puklíka a mohlo by se tak stát v okamžiku, kdy mi tam vjíždí lokomotiva, která se neráčila u boudy zastavit. Pokud se šoupalo do haly, tak nejprve přijíždějící lokomotiva vjela na přesuvnu se kterou se popojelo k sousední koleji, kde od hodin přijel puklík a v této sestavě se jelo dál na některou kolej do haly.

Zase na ONJ se zastavilo v vjezdu a fíra šel nejprve telefonovat (dnes vysílačka) Hochovi (takto se říkalo topírenskému, asi z důvodu, když se postavilo ONJ byly tam z Masaryčky převeleni jen mladší kluci) a ten fírovi oznámil, kam ho bude brát (myčka, do haly na nějakou kolej nebo například přes Déčko do haly z druhé strany). Takže je to všude dle místních ustanovení.

Jinak Masaryčka už neexistuje a mě zůstaly jen vzpomínky, jak jsem i tam míval šichty jako posunovač a jezdil se šibinami a přehazoval vyhýbky. Ty figurky u vyhýbek i to jsem býval já.
de3a3b6502b77611250b99b3676ad8f1.jpg
a4f838e23b7fa5606bb5cb7c6b348776.jpg
Kdysi nenáviděné šichty a současně pěkná vzpomínka.
Ta přesuvna se ještě zachovala. Ale nezapomenu jak v létě za horka se roztáhly koleje a já nemohl s přesuvnou dojet do kraje. Ale nakonec co nešlo silou šlo ještě větší silou.....

Naposled editoval moderátor:
Nezabudni na móresy v depe Břeclav. Prídeš pred strojmajstra, povieš akú mašinu si doviezol a on ti oznámi, dáš ju tam a tam. Potom sa spýtaš, kde to je a on ti prstom ukáže miesto. Pootáčaš si výhybky sám a keď si sa trafil tam, kde to myslel, tak môžeš ísť preč.

Masaryčka ...

V Masarycce jsem taky skoncil ... Nechpu co tam mam uz delat .. projizdel jsem to uz asi 20x, nejdriv mi to psalo ze jsem nezastavil u "boudy" a tak .. to jsem vyresil ..

Pak mi to rekne co mam udelat s 380, to udelam .. sebe nasunu na kolej proti pred vrata .. Pak mi to napise ze musim jet do Breclavi s EC ..

takze vyjedu zpet - vymena se prehodi .. a ja jedu smer do nadrazi ..

A dal uz nic nejde - kdyz zastavim u boudy, tak se nic nestane a v cas odjezdu podle JŘ mi to napise ukol nesplnen - nestihl jsi to vcas, si slimak.

Kdyz zastavim u boudy a pak se zas rozjedu, tak mi to napise, ze jsem opustil depo bez souhlasu a hra opet konci ...

Poradi nekdo co tam chybi ? ...

Re: Masaryčka ...

Jedle napsal:
....Kdyz zastavim u boudy a pak se zas rozjedu, tak mi to napise, ze jsem opustil depo bez souhlasu a hra opet konci ...

Poradi nekdo co tam chybi ? ...
Zkus stránku 5 příspěvek 7 od vrchu na tomto foru.

Den Blbec . ja blbec :-)

Tak bych se mel asi omluvit vsem ...

Vsechny me problemy zpusobene s hranim aktivity Den blbec byly zpusobeny asi vlastni nevedomosti ..

Nejdriv tou, ze jsem vubec nemel v PC nainstalovany MSTS bin - proto to tak hrozne padalo. Ale nechapu jak mohly jit prepinat bez toho snanoviste a jak se sama prepinala palubka - svetlo/tma .. To jsem myslel ze bez BIN nejde ...

A na Masarycce jsem nemohl odjet, protoze jsem netusil ze se uz daji prepinat lokomotivy :-) Jsem tam jezdil s krysou sem a tam a divil jsem se ze me to vzdycky vyhodi ...

Noo .. ke kazde aktivite by se mozna hodil popis pro vetsi laiky .. ne kazdy to pochopi ..

A dost lidi muze byt blbec jako jaaaa :-)

Jedle:
- Pokud se ti přepínala kabina, tak jsi tam nějaký Bin musel mít, bez toho to MSTS nezvládá.
- Popis aktivity - tuším, že Den blbec má obtížnost "Těžká". A vzhledem k tomu, že se jedná o simulaci práce strojvedoucího, lze předpokládat, že virtuální fíra, který si na "těžkou" aktivitu troufne, již nějaké znalosti o dopravě aj. má.... :cry:

Ahoj! mám problém. Po dojetí do Břeclavi od Hohenau, připojení vozů a následném odjezdu zůstává aktivovaná maximální rychlost 80 km/h. když přetáhnu (llimit svítí 120), tak konec a že lv vlaky smějí jet pouze 80tkou. je fakt že v Břeclavi jsem o 4 minuty dřív před jř. v hohenau dostanu odjezd a v břeclavi taky, ale pořád zůstává ten limit 80. co s tím?

Re: Den Blbec . ja blbec :-)

Jedle napsal:
Tak bych se mel asi omluvit vsem ...

Vsechny me problemy zpusobene s hranim aktivity Den blbec byly zpusobeny asi vlastni nevedomosi ..

Noo .. ke kazde aktivite by se mozna hodil popis pro vetsi laiky .. ne kazdy to pochopi ..

A dost lidi muze byt blbec jako jaaaa :-)

Když si vytisknete jízdní řád, tak nad ním je napsáno tohle, cituji:
Aktivita Den blbec má za úkol, aby hráč projezdil co nejvíce tratí BP. Aby to bylo možné, bylo zapotřebí za směnu prožít mnoho mimořádných událostí, proto Den blbec.
Některé vlaky mají kvůli potřebám v aktivitě pozměněnou trasu, řazení i jízdní řád.
Za směnu vystřídáte 3 lokomotivy, ujedete 830km a čeká na vás téměř 200 hlášeních a úkolů. Potkáte asi 115 vlaků, což na tak dlouhé trase není tolik, ale víc provozu by neúměrně prodlužovalo start MSTS.
Jízdní řád je nutné dodržovat s tolerancí + - 1 minuta.
SAVE doporučuji před každou stanicí, kde máte pobyt. Zde očekávejte úkol, který ne vždy se může na první pokus zvládnout.
Celá aktivita je formulovaná jako služba strojvedoucího a hlášení jsou v originál jazyce včetně některých nářečích, ne vždy spisovných. Proto hra není vhodná pro malé děti.

Pro hru je nutné mít nainstalován MSTS BIN verze 1.6.122319 a vyšší.
Příjemnou zábavu.

Čouda napsal:
Ahoj! mám problém. Po dojetí do Břeclavi od Hohenau, připojení vozů a následném odjezdu zůstává aktivovaná maximální rychlost 80 km/h. když přetáhnu (llimit svítí 120), tak konec a že lv vlaky smějí jet pouze 80tkou. je fakt že v Břeclavi jsem o 4 minuty dřív před jř. v hohenau dostanu odjezd a v břeclavi taky, ale pořád zůstává ten limit 80. co s tím?
Na tohle jsem odpovídal asi 4x. Odpověď najdeš v předpise D1. Co má strojvedoucí udělat, když je na návěstidle červená?????
Jak je vidět, málo kdo zastavuje, ale už za jízdy mačká TAB. To co následuje dál je už jenom trest za nezastavení před červenou. :lol:

:!: Pozor, pozor :!: mě na návěstidle svítilo 40 a výstraha(vjezd od Hohenau)nikoliv stuj. Zkusím to ještě raz a ty 4 minutky počkám a uvidím co to udělá.

Čouda napsal:
Strana 9 tohoto fora :lol: :lol: :lol: :lol: Mě to taky dostalo.

Blackwolf napsal:
Čouda napsal:
Strana 9 tohoto fora :lol: :lol: :lol: :lol: Mě to taky dostalo.
Já kvůli tomu jedu znova.

Re: Přece nejsem taká lama

Medo napsal:
Zdravičko pánové!
MTS znám už nějaký ten pátek takže si nemyslím že bych byl amatér. Bohužel ale nemužu dojet do Chocně včas :( Nechápu třebas jak tam může někdo jet ještě o tři minuty dříve :roll: Já neustále jedu tak o 2-3 Km/h než je povolená rychlost.

Tak to nevim .. ja jsem prekracoval rychlost o 2km jen mezi Chocni a Tynistem - poprve jsem to nestihl .. ale kdyz jsem prekracoval o 2km tak jsem tam byl o minutu driv:-)

Jinak celou aktivitu jedu spis 2 - 3 km pod maximem ... a v pohode .. ve stanicich mivam rezervy 1 - 2 minuty ... a nekde i mnohem vic ...

Ahoj. Mám menší problém s aktivitou DenBlbec. Přesně v čase 12:56:16 ve stanici Ústí nad Orlicí město mě to vždycky spadne do Windows. Myslel jsem jestli to neni tim ze jedu pozde, ale to by se přece měla zobrazit zpráva "Úkol nesplněn". Děkuju za radu

Myslím, že už se to tu někde řešilo. Máš zaplé stíny v nastavení graf. zobrazení. Vypnout všecky. Budeš míjet stroj z dílny Jardy Skůry, kde se nechovají korektně a MSTS spadne.

Bob napsal:
Jedle:
- Pokud se ti přepínala kabina, tak jsi tam nějaký Bin musel mít, bez toho to MSTS nezvládá.
- Popis aktivity - tuším, že Den blbec má obtížnost "Těžká". A vzhledem k tomu, že se jedná o simulaci práce strojvedoucího, lze předpokládat, že virtuální fíra, který si na "těžkou" aktivitu troufne, již nějaké znalosti o dopravě aj. má.... :cry:

ad1: - ja jsem pred instalaci BIN 1,7 chtel odinstalovat ten puvodni, ale v nabidce zadny nebyl .. Leda ze by se tam nainstaloval se Zbynkovou trati nebo jak ...

ad2: Ja znalosti o doprave mam .. Znam vsechny predpisy .. ovladani lokomotiv v MSTS zvladam tak, ze jezdim presne na metry .. a tak dale .. Takze male znalosti v doprave fakt nemam ..

Jen tezko muzu vedet jak to chodi treba na Masarycce kdyz jsem tam nebyl a navic uz to tam X let neni v provozu ...
Jako "dej masinku na strojovou" mi opravdu nerekne kde to je i kdybych mel sebevic znalosti ...

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře