Přepřahy loko

Vrbam

Pomocník strojvedoucího
Už se těším jak se projedu s Laminátkou Brno - HB - KH.

PS: Zajímalo by mě, jestli by šlo udělat aktivitu v KH se zálohou 731 na posunu. Šoupat stejnosměrky od nákladu pod = (DC) a laminy od nákladu pod ~ (AC).

Re: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

To já se těším až povezu Pannonii v úseku buď PHA-Koín-Havl. Brod-Břeclav-Blava nebo opačně.Lukáš

Vrbam napsal:
Zajímalo by mě, jestli by šlo udělat aktivitu v KH se zálohou 731 na posunu. Šoupat stejnosměrky od nákladu pod = (DC) a laminy od nákladu pod ~ (AC).
Nedávno jsem hrál nějakou aktivitu (tuším R 610 Ohře), kde v Praze hl.n. dostanete zprávu, abyste zabrzdili vlakovou brzdou a následně na vás najede zezadu žehle a připojí na vás 2 lůžka. Takže to, aby na vlak hráče najel jiný vlak, by šlo. ;)

Jo a na 250/230ku se už mooooooooooc těšim :) Přeju ještě hodně postavených kilometrů :salut:

Do Kutné Hory pojedu na obsazenou kolej a přijedu tak, abych se při zastavení rovnou spojil s traktorem, Pak vyjedu do odstavných kolejí a najedu na lokomotivu jiné napájecí soustavy. Konvoj popotáhnu za vyhýbky, zastavím a s druhou lokomotivou se od traktoru odpojím a najedu na vlak. Jinak to v MSTS asi nepůjde. Jenomže v praxi stejně bych dál nepokračoval, ale zůstal na stroji a vezl něco zpět. Vyjímka by byla nějaká mimořádnost.

ZS to není ono.
Záloha dělá to, že šoupe loko pod příslušnou napěťovou soustavu. Takže žádné přijedu na obsazenou kolej atd.

Př. Přijede náklad od Kolína, já připojím loko a odtáhnu ji na druhou stranu nádraží a pak na ten náklad najede laminátka a bude pokračovat směr Brno.

Vrbam napsal:
ZS to není ono.
Záloha dělá to, že šoupe loko pod příslušnou napěťovou soustavu. Takže žádné přijedu na obsazenou kolej atd.

Př. Přijede náklad od Kolína, já připojím loko a odtáhnu ji na druhou stranu nádraží a pak na ten náklad najede laminátka a bude pokračovat směr Brno.
To bohužel nejde. Abych to upřesnil, ta laminátka ten vlak nepřipojí a neodjede s ním to právě nejde.

myslím, že spojování trafic by mohlo být cílem číslo 1 vývoje binu. Také už jsem nad tím několikrát přemýšlel. po najetí simulátor padne. Myslím, že neví kterou trasu po spojení vyybrat-která je nadřazenější....

Ondra.H napsal:
Vrbam napsal:
ZS to není ono.
To bohužel nejde. Abych to upřesnil, ta laminátka ten vlak nepřipojí a neodjede s ním to právě nejde.
Dalo by se to obejít tím, že trf mašina najede na kolej s vlakem, zastaví dost daleko od návěstidla ( kvůli reverz/postavení návěstidla pro odjezd ) i od vlaku, bude čekat na vyčkávacím bodě a hráč zezadu na ní vlak natlačí zálohou a spojí, po odvěšení zálohy vyprší čas vyčkávání a může odjet.
Je tu ale nemalý problém. Jak se dovolí trf mašině vjezd na obsazenou kolej ? Nepostaví se jí návěstidlo.
Pokud bude stát mezi návěstidlem - už za ním na pomocném vyčkávacím bodu, zase nebude povolen vjezd vlaku hráče nebo odstup hráčovy lokomotivy přes úsek obsazený tím trf. Navíc lokomotiva hráče sama nemůže odjet, pokud to bude DC pod AC systémem ( a obráceně ) - byl by to unreal, muselo by to přijet mašinou 3xy nebo traktorem.
Pokud bude hráč čekat jako motorová záloha na příjezd el.trf k vyčkávacímu bodu, aby ji poté odtáhnul, přijede elektrika do nesprávného systému stejně se zdviženým smetákem.
Kutná Hora v msts prostě přepřahat nejde, lze ji jen projet vícesystémovkou.

Snad pomůžu nasměrovat úsilí při přepřahání lokomotiv v KH. :wink:
Připojení (postrkové) lokomotivy traffic na soupravu hráče řešila jedna z nákladních aktivit pro Šnekovu 183-ku. Hrál jsem to někdy vloni v létě a pokud si dobře pamatuji, úspěch operace závisel na prakticky metrové přesnosti zastavení hráče ve stanici, v níž se postrk připojoval... Bohužel - nepodařilo se mi příslušnou aktivitu nalézt, ale snad se autor ozve, nebo to upřesní jiný p.t. čtenář tohoto fóra. :D Bylo to na elektrice - tedy 183 Plzeň - Klatovy.
O přesném režimu přepřahání lokomotiv v KH (SY, BE) nemám sice přesnou představu (jen dle příspěvků v tomto vláknu), ale v nějakém zjednodušeném režimu by se to asi dalo použít: hráč přijede se soupravou, na ni najede jiná mašina jako traffic , připojí se a hráč na ni "přeleze" a frčí dál... :salut:
Už jenom zvládnutí tohoto zjednodušeného přepřahání by nám přineslo řadu zajímavých aktivit...

Jedná se o aktivitu Pn 68953 z Klatov do Plzně,kde v Přešticích najížděl na konec postrk.Autorem byl Tommy66.

Venny napsal:
... hráč přijede se soupravou, na ni najede jiná mašina jako traffic , připojí se a hráč na ni "přeleze" a frčí dál...
Je to sice hezký ,ale jak již psal Zbyněk tak to není reálné. Přeci fíra v KH nepřeleze na jinou mašinu a nepojede dál. Lepší by bylo kdyby vezl nějaký vlak zpět.

Matýsek napsal:
Venny napsal:
... hráč přijede se soupravou, na ni najede jiná mašina jako traffic , připojí se a hráč na ni "přeleze" a frčí dál...
Je to sice hezký ,ale jak již psal Zbyněk tak to není reálné. Přeci fíra v KH nepřeleze na jinou mašinu a nepojede dál. Lepší by bylo kdyby vezl nějaký vlak zpět.

Jsem si toho samozřejmě vědom, pár příspěvků dozadu jsem si přečetl... Ovšem všichni víme, že možnosti MSTS jsou limitující. Takže bych to nechal na tvůrcích aktivit. A i když budeme trochu mimo reál - zboří se svět? Určitě ne - chceme si přeci zahrát... :)

Vrbam napsal:

To by udělat šlo,ale musela by loko od nákladu být již odstoupená od soupravy(vizuelně).V aktivitě by byla loko loose a hned za ní traffic.Když bych ji připojil a odtáhl na zhlaví okolo by projel laminát,kterej by zmizel a naskočil by traffic již s laminátem.Byla by to sice piplačka,ale teoreticky by to šlo.Další problém by byl zda by simulátor pustil hráče na tu kolej k loko a na jakou vzdálenost by bylo to zjevující se harakiri vidět.

poison napsal:
Vrbam napsal:

To by udělat šlo,ale musela by loko od nákladu být již odstoupená od soupravy(vizuelně).V aktivitě by byla loko loose a hned za ní traffic.Když bych ji připojil a odtáhl na zhlaví okolo by projel laminát,kterej by zmizel a naskočil by traffic již s laminátem.Byla by to sice piplačka,ale teoreticky by to šlo.Další problém by byl zda by simulátor pustil hráče na tu kolej k loko a na jakou vzdálenost by bylo to zjevující se harakiri vidět.

Zdravím všechny, je to nádherná myšlenka a myslím, že takle by to mělo jít... s tim najížděním na soupravu, hrál sem jednu aktivitu, jelo se s esama s nákladem z brna nějáká raketa a taky sem musel naject na soupravu s mašinou.... ovšem, jesli sem správně pochopil původní směr diskuse, tak se řešila aktivita, kde by se pár hodin tahaly elektriky mezi soustavama? ale přijet s laminátem a pak jet s jinym nákladem zpět, taky by to stálo za to ;) držim palce nějáký chytrý hlavě

S tím připojením trafficu, jestliže traffic je jen loko, je to v pohodě. Stojim se svou mašinou a na mě najede jen traffic loko tak OK, to víme. Tak i vyčkávající traffic loko a najedu na ni já, taky OK, i když třeba mám před sebou 1 vůz. Ale najet na traffic loko a její vozy, to už byl pád.

Back
Nahoře