Aktvity Joska-alcapone

hynek: to je přesně ono. Vyměnil jsi vozidla za nějaká nevyladěná. Doporučuju jezdit s těmi, se kterými byla aktivita tvořena a testována. Jinak nemůže být zaručena kompletní funkčnost aktivity. Za sebe můžu říct, že jsem tuto aktivitu několikrát dojel do konce a nikde nebyl žádný problém.

Pro Hynka: chyba bude pravděpodobně v některém vyměněném vozidle. ConBuilder bohužel neupozorní na vše. Vykolejení můžou např. způsobovat špatně nastavená spřáhla, a to je zrovna věc, kterou CB neodhalí.

Pavlík napsal:
hynek: to je přesně ono. Vyměnil jsi vozidla za nějaká nevyladěná. Doporučuju jezdit s těmi, se kterými byla aktivita tvořena a testována. Jinak nemůže být zaručena kompletní funkčnost aktivity. Za sebe můžu říct, že jsem tuto aktivitu několikrát dojel do konce a nikde nebyl žádný problém.

jo, to chápu a snažím se to dodržovat. Ale třeba u téhle aktivity jsem všechno v pohodě stáhnul a doplnil do trainsetu, jenže problém je, že pak ConBuilder hlásí stovky chyb se zvukama, cabview a podobne.. tak to pak radši ty problematický vozidla zase smáznu a nahradím. Slo o 730tky, tu podbíječku, DGKu, no a MUVky to je kapitola sama o sobě :)
Je tada lepší to tam nechat i s těma chybama? V msts jsem pokročilý začátečník :)

Tak ještě jednou já. V CB je třeba rozlišit chyby formální, chyby závažné a chyby bránící spuštění aktivity. A navíc, pokud máš verzi CB, která to podporuje, nastavit, že používáš Bin (jinak má za chybu i nestandardní definice světel umožněné právě Binem).
Typickou formální chybou je, pokud autor v názvu souboru con použije velkou abecedu, že (zřejmě při balení aktivit do souboru apk) dochází v názvech souborů con k přepsání všech písmen na malá. Pak dojde k nesouladu v zápisu v řádku TrainCfg a názvu souboru. Pomůže prosté znovuuložení con souboru v CB.
Chybějící zvuky Ti umožní hrát aktivitu, ale pokaždé, když se bude načítat vlak, budeš muset odklikat hlášky o chybějících sms souborech. Proto doporučuji směrování zvuků opravit. CB hlásí každou chybu, takže pokud je např. u vozu použitého často, jedna oprava Tě zbaví mnoha chyb. Bohužel je dost chyb i u starších českých vozidel, pokud si třeba správně vybavuji třeba zrovna MUVky. Je tam použito starší směrování na vůz 810 "common.snd/snd810/***.sms". Dnes jsou zvuky 810 v "common.snd/sndMlok/***.sms". Je to otravné, ale doporučuji opravit. Dá to trochu práce, ale budeš mít korektní Trainset.
Pokud jde o kabiny, u vozidel použitých v trafficu to nevadí, kabina se nenačítá, takže to můžeš ignorovat. A nebo zase si dát práci a postupně opravit.
Pokud Ti CB hlásí nějaké chybějící wav soubory, lze to ignorovat, jen prostě ten zvuk u vozidla bude chybět, nebudeš mít ve hře žádné chybové hlášky ani jiné problémy.
Horší je to v případě jiných chybných nastavení, která CB neukáže ... spřáhla, brzdy apod. Vypadá to, že u trafficu to nevadí, ale bez opravy bys neměl raději nikdy použít takové vozidlo jako součást valku hráče.
Jinak i když by to mělo být samozřejmé, dávej si při opravách v eng a wag souborech pozor. Stačí o jednu závorku míň nebo víc, začne Ti hra padat nebo jinak blbnout, a taková věc se někdy špatně dohledává.

Měl bych jednu otázku k soutěžní aktivitě. Jelikož jsem teď dodělal vlastní manipulákové dílko, potřebuji vypnout od AE a jako ideální se mi jevilo něco si zajet. Soutěž RT je pěkná výzva, tak jsem začal. A teď se oba pánové neurazte, ale zklamání se dostavilo hned po zapnutí. Samozřejmě jsem si doplnil přiložený *.eng i *.wag, ale čekal jsem trošku víc. Fakt nešlo alespoň u vlaku hráče upravit spřáhla na standart 30cm? A proč je tlak v průběžném potrubí 6,2 bar a na vozech MaxReleaseRate( 15 ) a MaxApplicationRate( 25 ).... Tohle sráží jinak určitě skvělou věc hodně dolů. Resp., když si výše jmenované hodnoty upravím do běžných hodnot, je to porušení soutěžních podmínek? Jsou to věci, které neovlivňují jízdní odpor ani spotřebu, ale pro dobrý pocit z jízdy jsou potřebné.... Díky za opdpověď.
Drobná omluva, v PB je 5 bar, díval jsem se na orig *.eng, ale zbytek platí....

Naposled editoval moderátor:
Petr Šimral napsal:
To je asi tím, že ten, kdo upraoval eng tomu nerozumí a tedy do toho nezasahoval. Jet se s tím dá a to bez problémů.
Tak ono nejde o to jestli se s tím dá jet, ale jak se s tím dá jet. S takovou Acelou se taky dá jet, ale když ze stovky zastavím na fleku při 1% brždění, tak je to asi o ničem :D Takže podle dnešních hledisek, poznatků a požadavků bych řekl, že s tím se opravdu jet nedá.

Panové dodejte naladěný wag a eng a není problém, stejnak se bude po aktualizaci opravovat. Aktivita je dělaná ještě na původní eng a wag, co si Petr pohrál s engem tak trafik už nesedí jak má. Tak že chtě nechtě se aktivita bude opravovat. V tehle aktivitě se nezastavuje na fleku jako u Boba, tam mě to i chvilkama štvalo, no tak zastavím o 2 metry dál, ale nikdy mě za to železnice nevyhodí. Tady bumbac a nazdar.
U me aktivity je to naopak co nejmeně brzdit a co nejmenší výkon. Tady se zastavuje jen pro předjetí rychlejších což je mám dojem 2* nebo 3*.
Jinak měsíc za náma a máme pouze jediného člověka co dodal vyplněnou tabulku. Tak šup šup. Konec se blíží.

Pánové, jet se s tím v pohodě dá, protože brzdit vlakovou brzdou prakticky nemusíte. A pokud moc brzdíte, tak pravděpodobně nesplníte zadání : - ). A výkon a EDB jsou v pořádku. Já se prostě do brzd hrabat nechtěl, protože tomu moc nehovím, tak jsem jenom shodil tlak v HP na 5 bar. Z vyšší rychlosti do zastavení není nutné brzdit nikde a na udržení rychlosti na spádu je třeba přibrzďovat v úseku Svitavy - Skalice nad Svitavou a Bratislava Lamač - Bratislava hl. st. Do zastavení po té, co máte dost času na prvotní zbrzdění EDB brzdíte 4 x, pokud by to někdo zmákl načas tak, jak je naplánováno, tak 5 x. Upozorňuji, že nikde není třeba brzdit odněkud ze 100 nebo 80ti do zastavení. A ono ze třicítky do nuly už brzdí všechno stejně : -)

alcapone napsal:
Panové dodejte naladěný wag a eng a není problém....
To by snad neměl být zásadní problém....

alcapone napsal:
V tehle aktivitě se nezastavuje na fleku jako u Boba, tam mě to i chvilkama štvalo, no tak zastavím o 2 metry dál, ale nikdy mě za to železnice nevyhodí......
Tak to bych netvrdil, protože kdyby si na dráze zastavoval kdo chtěl a hlavně kde chtěl, byl z toho pěkný mazec... Když už srovnáváš s mou aktivitou - zde je to přímo nutnost. Když máš na zhlaví 3x revers pointy, musíš zastavovat přesně, jinak hrozí nebezpečí, že se dostaneš mimo trasu a aktivita se stane nehratelná. Čili není to o buzeraci, ale o tom, že fíra má umět zastavit tak, jak se to po něm chce.

alcapone napsal:
....Jinak měsíc za náma a máme pouze jediného člověka co dodal vyplněnou tabulku. Tak šup šup. Konec se blíží.
Dnes jsem dojel. Tabulku i závěrečný screen dodám. Mám i pár připomínek, ale ty bych řešil mailem, ať to případným dalším jezdcům neulehčuji:cool:

Na to kam až mohu zajet mě ukazuje ten pahyl a defakto mě šlo o to vyjíždění mimo nádraži, ael to byl jen začátek, pak jsem si daval bacha. Tedy resume 5* vyhozen po přejetí, jinak OK.
Před chvilu jsem dojel i to RN a bez vyhození, musim se poplácat.

alcapone: Teď nebudu mluvit jen k Bobově aktivitě, jen obecně- to je ten důvod, proč já jezdím s distributorem :). Obecně už mě prudilo, když mi vlak zastavil třeba o tři metry dál než sem chtěl ( třeba sem přejel přechod ) a pak sem vzteky aktivitu vypnul a celej den nadával, že sem nemožnej a nikdy nebudu dobrej strojvedoucí. Teď mam stupňovitě odbrzďovatelnou brzdu ( i když za cenu nefunknčí přímočinky ) a zastavim bez problému přesně tam kde chci- tak jako fírové v reálu :).

Ano je, musíš být ve Vynohradech do určitého času, mam dojem 21:30. Ale zbytek je na tobě.

Včera doložit podklady o soutěžní aktivitě druhý soutěžící. Zvládl nástrahy aktivity o mnoho lépe než první soutěžící, což se projevilo i na výši uvedené spotřeby.

Děkuji za absolvování soutěže.

Petr Šimral napsal:
...
Zvládl nástrahy aktivity o mnoho lépe než první soutěžící, ....

Zdravím,
dnes v noci jsem se chtěl z Prahy do Bratislavy projet také,ale první velkou "nástrahu" v podobě stahování a instalace kvanta vozidel mimo TBP jsem jaksi nezvládl.:rolleyes:
Budiž mi útěchou,že první cenu bych coby "tétéčkář" stejně asi moc nevyužil.:D
Každopádně přeji všem,co aktivitu absolvují,mnoho zdaru.;)

David

Jak mnoho vozů, od Pikka, Taxe a Kanka a Kebarka, tady je dat si bacha jak je máš pojmenované, proto je dobré si přečíst report z conbuildru a zbytek jsou malé drobnosti, ja jsem to sakra osekal proti tomu co je uvedeno na webu.

David Hájek: Tak to dneska prostě je :). Já taky strašně kleju, ale nakonec, když si chci fakt něco sjet, tak není aktivita, kde bych nemusel celou noc doplňovat vozidla, člověk si nevybere. Ve finále je ale nakonec rád, že je má, protože některý sou skvělý :). TBP ovšem ztrácí hodnotě, dnes bych řekl, že vozový park tvoří v aktivitách zhruba z poloviny. A někdy mi přijde, že cílem aktivitářů je za každou cenu se TBP vyhnout.

Přitom, když bychom se všichni ne úplně neschopní domluvili a každý pár stažených vozidel upravil pro TBP, ve finále bychom měli všichni všechno a každýmu z nás by to možná zabralo míň času než všechno pracně stahovat po jednom.

Back
Nahoře