Aktivity ZS pro trať Bratislava - Praha - archív #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Re: Kuty

362.123-2 napsal:
neuromancer napsal:
Prosím o radu. Když v Kutech odsibuju se Zehlou a 380, dostanu hlasku, abych odpojil Zehlu a jel s 380 zpatky k EC75, tak se mi nedari prehodit na stanovistě 380, stale tam mam Zehlu. Díky

Je nutné, ještě, než odpojíte žehličku se přesunout na stanoviště loko 380 a to tak, že stisknete klávesi 1, aby jste byly v kabině, dále klávesou F9 si zobrazíte soupravu, v panelu soupravy klepnete myší na loko 380 a nakonec stisknete klávesu 1, tím dojde k přesunu na loko 380. Mělo by to fungovat.

Díky, už jsem to konečně dokončil :)

Dneska sem si sjel aktivitu Seznání pražské spojky.Ale dojel sem jenom do Uhříněvse, tam sem přešel na druhé stanoviště a když sem chtěl odjed, tak mi na odjezdové násvěstidle svítí pořát červená.Mám teda zastavit už za výhybkou, když sjedu z 1.TK do 2.TK a tam se otočit?Nebo chvilku počkat na odjezdovém navěstidle?

363 084 napsal:
Dneska sem si sjel aktivitu Seznání pražské spojky.Ale dojel sem jenom do Uhříněvse, tam sem přešel na druhé stanoviště a když sem chtěl odjed, tak mi na odjezdové násvěstidle svítí pořát červená.Mám teda zastavit už za výhybkou, když sjedu z 1.TK do 2.TK a tam se otočit?Nebo chvilku počkat na odjezdovém navěstidle?
Tohle je "aktivita", spíš natrasovaná poznávací volná jízda. Jet se musí podle šipek na monitoru, klávesa F4. Až zmizí šipečka, až teprve potom zastavit a přejít na druhou stranu. Vychází to vždy až u konce stanice.

Aktivity pro BP

Dobry den vsem tvurcum aktivit,

chtel jsem si poridit novou verzi DVD od p. Semory, ale zjistil jsem, ze obsahuje jen 3 aktivity (nicmene jednu skutecne mega 10-hodinovou). Nebylo by na skodu, kdyby sikovni tvurci aktivit zakladali tyto kompletne na trainsetu p. Semory a tyto mu pak nabidli k vypaleni na DVD, nebo alespon na download na jeho strankach. Bohuzel vyborna trat s nedostatkem zajimavych aktivit se stava pro mnoho laickych uzivatelu neatraktivni, tak jako nyni pro mne. Ne kazdy umi, nebo ma cas, vytvaret vlastni aktivity a chce si proste jen zajezdit.

Aktivity uverejnovane na ruznych webech tvurcu mi z 90 % nesly ve finale rozjet z duvodu desitek chybovych hlaseni, tudiz ani tudy cesta prilis nevedla, az jsem zacal kupovat v on-line obchodech nemecke ProTrainy. Mnohem horsi trate, s malym trainsetem, ale 100 % funkcni, s mnoha aktivitami.

Berte to prosim jen jako tema k zamysleni, ale verim, ze takovych nas bude vice a BP se zacne stavat atraktivnim pro uzkou skupinku fandu, coz je pri takovem rozsahu projektu hodne skoda.

Re: Aktivity pro BP

Petr B. napsal:
Aktivity uverejnovane na ruznych webech tvurcu mi z 90 % nesly ve finale rozjet z duvodu desitek chybovych hlaseni, tudiz ani tudy cesta prilis nevedla, az jsem zacal kupovat v on-line obchodech nemecke ProTrainy. Mnohem horsi trate, s malym trainsetem, ale 100 % funkcni, s mnoha aktivitami.
Pokud je u aktivity napsáno, že je tvořená čistě na trainsetu BP (tedy bez jiných vozidel), měla by fungovat spolehlivě. Když kouknu do burzy, tak se tam stále objevují aktivity stavěné čistě na trainsetu BP. A pokud by aktivita nešla, není nic jednoduššího než kontaktovat autora. Přeci jen může mít nevědomky v trainsetu nějakou lokomotivu nebo vagon ve starém značení a simulátor pak vyhazuje chybová hlášení.

Petr B. napsal:

chtel jsem si poridit novou verzi DVD od p. Semory, ale zjistil jsem, ze obsahuje jen 3 aktivity (nicmene jednu skutecne mega 10-hodinovou). Nebylo by na skodu, kdyby sikovni tvurci aktivit zakladali tyto kompletne na trainsetu p. Semory a tyto mu pak nabidli k vypaleni na DVD, nebo alespon na download na jeho strankach. Bohuzel vyborna trat s nedostatkem zajimavych aktivit se stava pro mnoho laickych uzivatelu neatraktivni, tak jako nyni pro mne. Ne kazdy umi, nebo ma cas, vytvaret vlastni aktivity a chce si proste jen zajezdit.

Berte to prosim jen jako tema k zamysleni, ale verim, ze takovych nas bude vice a BP se zacne stavat atraktivnim pro uzkou skupinku fandu, coz je pri takovem rozsahu projektu hodne skoda.

Bohuzel, tady neexistuje jen trainset BP, tady existuje vice trainsetu,ktery neni vubec vyladeny a pak vyhazuje chyby. Stale se setkavam s vozidly,ktere nemaji nastavena sprahla na 30 cm. :roll:

Petr B. napsal:

Nevím v čem vidíš problém? Že nějaký vozidlo není v trainsetu? A to je takovej problém? A o ConBuilderu jsi slyšel?

Petr B. napsal:

Urcite bych podporil, aby autori poslali aktivity Zbynkovi na CD, protoze TBP je vyladeny v zakladnich vecech (brzdy, sprahla, ovladace, existujici zvuky a kabiny ) a to setri moc casu. Navic se myslim dari postupne prispevky rady ladicu tento trainset priblizit i realnym jizdnym vlastnostem.
Je pro me daleko lepsi ladit jizdni vlastnosti, nez ztracet cas opravovanim elementarnich chyb v poruznu postahovanych vozidlech.

ZSR

Tomuhle i rozumím, to že se ke každé aktivitě musí doinstalovávat několik vozů může pro některé méně gramotné uživatele znamenat určité obtíže. Rozhodně se přimlouvám za to, aby se aktivity pro konkrétní verzi tratě objevovali na DVD ve větším počtu, případně se objeví na Zbyňkově webu ve stavu kompatibilním s aktuální verzí tratě. V tom je bohužel síla PROTRAINů, nainstaluj a jeď. Jinak Conbuilder a Trainstore je samožrejmou součástí, nicméně od několika "běžných" uživatelů jsem zaslechl, že to je pro ně prostě komplikovaný a že i když by si vláčky rádi zajezdili, tak nemohou, protože to prostě nezvládnou.
Berte to jako takové zamyšlení, ne provokaci (já jen aby tady někdo nezačal vytvářet hydepark)

Chtěl jsem se zeptat, někdy v minulosti tu zaznělo něco o velké aktivitě pro BP78 přímo od autora tratě :) počítá se s tím? tyhle aktivity jsou prostě The Best :D

Marin2 napsal:
Petr B. napsal:

Nevím v čem vidíš problém? Že nějaký vozidlo není v trainsetu? A to je takovej problém? A o ConBuilderu jsi slyšel?

Tohle je výzva pro autory aktivit, aby se přičinili pro doplnění vozidel do TBP. Já nestíhám sledovat co kde je nového. Příkladem šel kdysi David Hájek, který se postaral i o svolení od autorů. Samozřejmě, je to dobrovolné. Pokud autor modelu nesouhlasí, nic se neděje, dá se bez toho žít.
Ohledně doplnění dalších aktivit na DVD, právě na tom pracuji. Je tam Michalova do Letohradu, nyní jsem dotestoval starší od Poisona EC177. Chtěl jsem tam opravit hlášení v Pardubicích, ale další doplnění události mi trochu rozhodilo časy traffic a v Týništi uváznul rychlík proti a tím nastal PAT. Tak jsem vše nechal původní. Ale jedna oprava tam je. Pro 471 byl použit jiný consists, který dál "úspěšně" použil i Michal. Tak jsem u obou aktivit tento vyměnil za původní Dejvův. Co mě toči, kdy si dám do volné jízdy nějaký pantograf a na tu samou sestavu mám 4 consisty. :cry:
Ještě testnu a doplním další úspěšné. Pak se souhlasem autorů bych je dal na DVD. Nevím, jestli by autoři souhlasili i se zveřejněním kompatibilního balíku ke stažení. (cizí vozidla jsou vyměněné)

Moje aktivita? Na tuto si nechávám klid. Zatím jsem řešil opravy a překlepy jak v trati, tak v trainsetu. Také čeká na další verzi BIN, až se vyřeší přechod den/noc. Ještě jsem nezkoušel traffic přes půlnoc. To jsem zvědav, jestli to nějak půjde.
Ale nejprve udělám zásadní změnu v trase hráče, protože v době vzniku aktivity se mi o Praze Smíchov ani nesnilo, že ji postavím.
S vydáním aktivity bude určitě alespoň miniaktualizace trati.

Zbyněk Šemora napsal:
Tohle je výzva pro autory aktivit, aby se přičinili pro doplnění vozidel do TBP. Já nestíhám sledovat co kde je nového. Příkladem šel kdysi David Hájek, který se postaral i o svolení od autorů. Samozřejmě, je to dobrovolné. Pokud autor modelu nesouhlasí, nic se neděje, dá se bez toho žít.
U mě na webu je ještě několik skinů co nejsou v TBP, tak ty tam klidně můžete dodat, je to třeba
ČD 242 246-7, ČSD 363 011-8, ČD 742 093-8, ČSD ES499 1001 a ČSD ES499 1002, ČD 242 256-6, ČD 363 129-8, ČD 362 120-8, ČD 363 074-6, soubory nejsou upraveny podle normy pro BP

Zbyněk Šemora napsal:
Ohledně doplnění dalších aktivit na DVD, právě na tom pracuji. Je tam Michalova do Letohradu
Od této aktivity na DVD se distancuji a totéž jsem ti psal, když jsi mě žádal o svolení. Podpora je POUZE pro verzi staženou z Burzy.

Zbyněk Šemora napsal:
Ale jedna oprava tam je. Pro 471 byl použit jiný consists, který dál "úspěšně" použil i Michal. Tak jsem u obou aktivit tento vyměnil za původní Dejvův.
Který consist je tedy správný? Já jich mám také několik.

Kdybych aktivitu neprojel a neotestoval, jestli je funkční, tak bych o tom vůbec nediskutoval. Jen jsem se snažil vyslyšet stovky uživatelů, kteří volají po kompatibilních aktivitách typu nainstaluj a hrej. A je logické, že technická podpra v tomto případě směruje na toho, kdo aktivitu vydává. Další možnost je zaměřit se víc na vlastní tvorbu.

U 471 jsou původní consisty:471015.con a 971015.con

Zbyněk Šemora napsal:
Kdybych aktivitu neprojel a neotestoval, jestli je funkční, tak bych o tom vůbec nediskutoval.
A já zase jen chtěl, aby tato verze vůbec nebyla spojována se mnou.

Dobrý den
Nedávno jsem si od Pana Šemory koupil Verzi na dvd a odjel jsem Aktivitu - Den Blbec - a narazil jsem na problém a to v Praze v depu
11:18 mi to napíše tuhle hlášku
- posun do Posty na 9kolej -
Ale vůbec to nemužu najít a tím pádem nevím kam mám popojet,můžete mi prosímVás poradit,jak a co udělat abych se hnul dál,děkuji předem za odpoveď

Martin1: Když stojíš čelem k západu (depo po levé straně), tak jsou to ty 4 krátké koleje od 1. nástupiště. Zmáčkni si zobrazování názvů (F6) a měl bys to tam mít.

Martin1 napsal:
Dobrý den
Nedávno jsem si od Pana Šemory koupil Verzi na dvd a odjel jsem Aktivitu - Den Blbec - a narazil jsem na problém a to v Praze v depu
11:18 mi to napíše tuhle hlášku
- posun do Posty na 9kolej -
Ale vůbec to nemužu najít a tím pádem nevím kam mám popojet,můžete mi prosímVás poradit,jak a co udělat abych se hnul dál,děkuji předem za odpoveď
Pokud jsi v depu přesně splnil vše co se od tebe žádalo a sedíš ve správné mašině, tak vyjeď z depa až dostaneš další hlášku. Nic nikde nemusíš hledat, vlakovou cestu máš postavenou. Pokud bys dostal hlášku o nějakém chybném vyjetí z depa, vrať se na uloženou hru před tím než vjedeš do depa a přesně, opakuju přesně se řiď instrukcemi. Autor tam schoval chyták, jaký to ti samozřejmě neřeknu... :lol: :lol: :lol:

Tak vám oběma ješte jednou velké dík,už jsem se z toho depa konečně hnul,

Naposled editoval moderátor:
Caw

Chtěl bych se zeptat jestli by byl tak ochoten a udělal mi aktivitu ??? Našel by se někdo ?? Předem děkuji :wink:

Re: Caw

vohryz napsal:
Chtěl bych se zeptat jestli by byl tak ochoten a udělal mi aktivitu ??? Našel by se někdo ?? Předem děkuji :wink:
A proč si ji neuděláš sám??? Tak těžko to zase není.
A mimochodem, vítejte se píše s měkkým i a ne VÝTEJTE jak máš v nadpise na tvojem webu.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře