Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
ak si v tomto laik tak to poznáš asi len podľa čísla vlaku napr. R420 Excelsior ide pod týmto číslom z Košíc to znamená, že nultý kilometer je v Košiciach pretože na konci čísla vlaku je 0 čo sa berie ako párne číslo čiže ideš po párovej koľaji.zsbeer napsal:Keď už sme pri technológii jazdy, tak sa spýtam...
- Písalo sa, tiež som sa s tým v aktivite stretol, že sberač treba stiahnuť aj pri prechode z "párnej skupiny" na "nepárnu skupinu" kolají. A odkiaľ človek vie, ktorá je párna a nepárna? Ďakujem za vysvetlenie.
pegas napsal:ak si v tomto laik tak to poznáš asi len podľa čísla vlaku napr. R420 Excelsior ide pod týmto číslom z Košíc to znamená, že nultý kilometer je v Košiciach pretože na konci čísla vlaku je 0 čo sa berie ako párne číslo čiže ideš po párovej koľaji.zsbeer napsal:Keď už sme pri technológii jazdy, tak sa spýtam...
- Písalo sa, tiež som sa s tým v aktivite stretol, že sberač treba stiahnuť aj pri prechode z "párnej skupiny" na "nepárnu skupinu" kolají. A odkiaľ človek vie, ktorá je párna a nepárna? Ďakujem za vysvetlenie.
pegas napsal:ak si v tomto laik tak to poznáš asi len podľa čísla vlaku napr. R420 Excelsior ide pod týmto číslom z Košíc to znamená, že nultý kilometer je v Košiciach pretože na konci čísla vlaku je 0 čo sa berie ako párne číslo čiže ideš po párovej koľaji.zsbeer napsal:Keď už sme pri technológii jazdy, tak sa spýtam...
Už jsem to chtěl napsat dříve, ale pak to nakonec nešlo, bo jsem si říkal, že to je čápovina, ale nakonec zase asi tak moc nee......Miran napsal:pegas napsal:ak si v tomto laik tak to poznáš asi len podľa čísla vlaku napr. R420 Excelsior ide pod týmto číslom z Košíc to znamená, že nultý kilometer je v Košiciach pretože na konci čísla vlaku je 0 čo sa berie ako párne číslo čiže ideš po párovej koľaji.zsbeer napsal:Keď už sme pri technológii jazdy, tak sa spýtam...
Tohle vysvětlení se mi vůbec nezdá. Každá kolej má své pevně dané číselné označení a to tak, že koleje nalevo ve směru jizdy od začátku trati se označují lichými čísly a koleje napravo sudými. A abys věděl která je která, musíš vědět, kde trať začíná. U trojkolejné trati ta prostřední má číslo nula.
Boobe, byl jsi rychlejší - to číslo vlaku není podle čísla koleje, ale podle toho, zda jede v sudém nebo lichém směru.....bob57_cz napsal:To jsou mi novinky! Vlak z Prahy do Košic přes Bohumín či Vsetín jede několikkrát po liché i sudé přes dluhonickou spojku, mění jízdu z liché na sudou kolej a zpět a pořád má liché číslo. "Pravidlo" o přidělení čísla podle pojížděné koleje je naprosto mimo v Bohumíně i Přerově.pegas napsal:ak si v tomto laik tak to poznáš asi len podľa čísla vlaku napr. R420 Excelsior ide pod týmto číslom z Košíc to znamená, že nultý kilometer je v Košiciach pretože na konci čísla vlaku je 0 čo sa berie ako párne číslo čiže ideš po párovej koľaji.zsbeer napsal:Keď už sme pri technológii jazdy, tak sa spýtam...
Malá mýlka - za to info, že sudý směr je ze severu na jih bych ruku do ohně nedal - je to pouze moje domněnka, která nemusí být správně - za L a S u návěstidel ale ručím - jenom zopáknu, že to platí pro hlavní návěstidlaPawlik napsal:To Martens:
Teda, proč je L a S mě nikdy nenapadlo :idea:
Na trati z ÚnL do Lysé vede také lichá kolej ze severu.
Když se ale kouknu před sebe, tak mi nad stolem visí cedulky z elektromechaniky ze Staré Boleslavi (stavědla 1), které jsem si tam byl odmontovat, když se v roce 97 rušilo staré zabzař.
A světe div se, návěstidla ve směru na sever (sudém) mají označení L1 až 3 a vjezdové, směr jih, má označení S.
To by mě zajímalo, kde soudruzi udělali chybu?
Jenze lichy smer je Benesov - Praha, v TTP je uveden jako zacatek Benesov u Prahy(km 134,554) a konec je Praha Vršovice os.n.(km 183,370). Ale cislovani vlaku na jednotkove pozici je na teto trati obracene.Pawlik napsal:Viz Bob57_cz a Flying Scotsman.
Omyl směr Praha - Benešov je lichý.
Tím by se to vše vysvětlilo. Vlaky do Benešova jsou liché, koleje také,
ale značení návěstidel odpovídá původnímu začátku a směru trati v době výstavby. To samé Lysá - Ústí n. Labem.
Takže když jsem říkal, že to je bordel na dráze měl jsem v podstatě pravdu.![]()