Aktivity ZS pro trať Bratislava - Praha - archív #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Re: Caw

vohryz napsal:
Chtěl bych se zeptat jestli by byl tak ochoten a udělal mi aktivitu ??? Našel by se někdo ?? Předem děkuji :wink:
Tak toto mě opravdu rozesmálo :D, ty co jsou v burze ti nestačí???

Re: Caw

vohryz napsal:
Chtěl bych se zeptat jestli by byl tak ochoten a udělal mi aktivitu ??? Našel by se někdo ?? Předem děkuji :wink:
Už dělám další aktivitu, musíš mít trpělivost jako mám já. Už ji vymýšlím přes tři měsíce. (Topírna noc) Bude od 18.00 asi do 6.00. Včera jsem udělal nějaké změny, aby po šesti hodinách hry to začalo být víc akční.
Protáhl jsem rychlík z hlavního až na Smíchov (po 22. hodině) (v době návrhu aktivity se mi o Smíchovu ani nesnilo), pak následovalo opsat a rozšířit velmi složitý Paths přes Lysou, kdy jsem u manipuláku udělal víc šibování. Někdy kolem druhé ráno budete potit krev, kolik bude přidávání a odpojování vozů. Pak se složitými cestami něco po páté ráno vrátíte na Smíchov pro soupravu. Jenomže jsem kombinoval a kombinoval, jak by se na Smíchově nejlépe šibovalo a blbec jsem udělal reverzák na koleji, po které pojedu ve 22 hodin večer. Tím se mi celý složitý Paths vyrušil a skončil jsem o 7 hodin zpět. Naštěstí jsem si trasu uložil v Dřísech. Na neštěstí, právě tady začnou ty složitější trasy pro manipulační vlak.Ale jsem zpět už jen asi 4 hodiny. :lol: Dnes večer trasu snad úspěšně dokončím do cíle.

Ohledně trati 250, dokud nedostavím koleje alespoň do Žďáru, tak aktivity zde nebudou to pravé ořechové.

Tak jsem trochu pokročil se svou aktivitou. Bylo nutné dopokládat nějaké koleje na Smíchově a trochu dodělat vlečku ve Staré Boleslavi.
Ještě není všemu konec, ale tato aktivita má zatím
111 událostí závislých na místě
31 událostí závislých na čase
41 událostí jako úloha
Do těch dvou set celkem to ještě nabyde. Je to šíleného spisování a provazbování. Ještě jsem vlastně nezačal blokování, kdyby se chtěl někdo ultra loudat. To je dalších několik desíek událostí.
Nuda to rozhodně za těch 12 hodin hraní nebude.
A to stále ještě nemám dodělaný trafiic.
Kromě velkých šibování pojedete 14 vlaků. A to vše nejdál z Pražských spojek do Kutné Hory, Nymburka a Dřís. Takovou Libní projedete 4x a pokaždé jinak, všemi směry.

Je videt, pane Semora, ze jste velky borec nejen na staveni trate ale i na aktivity. Ja jsem si udelal jednu neverejnou soukromou aktivitu a mel jsem tam 10 udalosti zavislych na miste, 10 udalosti zavislych na case a 15 udalosti jako uloha a mohu vam rici, ze jsem v tom mel takovy chaos, co ktera uloha je napojena na jinou ulohu, ze jsem se v tom prestal orientovat a musel jsem to pak delat znova, ale kdyz si to ulozim a druhy den to rozedituji, tak pak v tom uz mam galimatyas. :x

Čuřil napsal:
Je videt, pane Semora, ze jste velky borec nejen na staveni trate ale i na aktivity. Ja jsem si udelal jednu neverejnou soukromou aktivitu a mel jsem tam 10 udalosti zavislych na miste, 10 udalosti zavislych na case a 15 udalosti jako uloha a mohu vam rici, ze jsem v tom mel takovy chaos, co ktera uloha je napojena na jinou ulohu, ze jsem se v tom prestal orientovat a musel jsem to pak delat znova, ale kdyz si to ulozim a druhy den to rozedituji, tak pak v tom uz mam galimatyas. :x

Ono je lepší si je pojmenovat. Já to dělám dle místa a co: Praha - 40 nebo Brno - otočení. Zbyňku tobě editor nepadá, já mám problém tam dát hlášku, jak ji tam přidám tak pád a hejbat s mapou, utopie a to mě dříve nedělalo, tak co se zase děje.

Ano. Prvních dvěstě až tři sta událostí je celkem přehledných, pokud si události pojmenuji. Nejvíc rozčiluje rolovátko. :lol:
Alcapone. Mám poslední Bin a editory jsou stabilní. Nic nepadá, vše šlape jak hodiny. Jen u druhého PC, kde mám grafiku NVidia 6600GX nebo tak nějak, je nutné editory přepnout na 16 bitů barev.
Už jsem to psal dříve. U Grafik ATI je nutné použít ovladače z CD. Pokud je updatuji, už je nutné přepnout na 16 bitů také. Ale n Vidie jsou nekompromisní.

Aby jste si nemysleli, že jen blafuji, zde je ke stažení návrh jízdního řádu podle skutečných časů, kde jsou zapracovány i mimořádnosti.
http://www.semora.cz/d/topirna_noc.rar
Před chvílí jsem sesbíral možný traffic, který bych měl použít a dost mne potěšilo, že hodně vlaků v mém pobytu v uzlových stanicích ještě nepřijelo nebo už odjelo. Také od půlnoci do 4 ráno v mé trase nejede nic pravidelného. I tak toho zbylo dost. Ale traffic po půlnoci, to bude ořech. Asi to někde bude muset stát nejpozději úderem 24. hodiny a problém vidím u prvních dvou vlaků z Prahy do Benešova. Není je kde schovat. Problém je, že nechci křižovat trasu hráče.
Také je sranda za jak málo minut se zvládne šibování v podobě přidávání vozů do vlaku. V MSTS ještě zbude hromada času, ale v reále by byl pobyt 2 až 3x delší. Hold chybí ten reálný pohyb, kdy fíra musí přecházet na druhou stranu a dát mašinku znovu do provozu. Částečně to nahradí moje výchozí poloha zavřené brzdy, kdy to stále plní a plní, než brzdu otevřu, ale stále je to málo. Také by to chtělo zvednout zadek z mašiny a obejít vlak v podobě úplné zkoušky brzdy. Pak by se na tento úkon mohl vyčlenit delší čas než 4 minuty.
Ale tuto aktivitu budu moci zveřejnit až po další aktualizaci trati, kterou vydám současně, ať je stav další výstavby v jakémkoli stavu. Doufám, že se bude líbit.

Naposled editoval moderátor:
Aktivita se už blíží do finále. Ještě musím trochu přestavět vyhýbky na jedné vlečce. Vznikla tam totiž past v podobě odvratné vyhýbky, která se po projetí vždy postaví do základní rovné polohy a dál už není možný návrat do stanice. Přitom jsem trasu neopustil. Asi to bylo tím, že jsem sunul vozy. Teď mne naštval traffic přes půlnoc. Výpravčí se rozhodl, že pojedu až po osobáku a já teď musím půl hodiny čekat v Hostivaři. Už má postaveno zkrz. Vypadlo mi, že jede po mé trase. Budu jej muset blokovat servisem. Snad to vyjde, tento test už beru jako finál.
A pak půjde ven aktualizace trati i s aktivitou. Chtěli jste nákladní aktivity tak tato bude až moc reálná.
Inspiroval jsem se jak se tady kdysi probíralo, udělat do MSTS levely kariéry. Vše jsem zkloubil do jedné šichty noční pohotovosti, kde je možné vše.

Začínáte šibováním na puklíkovi, pak si vyzkoušíte jízdy na nákladech, po té dostanete rychlík a pak následují půlnoční krváky na dalších nákladech a manipulácích, kde se ukáže um strojvedoucího. Brnkačka to nebude.
Ale na druhou stranu, nechávám otevřená vrátka pro ty, kteří se někde zaseknou a nebudou stíhat přiložený jízdní řád. Po odkliknutí upozornění bude možné mírně překročit stanovenou rychlost až do maximální traťové. Jsou to většinou náklady a tam se nespěchá, tak nechci dělat žádné časové limity.

Tak tohle vypadá velice slibně, jen aby mi to pobral kompjůtr :) , ne že bych měl nějaký křáp ale asi ho nemám dost vypiplaný k výkonu, takže při velkém trafficu má hoňky, to je asi jediné co mi ještě zbývá ke spokojenosti, pořádně vyladit počítač. No zpět k věci, doufám že bude venku brzy abych to stihnul pojezdit ještě dokud jsem ve stavu nemocných po úrazu :) . Přeji mnoho chuti do práce! :)

Už se na tu novou aktivitu moc těším.Doufám, že tam budou vozidla ze základní trainsetu dodávaného na CD s tratí?Nerad bych pracně a dlouho stahoval nová vozidla a přidával je.

363 084 napsal:
Už se na tu novou aktivitu moc těším.Doufám, že tam budou vozidla ze základní trainsetu dodávaného na CD s tratí?Nerad bych pracně a dlouho stahoval nová vozidla a přidával je.

Tak tohle u Zbyňka nehrozí, ten dělá aktivity jenom s trainsetem BP.

Právě jsem dojel snad už naposledy tu svou šílenost. Ještě mám popsaný blok kosmetickými úpravami a nějakými opravy do trati a aktivita bude připravená ke zveřejnění. Podmínkou ale je mít vyladěná vozidla z TBP, jinak se nikdo nepohne. Ještě vydám jedno update trainsetu a aktualizaci trati. To je také podmínka.
Jinak trafiic přes půlnoc šlape přesně jak hodiny. Ráno jsem se soustředil jen na pravidelnou osobní dopravu, nechtěl jsem to moc přehánět, protože vše už musí být nastoupeno do 24.hodiny.

Vrátím se ještě jednou k vaší aktivitě Den Blbec, dojel jsem tak půl hodinky a teď se nemohu naloadovat kvůli chybějícímu cd_bymee v trainsetu.

Chci se zeptat, zda je chyba u mne, nebo zda je aktivita zatím neupgradovaná k posledním změnám ? Já jen, jestli nehledám zbytečně..

Díky moc.

Borek napsal:
Vrátím se ještě jednou k vaší aktivitě Den Blbec, dojel jsem tak půl hodinky a teď se nemohu naloadovat kvůli chybějícímu cd_bymee v trainsetu.

Chci se zeptat, zda je chyba u mne, nebo zda je aktivita zatím neupgradovaná k posledním změnám ? Já jen, jestli nehledám zbytečně..

Díky moc.

Vůz cd_bymee je staré označení pro Bdmtee

Tomes napsal:
Borek napsal:

Díky moc.

Vůz cd_bymee je staré označení pro Bdmtee
V Aktivitě Den Blbec, se žádný Bymee nevyskytuje. A jestli ano, tak tato nemůže fungovat, protože se jedná o pravěk a tenkrát vedla i jinak trasa na Masaryčce. Hlavně, že máte už dva týdny na půl objednané aktuální DVD. Ale pokud chcete zvládnout aktualizaci sám, také řešení. Ale je nutné číst pokyny při aktualizacích a rady zde ve fóru. Ohledně vozu Bymee jsem Vám psal před týdnem a jako bych nic nepsal. Stále jej hledáte. Potom je opravdu těžké pomoci. :cry: :cry: :cry:
Moje aktivity jsou aktualizovné v každé aktualizaci trati a eventuelně i Trainsetu. Je to vždy psáno při spuštění instalátoru.

Psal jsem e-mail, že se pokusím nejprve aktualizaci zvládnout sám, hnedle ten večer, kdy jsem na webu aktualizace nalezl. Vím, co jste psal a také jsem se tím řídil, veškeré pokyny v aktualizacích jsem také plnil. Nechápu tedy, jak je možné, že mi to padá stále se stejnou hláškou, právě onoho bymee..

Train store :

Error: - Item No. 8
The following File was not found
File: 'cd_bymee\bdmtee.WAG'

Podotýkám, že jsem nic neměnil, ani nepřepisoval..

Borek napsal:
Psal jsem e-mail, že se pokusím nejprve aktualizaci zvládnout sám, hnedle ten večer, kdy jsem na webu aktualizace nalezl. Vím, co jste psal a také jsem se tím řídil, veškeré pokyny v aktualizacích jsem také plnil. Nechápu tedy, jak je možné, že mi to padá stále se stejnou hláškou, právě onoho bymee..

Train store :

Error: - Item No. 8
The following File was not found
File: 'cd_bymee\bdmtee.WAG'

Podotýkám, že jsem nic neměnil, ani nepřepisoval..

Tak si stáhni ConBuilder a oprav to. Jedná se o chybný consist v bůhví jaké aktivitě. To je potřeba najít a opravit.
Poslední použitelnou verzi najdeš tady: http://mireck.ic.cz/ConBuilder_2.2.9.zip

Naposled editoval moderátor:
Prosím pomozte mi. Jel jsem aktivitu EC 177 a v jednom místě mi stále padá hra (teď už se ani nespustí). Nemám naistalováno nic kromě trati BP a žádné jiné aktivity kromě těch origo :( Omlouvám se jestli už to tady někde a píšu tento problém podruhé

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře