Ladeni 162/362 a 163/363

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna zsr
  • Datum začátku Datum začátku
Jacek napsal:
ES 499.0001 napsal:
To znamená že na tvých stránkách jsou aktualizované sms soubory?
Ne, v tom balíku je už tolik úprav a nových zvuků, že bude potřeba vyjednat souhlas všech, kteří se na tom podíleli a pak bych to zveřejnil.

K tomu kompresoru:
TrainBrakesMaxSystemPressure (73 )
EngineBrakesMaxSystemPresure ( 73 )

V těchto řádcích MUSÍ být stejné hodnoty

U obou tu hodnotu 73 mám ale pořád nic...Tobě to funguje?

Jacek napsal:
K tomu kompresoru:
TrainBrakesMaxSystemPressure (73 )
EngineBrakesMaxSystemPresure ( 73 )
V těchto řádcích MUSÍ být stejné hodnoty
V nějakém dřívějším příspěvku jsi psal, že jsi to už odstranil a mohou být nastaveny reálné hodnoty brzd.
Tak jsem to asi pochopil špatně nebo se to nepovedlo ? EngineBrakesMaxSystemPresure (56)

bob57_cz napsal:
V nějakém dřívějším příspěvku jsi psal, že jsi to už odstranil a mohou být nastaveny reálné hodnoty brzd. Tak jsem to asi pochopil špatně nebo se to nepovedlo ?
Ach, už mě zas někdo chytil za slovo :?
Těmi reálnými hodnotami jsem pochopitelně myslel napouštění a vypouštění vzduchu - ...Aplication/ReleaseRate, viz moje stránky a popis u nových zvuků.
Ty rozdílné tlaky se nedají použít, ale asi se to dá obejít.

Tak jsem si zajel s novým engem se 163 a musím říct že když sem vyjíždel z Pha hl.n směr Libeň tak mi na té jednokolejce spíše zpomalovala i na 100% ale to bude asi v pořádku protože nevim jestli je to tam fakt do kopečka ale pak už frčela pěkně :lol:

To bude spíše tím, že jsi se tam při 100% plazil s koly v prokluzu :)
Viz první stránka tohoto vlákna.

je to tak - pri 100% vykonu uz jste za mezi adheze bez piskovani, navic pozor, motory jsou na maximalnim proudu, ktery snesou jen nekolik minut.
zsr

ok ,to je jasne ze hned pri plnym tahu to bude prokluzovat,ale psal sem ze sem normalne od rozjezdu pridaval a pridaval a vubec se do rozjezdu neměla :lol:

Zdravim,

updatoval jsem vsechny engy/wagy 162/163/362/363 v Trainsetu BP - celkem 56 souboru.

Zmeny:
- Adhese
- Treni
- Vykonova charakteristika
- Proudova charakteristika
- Nastaveni brzd kompletni
- Sberac zacina dole
- Brzda BSE ve vychozi poloze 0.6

Ceho se zmeny nedotkly:
- zvuku
- velikosti
- narazniku a sprahel
- kabin
- pojmenovani

Standardni engy najdete v adresari Standard - zde je brzda nastavena pro osobni vlaky:

Cas plne aplikace: 9s
Cas uplneho odbrzdeni: 22s
Brzdna vaha: 44t

Pro ty kdo si chteji vyzkouset, jak se projevi nastaveni brzdy do polohy N (nakladni vlaky), najde prestavene engy v adresari Brzda v poloze N:

Cas plne aplikace: 41s
Cas uplneho odbrzdeni: 58s
Brzdna vaha: 24t

Vsechny tyto hodnoty jsou realne, brzdne vahy na loko, casy aplikace a vypousteni odpovidaji normam UIC.

Puvodni engy jsem zazalohoval do adresare Puvodni engy.

Co se tyce nastaveni zvuku, sledujte Jackovi stranky, kde by se mely brzo objevit nove vyladene zvuky.

Engy jsou vyladeny pro TrainsetBP.

Zde jsou ke stazeni:

http://csd.webzdarma.cz/Files/Cd363.zip

Naposled editoval moderátor:
zsr napsal:
Co se tyce nastaveni zvuku, sledujte Jackovi stranky, kde by se mely brzo objevit nove vyladene zvuky.
Já už jsem vyjednal potřebné souhlasy, takže jakmile provedu a vyzkouším úpravy (u všech řad v balíku zvuků) kolem brzd a startu při staženém pantografu, umístím na stránky nový balík zvuků. Předpokládám, že by to mohlo být nejpozději začátkem února.

Takže engy mohu dát do aktualizace?
Ohledně zvuků, hlavně pozor na hlasitost, minulý balík elektrik jsem z toho důvodu nepoužil. Přece jen je tam mnohem tišeji než na traktorech. Ale ať tohle posoudí Dráčik, který na tom jezdí. Měl by elektrickým lokomotivám dát schvalovací razítko. :lol:

Adheze

Zdravím.Vyskytla se malinká chybička.U lokomotivy 163 020.eng(MSTS hlásil chybu) je potřeba upravit: Adheasion ( 0.114 0.64 1.38 0 )).Vše je správně,akorát si smažte jednu konečnou závorku.Má tam být jen jedna konečná závorka.Právě to tvoří neplechu.Jinak engy jsou upraveny pěkně.

Chybku jsem opravil,

pridal jsem navic jeste vsechny loko ZSSK a radu 263.

U rady 263 je podle reality nastavena vyssi max. tazna sila, u prototypu slouziciho u CD i vyssi brzdna sila EDB (182kN) proti snizene hodnoty u seriovych lokomotiv (160kN, vsechny u ZSSK).

Prosim o zasilani pripominek - uz je to nyni 74 engu/wagu. Budu vdecny za kazdeho testera.

ZSR

Updatovany soubor zde:

http://csd.webzdarma.cz/Files/Cd363.zip

Naposled editoval moderátor:
mal by som návrh. Čo tak dať engy v P a N do jedného priečinka. Samozrejme treba zmeniť jeden eng, aby sa nebyli, preto navrhujem nechať engy v polohe P také, aké sú a nákladné by som zmenil takto: cd_163020_n.eng. Čo vy na vec ?

Robo napsal:
mal by som návrh. Čo tak dať engy v P a N do jedného priečinka. Samozrejme treba zmeniť jeden eng, aby sa nebyli, preto navrhujem nechať engy v polohe P také, aké sú a nákladné by som zmenil takto: cd_163020_n.eng. Čo vy na vec ?
Klony s _n považuji za zbytečné. Vreálu ty rozvaděče stejně fírové nepřepínají a mají je trvale v O(P).

bob57_cz napsal:
Robo napsal:
Klony s _n považuji za zbytečné. Vreálu ty rozvaděče stejně fírové nepřepínají a mají je trvale v O(P).

Už vidím, ako xyz ľudí bude prispôsobovať podchvíľou engy len kôli tomu, že v jednej aktivite stroj ťahá v režime P a v druhej aktivite v režime N (kôli tomu sa predsa nebude vytvárať 74 bat súborov !). Do budúcna si viem predstaviť dokonca prepínač vďaka binu, ktorý by priamo v hre takto menil engy - mašina zastane, zhodí zberač, stlačím akúsi klávesu, ktorá mi prehodí režim.

zsr napsal:
...Prosim o zasilani pripominek - uz je to nyni 74 engu/wagu. Budu vdecny za kazdeho testera...
Asi budu považován za rebela, ale já mám jistou výhradu k vyřazení AntiSlip. V Commentu máš psáno, že mez adheze je 188kN, trvalá tažná síla 175kN. Nicméně mně jde mašina do skluzu již při tažné síle cca 150kN (dle rozšířené diagnostiky). Při doplnění AntiSlip si mašinka sama drží těch cca 150kN, i když jí dám trochu víc do výkonu a samozřejmě i když jsem "hovado" a nahulákám tam těch 100% výkonu - pokud si nepopískuju a to zásadně nedělám, tak si ta skluzovka prostě víc nepustí. I v reálu, když jedu na ruku a "přeženu" to, tak si mašinka nehrábne. Začnou víc zpívat frekvence a tak jí trošku uberu, ale k tomu nepotřebuji písek - v MSTS pokud nechci sjet s výkonem hodně dolů, tak musím připískovat, aby se chytla.
Co je pro mě ovšem absolutně nepřípustné, je to, aby mi mašinka šla do skluzu při EDB. Tohle opravdu nepřekousnu a budu proti tomu. Nebo např. Dráčikovi, bobovi57_cz toto nevadí - mají samozřejmě s těmito mašinkami mnohem více zkušeností jako já.

Další věc, která se mi nelíbí je ta, že pokud dám brzdič do brzdící polohy a ponechám jej tam, dojde k úplnému vypuštění vzduchu z průběžného potrubí. Pokud mi paměť slouží, tak by mělo dojít jen ke snížení tlaku na 3,5bar - snad se nemýlím.
A brzdiče se týká i poslední připomínka. Já osobně preferuji výchozí polohu brzdiče 0.8, t.j. provozní brzdění a to ze dvou důvodů. V reálu, když přijdu na mašinku, tak je taky zabržděná. A když přecházím na druhou stranu? Dám brzdič do polohy Závěr (pozor, tato poloha není u BSE v MSTS aplikována) a vytáhnu klíč řízení. A co se stane - vypouští se vzduch z průbežného potrubí. A když přijdu na opačné stanoviště, tak zapnu klíč řízení, čímž zastavím vypouštění vzduchu a můžu začít plnit průbežné potrubí.

K režimům P a G - jak již někdo psal, neřeště to. Poznáte to akorát u sólo mašiny a většina fírů stejně jezdí i na nákladech s přestavovačem v poloze P (podobný problém jsem řešil u vozů s více režimy brždění).

Robo napsal:
bob57_cz napsal:
Robo napsal:

Už vidím, ako xyz ľudí bude prispôsobovať podchvíľou engy len kôli tomu, že v jednej aktivite stroj ťahá v režime P a v druhej aktivite v režime N (kôli tomu sa predsa nebude vytvárať 74 bat súborov !). Do budúcna si viem predstaviť dokonca prepínač vďaka binu, ktorý by priamo v hre takto menil engy - mašina zastane, zhodí zberač, stlačím akúsi klávesu, ktorá mi prehodí režim.

No Robo, upřímně řečeno, celkem se děsím toho množství engů při skinování typu změna řadové tabulky....a to si vem, že budeš mít varianty pro jeden eng .....u některých 363 mi to při stávajícím stavu trainsetu odpovídá na 8 variant engu pro jedno číslo (a to je v traisnetu celkem 43 - a to očekávám i takové názory, že je to zcela a bezpomínečně nezbytné.......

Takže se kloním k názoru Boba57_cz a to nechat jenom jednu variantu ....

Back
Nahoře