Váš nejoblíbenější vlak

Za čias maturiťáku bol dobrý dostavník R 372/373 "Balt-Orient" v úseku Štúrovo-Ba hl. - nejaká 350+12 a cez sezónu aj 16 vozov,skladba rôznorodá - koče ČSD,DR,BDŽ,CFR,MÁV alebo JŽ ale aj tak ako fajčiarovi sa mi najlepšie cestovalo v cfr_Bme - kopec dymu, rumunských rómov ešte hádam aj na streche a my - 15 roční frkani s fľašou desiny v ruke a s marskou v hube...a vpredu poctivo zavýjala gorilka...buehehe nostalgia. :lol:

Naposled editoval moderátor:
Môj naj vlak je 336-Báthory a jeho zostava, ktorú treba začať povolovať pri 75km/h, aby som ju nepodrbzdil pod 40. A aj tak ostane niečo pribrzdené a dopadol som tak, že som ostal stáť 100m pred perónom a musel ma diesel stiahnuť, lebo nebolo šťavy. Pôvodný zámer bol vojsť zotrvačnosťou od vchodu na perón.... nevyšlo. :eek:

Ale inak najlepší vlak je ten, s ktorým idem domov s roboty...

Můj nejoblíbenější vlak byl ještě donedávna R Fatra, jinak mám v oblibě R 835, nejdříve přijemný večer v křivoklátských lesích a potom osvětlená Praha 8) .

moj najoblubenejsi vlak je R 374/375 Pannonia...ale velmi ma hneva, ze uz nestoji v stanici Bratislava - Nové Mesto.
tato stanica je nejak posuvana na vedlajsiu kolaj....

Erik napsal:
,

Souhlas . už jenom kvůli tomu, po jaké štrece jede......co na tom, že za poloviční čas to stihne IC vrchem přes Žilinu, zato Horehronec to jede skoro 8 hodin tuším - ale taky kolik rychlíků se motá Telgártem a jeho systémem tunelů, kolem Hronu Slovenským rájem - mimochodem nevím, jestli to je tak stále ale zastávka Dědinky je snad jediná zastávka (opravdu jenom zastávka o jedné koleji), kde ještě před 2 roky zastavoval pravidelně rychlík - právě Horehronec.

Dráčik napsal:
Je to stále tak. Čas medzi Horehroncami v Dedinkách je tak na 4 pivá.
Horehronec bol parádny za červených ... z Práglu cez Blavu na východ ... a to za Novými Zámkami stál pri každej vŕbe, žiadna elektrika k Zvolenu ... :wink: Kdeže sú tie lanské snehy

Takových zastávek je víc, kde staví rychlíky. Již jmenovaná Ramzová, Golčův Jeníkov město, dále třeba Jirkov zastávka, Bakov n.J. město, Rtyně v Podkrkonoší, Plavy. Dál si již nevzpomínám. Ale rychlíky stavěly dříve i třeba v Sedlejovicích, na Rádle, v Ústí n.O město,...

Dráčik napsal:
Zastávka Bratislava Vinohrady, tak okrem IC stojí všetko. Tak isto aj Turčianske Teplice.
No ale zas na druhej strane BA Vinohrady je skôr spoločné zastávčisko o 4 koľajach na dvoch tratiach ( pre neznalých BA Hlavné - Žilina a BA Hlavné - Štúrovo ) a to v dobrom dosahu MHD. Potom neni divu, že tam stoja vlaky jak odchádzajúce z BA, tak aj prichádzajúce, vrátane toľko omielaného Horehronca :lol:

31aa29a9c3fa18690097e5f3fbb49674.jpg
http://www.vlaky.net/upload/galeria/000447/004933.jpg

4b43544f43fc582dc6a2414b6ce51acf.jpg
http://www.vlaky.net/upload/galeria/000447/015512.jpg

80f7092202867ee1d630be0ae4e552b8.jpg
http://www.vlaky.net/upload/galeria/000447/025558.jpg

Bedlisch napsal:
Takových zastávek je víc, kde staví rychlíky. Již jmenovaná Ramzová, Golčův Jeníkov město, dále třeba Jirkov zastávka, Bakov n.J. město, Rtyně v Podkrkonoší, Plavy. Dál si již nevzpomínám. Ale rychlíky stavěly dříve i třeba v Sedlejovicích, na Rádle, v Ústí n.O město,...
Krnov-Cvilín na 310-ce

Když už je tu řeč o Horehroncovi, který jsem už taky vyzkoušel, ale jen z Bystrice do Brezna, tak k tomu mám dotaz. Nemá někdo náhodou video z tratě, po které jezdí? Považuji tuto trať za jednu z nejkrásnějších v SK a v Horehroncovi ji projíždět je super. Za minulé léto jsem si taky oblíbil všechny vlaky jedoucí ze Zvolena na Kremnicu, hlavně kvůli té trati. To je další z mých oblíbených.

Davidus napsal:
Když už je tu řeč o Horehroncovi, který jsem už taky vyzkoušel, ale jen z Bystrice do Brezna, tak k tomu mám dotaz. Nemá někdo náhodou video z tratě, po které jezdí? Považuji tuto trať za jednu z nejkrásnějších v SK a v Horehroncovi ji projíždět je super. Za minulé léto jsem si taky oblíbil všechny vlaky jedoucí ze Zvolena na Kremnicu, hlavně kvůli té trati. To je další z mých oblíbených.

tak,tak... Já osobně si myslyslím, že na Slovensku je nejkrásnější lokomotivou 754 055(Renátka ), i když 750 300 taky není špatná

Ale na Horehronca pozor. Každý kto má rád železnice, vlaky a prírodu okolo, má problém. Ono totiž, keď si tú trať prejdete raz, naveky vás to tam bude ťahať. Najkrajšie je to v lete, a v zime keď je naozaj veľa snehu. To je niečo neopísateľné. A tá naša Renátka. Ako napísal Čouda. Najkrajší rušeň na Slovensku.

Já mám rád EX 520/521 Zlín - Praha a zpět - super vlak a jediný vlak vyšší kategorie co jede do Zlína (nejvíc mě ale naštve když tam dají místo Bmee obyčejné B - už se mi to několikrát stalo)

Za starého GVD jsem měl rá Chodovar, teď bohužel zrušili :(

Back
Nahoře