Aktivity ZS pro trať Bratislava - Praha - archív #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Jedle napsal:
Jen tezko muzu vedet jak to chodi treba na Masarycce kdyz jsem tam nebyl a navic uz to tam X let neni v provozu ...
Jako "dej masinku na strojovou" mi opravdu nerekne kde to je i kdybych mel sebevic znalosti ...
No a vo tom to je :lol: .
Já když poprve přišel na Masaryčku, také jsem nevěděl, co to znamená ukliď mašinku na popel, na kloudu, pod hodiny, na vrata nebo na strojovou. Prostě jsem se to musel naučit. Pokud si dám ve hře zobrazení názvů kolejí, tak si to mohu přečíst. Přesuvna v reálu žádnou klávesu F6 neměla :lol: :lol:

Jedle napsal:
....Jen tezko muzu vedet jak to chodi treba na Masarycce kdyz jsem tam nebyl a navic uz to tam X let neni v provozu ...
Jako "dej masinku na strojovou" mi opravdu nerekne kde to je i kdybych mel sebevic znalosti ...

....já nevím čím to je,nejsem zrovna king,ale Masaryčku sem projel uplně v pohodě.....asi to chce pořádně číst hlášení co se má dělat......
,jinak sem zatím v Kolíně,už směr Hohenau a jízda pohodička(až sem tam na nějakou tu moji chybku)největší problém sem měl projed Chocní,nečekal sem,že"potáhni kousek za perón"je až o jeden a půl vozu za :eek: .

Naposled editoval moderátor:
Asi to pisu spatne a zase budu za blbecka ... ale je nekde seznam klaves pro ovladani MSTS BINu ? ..

umim prepnout loko a stanoviste ... ale otevirani dveri .. a svetlo v kabine a tak to jsem nikde nenasel :-)

hlavne mne nekamenujte hned :-)

Jedle napsal:
Asi to pisu spatne a zase budu za blbecka ... ale je nekde seznam klaves pro ovladani MSTS BINu ? ..

umim prepnout loko a stanoviste ... ale otevirani dveri .. a svetlo v kabine a tak to jsem nikde nenasel :-)

Ano jsou v manuálu k MSTS Bin

Jedle napsal:

A to my tě budeme kamenovat ne hned, ale okamžitě!!!! Co si takhle přečíst manuál, který autor Binu přikládá k distribuci. Dokonce si ho můžeš vybrat i v češtině. Tam je to všechno popsáno, a kromě toho se tady na fóru tohle popisovalo několikrát!!!

Jeje ..tak to se omlouvam a zaroven dekuji za rady :-)

ja jsem se podival jen do readme ...

a dal uz me hledat nenapadlo ....

taky jsem duchodce :-) ze ...

Bohužel tato aktivita není pro mne,jelikož neumím ty předpisy D1 a už jsem na to dost hloupej pardon starej,abych se učil tyto předpisy. :cry: Kdyby mi bylo kolem 15 let,tak bych měl na to ještě svěží makovici. Nicméně je to opravdu aktivita pro fíry,profesionály,takže já se akorát mohu zajezdit v aktivitách ode mne, od Poisona,Tomese,či Kuby. :lol: :lol:
Jinak se musím v současnosti naučit jiné vědomosti,abych si dokázal najít práci v novém oboru. Jinak naučit se ty předpisy D1 je opravdu moc těžké to je lepší se naučit psát stránky v html kódu :lol: :lol:

Jiří Maxa napsal:
Bohužel tato aktivita není pro mne,jelikož neumím ty předpisy D1 a už jsem na to dost hloupej pardon starej,abych se učil tyto předpisy. :cry: Kdyby mi bylo kolem 15 let,tak bych měl na to ještě svěží makovici. Nicméně je to opravdu aktivita pro fíry,profesionály,takže já se akorát mohu zajezdit v aktivitách ode mne, od Poisona,Tomese,či Kuby. :lol: :lol:
Jinak se musím v současnosti naučit jiné vědomosti,abych si dokázal najít práci v novém oboru. Jinak naučit se ty předpisy D1 je opravdu moc těžké to je lepší se naučit psát stránky v html kódu :lol: :lol:

Pane Jiří, fakt už nevím, ale s prostým psaním html kódu se dneska ve webdesignerské branži neuživíte .... je potřeba znát alespoň JavaScript, ASP.NET, PHP, práci s databázemi a další .....

A naučit se D1 je proti tomu zábava a leporelo pro malé děti.....

Chce to jenom jednu věc......chtít.....pokud nechcete, tak je to váš problém, ale pak očekávám, že už do žádného vlákna nebudete psát, že toto nebudete dělat, toto nebudete dělat a třeba toto není pro Vás....

Ještě otázečka.....jaké rozdílné předpisy jsou v Poisonových, Kubových či Tomesových aktivitách?

Jiří Maxa napsal:

Teda já taky nemám zrovna D1 v malíčku, ale že bych kvůli tomu nedohrál aktivitu Den blbec to se mi nestalo. Jak už tady bylo psáno, chce to v aktivitě číst všechny pokyny pořádně (a že vím o čem mluvím)

Naposled editoval moderátor:
Jen jeden objev ktery uz mozna vite - kdyz jedu den blbec a nekdy to na me vyhodi ze to nemuze nacist nejakou loko apod. - protoze zrovna ten kus nemam v trainsetu (ted napr. 363 021) tak je lepsi v MS Activity Analysis ten chybejici stroj vymenit, nez stahnout ten co tam patri z netu a nahrat ho do MSTS - v tomto pripade prestanou fungovat ulozene pozice a muzete to jet odznova cele ...

Jedle napsal:
Jen jeden objev ktery uz mozna vite - kdyz jedu den blbec a nekdy to na me vyhodi ze to nemuze nacist nejakou loko apod. - protoze zrovna ten kus nemam v trainsetu (ted napr. 363 021) tak je lepsi v MS Activity Analysis ten chybejici stroj vymenit, nez stahnout ten co tam patri z netu a nahrat ho do MSTS - v tomto pripade prestanou fungovat ulozene pozice a muzete to jet odznova cele ...
To se mi taky stalo. Musel jsem vyměnit nějaký vůz v Conbuildru a o zábavu bylo postaráno,ale naštěstí jsem byl teprve v Hradci Králové.

No vidíte, a to já si právě ty consisty otestuju ještě před tim, než vůbec tu aktivitu spustim, i když kolikrát vím že nic chybět nebude...ale znáte to, sichr je sichr :wink:

Já teda o železničních předpisech nevím skoro nic, Ale aktivitu Den blbec jsem projel bez sebemenších problémů, teda kromě Břeclavi, kde jsem nezastavil před stůj a jel jsem rovnou. Četl jsem pozorně co mám dělat a dodržoval jízdní řád. Toď vše. Je škoda si tuto aktivitu nezahrát, protože je fakt skvělá a já si ji projedu určitě ještě vícekrát. S pozdravem Dan :D

Amazon napsal:
No vidíte, a to já si právě ty consisty otestuju ještě před tim, než vůbec tu aktivitu spustim, i když kolikrát vím že nic chybět nebude...ale znáte to, sichr je sichr :wink:

No jo, to ja taky, jenze nevim proc to, ale MSTS Activity Analysis a Conbuilder mi ukazovat ze loko 363 21 je "present" a "YES" a tak ... a kdyz jsem se podival do adresare, tak tam fakt bylo vice verzi 363 ale 021 mezi nima proste fakt nebylo - rozumej soubory .s a .eng .. Taky jsem na to cumel ...
Takze program na kontrolu asi neodhali vsechno ....

jedle tento problem vznika tym, ze v aktualizacii trainsetu nie su vsetky modely, ale len ich upravovane eng/wag a sd (obcas aj s) subory - ked potom nahravas len update, tak nahras len tieto subory ale zvysok modelu bude chybat.

a zbynek tvrdosijne odmieta vydat zoznam suborov co by mal obsahovat trainset/trat/global/sound s tym ze "na to nema cas" - posielal som mu presny navod ako to urobit do 5 minut. (ale moze to urobit ktokolvek iny kto dostane cerstve dvd od zbynka).

okrem toho by som ratal ze msts neprekuse ked mu zmenim pocas hrania aktivity consisty. to ze tam pridam chybajuce vozidlo by snad mohlo byt v pohode. (rozhodne nezniesol zmenu verize den blbec tak som to dohral na povodnej)

jeffer napsal:
jedle

okrem toho by som ratal ze msts neprekuse ked mu zmenim pocas hrania aktivity consisty. to ze tam pridam chybajuce vozidlo by snad mohlo byt v pohode. (rozhodne nezniesol zmenu verize den blbec tak som to dohral na povodnej)

Ja jsem prave prisel na to, ze kdyz do MSTS nahraju ty chybejici soubory tak, ze si stahnu update toho vozidla, nebo cele nove vozidlo, tak pak uz nejde hra obnovit ze SAVE - vzdycky se to zhrouti ...

Kdyz jsem ale jen VYMENIL vozidlo v Con Builderu za nejake podobne, ale kompletni, ktere jsem mel v MSTS, tak se ulozene pozice daly nacist bez problemu ...

V praxi jsem to udelal tak, ze jsem chybejici 363 021 vymenit za 363 001 ...

jeffer napsal:
a zbynek tvrdosijne odmieta vydat zoznam suborov co by mal obsahovat trainset/trat/global/sound s tym ze "na to nema cas" - ).
Začni stavět trať a pak konečně pochopíš, proč nemám na takové ptákoviny čas.

chcem sa ospravedlnit, ze som nedavno otravoval s tym, ze neviem prejst tu masarycku. problem bol, ze som si neuvedomil, ze som vlastne v depe a rychlost je max. 15(aj s toleranciou).som fakt blbec...:-))
medzi casom som prisiel do hohenau, ale tam ked stlacim F9, vypise sa mi chybove hlasenie...idem sa s tym pohrat, dufam ze to pojde(uz v breclavi som s tym mal problemy, pri stlaceni F9 hned po loade mi to zamrzlo, musel som chvilu pockat)

po stlaceni F9 sa vypise nasledujuci text: button load error-object trainsgroup does not exist
vie niekto co to znamena?

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře