Ladeni 162/362 a 163/363

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna zsr
  • Datum začátku Datum začátku
alcapone napsal:
ZSR je tvůj eng připraven na bin, protože nemohu přeskočit na druhou mašinu, ale na druhé stanoviště ano. Když tam nechám původní eng, tak přejdu na druhou lokomotivu. Jde o obě lokomotivy řady 163 a to z české 163099 na slovenskou 163122.
Obě mají směrování CabView ( "..\\..\\common.cab\\cab362\\363.cvf" ) a v 363.cvf je chybný odkaz na neexistující EngineData ( 363 ). Celý TBP je potřeba zrevidovat, je tam hodně chybiček, které budou dělat neplechu.

Já mám ve starých 363, atd tento odkaz na kabiny a funguje to:
CabView ( "..\\..\\common.cab\\cab362\\363.cvf" )
Právě jsem si udělal testovací consists a přešel jsem bez problémů ze 162 na 163, 151 a 362. Také mi někdo napsal, že mu nešlo rozspojit 151 a 362. Není problém, vše funguje jak má.

Pokud to nefunguje s engy ŽSR, tak není chyba v cvf, ale přímo v engu. Navíc tuto problematiku odůvodnil Ppoollll s Martensem v jiném vlákně.
Takže Bobe57 žádné chybičky v TDB (v tomto případě) Raději porovnej eng od ŽSR a můj.

Ale abych se přiznal, dobrovolně a bez mučení. Pro zaneprázněnost jsem engy od ŽSR ještě netestoval, proto nemohu tvrdit, že je v těchto engech chyba, možná Alcapone jako tvůrce aktivit, který používá i jiná vozidla mimo TBP a ta mu mohou eventuelní neplechu dělat. Protože bez update s vyladěním spřáhel Vám nic pod Binem nemůže plně fungovat.
Takže to někdo testněte za mě. Já se k tomu dnes nedostanu.¨
Podmínka pro test je sterilní prostředí (originál TDB bez úprav s updatem engů od ŽSR)

Tak mi to nedalo a testnul jsem to s engy od ŽSR:
Consists má složení:
16211-163064-151006-zssk362015 Cocacola
Mezi prvními třemi lokomotivami jsem se pohyboval na stanovištích bez problémů (151 je klon ladění z 350), ale Coca Cola kaput. Tam mne nikdo nepustil z žádné lokomotivy.
Takže jednoznačně bude chyba někde v engu.
ŽSR prosím, koukni na to, kde se ztratily klíče od této lokomotivy :lol:
Použil jsem poslední soubory, co jsi mi poslal v příloze.
Ještě jsem porovnal směrování na kabinu a je stejné jako u původního modelu (362cvf)

Ale Alcapone má podobný problém. Nemůže se dostat také na slovenskou lokomotivu, ale jinou. Že by blokáda Slováků? Nepučí a nepučí :lol: . :lol:

Zdravim,

chybku mam - chybejici zavorka - odstranim a updatuji. EngMod 2.0 build25 ma kontrolu zavorek, ale nic mi tam nenasel. Nevite nekdo o nejakem softiku na kontrolu zavorek?

Diky

ZSR

263/363 rozšířená diagnostika

Bob.
Testoval jsem v sobotu verze CD262,263,362,363, u všech se při navolení 100% výkonu v závorce ustálí tah přibližně na 160kN a to ve všech pohledech bez rozdílu jediného newtonu. Hodnotu říkám zhlavy, nemám sebou screenshoty.

Měl bych dotaz na autora úprav:
Z jakého zdroje čerpal hodnotu max. brzdné síly 44 kN pro loko X63/2? Loko 350 má nastavenu hodnotu 50 kN a pokud vím, tak je loko 350 nedostatečně brzděna. Dle mého laického názoru by měl peršing mít kapku vyšší brzdnou sílu než loko 350. Dále hodnoty max relase rate a max aplication rate -loko 350 má nastaneny obě hodnoty 3 a např. loko 263 má obě hodnoty okolo 1. Domnívám se, že obě loko mají stejný typ brzdiče (BSE) a proto by i jejich vlastnosti měly být obdobné.

Ahoj,

brzdna vaha odpovida predpisu D2/1 (doplnek), konkretne tabulka 1a. Jinak kdyz zajdes na nadrazi, tak to ma masina na kapote napsano (brzdna vaha).

Co se application a release ratu, u x6x odpovida cca. 80. letum 20. stoleti (mel jsem v te dobe pouze tyto overitelne udaje). Pri ladeni 130 jsem se dostal k aktualnimu predpisu V15/1 a nastavil casy nabehu brzd podle nej (Casy nabehu jsem o trochu kratsi). Protoze pro emergency brake jeste diskutuji nastaveni s Bobem z Ostravy, neprekopirovaval jsem to zatim do x6x.

Pro konkretni casy koukni do diskuse o 130 a do readme ke 130. Jinak to nastavuji tak, ze si vezmu stopky a upravuji raty do te doby, nez dosahnu pozadovany nabehovy cas.

U 350 tukni Boba57, ktery ji delal nebo koukni do predpisu (nebo to nadrazi :-)).

ZSR

Děkuji za odpověď . Až budu mít cestu na nádraží, počíhám si na gorilku.

Radim napsal:
Měl bych dotaz na autora úprav:
Z jakého zdroje čerpal hodnotu max. brzdné síly 44 kN pro loko X63/2? Loko 350 má nastavenu hodnotu 50 kN a pokud vím, tak je loko 350 nedostatečně brzděna. Dle mého laického názoru by měl peršing mít kapku vyšší brzdnou sílu než loko 350. Dále hodnoty max relase rate a max aplication rate -loko 350 má nastaneny obě hodnoty 3 a např. loko 263 má obě hodnoty okolo 1. Domnívám se, že obě loko mají stejný typ brzdiče (BSE) a proto by i jejich vlastnosti měly být obdobné.
Výcuc technických údajú z roku 1994 k shlédnutí přes
ftp://trainuser:trainuser@ftp.train-sim.cz/Bob57/rozumy/str.html
celé
ftp://trainuser:trainuser@ftp.train-sim.cz/Bob57/rozumy/D21.html
jeden obrázek
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: ftp://trainuser:trainuser@ftp.train-sim.cz/Bob57/rozumy/D21-03.jpg

Naposled editoval moderátor:
To bob57_cz:
Děkuji, ušetřil jsi mi cestu na nádraží. Hnedle si to opravím.

162 054

Prosím o radu kde by som našiel model alebo skín lokomptívy ČD 162 054. dík.

Re: 162 054

Ľubo napsal:
Prosím o radu kde by som našiel model alebo skín lokomptívy ČD 162 054. dík.

<OT>No skín na 162.054 asi nenájdeš, páč ja neviem o žiadnej extrémne pravicovej skupine, kde by si dávali prezývky podľa HKV. Keby sa jednalo o radu 163, tak by som vedel o niekom, kto má takú prezývku, ale ten určite ku pravicovým nepatrí ... nič proti, ale nemôžem si pomôcť</OT>

Repaint na 162.054 sa mi povaľuje na HDD, ak by aj na sinuse nebol (akože si myslím, že je) tak mi napíš email ...

Re: *

Ľubo napsal:
Budem rád ak mi ho pošleš.

Odhliadnuc od faktu, že na sinuse naozaj je (a môžeš si ho stamodtiaľ stiahnuť) si napísal tento príspevok neskoro ... o 2 a pol hodiny ... lebo teraz som od počítača, na ktorom ten repaint mám asi 200km ... takže si musíš počkať do piatka ...

Zdravíčko:

Mám otázku ohľadom Cabu362.Ono tá výška od kolají je dosť malá,vyzerá to ako keby bol rušeň bez podvozkov.Tak som si zapísal parametre,dá sa povedať ideálnej výšky nad koľajami a tak som ich zapísal aj do toho novo ladeného cabu.Len potom mi nešlo preskakovať na druhe stanovište loko...Teda aspoň si myslím,že to je kvôli tomu,lebo 350tky idú.
Neviete ako nastaviť správnu výšku cab 362 ??
Kedysi dávnejšie Dráčik napísal ideálnu výšku.Bolo to:

Position ( 0.6 3 6 )
Direction (10 1 0 )

Ale neviem ako by som to zapisal aby šlapalo aj druhe stanovište.
Vďaka

Veď to je len pozícia, to nemá nič spoločné s prehadzovaním cabov. Nemáš aj v obrátenej polohe napísané tieto údaje? Tam by si mal mať :
Position ( -0.6 3 -6 )
Direction ( 10 181 0 )

Inak keď prepínaš, tak si natočený pohladom stále na to isté miesto.

Já mám pro 363(162/3,362) hodnoty:
Tr_CabViewFile (
CabViewType ( 1 )
CabViewFile ( 363csd_celni.ACE )
CabViewWindow ( 0 0 640 290 )
CabViewWindowFile ( 363csd_celni.ACE )
Position ( 0.6 2.95 6.6 )
Direction ( 10 1 0 )
CabViewFile ( 363csd_levy.ACE )
CabViewWindow ( 0 70 640 310 )
CabViewWindowFile ( 363csd_levy.ACE )
Position ( 0.6 3.2 6.6 )
Direction ( 2 -60 0 )
CabViewFile ( 363csd_pravy.ACE )
CabViewWindow ( 0 40 640 410 )
CabViewWindowFile ( 363csd_pravy.ACE )
Position ( 0.6 3.2 6.6 )
Direction ( 0 60 0 )
Je to nastaveno na velikost Dejvova cab ( jiné textury stejných rozměrů ).
Někde je tu návod jak to nastavit/ověřit správné umístění.

Naposled editoval moderátor:
Back
Nahoře